Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
MTbc
senior tag
Nálam is lehetne állítani hogy mennyit kapjon a vedokari?M673
-
-
házimozis
tag
válasz
üzenetére
Segítenél értelmezni?
Ne húzgáld az oroszlán bajszát.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ha komolyan kérded...
Told rá az egérkurzort a kis négyszögekre és a felbukkanó mutatja melyik mit mér. Ha a progi nyitott főablakában (jobbfelül) a beállítások menüt hívod, annak a végén a hőmérsékletmérők között magad válogathatod ki, mit szeretnél ott alul rezidensként látni. (színezhető, válogatható stb.) Persze ehhez, regisztrált everest kell,
nem baj ha magyarul.
Tudja a két magot külön is mérni, de van egy 3. "CPU" mérés is, ami a magok előtti diódát kukkolja. Na ez szokott izzani - nem a mag(ok)!
A HDDt is illik figyelni mert annak már a tartós +50C is ártalmas lehet. (iszonyat pici és precíz mechanika egy notivinyó, ...nem tankalkatrész,
hogy bírja a gyötrést.)Én hármat szoktam kitenni - CPU (diódája), GPU, és HDD - de nem használom állandóan a progit.
-
törölt tag
válasz
házimozis
üzenetére
Én csak a határát akartam látni a gépnek, szó sem volt azon a szinten való játékról, ahol 10-15fps megy

FPS természetesen 60fps-sel játszom...
Házi, van everestem, de a tálcán egy tucat számot ír ki, és gőzöm sincs,h melyik micsoda.Néztem a színek értelmezését, de nem lettem felvilágosultabb.Segítenél értelmezni?

A touchpad kikapcsolása viszont sikerült, thnx érte!
-
Scoobyka
addikt
neked engedi feljebb rakni az órajelet?....én feldobtam 1,7-re...,de nem történt semmi.....őedig azonos a két notink felépítése.....akinek esetleg vmi eredményt sikerül elérni proci húzzásba az szóljon....nekem eddig a gput sikerült csak húzni...stabil maradt 470/600-on...és nyugodtan használom,mert van benne egy elektronika ami ha túlmelegszik leveszi úgy is....,de azt még sosem érte el....
-
házimozis
tag
Neo
A .bin file ahhoz kell, hogy a bootCDről a gép megértse, hogy az epromra kell támadnia. Ez, egy szabvány (ISO-9660) becsomagolt utasításkészlet, elvileg minden - boot irásra alkalmas - írószoftver tartalmazza. Léteznek külön .bin editorok is, (pl.WinImage) olyan boot-ot szerkeszthetsz vele amit akarsz.
Az MSI noteszek bios frissítéséhez, minden további nélkül lehet használni, a nero előre megírt .bin állományát. (bene van a telepítőjében) Angol billetyűzettel indul, de a WinImage-el átszerkeszthető magyarra. (vagy tudni kell pár írásjel .en helyét.
)A letöltött biosban a .bat fálj kezdi futtatni az .exe-t, mert csak ez az .exe tudja kiolvasni a bios állományt.
...Minden valószínűség szerint, simán működne a "vista"-s biossal is az XP, (nálam is így megy!) ezért nem feltétlen kellene bios-olni. Elvileg a bth és a wifi aktiválás környékén vannak a kompatibiltási gázok. Nem gyalultam le még vista-t, így nem tudom, hogy mekkora feladat (v. lehet-e?) nekimenni egy XP telepítővel.

Egy kolegám 19 éves (hardcore gamer) fia, 1 hete - minden lebeszélés ellenére - feltett egy 32 bites vistat. Már a 2. napon szívott vele. Három hetet adtunk neki. ...Azért ennyit, mert ahogy majd rakja vissza a kedvenc játékait, na abban a sorrendben nem fog futni kb. a fele. ...Az más kérdés, hogy egy 32 bites hibátlanul működő XPt, mi a fészkes fenének lecserélni, egy 32 bites, de kompatibilitás problémás másik oprendszerre, csak mert ott van Aero?

-
G@ß!
őstag
Meg is van: [clockgen 1.0.5.3]
próbálkozzatok ÓVATOSAN! -
Scoobyka
addikt
válasz
üzenetére
ki van csúkva,hogy gém alatt neked 40-45Cos legyen a kártya....jobb esetben 60 sztem...de még afölött van az bőven.....ja és csak ilyen neveket dobok be crysis...jericho....gear of war pc verzió.....és még jópár gém amit a gx700asod nativ kijelzőjén...(1680x1050) soha nem fogsz mozgóképként megtekinteni natív felbontásba és max részleteséggel,talán még médiumban sem....talán diapörgetésnek elég lessz...
ja és levesszi az órajelet függetlenül a kártyától,úgyanis a proc végzi a viszalépést:[link]
-
kola1234
tag
válasz
kola1234
üzenetére
Toltam pár kört a carbonnal.
kilépés után
cpu75
spudióda60
gpu70
hdd39 fok.
hátul meg 45fokos levegő jön ki a szellőzőn.
érdekes,hogy kilépve a játékból kb 40 sec,és visszaáll hakabbra a venti.
6100go carbonban 1024*768/alacsonyban elég jól megy.

Ehh. kevés a noti az asztalihoz képest.Sajna azt meg eladtam.
Ma döbbentem rá,hogy 16x dvd lemezeket mit ma vettem 50db hiába,me noti író max 8x tud. -
Abri
senior tag
Vmi progi nincs amivel ventit lehet szabályozni, éjaszakai letöltéshez levenném még kevesebbre?

-
Abri
senior tag
-
G@ß!
őstag
válasz
Tommmmka
üzenetére
Szia!
Tuningolni? Szted nem fő meg?
Mondjuk nálad lehet is tuningolni, ha a FuSi visszaveszi az asztali órajelekeről alacsonyabbakra... (bocsi ha nehezen érthető
)
Vagy rosszul tudom?
Hallottál valamit a 7600go tuningolásáról?Köszi!
Gabi
Valamint mennyibe fáj egy 7600go kártya?
-
házimozis
tag
válasz
üzenetére
2-3órányi játék után melegszik fel a jobb oldala 40-45C-ra...A noti többi része csont hideg.
Mármint a tenyered alatt a billentyűzet 40-45C.
Na, tegyél fel egy Everestet, az majd méri neked a CPU GPU és HDD hőmérsékletet. (Megsúgom nem ennyi lesz.)Az MSI nem szabályoz CPUt. Azt bios, vagy az oprendszer, vagy valamilyen utó-telepített rezidens teheti, amit lehet konfigurálni. (pl játék alatt ne kapcsoljon takarékra)
Érintőképernyő az nincs. Ellenben a touch(tapi)padot Fn+F3 billentyűkonbinációval tilthatod le, ha a biosod is úgy akarja.
de lehet,h jobban meg kéne hajtanom...
Rajta! ...hadd csapágyasodjon a venti... -
JoeYi
őstag
válasz
üzenetére
van a billentyűzeten a bal alsó sarokban egy kék FN feliratú gomb. Azt tartsd nyomva és nyomd meg az F1-F8 gombok közül azt, amire szintén kékkel egy tapipadot ábrázoló képecske is fel van festve. szerk.: F3 ha minden igaz
A proci szabályozós az Ati -s gépekre írta valaki, de ő is csak hallomásból, és mivel ilyen hideg járású a géped valószínűleg téged se érint a dolog.
-
törölt tag
Sziasztok!
teljesen kezdő vagyok notebook ügyben

Az a helyzet,h ezt a kis genya érintőkéernyőt akarnám letiltani az MSI(gx700)-men, mert játék közben, de főleg gépelés közben k****ra idegesít...Keresgéltem az xpben de semmi ilyet nem találtam.
Köszi a segítséget vagy bármit, ami előbbre juttat a problémával...Amúgy, aki gx700ast szeretne venni, játékra nekem bejött.igazából egyelőre 1-2 játék fogta meg(Csak full grafkón játszóm
: Shipsim 2008,15-20fps, ha nagyon távoli a kameranézet...illetve az 18wheels of Steel, itt 10-15fps.A F.E.A.R-nél csak a füstnél húzza le 15-20ra.Viszont a többi jtéknál állandóan 59-60at ír ki, és látom,h ott pörög a Fraps, nem lehet ezt a korlátot valahogy kilőni?Ja, és amin meglepődtem,h 2-3órányi játék után melegszik fel a jobb oldala 40-45C-ra...A noti többi része csont hideg.
Fentebb olvastam valahol,h az MSI játék közben szabályozza a procik órajelét?Ez tényleg igaz?Minden laptopra?Mert nekem nem tűnt fel, de lehet,h jobban meg kéne hajtanom...
zs2
-
Neoka
aktív tag
Nem nagyon vagyok elájulva a Vista64-től.
Nem vettem észre, hogy gyorsabb lenne, sőt.
Az eszközkezelőben tobábbra sem tudja mi az a két cuccom a notiban, így van egy ismeretlen tásproceszorom és egy pci hídeszközöm.
Azt hiszem sokáig nem marad fenn a notin.
A biost hogyan tudom átrakni az XP-re?
-
JoeYi
őstag
bár ez nem HD2600
-
Tommmmka
senior tag
nekem nagyon bejön a 610-es gép csak kérdés h. vannak e túlmelegedési hibák mert nem szeretném ha az amúgy bikának tűnő gép fogná magát és játék körben levenné az órajeleket mert meleg...nemtom h. egy msi kaliberű cég h. engedheti meg magának h. egy gamer noti játék közben visszaveszi az órajeleket.... ezért gondolkozok inkább asus-ban bár ha lenne felhasználói vélemény akkor arra adnék de így nem merek belevágni

Engem meg pont a hd2600 miatt érdekel mert kb 1 szintetn van a 8600m gt-vel kis húzással túl is szárnylhatja (nekem x700 volt a gépemben azon tuninngal 30%-os teljesítményjavulást hozott)
-
JoeYi
őstag
ez a 610-es noti tesztjét nézegetve csak annyi jutott eszembe, hogy remélem külön is megvehető lesz vmijen dx10-es vidkari, mert egyébként mindenben megegyezik 677x-el. (na jó, abban nem, hogy dupla akkora aksival is 20 percel kevesebbet bír
-soso, ez a hd2600 energiaigényét mutatja-) -
Tommmmka
senior tag
nekem az nem gas mivel amilo 1667g 01-em van mobile athlon64 3200+-al és windowsban is végig maxon pörög a vnti meg forró a gép, mondjuk fagyás még nem volt az elmúlt 2 évben (kopp-kopp)
Szal a ventihang a legkevesebb ami érdekel egy gépnél az csak plusz pont ha nem spórolnak a hűtésenb

-
Neoka
aktív tag
Sziasztok!
Kiváncsiságból felraktam a Vista 64-est. Az eszközkezelőben egy cucc maradt amihez nem találtam drivert és a win sem.
Szerintetek mi lehet a 673-ban a PCI híd és milyen driver kell hozzá? Nvidia oldalról leszedtem a chipset drivert, de azzal sem ismerte fel.
-
Tommmmka
senior tag
-
MTbc
senior tag
Ha ne adj isten bekellenem adnom szervizbe a gépet cseregépet kaphatok,kérhetek?
-
Tommmmka
senior tag
én néztem még aliencomputersnél l asus f3ka laptopot kb ugyanaz mint az msi és 40k-val drágább:
Ime a konfig:-AMD M690+ SB600
-2 GB DDR2 ATi HD2600
-15.4" WXGA Color Shine -
-AMD TurionI64 X2 TL60(2GHz, L2 512KB*2) -
-ATi HD2600 512MB VRAM / 1024MB max.
- 1.3M Webcam - 2048MB(1Gx2) DDRII667
- 160GB HDD(SATA 5400rpm)
- DVD Super Multi DL
- 802.11b/g WLAN
- Bluetooth
- TPM
- 9 cell,táska.egérár: 280 320 Ft
-
Scoobyka
addikt
-
MTbc
senior tag
Hát nem tudom félek attól hogy nem lesz olyan megbízható nem szerenék gariba járni.
Scoobyka: Hol olvastál gx610-ről?
Tommmmka:köszi.
-
Scoobyka
addikt
lehet én is lecserélem az msi 677x-002-esemet 2 giga rammal arra a gépre...aki vessz majd egyet előtte egy jellemzést szívesen meghallgatok...
bár most olvassva a g610ről nem sok jó vélemény van....hasonlóan a gx700-ashoz,ha túlmelegszik belassúl nagyon....és sajna elég hamar bekövetkezik
..... -
Tommmmka
senior tag
én utánanéztem a hd2600-nak dícsérik mindenhol csak még normális driver niincs hozzá amúgy van teszt gx610-ről itt:[link]
az itteni tesztek alapján egy 8600gt szintetn van a VGA 3dmark 2006-ban +-50 pont az eltérés én is szemezgetek a géppel 230k-ért a legjobb választás!
Ha esetleg megvennéd akkor priviben írhatnál egy jellemzést -
MTbc
senior tag
Szerintetek mennyit ér most 2 gb rammal ez Msi M673X-016.Szeretném lecserélni egy Msi Gx610-re válemény van a AtiHd2600-ról?KÖszi

-
Mivel a BIOS-ban ez, és az ehhez hasonló lehetőségek rejtettek, ezért gondoltam, hogy ha már AMD-s a kicsike, akkor megpróbálom a cbid progit. De nem jön össze, mivel azonnal lefagy a gép. Mindegy, hogy táp, vagy akksi, ugyanez a probléma.
Írtam MSI-éknek, küldtem EVEREST riportot is, de csak bambán "bámultak", és azt írták, hogy fingjuk sincs, nekik nem sikerült a problémát rekonstruálni egy ugyan ilyen platformon.
Olyan BIOS-t meg nem akartak adni, amivel láthatóak, és állíthatóak ezek az értékek.Üdv.:
-
Red Fox
csendes tag
Köszi a linket, olvastam, de ez a 011 -esről szól ha jól sejtem, lehet, hogy tévedek.
Amire használnám:
Grafikon rajzoló program, filmnézés, irodai munkák, navigáció esetleg a későbbiekben, ritkán játékra de inkább régebbi játékok.Ezekre gondolom alkalmas a gép.
A nagyker ára is érdekelne, ha tudja valaki.

-
Red Fox
csendes tag
Sziasztok
Erről a 2 gépről mi a véleményetek?
MSI VR600-097HU
MSI VR600-xxx -
jodován
tag
Találtam újabb BIOS-t. Van egy .exe, egy .bat és egy .123 fájl. Hogyan kell csinálni? Nem találtam leírást az MSI-nél. És a Live Update sem műkszik.
-
Ha szakszervízes vagy, akkor talán tudnál nekem segíteni. Az a gondom a géppel, hogy a HT Link 400-on ketyeg a 800 helyett. A cbid progi szerint 2-es szorzóval fut. Ha felteszem 3-ra, vagy 4-re, rögtön befagy a gép. Amúgy tökéletesen müxik, semmi bajom sincs vele. Azaz régebben nem tudtam beüzemelni a WiFi-t, de az "csak" a mellékelt driver hibája volt. Egy újra telepítés megoldotta a gondot. (MSI L735X-050HU) BIOS: 1.24
Üdv.:
-
MTbc
senior tag
Hogyan lehet a videokari teljesítményét kicsit feljebb nyomni?Most van 2gb ramom lenni miből adni.
-
JoeYi
őstag
válasz
jodován
üzenetére
Csak tippelek, nem vagyok szaki:
Jobb esetben a rendszermemória lehet fizikai hibás, roszabb esetben a videó memória. Ez utóbbi mondjuk valószinűtlenebb, mert az képkirajzolási hibákat szokott okozni.
Azért gondolok a memória egy hibájára, mert a webböngészés egy tipikus eset amikor szép lassan töltődik a memória, aztán amikor a windows megakar címezni egy hibás részt, akkor kékhalállal padlót fog.
Próbálj vmi memória tesztelő programot (memtest) , de ezekhez már tényleg nem értek.
-
jodován
tag
válasz
jodován
üzenetére
Most csak simán a Firefox ment, és prohardver-es hírt olvastam épp.
A hibaüzihez tartozik még:
"Technikai információk:
*** STOP: 0x00000EA (0x88A6E020, 0x899FFDAO, 0xBACF7CBC, 0x00000001)
ati2dvag
A fizikai memória listázása..."Ennyi és a ctrl+alt+del nem indít újra, csak a power.
?

-
[KGR]
tag
Tudtok ajánlani nekem valami programt ami megmondja nekem a proci és a video hőmérsékletét? A lényeg az, hogy minnél kisebb legyen a progi és nem kellenek bele fölösleges modulok.
-
jodován
tag
ER710 csinál ilyet, ha kicsit jobban dolgoznia kellene:
Kék képernyőn:
"A rendszer problémát talált, és a Windows a számítógép károsodásának érdekében leállt.
A problémát valószínűleg a következő fájl okozza: ati2dvag
Ha először látja ezt a hibaképernyőt, akkor indítsa újra a számtógépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbii lépéseket:Az illesztőprogram végtelen ciklusba került. Ez általában magának az eszköznek vagy az illesztőprogramnak a hibájára utal.
Az illesztőprogram frissítését keresse a gyártónál"
XP. SP2 telepítve. Videó drájverek az MSI-től töltve. A hozzáadott cd-n csak Vistás drájverek vannak.
Először több program futott, mikor ezt csinálta. Nem emélszem már mik. Aztán Nero-t telepítettem volna, és mindig elszállt ezzel.
Eltávolítottam a videóvezérlő összes progiját, drájvereit. Úgy simán települt a Nero. Visszatelepítettem az x1270 dolgait. Megint kékképernyő.
A Catalyst Control Center futott, meg Commander, pár apróság, wifi nem ment, de korábban volt, h. az is.Hibaüzenet előtt a hűtőventilátor jól felpörög. Eszembe jutott, lehet, h. a kétmagos procit nem tudja rendesen kezelni. De ahhoz nem nagyon értek.
Hátha tudtok segíteni. -
Peat;)
veterán
Mert gyárilag ezt a márkát rakja bele msi. Lehet hogy mással is megy, sőt valószínű, de én nem kockáztattam egy ezres miatt. (ennyivel olcsóbb a kingmax). Egyébként a bolt 2 év garit ad rá, de gyárilag élettartam garanciás, így a minőséggel nem sok gond lehet. A csomagolása viszont atombiztos, kézzel kinyitni lehetetlen, az ollót meg majdnem kicsorbítja, ez volt a legnehezebb része a beszerelésnek...
-
Peat;)
veterán
Most értem haza, az új 1giga rammal és magam raktam bele, óvatosan. Megy szépen. Gőzöm nincs hogy ez garanciális kérdés-e ha magad rakod bele(maga a fedél leszedése még nem az ha jól tudom), amennyiben valami problémám lenne a jövőben akkor a szerviz előtt kiveszem a most belerakott rammodult.
A sempron 3500+ szerintem is jobb de az energiagazdálkodás miatt. A celeron m520-as sorozat már a core2duo technológiára épül, gyorsabb is mint sempron asszem, 64 bites elvileg, azonban nincs benne energiagazdálkodás. Sebességben már bőven elég a sempron is, 800mhzen megy word alatt így nem hangos a hűtés és tovább is bírja, ezért éri meg.
Vista egy külön partíción van a wincsin, onnan telepít vagy állítja helyre magát. Pár gigát foglal el a 80 gigás wincseszterből, én meghagytam és nem formáztam le azt a partíciót, még fél-1 év és jó lesz az a vista. Külön cd-n is van, de az nemtom hogy a teljes vista-e vagy csak valami helyreállító.271-et meg kell nézni, végülis alkalmas wordre csak szerintem akkor nagyítani kell benne a nézetben, mert a kis kijelző miatt a magas felbontás mellett huzamosabb ideig nem hinném hogy lehet használni fejfájás vagy egyéb tünetek nélkül. Nálam a vr330 pont jó, excelben meg a határon van, még épphogy jó, néha nagyítok, de ezek személyfüggőek.
271 azért van jobban összerakva mert ha nem tévedek fémházas, illetve nincs zsanér ami tartja a kijelzőt, hanem ott valami csavaros módszer van ami elég masszív. Sokat hordozod és telik rá akkor 271. Az akksi is nagyobb benne. Vr330 kb 3 órát megy el akksiról.Nemtom milyen az installálás, én legújabb xp-t raktam fel ami már sp2-es, így passz. Driverekkel semmi gondom nem volt, az notebooknál viszont elég pozitív és a hozzá adott cd-n minden megvan ami kell mind xp és mind vista alá, sok fáradságot spóroltak meg ezzel.

-
Primőr
aktív tag
Kösz a választ!
Én valószínű, hogy inkább a vr330 mellett döntök, mert jóval erősebb a 64bites sempron 3500-as mint az 1,6-os Celeron, memóriát meg akkor bővítek én magam. (Tehát akkor bárki megteheti, felnyithatom a laptopot sima csavarhúzóval és egyből beszerelhetem magam?)
Mondjuk az első dolgom lenne, hogy Vistát törlöm, sztem az nem notebookba való, annyit zabál. Szóval azt mondod, a 271 nem igazán alkalmas Word-re? Miért gondolod, hogy jobban össze van rakva? -
JoeYi
őstag
srácok ti kitudjátok venni belőle a DVD olvasót? Vagy ehhez már megkéne bontani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Parfüm topik
- sziku69: Szólánc.
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- Tesla topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G6 15,6" i7 -8665u, 16GB RAM, Radeon X550 2GB, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M3 Pro (2023) 18GB/500GB SSD karcmentes 100% akku 23 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M1 Pro (2021) 16GB/500GB szép állapot 90% akku 265 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB megkímélt 83% akku 158 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16" M1 Max (2021) 32GB/500GB SSD használt, 88% akku (229 ciklus)
- ELADÓ FÓLIÁZOTT HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max 128 GB Black 100% Akku 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11800H 32 GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A3000 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4531,90% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

csak én lefele próbáltam.

...hiába no' mindíg összekeverem, pedig mindkét bal kezem egyforma. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nem baj ha magyarul.