- Fotók, videók mobillal
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz
vakondka #643 üzenetére
Elnézést a szemétkedésért, nem kellett volna 6 sör után felnéznem a fórumra.
Viszont szerintem elég korrekt segítséget adtam, a konkrét megoldást nem szeretem beírkálni.
Akkor az előző hsz. helyesen így szólt volna: ha az operátornak nincsen tagadása, akkor miért ne tagadhatnád le a logikai kifejezést egy AND NOT-tal például? -
Lortech
addikt
válasz
vakondka #637 üzenetére
Pedig nem hibás a stringek összehasonlítása, de nem árt tisztában lenni az operátorok definíciójával. Ha nincs kikötve a tábla definícióban, hogy az adott mező nem lehet null, akkor figyelembe kell venni, hogy a mezőt operandusként felhasználva, ha az null, milyen eredmények születhetnek. Más RDBMS-eknél is (Oracle-nél biztos) oda kell figyelni a null-okra, különben alattomos bugokat lehet bevinni.
Ha a ténylegesen NULL értéket és az üres stringet funkcionális szempontból egyenlőnek tekintheted (vagy kell tekintened), akkor a megoldásod működik, egyébként technikailag nem ugyanaz a kettő, és alkalmazástól függ, hogy külön kezelendő-e, az üres string plusz információ a NULL-hoz képest.
Van a mysql-nek NULL-safe equal operátora, a <=>, aminek a definícióját megnézheted itt:
[link].
Ez az egyik egy megoldás lehet, az előző bekezdés függvényében, a másik meg a concat helyett inkább az IFNULL függvény. [link] -
Lortech
addikt
válasz
foosmaster #455 üzenetére
Konkrétumok nélkül többet nem tudok segíteni: [link]
-
Lortech
addikt
Nem PHP-val rendezed, hanem MySQL-lel, a PHP-vel csak kiíratod, legalábbis a kód alapján.
Tutituti hogy FLOAT a típusa? Szám típusokat nagyság szerint kell rendeznie az ORDER BY záradéknak. Ha varchar lenne a meződ, akkor működne így.
Vagy esetleg nincs a queryben a savsz ' ' között? Mert akkor lexikografikusan rendez számokat is. -
Lortech
addikt
Ha már egyszer beimportáltad, mit akartál még rajta feltölteni?
Relatív. Nem számítanak nagynak. De tesztelésre jók, ezekre is lehet kilométeres lekérdezést írni.
Ha írsz paramétereket, este felé ha hazaérek , generálok neked adatbázist véletlen szeméttel feltöltve.
Adatbázis: - táblák száma : - mezők száma - egyes mezők típusa (szöveg, egész szám stb), mező mérete (pl. 10 karakteres szöveg) - táblán belül a sorok száma.
Esetleg még a tartalom tulajdonságai, ha kell ilyen.
pl. tábla1 (szoveg(200),szoveg(1000), szam(20)) 500e sorEz már elég méretes. De nem tudom milyen kell neked és milyen műveletet akarsz rajta végezni.
-
Lortech
addikt
Konzolból pl.
>mysql -u user -pmysql >create database sakila;
mysql >create database world;mysql >source sakila-schema.sql
mysql >source sakila-data.sql
mysql >source world.sqlAhol a source utáni fájl a mysql konzol kliens helyétől (mysql/bin) van megadva (itt relatívan), tehát a fenti akkor működik, ha binbe berakod a fájlokat.
Az innodb a mysql-ben használt másik nagy adatbázistípus a myisam mellett.
-
Lortech
addikt
Van egy régebbi mintaadatbázis mysql-hez ( world ), és egy újabb, a Sakila.
De nem sokból tart akármekkora adatbázist tetszőleges adattal teletömni.
Még az előzőhöz: nem tudom, a tesztben van-e innodb teszt, de ha igen, akkor nem árt annak is a beállításait belőni, legalább az innodb_buffer_pool_size -t.
-
Lortech
addikt
Én is észrevettem, hogy akkor minden sorhoz hozzáad egyet, de sikerült magamtól is kiegészíteni.
Jól van na, zsenikém.
Igen, épp erre írtam, hogy a kód jó, csak a z adatbázis háttérnek is passzolnia kéne.
Mivel insertnél csak az email mezőt adod meg, ezért az id automatikusan 0-t kap, az íródik be, viszont id-nél vsz megkövetelted az egyediséget, kulcsnak állítottad be, ezért második alkalommal már nem engedi hogy 0-t tegyél bele, mivel akkor két 0 id-s sor lenne. Ezért kéne auto_increment tulajdonságot megadni az id mezőre. Így ''insert into tabla (email) values ('$email')''; parancsnél az id automatikusan a következő értéket veszi fel, és nem lesz duplikáció. -
Lortech
addikt
parnacs - parancs ? Bár ezt valószínűleg csak most írtad el.
Hibaüzenet volt? Vagy csak nem csinálta amit kell?
A kód működőképes, de megfelelő működéshez a környezetnek (főleg adatbázisnak) passzolnia kell. echo mysql_error(); dob valamit?
$email változót írasd ki, hogy átjött-e.
Ja még az előzőben az updatehez kell egy where id = x, mert így minden sor letoltve mezőjéhez hozzáad egyet.
szerk: Lassú voltam.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
VladimirR #360 üzenetére
Korán van még, lehet ezért nem világos.
Egy hash esetén miért kéne hogy átkódold, és helyesen jelenjeg meg az adatbázisban, vagy bármi átalakítást végezz rajta? Ezesetben szvsz az a legjobb, ha nem csinálsz vele semmit, úgy rakod az adatbázisba, ahogy legeneráltad, így kivételkor sem kell odafigyelni, hogy visszaalakítsd, mert (gondolom későbbi összehasonlítás céljából tárolod el a hasht) az összehasonlítandó hash is ebben a kódolásban van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged