Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
rebugra
aktív tag
-
TotO'
aktív tag
Sziasztok, mi a teendő, ha sokat böngészek, illetve egyszerre sok lap van megnyitva, és az ffx szépen elterül a memóriában (1,8giga/4gb) és folyton úra kell indítanom, hogy szépen visszaálljon 3-500 mb-ra ?? Igazából nem zavarna, az 1,8 giga sem, csak az a baj hogy kegyetlenül be tud tőle lassúlni
mintha 30 lap lenne megnyitva, pedig csak 3-4 van.. Tehát mintha folyton növelné a lefoglalt memóriát, pedig szerintem ennek dinamikusan kéne működnie.köszi

-
scope2007
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
érdemes ha nagyon sok usernam/pwt használsz
ilyen a "menü"je

-
Apollyon
Korrektor
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Arról azt olvastam hogy feltörték és malware/spyware meg atom veszélyes. De majd lehet offline kipróbálom, remélem nem cseszi szét a foxom mint a Mozbackup.
Te használtad már? -
Apollyon
Korrektor
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Jó lenne... De a Firefoxba nem lehet importálni jelszavakat, csak könyvjelzőket, így nem működik. Próbáltam a könyvjelzőkön keresztül, de immúnis rá.
-
WonderCSabo
félisten
-
Apollyon
Korrektor
Van olyan kiegészítő amivel a Google Chromeból át tudom szipkázni Firefoxba a jelszavakat?

-
törölt tag
Firefox gyorsítása: gyorsítótár a RAM-ba?
Az elv az, hogy a gép gyorsabban hozzáfér a RAM-ban tárolt adatokhoz a merevlemezen tároltakkal ellentétben.
működik ez?
változtatások menete:1.) Firefox címsorba „about:config”
2.) rákeresünk a „browser.cache” szövegre
3.) „browser.cache.disk.enable”-t dupla-kattintással állítsuk „false-ra”
4.) a „browser.cache.memory.enable”-t dupla-kattintással állítsuk „true-ra”
5.) hozzunk létre egy új beállítást, jobb-klikk bárhova, majd válasszuk a „New” opciót, és az „Integer”-t*. az új bejegyzés neve ez legyen: „browser.cache.memory.capacity”. A következő ablakban gépeljük be kilobyte-ban hogy mekkora memóriát adjunk a cache-nek. Ha ezt az értéket -1-re állítjuk, akkor a Firefox az alapján fogja dinamikusan beállítani a cache méretét, hogy mennyi RAM van a gépünkben.*Integer: magyar Firefoxban egész.
//Akinek van már tapasztalata a működéséről, megírhatná//
-
Datrus
csendes tag
Sziasztok.
Windows 7 újratelepítés után elég homályosak a betűk a firefoxban. Tudja valaki, hogy mitől lehet, és hogy hogyan lehet megoldani ?
-
pibácsi
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszi, megkerestem a cikket, majd próbálkozom.
Ü. Pibácsi
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok! A 6-os firefoxban kezdőoldalnak be lehet állítani indexképeket, mint a google Chrome-ban?
-
EmberXY
veterán
válasz
laszlohu
üzenetére
A freemail oldalán olvasható egy "postafiók elérési hiba" című üzenet, szóval nem egyedi a probléma, viszont elég gyakori mostanában...
Előbb-utóbb helyreáll, de az régen rossz, ha egy szolgáltatónál csak úgy kapod meg a leveleid, ha írsz az adminnak...
Szerintem használj normális szolgáltatót.
(Bocsi az offért.
) -
laszlohu
addikt
Sziasztok!
Bocs a zavarásért, nem a témában írok. Ennek nem találtam aktív topic-ját, amit sokan olvasnak.
Olyan gondom lenne, hogy szükségem lenne egy Freemail-nél dolgozó admin e-mail címére, ui. ma szerintem valamilyen karbantartás lehet, vagy mi, mert egy mai levelet sem kaptam meg. Azt javasolták, hogyha írok az adminnak, akkor kb. 2 óra múlva rajta lesznek az új levelek.Köszönet.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Jah világos, már tudom fejből a extensions.checkCompatibility.*** kulcsot, csak érdekesnek találtam amikor az a "check" szóban írtam naggyal a "c"-t és nem a compatibilityben és csak ezért nem működött.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Thx!
––––––––––––––––
Érdekes amúgy hogy számít hogy melyik a nagybetű az about:configban amikor pl letiltom a kieg kompatibilitás ellenőrzését. -
WonderCSabo
félisten
-
Apollyon
Korrektor
Meg lehet esetleg oldani hogy az UX vagy akár csak a Nightly magyar nyelvű legyen?
-
pibácsi
senior tag
Szevasztok!
A Firefox-om elég sokszor leáll azzal a hiba üzenezttel, hogy " a Firefox.exe hibát észlelt ezért leáll, a kellemetlenségért elnézést kérünk stb. Egyszerűen nem tudom kitalálni, miért csinálja. Ez már régi dolog, de hiába telepítettem újra a Firefoxot, hiába frissítgettem, nem segít. A gépet rendszeresen tisztítom alaposan, vírusom nincs, akkor mi lehet a megoldás. Vannak olyan oldalak, melyeket következetesen nem enged megnyitni. Ugyanakkor az in.explorer van, hogy engedi. Az sem mindíg.
Egyelőre nem találok megoldást, a fórumokon is sokféle tanáccsal találkoztam, de még eddig nem jött be egyik sem.Hátha tudtok valamilyen megoldást. A válaszokat és a segítséget előre is megköszönöm.
Üdv. Pibácsi.
-
WonderCSabo
félisten
Firefox hírek:
A Windows 8 Metro UI támogatásának tervezése már megkezdődött, egyre több bug nyílik a Bugzillán
-
S-Attila
senior tag
Helló.
Ha az előzmények között keresek, akkor a korábbi verziókban alapértelmezetten ABC sorrendbe rakta az előzményeket, ha Megjelenítés alatt a Dátum és kiszolgáló szerint című menüpont volt aktív. A 6-os Firefox viszont már ekkor is a legutóbbi látogatás szerint rendezi őket sorba. Ezt vissza lehet valahogyan állítani?
Köszi.
-
Winner_hun
félisten
Nincs ablak, meghülyült a firefox. Régen is csinált ilyet. Elindítom, a tálcán ott van de nem jön elő nagy képbe. Mit csináljak?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nekem most olyan jó, hogy megnyitok 200 lapfület benne oldalakkal és semmi probléma. Még sosem volt ilyen atomstabil a foxom
6-os.. Mi az a verzió ami neked összeomlik milyen OS-en? -
pete_21
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Előbb nekem is folyamatosan crashelt, xul.dll-re hivatkozva. De nem is a Firefox-os összeomlás ablakkal, hanem a Windowsossal...

Újraindítottam a gépet, most úgy néz ki, hogy jó... Ilyet pedig még nem csinált. -
WonderCSabo
félisten
Az egyetemi gépen instant összeomlik a Firefox, új profillal is. Fasza.
-
kranazoli
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Na, ha tudnám, hogy napra pontosan mikor jelent meg a 6-os Fox.
Még ennél fontosabb dátumokat sem jegyzek meg. -
pete_21
addikt
válasz
márNemKereső
üzenetére
Legjobb tudomásom szerint automatikusan megy, amikor szükség van rá.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
scope2007
üzenetére
Közben azóta még tovább mentem a dologgal, és nem magával a könyvjelzők számával volt a baj. Töröltem egy csomót, volt köztük sok olyan is ami már 404...
Aztán ennek ellenére is előjött a hiba. Exportáltam őket a Foxszal, és a következő telepítésbe már így raktam be őket, mert a mozbackup vágta tönkre az egészet. Erre nem gondoltam volna, azt hittem hogy ezzel nem lesz baj, hiszen csak a könyvjelzőket meg jelszavakat archiváltam vele. Restorenál kiírta hogy Könyvjelzők restore OK, Jelszavak restore ok, és még azt is hogy Unknown files OK: na ez alatt nem tudom mi van de gyanítom hogy emiatt ölte meg a foxokat.
A FF kettes verziója óta archiváltam így a dolgokat és ez elment a 9-es verzióig
A probléma akkor lépett fel először amikor megjelent a 6-os Fox, és azóta egyre sűrűbben.Szóval NE használjatok Mozbackupot az új FF verziókhoz! A könyvjelzőket export, a jelszavakra van kieg, bár olyat még nem használtam, a mostani jelszavaimat buktam de nem gáz.
-
márNemKereső
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Hajjaj... itt már szövegért(elmez)ési problémával állunk szemben.
A három betűből és a kérdőjelből nem volt egyértelmű, hogy azért kérdezed, mert azt se tudod, mi az, vagy azért, mert meglepődtél, hogy adott környezetben emlegetik.
Ééééérted? -
WonderCSabo
félisten
válasz
márNemKereső
üzenetére
Úgy gondolod? [link]
kranazoli: Az nem UVD, hanem PureVideo. Ez olyan, mintha azt mondanád: "össze kötöttem 2 Nvidiás karit Crossfire-el."
A 6-os megjelenési ideje + 6 hét. -
kranazoli
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Lehet, passzolom. Nem régóta van nV-m, csak ATI/AMD kártyáim voltak. Nekem már UVD fog maradni.
Más:
Végleges Fox7 mikorra várható?!

-
márNemKereső
tag
válasz
pete_21
üzenetére
Ráadásul csak félig olvastam el a hozzászólását, így azt hittem a 3-assal van baja.

Na mindegy.
Egyébként ez számomra új amit írsz: hol lehet megtalálni ezeket a "hatékonyabb megoldás"-okat? Úgy értem: ezek manuálisan indítható karbantartó funkciók? Vagy már nem sqlite-ot használ? Vagymi? -
pete_21
addikt
válasz
márNemKereső
üzenetére
A 3-as Fx-hez még jó is lehet a Vacuum kiegészítő, de a 4-eshez, és az újabb verziókhoz nagyon nem ajánlott, mert sokkal hatákonyabb megoldás bele van építve...
-
márNemKereső
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
meg úgy nézett ki, mintha te sem tudnád.

-
WonderCSabo
félisten
válasz
márNemKereső
üzenetére
...
-
márNemKereső
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Én nem tudtam mi az...

-
WonderCSabo
félisten
válasz
márNemKereső
üzenetére
Tudom, mi az az UVD, de Nvidia kártyákban nincs UVD. Ott VP (PureVideo) van...
-
márNemKereső
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
-
kranazoli
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszi!
Mondjuk Én semmi ilyet nem tapasztaltam, de biztos jobban kezeli az UVD és 3D-s órajeleket. (talán agresszívabb módon állítja vissza idle-be az órajeleket)
Ettől függetlenül, hogy Nálam semmi probléma nem volt feldobtam.

-
márNemKereső
tag
válasz
Apollyon
üzenetére
Pontosan melyik 3-as? Én most 3.6.22-nél tartok, mivel nagyon nem szeretem az újabb szériát.
Nekem pl. sokat gyorsított egy időben a működésén, hogy beszereztem egy sqlite-ot (a FF sqlite-ban tárolja az adatokat többnyire) és amelyik .sqlite kiterjesztésű file-t meg tudtam nyitni, mindegyiken kiadtam egy vacuum parancsot. Ez újraépíti az adatbázist, valamivel kisebbek is lesznek a file-ok (főként, ha sok törlés volt bennük) és rendezettebbek a belső adatstruktúrák (elsősorban indexekre gondolok)
Nem állítom, hogy ez segít rajtad, de egy mentés után talán ki lehet próbálni... -
scope2007
addikt
válasz
Apollyon
üzenetére
nekem is nagyon sok könyvjelzőm van... 3.1mb
hibátlanul megy.. igaz én is kipróbáltam a képadatok megjelenítését.. rámentem 1-2másodpercre megakadt a firefox de utána egyből behozta az ablakot.. nem omlott össze...
tele is vagyok kiegekkel [majdnem 30].. tehát az se lehet a baj...
nem tudom miért jelentkezhet ez nálad
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Apollyon
üzenetére
Megvan a megoldás!

Észrevettem, hogy akkor is lefagy a FF, hogyha rámegyek egy képre, mondjuk bármelyikőtök avatarjára, vagy bármilyen más képre jobbklikk, és Képadatok megjelenítése, akkor lefagy.
Felraktam a 3-as FF-ot, tiszta nosztalgia volt. (Jó lassú, látszik sokat fejlődött azóta), megcsináltam ugyanezt a képes dolgot, és nem történt semmi rossz, feljött a kép tulajdonságai ablak.
Aztán nyomattam egy Mozbackupot, amiben csak könyvjelzők és mentett jelszavak vannak. Indítás után egy könyvjelzőre kattintva azonnal lefagyott! Megcsináltam ugyanezt a képes mókát, és megint lefagyott!Mindez egy szűz 3-as Firefoxon, ami soha nem fagyott le annak idején! Szóval olyan sok könyvjelzőm van, hogy kifagy tőle a Firefox bármelyik verziója!
Ez azért gáz. Pedig csak 3,5 MB-nyi könyvjelzőről beszélünk, szerintem nincs több mint 2-300 darab. -
Apollyon
Korrektor
Helyzetjelentés: Jelenleg az abp-re gyanakszom mint okozója a fagyásnak.
Viszont ami biztos: Két fiók van Win7-emen, és az enyémben lévő FF összeakadt a másik fiókban lévő telepítéssel, amiben 5-ös volt. Úgyhogy azt le is szedtem onnan, de ezt onnan tudtam meg hogy amikor az én fiókomba telepítettem bármilyen verziót akkor előfordult, hogy a másik fiók saját profiljának a Documents mappáját ajánlotta fel telepítési helynek
Az enyémből is leszedtem és újratettem minden Mozilla terméket, és amíg nem raktam fel az abp-t addig nem volt baj, amint felkerült 5 perc után jött a felpörgő processzor és amint kattintottam valamire megint fagyott. De akkor is volt ez amikor fent volt, csak le volt tiltva, de akkor meg nem amikor egyáltalán nem volt fent. Szal passz, most már az is biztos hogy nálam van a gebasz.
-
Youri
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Édtem, hát azért köszönöm, majd túrom ez ügyben a netet.

-
Youri
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nem hiszem, hogy az ip váltogatás dobná ki, pláne, hogy kilépek a foxból, 5 perc múlva vissza és jelentkezhetek is vissza. Kábelnetem van itthon, annak az ip-je hónapok óta ugyanaz. Chrome-on és androidos böngészőkön nem dob le, és más oldalról sem.
-
Youri
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Már teljes törlés is volt, minden adattal, profillal, egyebekkel együtt ment a levesbe, illetve másik friss (linuxos) gépen is ilyen sync és egyebek nélkül.
-
WonderCSabo
félisten
Nvidia felhasználók, figyelem!
Aki túlmelegedést, túlzott GPU használatot tapasztal az Fx-el, rajka fel a legújabb béta drivert. Ez megoldást hoz a problémákra.
-
Youri
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
nem törlöm őket, lejáratig maradnak
-
Youri
veterán
Erre akkor nem tud senki mondani valamit?
-
törölt tag
Hali hogyan kell a könyvjelzőket szinkronizálni , hogy bárhol elérjem? köszi
-
Apollyon
Korrektor
Bocsi hogy még mindig, és már megint ezzel a dologgal jövök, de sajnos a lefagyásos problémát valójában nem a frissítés okozta, kb csak egy óráig volt jó. Most épp Aurorát használok, de szerintem tök mindegy, ha olvasom a fórumot, írok, vagy nem csinálok semmit, akkor is random időközöként, random időre megfagy a program bármelyik verziója, még a négyes is! Most már mindent kizártam, amivel összefüggésbe lehetne hozni a Firefoxot, minden beállítást, kombinációt, kieggel / nélkül kombinációkat, mindent kipróbáltam, vírusírtót letiltottam, scanneltem, malwaret, spywaret, felástam az egész Windows 7-et a dolog után, de egyszerűen nem tudok rájönni hogy mi okozza. Más böngészőre nem akarok áttérni, mert szar ehhez képest
de lehet kénytelen leszek, újratelepíteni nem tudok mert kritikus fontosságú hogy most 0/24 menjen a Win.Esetleg valami tipp? Video drivert is cseréltem, Win update-et is letiltottam, töröltem a konkurens böngészőket, még az IE-t is kikapcsoltam és egyszerűen nincs semmi, ami bánthatná a Foxot. Egyvalamit nem próbáltam: Thunderbird. Létezik hogy ő kavarna be? Vagy bármilyen Windows feature?
-
izomhod
őstag
sziasztok!
hogy lehet beállítani, hogy a ff ne jelenítse meg a képeket?
esetleg hogy fekete-fehéren jelenítsen meg mindent?köszi
-
pete_21
addikt
válasz
banhammer
üzenetére
Szerintem megoldaná. Előző hsz-edre:
úgy látom, ez a driver a legfrissebb. Ha gyakori hiba lenne, már biztos lenne rá javítás. De megpróbálhatod az eggyel vagy kettővel régebbi drivert feltenni. Persze előtte uninstallálni a mostanit. (Ugye úgy szoktál nvidia drivert cserélni, hogy a régit uninstallálod, és nem csak rátelepíted?)
Esetleg próbáld meg a Firefoxban, hogy új profilt készítesz, hátha... -
lck
senior tag
Helló !
Nálam a Gmail Manager kiegészítőnek reggel óta nem sikerül bejelentkezni, ez másnál is így van, vagy egyéni probléma lehet ?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Antivírus szoftverek, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

mintha 30 lap lenne megnyitva, pedig csak 3-4 van.. Tehát mintha folyton növelné a lefoglalt memóriát, pedig szerintem ennek dinamikusan kéne működnie.

)

A probléma akkor lépett fel először amikor megjelent a 6-os Fox, és azóta egyre sűrűbben.

KAMI911