- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pufi
tag
Több tucat bejegyzés az event log-ban:
1: Aborting
2: Can't init databases
ez a két üzenet ismétlődik. a 2. üzenetet kicsit sem értem. Telepítéskor akár a már meglévő helyet adom meg az adatbázisoknak, akár a default marad, az execute-nál megáll azzal, hogy Error:0
Szóval egyelőre KO -
Drótszamár
őstag
Lehet rosszul fogalmaztam...
Tudom, hogy a lekérdezés csak 1 sor, de mysqlnek sokkal többet kell dolgoznia. Veszi az első hszt a táblából, fogja a másik táblát kikeresi az adott hozzászóló adatait, veszi a második hszt, fogja a másik táblát előkaparja az adatokat, veszi a harmadik hsz... és így tovább. Ha esetleg nem ennyire buta a mysql, és elősször végigfut a hsz táblán, utána keresgél a másikban, akkor is 2x annyit dolgozott vele, mintha 1 táblából kiszedi a dolgokat.
A hozzászólások száma jóval kevesebb mint a lekérésé, szal itt nem gond ha a felhasználók táblában kell turkálni az adatok miatt. Az adatok pedig nem módosulnak -
Angel82
csendes tag
Ok, értem mire gondolsz! Végülis akkor az isset alapján döntsem el a dolgot és ha kell, irányítsam át ahova jólesik, nem?
Nagyjából átolvastam az inject-es részt. Lényegileg tehát arról van szó, hogy egy végtelenített lekérdezést/insertet stb.. hoznak létre kedves emberkék a változó megadásával.
Néhány kérdés:
Hogyan láthatják a változóim nevét?
Ebben az esetben sztem bármilyen változót megadhatna paraméterként, legfeljebb nem lenne eredménye a lekérdezéshalmaznak, nem?
Ha ráérsz, várom válaszod! -
Angel82
csendes tag
Köszi a segítséget, de teljesen félreérted a lényeget. Messze nem hibakeresést kértem, köszönöm! Van egy keresés oldal, ami átad egy értéket url paraméterként a megjelenítésért felelős oldalnak. Még mielőtt gondot csinálsz belőle, azért url paraméter és nem más, mert ez az oldal több helyről is megkaphatja ezt, többek között önmagától, így post, session stb... kizárva. Annyi volt a gondom, hogy ha nem kap paramétert az oldal, akkor le sem futott a legelső lekérdezés, hanem mysql_error-ral befejezte az oldal futtatását. Ezt szerettem volna kiküszöbölni valami értelmes megoldással.
Mégegyszer köszönöm a segítséget! -
Angel82
csendes tag
Itt igazából arról van szó, hogy get-tel kap az oldal egy paramétert, ami alapján megjelenít szépen táblában 30 lekérdezés után egy rakat adatot. Azt szeretném elérni, ha semmit se kap paraméterként, akkor írjon ki valamit.
Íme a kód:
<?php
$colname_tk = ''1'';
if (isset($_GET['id')) {
$colname_tk = (get_magic_quotes_gpc()) ? $_GET['id': addslashes($_GET['id'
);
}
mysql_select_db($database_myconn, $myconn);
$query_tk = sprintf(''SELECT * FROM sajt WHERE id = %s'', $colname_tk);
$tk = mysql_query($query_tk, $myconn) or die(mysql_error());
$row_tk = mysql_fetch_assoc($tk);
$totalRows_tk = mysql_num_rows($tk);
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest