Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- LG V30 - vezércsel
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peat;)
veterán
VR330 modellről van vkinek vmi tapasztalata? (leírást itt találtam, nem reklámnak szánom nem is itt a legolcsóbb [link] )
Elég könnyű gép, 2 kiló, nagynak sem nagy talán, a hűtés heatpipe/venti kombó ami talán halkabb mint a hagyományos sima borda+venti. Viszont nem tudom mire lehet képes egy 6100 integrált vga(egy 4 éves játékot elbír nekem az már elég, mivel egyetlen online, pénzes játék érdekelne rajta), illetve mennyit bírhat a 6 cellás akksi ezzel a sempron procival? Állítólag nem csak mobilt rak a gépeibe msi, és aki peches annak nem bírja az akksi mert felzabálja a processzor. -
Peat;)
veterán
Valószínű beleugrom a vételbe, de nem igazán értem az olcsóságát. Fizikailag +3 cm és 0.20 kg a különbség pl egy subnotihoz képest (msi és asus modelleket nézve). Majd valahol meglesem ahol lehetséges, lehet anyaghasználaton spóroltak, mert bruttó 130-ért 2 év garral valahogy túl jó vételnek tűnik nekem...murphy meg jól ismer.
-
Peat;)
veterán
A szervizzel mi a helyzet? Albacomp veszi át? Valami hír arról hogy mikortól lesz alkatrészellátás a gyártó részéről? (mert most nincs több forrás szerint is, és így gáz bármilyen msit venni)
-
Peat;)
veterán
-
Peat;)
veterán
válasz Nonamekata #3042 üzenetére
Szia,
Bár a kijelzője 13.3-as de fizikailag a gép maga a 14-es méretű noteszoknak felel meg. Egy régebbi modell házát használta fel újra a gyár és abba pakolta bele az új dolgokat, mindezt 13.3-as kijelzővel kombinálva. Tehát egy 14-es notihoz képest már nincs igazán hordozhatósági előnye(kicsit könnyebb slussz) -
Peat;)
veterán
A szervizről annyit hogy Albacomp vett át az msi notik szervizlését. Ez elvileg jót is jelenthetne, de állítólag nullával egyenlő az alkatrészellátottság a gyártó részéről. Én is Msi-notit akarok venni, sőt fogok már (vr330) a közeljövőben, de ezzel számoni kell hogy még jópár hónapig problémák lehetnek a szervizzel.
-
Peat;)
veterán
Aki vr330(amd sempron-13x ezer)/vr320(intel m520 procis 15x ezer boltban , de fórumon a bazárban olcsón tudnak honzi)-ast szeretne:
A szervizrémhírek ellenére végül vr330-as noteszom lett. Ami feltűnt elsőre hogy a honlapon vmi kékesszürke noti van, míg élőben tök fekete (szerencsére) a gép, a műanyag nem festett. (nincs minek lekopnia jee).
A 13.3-as w-os 1280*800-as kijelző nagyon jó, ez a 13.3-as méret előnyére válik, nem pixeles a kép és mégsem túl kicsi. Sempron mobile proci, 6100-as integrált vga-as a gép, a hűtése halk. A proci és vinyó egyáltalán nem melegszik, az integrált gpu annál inkább. (morrowind volt kéznél, felraktam, utána 77 fokos volt, aztán gyorsan lecsökkent). Vista van a géphez, van is a winyón egy partíció a visszaálíltásra, én xpt nyomtam fel, mivel csak 512mb van benne alapból(intelesben 1 giga). A gép olcsósága a billentyűzetnél látszódik, ugyanis könnyen be lehet nyomni, aki erőből gépel annak fura lehet. Egyébként egy könnyebb fajta (2,2kg) gép 6 cellás 4400mah-es akksival, a műanyag háza 14-es notinak felel meg, a kijelzőjénél látszik is hogy picit több a szokásosnál a műanyag keret körülötte, de kifejezetten szépnek mondanám kritikus szemmel is. 133 bruttó volt.[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
Üdv nekem vr330 van pár hete, én is ezek a modellek között gondolkodtam. Árához képest meg vagyok elégedve vele, semmi problémám nincs. A vr330-ast alapból vistával adják(bakapcsolod telepít és kész a rendszer driverestül), amit cd-n is odaadnak. Ezen kívűl van egy driver cd amin minden xp-és és vistás driver megtalálható(ugyanúgy kell alaplapi, hang, hálókártya driver rá mint asztali pcre). Semmi driver és sfotwares hibával nem találkoztam.
Fekete a gép, nemtom van-e belőle más szín. S271-ből a régebbi verzió narancs színű asszem. Memória bővítést szerintem ott vállalnak ahol veszed, de akár máshol is, annyi hogy le kell csavarozni egy fémfedelet a notin, berakni a ramot, vissza a fedél és kész. A vr330-as alapból csak 512 rammal van szerelve, ami nagyon kevés. A vr320-as 1 giga rammal kapható, celeron m520 processzorral és ati chipsettel. Én vr330 mellett azért döntöttem mert energiagazdálkodós a sempron processzor és nvidia chipsetes, nagyon kicsit erősebb integrált vga-val mint ami a vr320-asban van, de ezek már nem annyira lényeges dolgok, kb ugyanazt tudja mind2. De amennyiben kiskereskedésben vásárolnád a 320-as indokalatlanul drágább, a 330-ast meg nehéz beszerezni mert egy kisebb nagykernél van csak. A vr320-as ramiris nagykereskedésben érhető el és itt a bazár részlegben van aki tud kiskerárhoz képest jóval olcsóbban hozni papírokkal, mindennel együtt onnan. (érdekel megkeresed vagy kérdezz meg)
Ja még annyi, hogy az s271 valószínű jobban össze van rakva. De van egy nagy hátránya, a kijelző felbontása 12"-on 1280*800. A vr sorozatnak is ugyanez a felbontása 13.3"-os kijelzővel és így még tökéletes a dolog, excel meg wordözni, kisebb kijelzőn valószínű nagyítani kell a normális használathoz.
-
Peat;)
veterán
Most értem haza, az új 1giga rammal és magam raktam bele, óvatosan. Megy szépen. Gőzöm nincs hogy ez garanciális kérdés-e ha magad rakod bele(maga a fedél leszedése még nem az ha jól tudom), amennyiben valami problémám lenne a jövőben akkor a szerviz előtt kiveszem a most belerakott rammodult.
A sempron 3500+ szerintem is jobb de az energiagazdálkodás miatt. A celeron m520-as sorozat már a core2duo technológiára épül, gyorsabb is mint sempron asszem, 64 bites elvileg, azonban nincs benne energiagazdálkodás. Sebességben már bőven elég a sempron is, 800mhzen megy word alatt így nem hangos a hűtés és tovább is bírja, ezért éri meg.
Vista egy külön partíción van a wincsin, onnan telepít vagy állítja helyre magát. Pár gigát foglal el a 80 gigás wincseszterből, én meghagytam és nem formáztam le azt a partíciót, még fél-1 év és jó lesz az a vista. Külön cd-n is van, de az nemtom hogy a teljes vista-e vagy csak valami helyreállító.271-et meg kell nézni, végülis alkalmas wordre csak szerintem akkor nagyítani kell benne a nézetben, mert a kis kijelző miatt a magas felbontás mellett huzamosabb ideig nem hinném hogy lehet használni fejfájás vagy egyéb tünetek nélkül. Nálam a vr330 pont jó, excelben meg a határon van, még épphogy jó, néha nagyítok, de ezek személyfüggőek.
271 azért van jobban összerakva mert ha nem tévedek fémházas, illetve nincs zsanér ami tartja a kijelzőt, hanem ott valami csavaros módszer van ami elég masszív. Sokat hordozod és telik rá akkor 271. Az akksi is nagyobb benne. Vr330 kb 3 órát megy el akksiról.Nemtom milyen az installálás, én legújabb xp-t raktam fel ami már sp2-es, így passz. Driverekkel semmi gondom nem volt, az notebooknál viszont elég pozitív és a hozzá adott cd-n minden megvan ami kell mind xp és mind vista alá, sok fáradságot spóroltak meg ezzel.
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
Mert gyárilag ezt a márkát rakja bele msi. Lehet hogy mással is megy, sőt valószínű, de én nem kockáztattam egy ezres miatt. (ennyivel olcsóbb a kingmax). Egyébként a bolt 2 év garit ad rá, de gyárilag élettartam garanciás, így a minőséggel nem sok gond lehet. A csomagolása viszont atombiztos, kézzel kinyitni lehetetlen, az ollót meg majdnem kicsorbítja, ez volt a legnehezebb része a beszerelésnek...
-
Peat;)
veterán
Maga a gépház 14"-es notiméret. A 13.3 col körül így valóban nagyobb a keret, de egyrészt nem néz ki hülyén másrészt pl felnyitásnál nem a kijelzőt tapizom sosem hanem a keretet. Emellett a felbontása ugyanúgy 1280*800, így pixelt nemigazán látni.
Billentyűzet hullámzós fajta (erősen gépelsz érzeni ahogy hajlik), a billentyűk ugyanott vannak szerintem. Melegedés: az integrált gpu max 80 fokra megy fel, a proci olyan 50-re(nvidia6100+sempron 3500+). Kellemetlenül nem meleg a ház, csak langyos inkább. Alapfokozaton kellemesen halk a gép egyébként. Képet tudok küldeni ha kell, de néztem a mostani újságokat és 15-ös acer 2magos intel procivel meg az új x3100 vagy milyen integrált vga-val(erősebb mint nvidia6100) bruttó 130, én azon is elgondolkodnék, csak kérdés mitől ilyen olcsók az új acerek. Msi-nek ez a modellje egy jópár éves 14-es modellre épül, így kevesebb a valószínűsége hogy bedöglik. -
Peat;)
veterán
De megdöglik valszeg, az akksi helye a notiban van bármilyen használat mellett. Elején 3-4X meg érdemes lemeríteni komolyabban mert utána éri el a max teljesítményt, majd azt meg is tartja ha benne van a notiban, ugyanis ha folyamatosan hálózatról van használva akkor is lassan de merül majd megkapja a kis utántöltést amivel "karbantartja" magát. Én így tudom leagábbis és a becsomagoljuk későbbre az akksit kifejezetten ellenjavasolt tudtom szerint.
-
Peat;)
veterán
Attól még hogy 400w van a tápra írva nem jelenti azt hogy annyit folyamatosan leszív a pénztárcából, egy modernebb gép kb 300 wattot eszik. Egy gyengébb 200-250-ből is kijöhet, ami a notebookokhoz áll közelebb teljesítményben. De a monitor főleg ha crt még jó sokat zabál, de csak a fogyasztás miatt (a kérdezőnek megy ez) én biztos nem vennék notit asztali helyett.
-
Peat;)
veterán
a vr330-as társában az energiagazdálkodással ellátott amd sempron processzor van, én azzal szemezgetnék ha már vr3-as széria
egyébként olyan mint minden olcsó noti, konkrétabban:
Vr330-assal még nem volt szoftveres bajom, a hozzá adott cd-ről felpakoltam mindent és megy azóta is. Ramot raktam bele pluszba, elég egyszerű belerakni. Játékra nem valóak az integrált gpu miatt, enyémben nvidia 6100 van, pár éves játékoknak elegendő.
Melegedés: egy ventillátor található benne, az fújja ki balra a levegőt (tehát nem jobb oldalra a kezedre, márha jobbkezes vagy)
A ház langyossá melegszik fel, forróra sosem, nyáron szerintem már más lehet a helyzet. Alsó fokozatban halk a gép, játszás közben már hangosabb. Vr330-ban csak cdíró+dvd olvasó combó van, ami elég lassú is, nemtom vr320-ban mivan.Összeszerelés, kijelző: a kijelző ok, 1280*800-ra nagyon jó a 13.3-as kijelzőméret. A kijelző alja minimálisan melegszik, nyáron sem okoz gondot szerintem.
A ház fröccsentett műanyag szerűség, tehát alsó kategória. Annyi előnye van hogy nem festett, illetve nem az a merev fényes műanyag, hanem mattfelületű, mint egy régi nokia pl 3310-es burkolata. Tehát nem valószínű hogy törik, viszont idővel tuti recsegni fog szerintem.Akksi: nálam energiagazdálkodós procival ha fényerőt is leveszem wordbe minimum 3 óra, max 3:40-et írt ki eddig kb. Szóval ez elég jó.
Súlya valamivel több mint 2 kiló, méreténél fogva nem nehéz darab. Szállításnál javasolt a fedőlap és bill. közé a hozzáadott szivacslapot berakni, gondolom erős ráhatásokat nem viselné jól. Nálam könyv meg ilyesmit pakoltam már rá, semmi nyoma nem lett, és elég nagy erő kell ahhoz hogy bármi ilyesmi gond legyen szerintem, de nem véletlenül adják a szivacsot gondolom, szállítás közben én belerakom.
videjo:
http://www.youtube.com/watch?v=jEJmIeS8_1c[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- ÚJ HP 250 G9 /2027.11.06. GARANCIA/INGYEN FOXPOST/12th Gen Intel Core i3-1215U/512GB NVMe SSD
- Macbook pro 2020 M1 13"
- Lenovo thinkpad x1 yoga /14" 2K, i5-6300u, 8GB, 250GB SSD/ kishibás
- HP EliteBook x360 830 G8, i5-1145G7, Iris Xe, 16GB RAM, 256GB SSD, 2026-04-28 garancia
- Umax VisionBook N14G Plus HU
- Packard Bell EasyNote TE alkatrésznek
- HP Probook 650 G4, i7-8650U / 16GB RAM / 256GB NVMe SSD / Radeon 500 / 15,6 Magyar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest