Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mozilla33.1

    csendes tag

    Az egyik ingyenes program telepítésekor bekaptam valami szemetet, ami miatt furcsán működött a firefoxom. Többször futtattam MBAM-ot, Hitman pro-t, adwcleanert, meg a vírusírtóm teljes szkennelését is, nincs semmi a gépen, már eltávolítottam azokat a dolgokat, amik módosították a firefoxomat. De a szemét által elállított dolgok egy része még megvan, pl. a gmail piszkozatok nem maradnak nyitva a böngésző, vagy a gép leállítása és újraindítása után. Már csináltam firefox alaphelyzetbe állítást, új profilt, a hiba megmaradt. Ezért kellett újraraknom a firefoxot.
    Simán újratelepítettem a 33.1.1-est a régi 33.1.1-re, nem lett uninstall. Kinyitottam a 3 firefox profilomat, mindegyikben 5 gmail lapot nyitottam (mind a 3 profilban másik gmail cím van), mindegyiknél 1-1 piszkozatot nyitottam, mind3 profilt bezártam, majd mindet kinyitottam. Minden gmail a beérkező levelekkel nyitott.
    A water után a cybert és a palet már uninstalláltam, de ezek nem szólhatnak bele a firefox dolgaiba.

    A problémákat nem tudtam megoldani.
    Tegnap ezeket csináltam meg, elment vele 3-4 óra. 3.1.1 van most. Próbaképpen csináltam plusz 3 profilt, így össz. 4 lett. Ezekben is nyitottam ki lapokat a tesztelés miatt. Bezártam a 4 mozillát, lementettem az 5 profilt, nincs uninstall, firefox telepítés ugyanoda, ahol most van. Nincs bejelölve a tálca, asztal, start menü ikon, nem alapértelmezett böng., telepítés, frissítés gomb van csak, katt, letölti, telepítés, majd indítja a profilválasztó ablakot. 1. profil start. Kinyitottam az 1-4-et, minden gmail lapon piszkozatot nyitottam. Mindet bezártam, újra mindet kinyitottam, mindegyik beérkező levelekkel nyitott.

    Minden mozilla bezár, csináltam 5.-nek egy tesztprofilt kiegészítők nélkül. 2 gmail nyit, 2 piszkozat nyit, legutóbbi lapok kinyitása beállít, mozilla bezár, kinyit, az egyik piszkozat jó, a másik nem nyílik ki, csak a piszkozatok menü. 3. gmail lap, bezár, kinyit, itt is piszkozat, 2 kinyílik, a 3. csak piszkozat menü. Újabb bezárás és kinyitás után már mind3 jó. Bezártam, bemásoltam az 1-es profil sessionstore.js file-t, start tesztprofil, kinyíltak a lapok. 9 gmail piszkozat kinyit, bezár, kinyit, 7 jó, 2 beérkező. Újra, ugyanez. A 2 beérkezős lapot bezártam, újra, 6 jó, 1 betöltése lefagyott, végül beérkező lett. Ezt bezártam, mind a 6 jó lett. Újra, jó. Felraktam a 7 kiegészítőt, restart mozilla, 2 gmail piszkozat jó, 4 nem tölt be, a csíkok megállnak 85%-nál. A 4-et bezártam, lett helyettük 3 új, össz 5 db. Bezártam, kinyitottam, mind az 5 piszkozat kinyílt. A tesztprofilt bezártam.

    Az adatvédelem/előzmények részben az egyéni beállításokban csak a gyorsítótár törlése van beállítva, hogy minden gépindításkor a friss weboldalakat kelljen betöltenie.

    Mozilla start, az 1-4 profilt töröltem, új 1-4 lett, mind kinyílt üresen, legutóbbi lapok kinyitása be mindnél. Mindet bezártam, bemásoltam mind a 4-be a sessionstore.js file-okat. 1-4 kinyit, jól kinyíltak, mozilla beállít, de a 2-4-nél halvány a frissítés rész, automatikus telepítés van beállítva, nem lehet átállítani. Az about:configban az app.update.enabled true, ezt kellett false-ra állítanom. Minden profilba beraktam a 7 kiegészítőt, beállítottam. Minden gmailba beléptem (4 különböző mailcím, 1 firefox folyamatban, azaz profilban csak 1 gmailt lehet kinyitni), mindenütt 4-5 piszkozatot nyitottam. Minden profilt bezártam, majd kinyitottam. Az 1.-ben 2 piszkozat nem nyílt ki, de a piszkozatok menü volt nyitva, nem a beérkező. A 2.-ban mind jó. A 3.-ban 2 jó, 3 nem, beérkező lett. A 4.-ben mind jó. Mindenütt piszkozatot nyitottam ki. Másnap (ma) gépindításkor az öszes gmail beérkező levelek lett.

    Lett még 1 gond. A prohardverbe belépéskor nem jegyzi meg a belépve maradok opciót, mindig újra be kell lépnem. Sőt, ha a privát üzenetemet olvasom, akkor pl. a mozilla topikba külön be kell lépnem, pedig 1 profilban vannak kinyitva. Ha ide beléptem, kiléptet a privát üziknél. Érthetetlen. Hiába jelölöm be a prohardverbe belépéskor, hogy a firefox jegyezze meg a jelszót, a belépési mailcímemet nem jegyzi meg, pedig a profiltörlések előtt megjegyezte ezt is.

    Mi van ezzel a firefoxszal? A teljes wint nem telepítem újra, hogy jól működjön. Sajnos nincs visszaállítási pont, és korábbi macriumos rendszermentés se.
    Sajnos ez a firefox így nem hogy fos, de egyre fosabb. A V 29 fölött egyre használhatatlanabb, amióta elrontották a füleket, a kinézetet, stb., amióta cl. th. rest-t kell használni.

Új hozzászólás Aktív témák