- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Konflikt
addikt
válasz
strike-force #1645 üzenetére
Jo az az nforce driver, csak ne telepisd az IDE-drivert belőle, hagyd h az xp a sajátját használja, akkor nemlesz gond.
Mit szoptam ezzel annó... ááá hihetetlen mire rájöttem h mit szarakodik az xp annyit.... -
brd
nagyúr
válasz
strike-force #1560 üzenetére
Ha a memóriád alapon biztosan jól működik, akkor mind2 helyett az S&M programot ajánlom, mindent 100%-ra és Long-ra állítva benne, amit lehet, és 3-4x le kell futtatni, ez összesen kb. 8 óra lesz, viszont egyenértékű 24h Prime95 és 24h memtest futtatásával.
-
válasz
strike-force #1476 üzenetére
na, ma leültem kicsit és nyomattam egy v.1.D1mod biost. most a következő specekkel megy a gép:
proc: 3200+E6@2600(10x260)_1.47Volt (alap+5%)
mem:geil up 4000 (2x512) 260mhz (3-4-4-10-2T@2.8V)
prime-al probálgattam, a proc jó lesz, a mem még bizonytalankodik. finomhangolás jön. memtest-et bent akarom hagyni holnap és 5-6 órát járatni, hátha. vagy a prime-ot.
melyik lenne a jobb, kinek van ötlete? -
marcee
addikt
válasz
strike-force #1476 üzenetére
Nekem a 3000+os venice-emet 289-es FSB-vel is meghajtotta stabilan (feljebb nem is néztem, mert csak a 2.6GHz-et akartam elérni), csak annyi problémám volt, hogy az 1-es és 2-es SATA csati ilyenkor lehal, de ha csak a 3-as 4-eset használtam, akkor teljesen jól ment.
Szerk: Ja, az igaz, hogy aszinkronban ment, mert a moduljaim (pláne négyen) szigorúan 400-at bírnak csak.
[Szerkesztve] -
Száni
tag
válasz
strike-force #1471 üzenetére
Csak 250-es ''fsb'' mellett adja meg magát, vagy kisebb értéknél is? Esetleg plusz fesz a procinak (bár ennek már elégnek kell lennie)? Nálam akkor csinálta a feketehalált, ha ''túlfeszítettem'' a RAM-ok időzítését (de itt ilyenről nincs szó).
Más: áthelyeztem a hangkarimat (sb live 5.1) a narancsszínű slotba, újratelepítés nélkül (csak eszköz-eltávolítást végeztem mielőtt áttettem). Kezdetben úgy tűnt minden oké, de azóta be-belassul a gép, sőt néha darálja a hangot játéknál.
Üdv G.
[Szerkesztve] -
brd
nagyúr
válasz
strike-force #1469 üzenetére
Most nézem, nekem csak 1.DB1-es BIOS-om van, ezzel soha nem volt pontosan ilyen problémám. Olyan igen (BIOS-tól függetlenül), hogy időként sima resetet nem tud végrehajtani az alaplap, ki kell kapcsolni a gépet (a reset gomb nem segít), de a kikapcs-bekapcs. segít. Ez viszont lehet, hogy a VGA-m miatt van, újabban van vele egy kis probléma, most lesz lecserélve. Ahogy a topictárs is írta, az, hogy egy tuning működik egy bizonyos alaplapban, nem garantálja, hogy egy másikban is fog ugyanúgy, sőt. Le kell tesztelni, ugyanúgy, apránként. Az AGP feszt nem javaslom bántani, csak próbából, ha egyértelműen itt kell keresni a hiba okát, pl. 3D-ben van csak gond a géppel, vagy esetleg tuningolni akarod a VGA-t...
A chipset feszt tudtommal nem lehet állítani ezen az alaplapon.
A HT-Link sebességét úgy kell kiszámolni, hogy az FSB-t és a beállított szorzót kell összeszorozni. A HT-Link értékének 600MHz és 1000MHz közé esnie (ennél az alaplapnál). 600 és 1000 között nincs észrevehető különbség. Tehát pl. ha az ''FSB'' 260 és a szorzó 3x-os, akkor a HT-Link sebessége 780MHz. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Fekete halállal én is szívtam anno, de végüla tuningot adtam fel..
Amelyik tuning megy a giga lapban még nem értelemszerű, hogy ebben is menni fog.
Majd brd, segít ő vágja a témát nagyon. -
válasz
strike-force #1470 üzenetére
elvileg ennyit az en ramjaimnak is tudni kellene, bar en nem akarnek, csak max 260-ig menni
[Szerkesztve] -
válasz
up
-
KossuthLajos
csendes tag
válasz
strike-force #1461 üzenetére
Medddig engedi adni a memónak a feszt?
-
KossuthLajos
csendes tag
válasz
strike-force #1454 üzenetére
Neked milyen alaplapod van? Én is rátenném a nagyobb feszkót, ha lehetne. Egyébként jól mondod, 2.6 V-3.1 V a Geil fesze.
-
Száni
tag
válasz
strike-force #1436 üzenetére
Ha sikerül szerezned sideeffect által moddolt 1.d-s BIOS-t, az is kiváló. Sajnos az eddigi elérhetőségét megszüntették és azóta nem is találtam rá más forrást. 2600-ot vígan fog futni a proci, az én 3000+-om is elketyeg 2400-on és menne még feljebb, de minek
Elég sokan szívtunk ezzel-azzal, de akkor is csak egy jó lap ez na!
Üdv G. -
brd
nagyúr
válasz
strike-force #1436 üzenetére
A középső oszlopból (Beta) a legfelsőt nyugodtan használhatod, nekem már jó ideje megy probléma nélkül (*), de csak azt álliitsd el a BIOS-ban, amiről tudod, hogy mit csinál, mit álliit!.
*: Eltekintve a VGA-s problémámtól, de ahhoz vajmi kevés köze lehet szerintem a BIOS-nak, mert a gyári 1.A-stól kezdve az összessel ugyanazt csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- OLED TV topic
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Milyen légkondit a lakásba?
- Napelem
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest