- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
Újabb kérdés: felraktam a VR630-042HU MSI notimra a Stalker-t, az első részt, a game eredeti. Eredetileg az Asus-ra akartam, abban egy 9650-es 1GB-os videokártya van, de végül így alakult. Butítva megy is elég szépen a program 1024x768-ban (napszaktól és környezettől függően 25-70fps), nem ezzel van gond, hanem azzal, ami egy idő után jön.
Úgy fél óra elteltével az átlagos 35fps leesik 15 körülire. És ott is marad. Ha újraindítom a játékot, akkor egy ideig jó, majd megint ez jön. Nincs túlmelegedés, egy Belkin hűtőpadon áll a noti, a processzor 66 fokos, a hidak pedig valahol 65 környékén állnak meg. HDD 34 fokról felmegy 38-ra ilyenkor. Egyszerűen nem értem, miért lassul be a cucc.
Igaz, a videokártya magórajele ilyenkor kicsit meg van húzva nTune-al, de nincsenek grafikai anomáliák.
-
Superman
nagyúr
Felteszem még egyszer a kérdést (már egyszer feltettem, de akkor senki nem tudott rá érdemben válaszolni):
Adott az MSI VR630-042HU noti. A videokártyája egy integrált GeForce 9100M G, ami jó, semmi gond vele, de lehetne jobb. Az NVidia honlapján is az áll, hogy támogatja a hybrid SLI-t, az Everst is ezt állítja és vana gépben egy üres PCI-E port/slot. Összesen négy van, három használatban más eszközök által, egy üres. Ha veszek bele egy külön diszkrét VGA-t, akkor vajon a Hybrid SLI fog menni, vagy ez teljesen lutri?
-
Superman
nagyúr
válasz
ludsimon #11222 üzenetére
Burkolatot levenni? Ez nekem valami új. Még desktop PC-nél megérteném (én magam is levettem az oldalát), de így? Hogy hasznos-e? Igen, pontosan ezért alkalmazom. Különösen az MSI melegedett. Hűtőpad nélküli hőmérsékletek átlagos használat esetén:
CPU: 55 C.
Északi híd: 55C.
HDD: 40C.Hűtőpaddal:
CPU: 48 C.
Északi híd: 50 C.
HDD: 34 C.Nekem bejött.
-
Superman
nagyúr
Kaptam egy Belkin márkájú laptop hűtőt (cooling stand), ezt itt ni:
Kipróbáltam és úgy tűnik jó, a HDD hőmérséklete is 40-ről 36 fokra ment le. A probléma: sem a 15.4 colos Asus, sem a 16 colos MSI VR630-as noti alá nem passzol. Ha ráteszem a 16:9-es MSI-t, akkor a két széle lelóg róla, tehát nem a kis gumik támasztják alá az alján, ahenm a műanyag alsó része a notinak.
Kérdés: hagyhatom én ezt így, vagy nem igazán tesz jót, hogy a két széle lelóg a hűtőpadról? (Egyébként, mint mondtam jó a hűtőpad, csak nem a két notimra tervezték, de használható...)
-
Superman
nagyúr
A beépített webkamera használatához csak a "simple camera" mappában lévő alkalmazás kell, meg fel kell tenni az SCM mappában lévő drivert, mert az érintőpadról indítod a kamerát.
Más: 1 hónap után zörögni kezdett a notebookom ventije. Hol semmi, hol traktor módon. Mit tegyek, szedjem szét? Nyilván ennyi miatt nem fogom szervízbe küldeni, csakhogy a garanciavesztést szimbolizáló matrica itt van az alján pontosan az illesztésnél.
Amúgy úgy látom, hogy már szét van repedve, pontosan az illesztéknél a matrica...
-
Superman
nagyúr
Nekem is körülbelül ezek voltak a tapasztalataim ezzel a géppel, de volna egy kérdésem hozzád, illetve úgy általában mindenkihez: meg vagyok elégedve a géppel, de az integrált VGA tényleg nem a legjobb. Viszont az NVidia honlapján van egy olyan kitétel a videokártyáról, hogy ezt a 9100M G jelű integrált cuccot lehet kombinálni diszkrét videovezérlővel.
A kérdés csak az, hogy az alaplap támogatja-e. Az Everest szerint van még egy üres PCIE slot a lapon (x1) és MXM-es VGA kellene bele, de ezt csak a kézikönyv állítja és ott van mellette a bűvös opcionális szó.
Kérdés: honnan tudnám megnézni, hogy bővíthető-e a gép anélkül, hogy szétszedném? Milyen szoftverrel? (Ugyanis a gépen pontosan oda került a bűvös garanciavesztéssel fenyegető matrica, ahol le kellene venni az alját...)
-
Superman
nagyúr
Gyerekek!
A segítségeteket, a véleményeteket kérem. Akarok venni egy MSI GX700-as notit. Ezt konkrétan:
A noti 8 hónapot volt használva, volt egy alaplapcseréje, tehát volt szervízben. Sokan nagyon jókat írnak róla, különösen külföldi oldalakon, az IPON hardver tesztelő cikke viszont nagyon lehúzta. Megvehetem én ezt jó szívvel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest