Új hozzászólás Aktív témák

• vati

senior tag

Akkor én is leírom egyhetes tapasztalataimat a M670X-045-el.
    Nagyjából az egész Megabook sorozatra igazak lehetnek, a külső elemek ugyanazok.

- összkép: célszerű, puritán, de nagyszerű :)
    Nem játékgépet akartam -igazából a játékra kihegyezéstől szállnak el a notik árai- így az MSI M670 ár-érték arányát találtam ideálisnak.

- proci+mem.: a Sempron 3400+ és 1 GB DDR2 kombnációja ideális egy belépő szintű gépnek. Figyelembe véve hogy az irodai gépek általában lassabbak ennél, és ha valaki nem hardcore gamer, nem DTP stúdiónak használja a laptopját, vsz nagyjából felesleges a C2D. (játékokat is inkább a vga limit fogja meg, gondolom én)
    Az 1 GB RAM kell a stabil, swappelésmentes működéshez -tapasztalatom szerint-, ez fontos szempont volt a kiválasztásnál. (röhej, hogy 2007ben még árulnak gépeket 256MB memóriával...)

- sw: a frissen letöltött driverek probléma nélkül felmentek (32 bites xp, linux még folyamatban), minden működik, osztályzat: 5. A modemet még nem próbáltam.
    A DOS esetében az egértámogatás problémás: az általam ismert DOS-alapú HDD particonáló/partíciómentő programok (Norton Ghost, PowerQuest PM80, Paragon stb.) rescue diskjei közül egyedül a PM80 indult el egértámogatással. A NG2003 csontra fagyott az egérdriver inicializálása közben(?) a Paragon működik, de az egér meg se moccan. Szóval, nem érdemes a DOSt erőltetni ha valaki rescue CD-t akar csinálni, inkább BartPE.

- kijelző: eleinte szokni kellett a GlareType kijelzőt, és a szerintem szűk függőleges betekintési szöget, de ha ezen túl van az ember nagyon bejön. Egy korábbi laptopomnak ''matt'' kijelzője volt, ez vsz szebb, bár kétségkívül ízlés és divat kérdése.
    A panel kontrasztarányát nem tudom, nem lehet túl nagy: filmnézésre nem ideális bár használható.
    Többen kevesellni szokták a 1280x800 felbontást, nekem -normális távolságból nézve- nem tűnt pixelesnek.

-touchpad, klaviatúra: a touchpad szerintem is elég érzéketlen. Én legalábbis hamar átszoktam a külső egérre. A klaviatúra eleinte kicsit furcsa (pl. ''í'' betű) de hamar megszokható, a numpad nagy előny, a gombok érzékenysége teljesen OK.

- video: az NV6100Go-ra benchmarkot majd mások csinálnak - mivel nem vagyok hardcore FPS gamer, annyira nem érdekel. Elég ha régebbi dx9 játékok elfutnak rajta.

- akku: a gép nekem meglepően halknak tűnik. Másodszori feltöltés után, letekert fényerővel, kikapcsolt wifivel, lagymatag de _folyamatos_ használat mellett (nem játék) 2 óra 50 percet bírt az akku a full lemerülésig, bár nem vártam meg hogy magától kikapcsoljon. Bekapcsolt wifi-vel, normális használattal reális lehet a 2 óra, nagyon spórolósan 2.5

Új hozzászólás Aktív témák