Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mzx

    senior tag

    sziasztok,
    kérdésem:

    egy korabban többször is (általam) látogatott weboldalra beléptem a napokban, olyan üzenetet jelzett Mozillám, amit addig nem.

    A tanusitvány kapcsán.

    1)
    Mire szolgál a böngésző esetén az ún. Tanusitvány , és hogyan mukodik, mit kell rola tudni ,h értsem alapjában ?

    2)
    Azt irta ki mozilla: nem megfelelő a tanusitvány, és ennek oka lehet pl. hogy a kiszolgáló serverben valami változás történt ,de akár az is lehet ,h adathalász site kapcsolodik hozzá.

    Ezutan IDEIGLENESEN elfogadtam a tanusitványt, majd kiir egy kis ablkaban egy weboldal címet, mondván: az az oldal (még sose hallotam rola) KÖZBEÉKELŐDÖTT, és elképzelheto , hogy adatokat akar megszerezni.

    a)
    pontosan mirol lehet szó?

    b)
    ezután a Feladatkezelőben bezártam a firefoxot, és azota se léptem vissza arra weboldalra , de mielobb hasznalni szertném ujra ; egyébként loginommal ne mléptem be arra az általam már többször használt ,ismert weboldalra azota, de szeretkén ujra ,rendszersen.

    MIT TEGYEK, hogy biztonságosan használhassan m loginom?

    c) ha -neadjisten- mégis pshising site a megjelölt közbeékelődött oldal, és adatot lopna, akkor CSAK a loginomat és jelszavamat tudná ellopni (amit ahhoz az egyik kedvenc site -mhoz használok, ami egyébkéntNEM egy levelesláda ! ),
    VAGY MÁS ADATOMAT IS , PL. GÉPEMROL, vagy pl. egyik levlesládámba lépéskor annak jelszavát , stb ?

Új hozzászólás Aktív témák