Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- A Galaxy M56 is szépen lefogyott
-
Mobilarena
Motorola DEFY - MÉLYVÍZ - Belépés csak úszóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kopepe
aktív tag
Na jól van,midenki szíve joga,hogy minek nevezi a kütyüjét.(ezen nem veszünk össze)
Mokee speed x et nyomatom,és nem vagyok megelégedve az akku idővel.
Az aksival van a gond ,vagy a ROM-al?
Miui-val tovább bírja.
2db defájom(defi-m) van,az egyiken miui 3.1.27,a másikon Mokee OS-Crazy Speed-x.
Régóta tesztelem az aksikat,és tele vagyok vegyes érzelmekkel.
Cserélem is az aksikat,a mokee mindíg hamarabb megadja magát.
Javaslat?(ésszerű javaslat) -
gyuszmó
őstag
Üdv
Meguntam a JB romok laggolását,lassúságát vissza tértem, a WR -re ismét pörög a cucc és élvezem a teló gyorsaságát.
Hiába 512 kevés a JB-nek
Nekem is aku esésem van több etapban is.
-
mihione
őstag
Nalunk is van 2 Defiájj a csaladban de meg egyikkel se volt semmi gond se akkueses se semmi.szervizben egyszer sem jartak,szerintem megbizhato keszulek
-
Dino69
aktív tag
Végre egy téma, ami rengeteg mélyvízest foglalkoztat, hogy, hogy kell a telefonja nevét kiejteni szépen és helyesen
Remélem ez a "csata" is elvisz vagy 2 hasábot a fórumból
-
vornia
senior tag
http://szotar.sztaki.hu/search?fromlang=eng&tolang=hun&searchWord=defy&langcode=hu&u=0&langprefix=&searchMode=WORD_PREFIX&viewMode=full&ignoreAccents=1
Nos..a kis hangszóró ikonra kattintva, szépen ki is ejti angolul..áj..áj..
-
kopepe
aktív tag
de nem ám.ez defi
na mindegy
-
kopepe
aktív tag
Csak szólok,hogy a DEFY szó végén az ipszilont nem ÁJ-nak ejtjük,hanem I-nek.
Szóval nem DEFÁJ,hanem DEFI.Öcsém csaja angol tanár,de más is mondta,aki
vágja az angolt magas fokon.
Aki kötekedésnek vette ezt a hsz,attól elnézést kérek.
A galaxy az miért nem galaxáj ? -
bibliator
aktív tag
Nekem nincs akku esésem.
Akkor volt amikor össze vissza raktam fel a romokat, nem kivárva a kötelező köröket..... -
bmate7
tag
Szaisztok!
Felvilágosít valaki hogy mi az a rom forgatás mivel és hogyan kel azt? -
somi52
őstag
válasz
krisztian7 #5171 üzenetére
Mokee OS-Crazy Speed-x_defy.zip
beleraktam a hiányzó MokeeSettings.apk és a Browser.apk fordítását és a betűtípust is kicseréltem
[link] -
zolnagy
őstag
Aham.
Akkor viszont nem értem, mert a linkelt amazonos új teló 130$ ~ 30e HUF lenne. -
Moleman
addikt
válasz
csabi94 #5175 üzenetére
Sőt, kevesebbet ér.
Amit amazonon veszel, értelemszerűen nincs garanciája, de amit a gsm boltban veszel újonnan 45-ért, annak sincs több, mint amit a szomszéd Pista bácsi vállalna rá. Egyedül a szolgáltatós garancia jó valamire, ami a Cordonba érvényes - és jó eséllyel szükséged lesz rá, nekem 2 Defy-om van, törzsvendég vagyok a Cordonban, már legalább négyszer voltam. -
herbi76
csendes tag
Sziasztok!
A Defym ezt írja ki: Sajnáljuk! A Fiókkezelő alkalmazás com.google.android.gsf.login folyamata váratlanul leállt. Kérjük próbálja meg újra.
Mit jelent ez, és hogy lehet orvosolni?
Újratelepítés nem oldotta meg. -
krisztian7
tag
Feltettem a mokee speed romot, nagyon tetszik gyors egy cm10 után és a funkciókban se szenved hiányt. Igazából maximum a futó programok bezárása hiányzik, de ez nem nagy probléma.
Egyedül a fontot kellett változtatni, ami sikerült előszőr egy boot loop-pal fűszerezve. Room tooolbox-al utána működött rendesen. -
zolnagy
őstag
Sziasztok!
Amazonról mennyire érdemes vásárolni?
Látok most ott egy Defy+ 130$-ért, ami sztem nagyon jó ár újonnan.
[amazon]Ami zavar az ez: "3G 850/2100MHZ"
Létezhet, hogy az USA-ban nincs 900/1800-as verzió?
Nem kéne mindet tudnia? -
Lovi24
senior tag
válasz
105kacsa #5087 üzenetére
Még nem cseréltem le az MSB MIUI V4.0.4 Defy-t. Pontosabban 3x wipe után újraraktam. Ami tetszik benne az az üzemidő. Ami nem : rendszerbeállításokban Launcher beállítás mindig fc-zik, Google szövegfelolvasó is fc-zik ,ha olyan progit nyitok meg ,amihez valamilyen felolvasó kellene (navi,alarmdroid),gps lassan talál jelet,és időnként indokolatlanul belassul a rendszer,kevés a szabad ram.
A kérdésem az lenne,hogy a romjaid között van-e olyan,ami hasonló üzemidővel rendelkezik,de ezeket a hibákat nem produkálja?
Egyébként a lényeg nekem az lenne,hogy a gps hamar találjon jelet és akku sokáig bírja. Extrákat nem igen használok,átlagos használatra kellene.
Előre is köszi
Hopp,most esett egyet 60%-ról 49-re. -
R19
senior tag
válasz
Moleman #5163 üzenetére
Köszi!
Nagyon jó ez a Sevenrock 20130117-es ROM, JB ilyen jól soha nem futott még a Defyn.
Én a teljes verziót tettem fel, ez is ragyogóan teljesít. Nagyrészt felraktam, beállítottam mindent, az eddigi benyomásaim fölöttébb jók. A Defy+ fórumon is elég nagy sláger a Sevenrock 01.17. -
Moleman
addikt
válasz
CoolBoy323 #5109 üzenetére
Most már be tudok számolni az akksiról, készenlétben, hálózaton, de mobilnet nélkül 0.4%/h.
-
Veg1ta
tag
Sziasztok!
Már legalább 1 hónapja, hogy frissítettem a gyári 2.2-őt (CM9-NIGHTLY-120716-Defy.zip) ezzel, 4.04-re... Meg vagyok/voltam elégedve, eddig... Igazából egy dolog zavar, de az eléggé, mert sűrűn használtam régebben és most is fontos lenne.
Szóval. 2.2-őn Dolphin browser-el szépen tudtam online tv-t nézni (főleg foci és forma1) ugye a Dolphinban lévő flash player által... Na most is elvileg lennie kellene benne, de nem játssza le, a videó helyett középen kis kocka kérdőjellel... Erre most ébredtem rá, amikor már kellett volna... :-/
Remélem valaki tud segíteni abban, mit csináljak, hogy újra tudjak flash-t nézni!? (régi rom-ot nem szeretném visszatenni és új telefont sem fogok most venni...)
A válasz(oka)t előre is köszönöm!
-
Jb001
tag
Update:
Kikapcsoltam, ha bedugom a notiba, rögtön indul a telefon, nem csak tölt. A "kék" boot menüben azt mutatja h. 20%-on van, mostmár csak 19...
Na, normál indítás van, ismét azt írja h. 45% és töltés... de nem megy fentebb.Ha töltővel töltöm kikapcsolva, fehér led + kérdőjeles akksi van (órákon keresztül - tegnap úgy volt hagyva), ha bekapcsolom, 45%, nem megy fentebb és töltés.
Ja és gondolom lényeges, hogy magában is működőképes, de vajon meddig + ha lemerül, fog-e tölteni...
-
Jb001
tag
De van oprendszer, írtam hogy bedugott töltő mellett raktam újra a romokat, ext4-3, vissza az 525-ös cm10 és most most műxik frankón az oprendszer, de 45%-on van fixen az akksi, azt írja töltés, de nem megy felfele a %.
Vagyis ez volt tegnap, azóta volt McGuyver, most egy fél órája notebookba van dugva és látom h. most + 100%-ot mutat... lehet visszatért bele az élet?
-
kovigyuri
tag
Sziasztok!
Kérem valaki osszon meg velem egy WR 2.1.1 + customize pack letöltési linket sima defy-re.
Köszönöm. -
kopepe
aktív tag
Vagy a McGyver hack,vagy másik telóban,vagy asztali töltőben töltsd fel az aksit.
Minden más hiábavaló! Feltöltött aksi kell !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Utána jöhet az rsd lite.Végigcsináltam én is az egészet.
Most újra üzemel a kicsikeHa nincs oprendszer,nincs töltésvezérlés !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Emi1986
tag
Hy!
Ezzel én is közdöttem.
Ez kell neked:
http://mobilarena.hu/tema/re_motorola_defy_ez_aztan_dofi/hsz_11923-11923.html
Vagy nekem van egy külső Defy akku töltőm. Eladó ha kell
Ez azért következett be, mert nem úgy tetted fel a romot, hogy teljesen töltve volt az akku. Elvileg egy rom után 1 teljes fel töltés kell 15%-os merítésig és csak utána lehet rom-ot frissíteni.
Üdv: Tib
-
Jb001
tag
válasz
Emi1986 #5142 üzenetére
Help! (még mindig)
A következő történt: akksi ki, töltő rá, akksi be... így zöldre váltott a led...
526-os rom fel, ext4->3, 525-ös rom + gapps fel, nem kezdi újra a telepítést, fagyások megszűntek."Csak"... nem tölti az akksit:
- ha az akksis trükköt megcsinálom, töltővel megy a teló, bekapcsolva piros led villog, %nem megy fentebb
- ha kikapcsolva rádugom a töltőt, kérdőjeles akksi...Valaki meg tudja mondani, mit lehet ilyenkor csinálni?
-
somi52
őstag
válasz
Davebowman #5139 üzenetére
CyanMobile narancssárga benne a gapps is [link]
-
Emi1986
tag
Hy!
Amikor nekem bootloop van vagy valami nagyon nem tetszik, akkor kikapcs. Telefont összekötni a géppel. Majd hangerő fel gomb nyomva tartása közben bekapcsolod a telefont és addig tarts nyomva a hangerő fel gombot amíg nem vált fehérre a led a tetején. Ekkor elvileg már szerviz módba kerül a telefon.
Ilyenkor rsd lite-al felt tudod tenni az sbf fájlt.
A telót töltsd fel 100%ra mielőtt belevágsz!!!!!!!!!!!!!
Üdv: T
-
Emi1986
tag
HY!
tudtommal nincs ilyen. Olvastam már ezt azt és mostanában elég sokat teleépítgettem a telefonom. 2.2 majd cm7 majd cm10. majd cm10.1 majd vissza 2.2 majd 2.3.6.
Szóval volt nekem minden.Szeretném használni a cm10-et, de nincs stabil változat... mind1ik bugos.
Vagy van valakinek olyan quark féle romja ami hosszú távon használható gyors és legalább 1 napot kibír?
Segítsen már valaki megtalálni pls.....
ÜDV: T
-
Jb001
tag
Ú bakker, nem kicsit nyugtattatok meg
Am. 1 napja olvasgatok utána h. hogy működnek ezek a dolgok, de így idegből nem tudtam összerakni a képet h. ext4-3 és ok lesz, vagyis azt nem vágtam hogy a régit (újabbat) kell visszarakni...
Köszi mindenkinek, remélem mindjárt arról számolok be h. minden ok.
-
sharkybacsi
tag
-
sharkybacsi
tag
Felesleges sbf-et felrakni, annyi történt, hogy az első cm10 amit felrakott az ext4-es, erre felrakorr egy olyat, ami csak az ext3-at ismeri, de az adatpartíció és a cache partíció ext4-es maradt, így erről nem tud olcasni a rendszer, ezért "felejti el" minden újraindulásnál a beállításokat.
Annyit kell tennie, hogy visszateszi az új cm10-et, recovery-ben ext3-ra formázza a partíciókat, és mehet rá a régebbi rom.Idézek:
http://android-forum.hu/viewtopic.php?t=206Fontos, hogy a friss (november közepe óta megjelent) CM10 és CM9 romok már az ext4 file rendszert "erőltetik" a data és a cache partíció esetén, de korábban ezek valamint a gyári és az összes többi főzött rom is az ext3-as file rendszert használta/használja. Ha friss CM9-CM10-ről akarsz korábbi CM9-CM10-re vagy bármilyen másik romra visszaállni, akkor vagy a gyári recoveryben való wipe-ok (Wipe data és Wipe cache) vagy a friss Bootmenu-ben megtalálható Tools > File System Tools > Format DATA and CACHE to ext3 parancs utáni rom telepítés illetveNANDROID backup visszaállítás kell, de ilyenkor ki kell hagyni a Wipe data és Wipe cache lépéseket! A rom file-jainak telepítése után illetve a NANDROID backup visszaállítása után azonnal újra kell indítani a telefont és az újrainduláskor kék lednél belépni a Custom recoverybe és akkor megcsinálni a Wipe cache és Wipe Dalvik cache lépéseket!
-
mumtaz
senior tag
Rendeltem új hangszórót a döfihez. Csere után megmarad a vízállóság? Mi a tapasztalat?
-
Emi1986
tag
Szia!
Nálam is ezt csinálja a CM10-20120924-NIGHTLY-mb525.zip rom sőt a 25 és 26-ai is hogy nyelvválasztás jön fel a teló kikapcsolása vagy újraindulása után.
Szóval a rommal lesz valami gáz, de én sem kaptam még választ a levelemre.
Nekem is mindig a 2.2 romra való visszatérés segít, ha gáz van.
RSD lite al visszatolom az sbf-et.Innen le tudod tölteni a gyári romot:
http://defy.fxhosting.hu/index.php?dir=MB525%2F
Én ezt tezsem fel, ha a cm10 bugos...
JRDNEM_U3_3.4.2_179-002_HU_ROOT.sbf
-
Jb001
tag
Sziasztok...
A segítségeteket szeretném kérni, mielőtt végleg téglázom a telómat, valószínűleg már így is elkövettem minden hibát amit lehetett:
MB 525 a teló.
CM 7.2 volt rajta, utána tévesen felraktam ezt:
CM10-20130326-NIGHTLY-mb526.zip ...aztán hogy helyrehozzam (mert lassú volt stb.), ezt:
CM10-20120924-NIGHTLY-mb525.zip + gapps-jb-20121011-signed.zip-et...Ebből az lett hogy most minden egyes újraindításkor a nyelvválasztással indul, mintha még nem lett volna beállítva.
Az SD-ről ezek előtt lementettem mindent, formáztam.
A recoverybe (JB Recovery v5.7.0-jordan) lépéskor ezeket írja:
E: Can't mount /cache/recovery/command
E: Can't mount /cache/recovery/log
E: Can't open /cache/recovery/log
E: Can't mount /cache/recovery/last_log
E: Can't open /cache/recovery/last_logData és cache wipe-olásnál írja hogy complete, + mindig kiírja a fenti hibákat.
Mielőtt további hülyeségeket csinálok, kérdezem, hogy mit tegyek, kövessem szabof1 ezen leírását? http://android-forum.hu/viewtopic.php?f=15&t=526#p2522
Vagy már nem fogok tudni 525-ös romot rakni rá?
Sohasem csináltam még ilyen hülyeséget, most is követtem a leírást, nem emlékszem, hogy írták volna hogy nem lehet visszatérni, de lehet átugrottam, nem tudom...
-
somi52
őstag
Bocsi ez a cyanMobile nem a muki
-
somi52
őstag
válasz
Davebowman #5117 üzenetére
cyan beállítások /felület/felület finomhangolása/értesítési energia widget/értesítési energia widget-re kat pötty default
-
evitiguF
senior tag
akiknek akkuesése van azoknak ajánlott olvasmány:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1778492
Az elmúlt hetekben kipróbáltam jópár "battery" alkalmazást, azért nem írom, hogy saver, booster, widget, mert tényleg a lehető legtöbbet kipróbáltam
Nálam a Battery Monitor Widget + Battery Saver Du&Switch Widget + GreenPower Free battery saver hármas vált be a legjobban, érezhetően megnőtt a telefonom üzemideje, és a kijelzés is normális, nem jelzi az eséseket, hanem a tényleges értékeket mutatja. -
w.miki
veterán
Egy ideje Defy+ ROM-ot használok a Bayeres Defy1-emen.
Azt gondoltam jobb/gyorsabb lesz, de igazából nem vettem észre változást, sőt...
a hátránya, hogy hiába tettem fel BatteryFix-et, az akku kijelzés így sem pontos 60 után 49, 30 után 19%-ra ugrik.
Visszatérnék normál mb525 ROM-ra.
Hogyan lehet? Kell az install zip előtt valamit csinálni?
Mert amikor régebben próbáltam, akkor a defy rom nem indult el, csak a defy+os.(#5080) KaiotEch: nálam nem működött a kamerajavítás. Hiába Bayer-es a lencsém, nagyon tré képeket csinál a telóm, mind1, milyen app-pal.
Úgy tűnik ez is olyan, mint a többi defy alkatrész... volt valami hasonló a raktárban, oszt beletették, van akinek jó lett, van akinek nem.... -
Moleman
addikt
válasz
CoolBoy323 #5113 üzenetére
Azt még sose próbáltam, csak sima quarx-okat régebben, de akkoriban még bugos volt mind.
Chrome-ot sem használok, 100 mega mobilnetbe csak Opera Minivel férek be. -
Moleman
addikt
válasz
CoolBoy323 #5111 üzenetére
Az egyik telefonomon 12.03-as Euroskank van, tehát lassan 4 hónapos, az nagyon bevált. A másikon eddig WR 2.1.1 volt, az se volt rossz, bár nem sokat használtam, csak az asztalon merült repülőben, és 10 naponta feltöltöttem.
Holnap szerintem átköltöztetem a sim kártyát is a sevenrock-osba, valószínű marad. -
Moleman
addikt
válasz
CoolBoy323 #5109 üzenetére
Még csak pár órája használom, eddig hibátlan. Gyorsnak nagyon gyors, gagyi 2 gigás sd kártyával is 3100+ antutu, FC/újraindulás nem volt. A proci alja 300/20, a nyuszinál ugyanezzel a beállítással 10 napot ment repülőben, tehát remélhetőleg itt is takarékos lesz, pár napon belül kiderül.
-
Moleman
addikt
Ha valaki minimalista CM10-re vágyna:
Sevenrock 01.17 alapú, felesleges alkalmazások és hangok törölve, fontosabb gapps alkalmazások integrálva. Saját gps.conf és overclock.conf (1200 MHz smartass).
-
Emi1986
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem vagy észrevételem.
Már 3.napja próbálkozom feltenni a legfrissebb cm10-es droidot. A bootloop-os hibába nem akarok belemenni. Ugorjuk át lazán.
Most a CM10-20130326-NIGHTLY-mb526.zip -rom-ot tettem fel, de restart után úgy viselkedik a rendszer, mint "az 50 első randiból a Tom" akinek 10mp-es a memóriája. A hibajelenség restart vagy power off után jelentkezik. Bármit állítok rajta sajnos visszaáll alaphelyzetbe.A romot gyári rendszer rootolt 2.2. ről upgradeltem a szokásos módon. A bootloop-on aksi ki/akksi be majd factory resettel léptem túl?
Kernel verzióm: 2.6.32.9 JB
Gappsból pedig a gapps-jb-20121011-es verziót tettem fel.Ugyan ezt csinálta nálam a CM10-20130325-NIGHTLY-mb526.zip és a CM10-20130324-NIGHTLY-mb526.zip
Van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja ezt a hibát?
-
kopepe
aktív tag
Poweamp a legjobb,bár én nem szoktam pénzt adni programokért,inkább kajtatok egy napig a világhálón
Eddíg még megtaláltam mindent. -
jety91
őstag
Én megvettem (ez eddig az első appom amire pénzt szántam, szerintem simán megéri az árát
)
Valaki tapasztalt már olyat, hogy néha random módon kikapcsol a telefon csak úgy magától
Amikor nyomkodom, akkor egyszerűen képernyő, gombvilágítás off, aztán kapcsolhatom be a telefont, mintha kivettem volna az akksit... -
tib78
tag
Én is adtam neki ma egy esélyt.
Sajnos itt van a szokásos Mokee problémám: az értesítési lap és a kapcsolók külön fülön vannak, erre mondjatok egy megoldást, mert agyhugykövet kapok tőle.
+ hiába állítom be a zárképernyőnél az egyéni képet és adok hozá egyéni indítókat, nem állítja be őket.
Amúgy rendben van, szép is.
++ nagyon hiányoznak az elhúzható értesítések, ez elég szarul van ebben megoldva.
Lehet megy vissza mégis a WR.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Interactive Brokers társalgó
- Friss előzetesen a DOOM: The Dark Ages
- Motoros topic
- Honda topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Xiaomi 12 Pro 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 12T Pro 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S21 Plus 8/256GB, Normál, Káryafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128Gb 1 év garancia
- Eladó kifogástalan esztétikai és műszaki állapotú Asus ZenFone 7 Pro 8/256GB
- Samsung Galaxy S24 + 5G 256GB,Dual SIM 3 hónapos Telekomban vásárolt Számlával 3 éves garancia feket
- Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - 3 év garanciával
- Xiaomi 15 5G és 15 Ultra Független 16/512.. 3év garancia!
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest