- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
Van egér, most is azzal használom és a screenshot is PC -s Androidról (RemixOS) származik. Csak a jobb egérgomb művelete más.
Kékes525:
Mint írtam, a "többi lap bezárása" hiányzik. Azt meg nehéz lenne kivitelezni abban a menüpontban, mivel nem definiálható, hogy mihez képest többi lap. Ezért lenne jó a fülön hosszan nyomás művelet, ami általános Android input mód, és jelenleg kihasználatlan. -
Somatom
veterán
Persze. Konkrétan erről az aloldalról készült a screenshot, 61 -es Firefox alatt.
-
Kékes525
félisten
Elszigeteli a tabot a többi tabtól. Ez azt jelenti, hogy a webhely beállításai, a bejelentkezett munkamenetek és a hirdetési nyomon követési adatok nem kerülnek át az új tárolóba. Hasonlóképpen az új tárolóban végzett böngészés sem befolyásolja a bejelentkezett munkameneteket, sem a többi tároló adatait.
(#55744) Aweriot
Mi a baj vele? Ugyanolyan színű, mint a prohardver.
-
kovaccss
tag
Kb. tavalyig csak akkor tudtam a képernyő majdnem teljes szélességű levelet és piszkozatot írni, ha fel volt rakva az adblock a gmailhoz, különben csak fél képernyő hosszú sorokat engedett meg, a többit fenntartotta valamire, reklámoknak, stb.. Most látom, hogy már adblock nélkül is lehet hosszú sorokat írni.
De a lényeg az lenne, hogy a Classic Theme Restorer és a Tab mix plus helyett találjak valamit, mert így okádék a firefox. Több profilt használok, profilonként = ablakonként 50+ lappal, nem lehet így netezni, hogy csak 1 sorban 19 lap látszik. Nem jó így, hogy balra-jobbra kell görgetnem az egészet.
-
Apaxp
senior tag
Gépre telepíted a keepass 2-t.
Firefox addon pedig a keefox és innentől független a firefoxtól a jelszavak tárolása.
Ha a firefox újratelepítése szükséges, akkor is az addon telepítés után megvannak a jelszavak. -
Syl
nagyúr
Régi böngészőhöz én a Saved Password Editort használtam. Sajnos az újhoz semmi olyan kiegészítő nincs, amivel a jelszavakat lehetne babrálni. Legalábbis én nem tudok róla.
Félmegoldás, hogy régi (ESR) böngészőt portable módban használsz (vagy Waterfox-ot), szerkeszted a szükséges jelszavakat, sync, majd vissza az új böngészőbe, sync és oda átkerülnek. -
-
netpeti98
addikt
-
Cs1csó
titán
24" FHD-ban kicsinek tartom az oldal méretét ezt chrome-nál simán meg lehet oldani - a minden oldalra vonatkozó nagyítással - a 125% - nekem tökéletes. Az FF-nél ilyet nem találtam csak olyat hogy oldalanként lehet nagyítani és nem is volt 125%-os lehetőség 110-133% ha jól emlékszem, ezért feltettem a "Zoom Page WE "-t .
Tehát a kérdésem van ennél jobb megoldás FF-re, mert én nem találtam. -
Rick4
félisten
Érdekes, én meg pont másképp látom, még annak ellenére is, hogy itthon, a gépem mellett ülök napi 12-14 órát, és egy 50"-os monitoron csinálom a dolgom. A gépem nekem se gyenge, de egy hete még attól szenvedtem, hogy pl a facebookot lefelé tekergetve a régi simán elvett 2GB ramot, ez meg elvan jelen pillanatban is 10 megnyitott ablakkal 268MB- rammal. Van sok belőle, nem gond, de a facebook tekerés egy idő után kiakasztotta a rendszer, és böngésző restart is kellett, most semmi baja, pörög, pedig 2 hete még procicserén gondolkodtam, holott nem játszom, a böngészőm megy csak. Most hibátlan, egy tab kezelő kell a régi tabmix plus helyett, és totál rendben van.
-
Fandango
veterán
Szerintem gyorsabb érezhetően (pedig nincs gyenge gépem), a kinézettel nekem sose volt bajom (soha nem is értettem azt a siralom áradatot ami ezzel kapcsolatban állandóan megy), a betű rendereléssel se volt soha gondom (ez is helyi hiba a használóknál, nem a program hordozza ezt magában alapvetően).
A webextensionra való átállás és az ebből adódó problémák érthetőek, de szerintem lesz akkora visszajelzés a Mozilla felé, hogy ezen hiányosságok és problémák orvosolva lesznek előbb utóbb, addig meg ki kell bírni vagy régebbi verziót használni. -
Fandango
veterán
-
Kékes525
félisten
Nem eszik olyan forrón a kását. Két dologban bízhatunk:
1. A mostani WebExtensions NEM a végleges. Fejleszteni fogják. Azaz később elérhetőek lehetnek az egyes funkciók, amik most nem lehetségesek.
2. A profile chrome könyvtárában van egy userChrome.css file, amivel programozható a Firefox. A most megszűnő addononok tudásának egy része ezen keresztül aktiválható:
1. Things possible in Firefox 57+ (by using code tweaks in userChrome.css) #365
3. UserChrome Tweaks - Google keresés
4. Reddit userChrome.css - Google keresés
Változatlanul nem értem azt, hogy a userChrome.css szerkesztésére miért nem lehetne addonokat készíteni, amivel megkönnyítenék az egyes felhasználók dolgát. Így szerintem a Classic Theme Restor is visszahozható lehetne, legfeljebb csökkentet tudással.
Szerintetek ez lehetséges?
-
netpeti98
addikt
Viszont ha tovább csökken a részesedés, akkor az problémás lesz. Már most simán megjátssza a Google, hogy az új szolgáltatásai kezdetben csak Chrome alapú böngészőkben töltenek be, és csak hónapokkal később támogatják a konkurenciát.
Anno a régi Operások is ezzel szenvedtek, hogy a webfejlesztők egy része nem is tesztelte Pestro alatt a szolgáltatásokat.
-
Matthewus
őstag
Van 20 millió napi felhasználó akik használják az APB-t vagy az uBlock Origint. Classic Theme Restorer-t és a Stylish-t 300-400 ezren használják. És vannak azok, akik nem használnak egy kiegészítőt sem, ami a felhasználnók számának kb 30-40 százaléka lehet.
Forknak meg ott van a PaleMoon, de nem lesz se webext, se multiprocess benne, a Waterfox-ban lesz multiprocess, a Photon UI-t lehet megkapja, legacy addonokat is fogja támogatni, kérdés, hogy meddig tudják ezt fenntartani kisebb felhasználói bázisra pedig nem biztos, hogy fejleszteni fognak a kiegészítők készítői.(#52053) colomb2: Nem fogja, a mobilos verzió felhasználóinak a száma pl növekszik.
(#52052) Kékes525: A döntő többség egyáltalán nem, vagy csak 1-2 add-ont használ, hányszor kell még ezt leírni? Nézzétek meg a legnépszerűbb kiegészítőket és a felhasználóik számát, nem titok.
A Chrome mögött egy elég komoly marketing van, a Google az összes lehetséges termékében folyamatosan hirdeti, YouTube, GMail, Search, Maps, stb., ezzel nehéz versenyezni.
-
Kékes525
félisten
Az átlag böngészésben én sem várok látványos javulást, inkább a nagyon sok lap megnyitásában lesz gyorsabb. Most próbáltam a Chromet 71 lap megnyitásával. 100%-os CPU terheléssel nyitotta meg, míg a Firefox csak 30% körülivel. Másrészt a Chorme esetében a füles szerkezet ilyen sok lapnál teljesen áttekinthetetlen, szinte kezelhetetlen a Firefoxhoz képest.
-
Matthewus
őstag
A böngésző gyorsaságára és stabilitására nagyobb igény van, ezt mutatja a Chrome sikere is. A legnépszerűbb kiegészítők a reklámblokkolók, azokból van/lesz webext verzió. Lehetnek olyan kiegészítők, amiket most még hiányzó API-k miatt nem lehet megcsinálni, de később igen. Most a cél a multiprocess-új kinézet-webext hármas bevezetése volt, kíváncsi leszek mi lesz a fő irány az 57-es verzió után.
A testreszabás mániásoknak ott lesz a PaleMoon, de kérdés, hogy akkora felhasználói bázisra ki fog fejleszteni, plusz a PaleMoon multiprocess nélkül nem lesz se olyan gyors, se olyan stabil mint a Firefox szerintem. -
Matthewus
őstag
- FireFTP-ből nem lesz egyelőre webext verzió (Githubon figyelni kell a fejlesztést)
- Google fordítóból vannak webext verziók
- egyelőre ez se lesz (Githubon figyelni kell a fejlesztést)
- van webext verzió, de nem tudja teljesen azt, amit a régi: [link]Kb, a jövő év közepéig tudod még használni ezeket az 52-es ESR verzióval. Ha arra térnél át Firefox 55+ verziókról, a profilodat ne használd az ESR-rel, mert problémákat okozhat.
-
Krystal_s
addikt
Csakis a kiegészítők miatt, leginkább a reklámblokkoló, felugró ablakok blokkoló...
Sok böngészőt próbáltam, olyat is, amiben van beépített blokkoló, de semmit nem értek. Tudom van külön pl Adguard, de nekem az Ublock beállításai tökéletesen megfeleltek.
Pár éve még nem volt vészes a Fox lassúsága Droidon, de egy ideje pl a Facebook szó szerint használhatatlan. Viszont Chrome és Brave képtelen megjegyezni, hogy asztali nézetben mutasson mindent. Facebookot minden egyes megnyitásnál átrakják mobilnézetbe...Pityu.: Régebben próbáltam, valami miatt nem tetszett. Úgy emlékszem a reklámblokkolója sem volt túl hatékony.
gombilaci1:
about:config -> insecure_field_warning.contextual.enabled értéket false-ra kell állítani. -
Kékes525
félisten
Pedig az átmeneti verziót (1.13.10) épp azért írta, hogy ez ne történhessen meg.
"This is the webext-hybrid version of uBlock Origin to be published on AMO. It's still is marked as "Legacy" in Firefox because of the data migration legacy code present, so as to seamlessly migrate your settings from legacy storage to webext storage"
Nálam minden OK. Az 1.14.0-es verziónál megmaradt a régi beállítás. persze nálam fenn volt az átmeneti verzió. Pár percig, utána az újabb bétájára frissítettem, de így is jó.
(#51610) DS39
"nálam alap hogy nem frissül automatikusan semmilyen kiegészítő"
A kényelmetlenség ára.
-
McLaca
őstag
Azért a teljesítmény téren ez nagyon nem igaz. ~500 körüli tabbal fut jelenleg a böngészőm, egészen megdöbbentően felgyorsult az indulás - és a leállás is. Pillanatok alatt eltűnik a memóriából a bezárása után. Korábban ez hosszú 10mp-ekig is tarthatott akár. A sebessége is rendben van, legalábbis az 54-eshez képest, és mivel ez az egy böngésző az, amiben a tabokat lehet görgetni, így nekem továbbra sincs alternatíva. Memóriahasználata kb. 20-30%-kal csökkent (x64-es verzió) és egyelőre még nem jött elő az a korábbi nyavalyája, hogy a sokadik oldal megnyitása után elkezd akadozni, lassulni, ilyenkor pl. egy hozzászólás megírása is kínszenvedés volt. De ha mégis előjön, pillanatok alatt újra lehet indítani, a korábbi kb. 2-2,5 perc helyett (amiből több mint fél perc a leállás volt),
Üdv!
-
-
Kékes525
félisten
(#51284) kispx
Valószínűleg azért, mert a frissítési szerverek kapacitása véges, vagy valami történt néhányukkal. Nálam már tegnap óta az 55-ös fut. Nekem 64bites van.
A gépeitek tudja futtatni a 64bitest? Mivel az 55-ös már alapból azt teszi fel. Lehet, hogy ezért vár. Először talán a 64-eseket szórják ki. -
Kékes525
félisten
"Nálam azért kézi, mert nincs engedélyezve az automatikus" Igaz, kipróbáltam. Azonban így is megtévesztő. A kézi frissítés ott van, de semmi sem történik, amikor ráklikkelek. Minek van az ott? Sokkal értelmesebb lenne, ha ez a 2 sor lenne.
1. "Automatikus frissítés be",
2. "Automatikus frissítés ki, kézi frissítés be"
És a pipa a megfelelőnél lenne.
-
teo77
őstag
Szia!
Szeretném, hogy a Sync-ből való kilépés után ugyanúgy nézzen ki a könyvjelzősáv, mint a belépés előtt.
A Chrome-nál így történik. nem hagy maga után semmit, miután kiléptem a fiókból. De nem szeretnék Chrome-ot használni.Szóval nem szeretném, ha a Sync belenyúlna maradandóan a könyvjelzőimbe, hanem csak addig tenné őket ki, míg be vagyok jelentkezve a Sync fiókba.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Bug.
Igen, visszateszed az 52-es verziót.
Többször megfordult a fejemben, hogy visszaállok Chrome-ra. Ott is vannak bugok, de pont azért tértem át, mert itt kevesebb volt. De sajnos itt is egyre több van.
És arról nem beszélve, hogy van amikor nincsenek is javítva egy ideig, pedig nyilvánvaló. Pl. ez is, plusz az angol menüpontok.. Nem tudom elképzelni, hogy ez nem tűnt fel senkinek a tesztelések során.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged