- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
brutaka
tag
a win7 hálózati gondokkal szenved, valószínűleg új kernelt kell kapjon, dfe ezt az sg már felboncolta!
A videokártya alapból 256 MBos! Ha van 4 GB ramom, akkoris abból veszi fel, amit felismer az oprendszer, nem?
Tehát van 4 GB ramom
Alapból felhúzza magát 512MB-ra, ez már ugye akkor levonódik, nem?
Akkor a fennmaradó memóriám 4GB-256 vagy 3GB-356?
Azt írtad, hogy összvissz lát 3 GB-ot a videokártya memójával együtt, de akkor most 3GB-ot úgy lát, hogy a viokártya 256-ja és emellé még annyi amennyi kiegészíti 3GB-ra?Vagy
ha van 4 GB-om, de csak 3-at ismer fel az oprendszer, akkor abból fogja felhúzni magát amit nemlát az oprendszer?
vagy
van 4gb ramom. Ebből elvesz 256-ot a videokártya, és mivel 4 GBom van, továbbra is 3 GB marad neki, mert mivel a videokártya külön kezel magának 256-ot, ahelyett kezel másik szektort a cpu? most kicsit összekavarodtam, hogy is van ez?
-
-
brutaka
tag
Tényleg, akartam kérdezni, érdemes amúgy fejlesztenem ezt a gépet? Mert nekem bejön amúgy, van benne minden amire szükségem van, a videokártyával is megy még a crysis is, bár mondták, hogy ez nem a legerősebb kari! De ha benne lesz a 4 GB memória akkor felhúzza magát rendesen
-
brutaka
tag
Az Americas Army nevű játék csinálja ezt, telepíteni nem tudom,mert mielőtt befejezné a telepítést kiírja, hogy "Nem találja a következő filet: . A telepítés leállt! " De nem írja ki, hogy melyik file-t! Így feltettem másik gépre és áthúztam a mappát, elindul, de amikor csatlakozok egy játékra, bejön, elindul a játék, majd kékhalál :S
Akkor veszek bele 2*2gb ot
Aztán meg jöhet valami erősebb prociSajna nem lehet kapni most azokból a procikból, amik belemennek, és erősebbek, mindenki keresi őket, így várok
-
kgabe
csendes tag
Ezek a paraméterek: 15,4" WXGA (1280x800) Glare kijelző, 1,6GHz, AMD Turion64 X2 TL-52 Processzor 1MB L2, 2x1GB DDR-II memória, 120GB 5400 SATA merevlemez, DVD S-multi, WLAN, WebKamera, nVidia GeForce GO7400 256MB VRAM VGA, 6in1 kártyaolvasó.
Powersafe üzemmódban 15 percet bír az aksi. 80E Ft az ára. Hm? -
syler
aktív tag
Nem tudom miért félnek tőle. Én kezdetben felraktam a vistát, nagyon sokat szívtam vele, le is szedtem, de sp1 után szerintem gyorsabb volt mint xp. Most pedig vistát akartam csak nem ment fel a gépre, féltem a win7 rc-től. Nem akartam úgy járni mint vistával, de mást nem tudtam telepíteni. De nagyon jó ez így, sokkal jobb vistánál, nem hogy xp-nél
-
-
derekas11
csendes tag
Nem is tudtam, hogy régió kódos lehet a lapkakészlet, vga, wifi, stb... Lehet hogy hülye vagyok hozzá, de a gyári, azaz a mellékelt supprt cd, vista 32/64 mappákban tolja a drivereket. Számomra ebből az tűnik ki, hogy a legtöbb 32 bites driver, kompatibilis a 64 bittel is. Illetve, hogy teljes legyen a kép, két drivernek külön vista64 mappája van. Valószinűleg azért, mert ez a két hardver (vga, modem) 64 alatt nem működne helyesen a 32 bites driverrel. Vagy nem így van???
Tehát minden driver megtalálható a lemezen 32 és/vagy 64 bites verzióra is.
Konklúzió: a proci platform és a memória méret is igazolja, hogy nem (vagy nem csak) a derekas11, hanem a gyártó szerint is 64 bitre van kiókumulálva a noti.
A fent leírtak kizárólag az én okoskodásaim. Lehet, hogy alapjaiban tévesek az elképzeléseim. Aki ezen a téren jobban otthon van, neagyisten ért is hozzá, az vegye a fáradtságot és javítson ki. Nehogy valaki az esetleges sületlenségeimből merítsen szakmai felkészülést. Az nem vezetne jóra...
Mentségem annyi legyen, hogy nem képesítettem magam jelen irányba, csupán az esetleges számtech problémáimat próbáltam egyedül megoldani éjszakánként, külső segítség nélkül, nemritkán a saját hibáimból és károkozásomból tanulva. És még mindig működnek a gépeim, tudok netezni, most már fórumozni, kép nélkül merevlemezt menteni, stb.KillHatesnek: Jó hogy nem vagyok egyedül.
-
derekas11
csendes tag
Nem is tudtam, hogy régió kódos lehet a lapkakészlet, vga, wifi, stb... Lehet hogy hülye vagyok hozzá, de a gyári, azaz a mellékelt supprt cd, vista 32/64 mappákban tolja a drivereket. Számomra ebből az tűnik ki, hogy a legtöbb 32 bites driver, kompatibilis a 64 bittel is. Illetve, hogy teljes legyen a kép, két drivernek külön vista64 mappája van. Valószinűleg azért, mert ez a két hardver (vga, modem) 64 alatt nem működne helyesen a 32 bites driverrel. Vagy nem így van???
Tehát minden driver megtalálható a lemezen 32 és/vagy 64 bites verzióra is.
Konklúzió: a proci platform és a memória méret is igazolja, hogy nem (vagy nem csak) a derekas11, hanem a gyártó szerint is 64 bitre van kiókumulálva a noti.
A fent leírtak kizárólag az én okoskodásaim. Lehet, hogy alapjaiban tévesek az elképzeléseim. Aki ezen a téren jobban otthon van, neagyisten ért is hozzá, az vegye a fáradtságot és javítson ki. Nehogy valaki az esetleges sületlenségeimből merítsen szakmai felkészülést. Az nem vezetne jóra...
Mentségem annyi legyen, hogy nem képesítettem magam jelen irányba, csupán az esetleges számtech problémáimat próbáltam egyedül megoldani éjszakánként, külső segítség nélkül, nemritkán a saját hibáimból és károkozásomból tanulva. És még mindig működnek a gépeim, tudok netezni, most már fórumozni, kép nélkül merevlemezt menteni, stb.KillHatesnek: Jó hogy nem vagyok egyedül.
-
derekas11
csendes tag
Szia Kali!
Nem általam. Gyártó által. Lásd driverek. Legtöbbje Vista64. Legalábbis én ezt látom a gyárto supportján. De mondjuk legyen igazad. Csakhogy nem nem megfelelően, hanem egyáltalán nem fut. Sőt a 32 is csak egyszer futott. 72 óra alatt legfeljebb 2 órát futott a masina. Meg a memória mérete is a 64 mellett szól. 32vel ki sem tudod használni. Akkor meg minek a 4Gb. Súlynak?
Egy hét múlva már remélem, hogy "okosabb", de legalábbis elégedettebb leszek... -
-
Én nem vennék tőle semmit!
Tudod ez olyan mint h havertól se telót, szép szép de tudom mit művel velük.
Kolega úr nevét max rémisztgetésre használnám, volt egy film ahol egy faszi képét közelítették a nő felé az meg sikított, elképzelem ahogy a laptopnak mondja az user h idehívom Laraxior-t, műűűűködj!
-
guti86
tag
köszi a választ mindkettőtöknek!
jelenleg 2x1 giga transcend mármájú van benne alapba.
és ezeket néztem helyette:
Samsung
Kingmax
és az lehetséges opciót h megmondom h akarok bele 2x2 giga 80as ramot és tegyenek bele? v ha van is ilyen lehetőség jóval drágább lesz?szerk.: azt nem lehet megoldani h felhívom őket h van e venti és ha van raktáron akkor egyből berakják, mert még jó pár hónapja olvastam itt ilyet.
-
-
Bluegene
addikt
-
Kokkantas
senior tag
Üdv.
Van itt egy olyan notebook, mint a kollégának, és ugyanazon baja van, akksis üzem alatt használhatatlan xp-vel. A winfossal baj nincs, mert másik notebookon is ez van és nem csinál ilyet.
Mennyi a CPU üzemi hőmérséklete, mert ennek terheletlenül 48 °C, terhelve meg 80 °C, ami szerintem egy picit sok. (NHC szerint)
-
akaido
addikt
Köszönöm a választ!
Sajna nem műxik az Fn +F3, illetve a Synaptic driver feltelepülése után már abszolút nem műxik, de előtte sem volt látható hatása.
A gyári cd driverek között nem találom a TouchPad drivert. System Control Manager fent van, de így sem műxik Vista 32 bit alatt a touchpad. Esetleg a "Tapipad" driver benne lenne a Chipset driverben? -
Matthewsz
aktív tag
ez a progi szerintem nem volt rajta a driver cd-n...
de nem ártott egy ilyen is
viszont azt nem találom ahol állítani lehetne a funkciókat. mert most a p1 az keresést indít el, a többi már rendben van.
valamint nekem nyomkodni kell a megfelelő állásig vista-n, lehet, hogy ez más verzió mint a tied... -
VADMira
csendes tag
Kali, ezer köszönet :-)
Tényleg jól rápihentem a hétfőre ;-), ennek eredménye, hogy ma van két egészséges, jól viselkedő és nagyrészt boldog "hangos" standard configom :-)))
Már BIOS frissítés előtt minden működött rendben, az egyetlen szükséges trükknek az bizonyult, h XP SP2 felugrása után az első dolog a hang és a video install volt.
a hardvereket általában blokkoljuk, ott ahol kivéve bluetooth és wifi - de az mindig ON amikor telepítem, szóval nem is volt baj sosem - el ne kiabáljam, most sincs.
ami viszont még mindig homály az Atheros Client a wifi-vezérlésnek, úgy fest az AMD jobban szereti a windows-managementet (de ezekután asszem ez legyen a legnagyobb problémánk :-D)
köszönöm a segítséget (közel voltam ahhoz, h feladjam az egészet) +1x
-
helkis
veterán
hát épp nemrég beszéltem egyik haverommal asus-noti ügyben, és nagyon fel volt háborodva az asusmagyarorszégon.. teljesen hülyének nézik az embert, 1.re 2 hét után ugyanúgy küldték neki vissza a notiját, másodikra 1hónap de ugyanúgy szar volt, 3.ra már megjavult a noti szintén 1hónap, de kellett kicsit fenyegetőzni..
szvsz tökmindegy milyen notit veszel, ha beszarik akkor szívás van mindennel.. esetleg egy világgaranciás toshibával nem, de azt meg meg kell fizetni.. -
ClioRS
őstag
igaz, ne a szervizes szempont legyen az első - ne feltételezzük, hogy biztosan elromlik a noti -, de; garanciális szempontból jobb az asus! igaz komolyabb javításhoz viszik ki a csehekhez a notit, de még így is jóval gyorsabb dolog, mint az msi notik esetében a székesfehérvári szervizben, ahol egy apróbb javítás is 3 de inkább 4 hét - cseréhez nincs raktáron semmi alkatrész, és arra várni kell ám...
Ez jó is lehet, hisz 30nap után csere vagy levásárlás
Pü megy
-
gezone
csendes tag
szia kali. köszi a választ. az a baj hogy minden gyári driver fent van és a bios is stimmel. ami pontosan hibádzik az "új eszköz a high definition audio buszon"
és akkor már még egy kérdés: nem lehet a tapipadot kikapcsolni vmi billenytyűkombinációval hogy gépelés közben ne zavarjon? mindig összevissza ugrál miatta
és mégegy: nem lehet valahogy megcsinálni hogy a tapipad oldalán lehessen scrollozni?
-
VADMira
csendes tag
hát nagyon köszönöm, asszem a munka dandárja hétfőre marad :-), az XP felkúszott rendben, most töltögetem a linkről az összes drivert, nem bízom a CDre.
A többinél nagyjából a logikai sorrendet tartottam az installnál, de azért messze voltam attól, amit Te leírtál.
Egyébként ez (illetve a "sima" PR200) a standard laptopunk a cégnél van összesen 11 db (ebből 9 az én "művem" telepítésileg ), mindig ellenőrzöm a legutsó verziót a MSI CDn is, de eddig csak ennél a kettőnél találkoztam ezzel a problémával.Mondjuk a nagy részük Intel Centrino-s csak ez az utsó 4 Turion konfig.
Az SP3 meg amúgy is jön fel WSUS-ból, de most próbálom ki majd a második "paciensen".
A két "normálison" már SP2 korukban is rendben megvolt boot signal :-s
Majd 7főn írom a fejleményeket, THX az ötletekért, jó 7végét!
Üdv, Mira
-
VADMira
csendes tag
Köszönöm a választ, a BIOS frissítésen még nem vagyok túl, de a biztonság okán kigyomláltam a registryből a meglévő uaa-t és feltettem újra a ms honlapról.
Sajnos semmi eredmény: Realtek HighDefiniton Audio és 1 other USB device még mindig felkiáltójeles a Devmgmt-be, a gyári driver CDről nem települ a realtek driver, MSI honlapról se, cserébe le se lehet szedni. Attól tartok XP reinstall lesz ebből :-((A másik gépen legalább a driver települ, és hibajelet Eszközkezelőben csak a "show_nonpresent_devices" scripttel tudok előcsalogatni, úgy hívják, h Serial és szintén mozdíthatatlan :-((
De hang továbbra sincsen....
Kezd nagyon hasonlítani a dolog gezone problémájára szerintem ott is ugyanez az elem hibázhat.Azért gondoltam BIOS upgrade-re, mert elsőre úgy tűnt, mintha az integrált hangkártyát egyszerűen blokkolná a rendszer :-(
egyszerűen kezd nagyon kilátástalan lenni... egyszerűen képtelenségnek tűnik, hogy 2 kongfig elsőre müxik rendben és a másik kettőn pedig semmi.
előre is köszönöm, bármilyen ötletet
-
helkis
veterán
teganap még feltelepítettem a hiányzó cuccokat, ma ismét ellenőriztem mindent mielött visszaadom a tulajnak, standby, shutdown szépen ment, oda vissza, jöttek le firssítések, toltam egy újraindítást is, erre megint fekete képernyő fogad, + az új c-mos clear-es megoldásom sem megy!
most megint szétkaptam, ígyhagyom egy időre..
tipp? -
-
helkis
veterán
nem..
de ma asszem megoldottam egy rejtélyt!
tejlesen torpára szedtem a notit, mint a képen is látszik, semmit nem találtam, hibásnak, a hosszú ideig tartó áramszünet sem segített, már úgy voltam, hogy amint Dryman visszaír hogy ráér megyek Győrbe így estére, jó program lett volna egy forrasztásos biosupdate..
összeraktam, újra próbáltam indítani semmi javulás, ekkor idegességembe, vagy az MSI isteneitől vezérelve nyomtam egy: ctrl+alt+del-t folyamatosan + a power-t és ezzel alapba állítódott a bios, cheksum error-ral ugyan, de elindult a gép - F1 biosba belépett, majd mentés: pöccre indul minden fain!tehát :
Ctrl + Alt + Del + Power!!! = C-MOS Clear!!!
mostmár csak a biost kellene update-elnem erre a vistásra, mit lehet tenni e ellen az EC error ellen?
-
helkis
veterán
én is remélem, mivel külön cumi, hogy nem az enyém, és nálam jött elő ez a problem.. semmilyen dologba nem enged be, illetve kép sincs..
az életjeleket mindössze a ledeken látok, de ott is fagy egy idő után..
én is egy hiren's bootcd-vel akartam csinálni, de nem jött össze, aztán végül formáztam egy 256Mb-os pendrive-ot bootolhatóvá, azzal próbálkoztam, de nem jött össze úgy sem az EC miatt.. tényleg EC-resetet mennyi ideig kell csinálni?
már szétkaptam, találtam egy elemet azt lehúztam, majd vissza de semmi..
lehet aztán csak várni kellene.. -
helkis
veterán
természetesen és az update-el indítottam a flashelést..
esetleg lehet valahogy vakon újra flashelni?
illetve az alaplapon merre találom a bios-t?lehet szétkapom, hátha van egy clear c-mos jumper is arra felé..
arra gondolsz, hogy mikor lement standbyba = az örök bitmezőkre távozott a lap? -
Skyer
senior tag
jajmár ki a faszt érdekelsz te bazmeg már..minek kapálozol?ismerem az összes albacompos szervizest és nem kell őket bemutatnod nekem..maradjunk ennyiben.Legközelebb ha valami mondandód van ird privátba mert senkit nem érdekel ez hogy te hogy bujsz be a kolegáid seggébe mert itt nem erről van szó. ÉS IGEN NEKEM ROSSZ TAPASZTALATOM VAN AZ ALBACOMPRÓL ÉS MÉG NAGYON SOK EMBERNEK...MERT KÖTEKEDŐEK!!!!Részemről a vita vége ésha nem tudsz érdemlegeset meszolalni akkor inkább maradj csöndbe. Mégis melyiktől kéne félnem a 4 közül hm??a DJ től?
-
Spec
őstag
Ebben viszont egyet értek veled, hogy a Vista energia menedzsmentje fejlettebb mint az XP-é. Többek között a notebook ECO funkciója sem érhető el XP alatt. És abban is egyet értek, hogy a jövő előre mutat, úgyhogy én is váltani fogok XP -ről, de asszem nem Vistára, hanem Windows 7 -re. Azt még kivárom, hogy kijöjjön és azzal próbálkozom. Addig meg marad az XP. A Vista ezúttal kimarad az életemből
-
Spec
őstag
Én nem ezt montam, hogy csak ezért használok mert a rendszerem is 64 bittes. A legfőbb ok, hogy az x64 -es Windows XP már újabb kernelt használ mint a sima, az x64-es a Windows Server 2003 -ra alapul. És ezen felül még található benne egy-smás eltérés a sima XP -hez képest, és ezek nem a 64 bit miatt vannak... Lásd itt: Windows XP x64 Úgyhogy 4 GB memória alatt is bőven van létjogosultsága egy x64 -es XP -nek.
Windows Vista rendszer igénye: link
Windows XP Pro rendszer igénye: link
Itt nem arról van szó hogy egy ilyen gépen elfut-e normálisan a Vista (mert egyértelmű, hogy igen), de hogy kell-e egyáltalán? Azért láthatók a rendszerigény beli különbségek. Hogy egyet emeljek ki az XP nek 1,5 GB a Vistának 15 Gb (10x -es) a lemezterület igénye. Ha már csak ezt a 13,5 Gb-t megspórolom már megérte... És mivel tud többet egy Vista mint egy XP (amire ténylegesen is szüksége van az embernek)? Szerintem semmivel... Na de ennek a vitának nem ebben a topicban lenne a helye. -
gezone
csendes tag
Szia! Ez már több mint mókás, mert a linken a cuccot elkezdtem megnézni csak amit törölni kell olyan spec nincs is. Se upperfilters se lowerfilters.
Ezután szórakoztam az eszközkezelővel. Ott a kérdőjelnél az ethernet-vezérlő van csak.
Jelez viszont lemezmeghatjót normális állapotban egy "WDC WD1600BEVS-22RSTO" nevűt. Nemtom most ez az e, vagy ez a vinyó.
De a lényeg hogy sajnos ez sem vált be.Biosból nem tudom hol kéne látni, végigzongoráztam de nem tudom hol kéne látnom.
-
gezone
csendes tag
Szia Kali!
sikerült végül vasárnap egy xpt felvarázsolnom rá, ami már csodálatos ahhoz képest hogy péntektől szenvedek
Viszont nem tudom mi lehet a gond.
Nem lát optikai meghajtót. Pedig arról telepítettem a vindózt, szal meglehetősen érdekes. Ez már Vista alatt is így volt, és most xp alatt se látja. Minden rendben működik pedig.
Beteszek lemezt, felpörgeti látszik hogy csinál vele vmit és mégse látni sehol hogy egyáltalán lenne.
Valahol ördög van.
Akitől vettem ő se tudott mit mondani, ugyhogy szervíz?
Mit tegyek? -
fisi
senior tag
Köszi nagymester!!!
Megoldottam a dolgot, szépen felment minden. Egyre többet tanulok az új rencerről.
Akkor felteszem a kövkező kérdést.Az antispy-al sem tudtam kikapcsolni azt, hogy boot- kor ne töltődjön be a tálcára a Windows Biztonsági riasztások kis piros alakú pajzsa. Ezt hol lehet kilőni, illetve mi a neve a startup-ban? Mert akkor kilövöm- mint egy T- 34 -es hk.-t!!!
Köszi!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Metal topik
- OLED TV topic
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Exkluzív órák
- Óra topik
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest