Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Motorola DEFY - MÉLYVÍZ - Belépés csak úszóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mumtaz
senior tag
Sajnos kénytelen voltam váltani. Szeretett Defy-kém alaplap hibája miatt. Talán majd találok egy rommátört Defy-t és rendberakom. Zsír új akksi. Alig 3 hetes.
Nem találtam megfelelő áron romos Defy-t. Helyette vettem 2 darab Samsung Galaxy S Advance-t. Az egyik eleje rommátörve, a másik pedig beázott. A kettőből egy elv alapján lett egy teljesen jó telefon. A Defy-kémet nem dobom a kukába, hátha szerencsém lesz.
De addig is, örültem. 2,5 év. -
mumtaz
senior tag
Na ez érdekes. Mintha valami zárlat dolog is lehetne a dologban. bootloader módban volt. "Battery Low". rádugom a kábelt és kiírja, hogy "Battery OK", pedig emlékeim szerint akkor sem válthatna át "OK"-ra, ha rádugom a kábelt. hacsak valahol nincs valami nagy sz.r a palacsintában. A fene egye meg. De kár érte.
Esetleg még valami mentőötlet? -
mumtaz
senior tag
Most nem tudom, mi legyen. Nagyon megszerettem a kis defykét. De, ha nem tudom életre kelteni, akkor új telefon után kell néznem. Vennék másik Defy-t is akár. Akár olyat is, aminek szar az akksija, mert az van új. Bár valami gyorsabb teló jobb lenne max olyan 25 körül.
GPS, min 5MPx és vaku mindenképpValami ötlet?
-
mumtaz
senior tag
válasz
Sutee89 #10529 üzenetére
Nyugalom, ezeket mind értem. Csinálom már itt pár éve. :-)
Az akksival nem is lehetne gond. Kb 2 hetes akksi.CM11 volt rajta. Ment az rendesen. Azért csináltam factroy resetet, mert félő volt, hogy nem is a párásodás miatt van a gond. Csak a kameránál párásodott be.
És ugye most az a baj, hogy egyáltalán nem ismeri fel a gép. A teló írja, hogy csatlakoztatva van az USB, ha rádugom a gépre is. Csak a gép nem ismeri fel. Próbáltam a laptopomon is, amin windows reinstall óta nem volt a telefon, de nem dobta fel még ismeretlen eszközként sem. Cégnél is rádugtam a gépre. Persze ott sem.
Ez a fura, hogy kapcsolat biztosan van az USB felé, különben nem írná ki a telefon, hogy csatlakoztatva van. Inkább azon a szálon van a gond, ahol az USB-n a táp van.
-
mumtaz
senior tag
válasz
mumtaz #10527 üzenetére
Na ezzel nem tudom, mit csináljak.
Bootloader működik rendesen. Kábelt beledugom, akkor leokézza, hogy rá van dugva, de RSDLite nem látja. Már leszedtem a drivert is, aztán vissza és úgy rádugtam a telefont. Másik USB-be is dugtam, de még azt sem dobja fel a windows, hogy telepíti az eszközt.
Az a fura, ha a töltőt dugom a telefonba a bootloader akkor is kiírja, hogy "Transferring mode: USB". Pedig úgy emlékszem, hogy ilyeneket nem írt a töltőre, csak, ha a gépre volt dugva a teló.A Stock Recovery-ben az "Update.zip" érne valamit, ha egyébként nincs a telón gyári rom sem? Meg egyáltalán létezik olyan update.zip, ami a gyári romot tartalmazza?
Csak ötlet. Próbálok valami megoldást találni, hogy legalább a gyári romot visszarakjam. -
mumtaz
senior tag
Na most nálam is beálltak a dolgok. Vizes lett a teló, de most először fordult elő párásodás is. Nem is vettem észre, hogy bárhol párás lenne, vagy gond lenne. Vizes lett reggel, használtam egész nap, majd este szokás szerint feldugtam tölteni. Párszor rendszertelen időközönként villant csak fel 2-5 mp-re a led. Lehúztam töltőről és akkor láttam, hogy a kameránál pára van. Próbáltam kiszárítani, de semmi. Szétszedtem és belülről is kicsit kiraktam az asztalra száradi. Lerakodásokat, ilyesmit sehol nem láttam. Összeraktam, de ugyanúgy nem töltött. Furcsa volt viszont, ha a töltőre volt dugva és úgy újraindítottam, akkor nem a telő indult el, hanem bejön a bootloader. Na most viszont az a gond, hogy most a rom sem akar bejönni, de a gyári recoverí bejött. Factory Reset-et csináltam. Bootloader, de most már nem dobja fel a gép, hogy csatlakoztatva lett. Ha beledugom a kábelt, akkor a bootloader kiírja, hogy "transfering mode: USB", tehát érzékeli a kábelt, de a gép nem látja a telefont.
Ráadásul most már gyári rom sincs rajta.
-
mumtaz
senior tag
Nem tudom ezt az új akksit 84%-nál jobban feltölteni. Már este feltöltött 84%-ig és reggelig sem ment feljebb. Valahol régebben volt szó valami hasonlóról már itt a fórumban.
-
mumtaz
senior tag
Én tegnap kaptam frászt, amikor sehogyan sem akart tölteni a telefonom. Észlelte, ha rádugtam a kábel végére, de semmi. Gépre dugva nem jött elő az USB-s ikon sem. Már 1%-on állt. A frászt kaptam.
Recovery-ben töröltem a battery stats-et és utána töltött rendesen és volt USB is.De ma már végleg eljött az új akksi vásárlás ideje, mert a régi már nagyon nem bírta. Speedshopban vettem. De csak itthon néztem, hogy ez biztos nem eredeti, pedig annak hirdetik. Minden ok, de a CE jelölés sántít. Tipikus. Túl közel van a C és az E betű.
-
mumtaz
senior tag
válasz
w.miki #10025 üzenetére
Mindig ugyanazt a kettőt használom már régóta. Nem is használok mást.
"JRDNEM_U3_3.4.3-36-1.7_DEBLUR_SEA", vagy "JRDNEM_U3_3.4.2_179-002_DEBLUR_CEE"
Vagy az egyiket, vagy a másikat attól függően, milyen tanácsok jönnek.
Azért annyira nem vagyok kezdő a témában. :-)
Csak ezt a dolgot nem tudom hová tenni. -
mumtaz
senior tag
-
mumtaz
senior tag
válasz
w.miki #10019 üzenetére
Ezt tudom, hogy nem lehet. Egyébként az a fura, hogy most CWM-ben ha akarok egy backupot a fentlévő CM7-ről, akkor mindenféle hibákat dob.
A gyári "recovery"-ben pedig "wipe cahche"-re írja, hogy nem létezik a mappa. Pedig emlékszem, hogy azon hosszasan dolgozott. De most meg nem létező mappát ír hibakódnak. -
mumtaz
senior tag
válasz
w.miki #10015 üzenetére
TWRP nálam halott. Ha külön raktam most fel, azzal is ugyanaz a helyzet. Recovery menüpontot választva csak bejöm a Teamwin logo és "bootloop"-ol.
Xperia romban ugye benne van. Az a verzió is ilyen.
Ok, hogy probálkozni kell mással, csak, mivel ugye ezt pont a recovery csinálja, így minden hibás próbálkozás után újra RSD Lite -> root és CWM -> majd újabb változattal való próbálkozás.Az Xperia rom egyébkénr elindul, meg minden rendben van. De, ha egyszer nem tudom használni a recovery-t.
Nem tudom, hogyan próbálkozzak vele még. -
mumtaz
senior tag
Én eszerint megpróbáltam. A gond ott van, hogy a TWRP recoverybe nem lehet belépni. A bootmenü bejön, de, ha a recovery-re bökök, akkor bejön a Teamwin logo és "bootloop"-ol. 2-3 másodpercenkét eltűnik egy pillanatra és nem megy tovább a recoverybe.
És - mivel ez ugye maga a recovery - nem tudok így másik recoveryt sem felrakni.
Tehát kezdhetem elölről RSD Lite-tól. -
mumtaz
senior tag
válasz
CoolBoy323 #9062 üzenetére
Nem újra, használtra. az kb. fele annyi.
Eljátszadozok a gondolattal, hogy, ha lecserélném, akkor mi jöhetne szóba, ami jó alternatíva lenne ebben 20-30K-s árkategóriában (használtan).Tudást talán igen, de az eddigi örömöt, amit nyújtott a defí, azt nehéz lesz űberelni. Csak szegénykém már eléggé kopik. Minden füle törött, akksi is haldoklik és visszhangzik is.
-
mumtaz
senior tag
Szerintetek lecserélni a Defy-t egy Alcatel OT-995 ultrára előrelépés lenne?
Csak gondolkodok valami cserén.
-
mumtaz
senior tag
Mondjuk ez a rom eléggé új nekem. Volt is benne jó pár szürke folt. De ezt szeretjük is, mert így legalább van mivel b@szakodni.
Már unalmas volt a CM7.2. Túl bejáratott volt, hogy minden újrahúzás után már szinte oda sem kellett figyelnem, hogy mit hova és hogyan állítok vissza, annyira zsigerből ment az egész.
Na ennél a slimnél aztán voltak ám néha "hát ez meg mi a f@sz már megint", és hasonló típusú felkiáltások. -
mumtaz
senior tag
Kipróbáltam ezt a slim 4.3-as romot. nagyon jó lenne, de sajnos ugye ehhez a defy-ke már kevés. Nagyon tetszik, de alaphangon csak 89MB szabad ramot hagyott és a sygic beakadozott miatta nagyon. Pedig nagyon tetszene.
-
mumtaz
senior tag
-
mumtaz
senior tag
Érdekes szeretett Defy-m. Szerintem azon is le lehet mérni, hogy mennyire jó egy telefon, ha veszünk hozzá mondjuk akksit. Eddig egyik telefonom sem érte meg a használat alatt, hogy új akksit vegyek hozzá.
Vagy sokkal előbb elromlott, vagy még az előtt eladtam, vagy a fiók mélyére került, hogy szükség lett volna új akksira.
A Defy-mmel más a helyzet. Most már eléggé púposodik az akksija és venni fogok hozzá egyet.Viszont ROM fronton meg vagyok lőve, mert míg már jó ideje maniac alapú romot használok (WR, illetve maniac 07. havi alkotása), de mégis kellene valami más, mert ezekkel mindig az volt a bajom, hogy például állandóan eldobták a wifit repülő módból visszajövet. Tehát 1-2 percig volt, aztán eldobta és még akkor sem találta meg a routert, ha ott volt mellette. A másik gond vele az, hogy sokszor USB kábellel a gépemmel összekotve a gépem nem látja és nem is tölt. Ilyenkor csak a teló újraindítása segít.
Most mit lenne érdemes felrakni, ami jó akksiidővel is rendelkezik?
Skanky jó lenne, csak valahogyan jó lenne, ha repülő módból visszatérve nem kérne állandóan pin-t, mert amikor használtam, mindig elfelejtettem, aztán néha csak órákkal később jutott eszembe, amikor már 10-en próbáltak elérni. -
mumtaz
senior tag
válasz
kanyazsombor #8461 üzenetére
Köszi
-
mumtaz
senior tag
Annyira használgattam a Defy-kémet, hogy nem romoltam vagy 2-3 hónapja. WR2.1.1 volt rajta, de most kirándulnék. Melyik CM10-est lenne értelme felrakni. Olvasom, hogy van, akinek egész jó akksiidők jöttek ki.
Melyikkel lenne érdemes próbálkozni? 10, 10.1, 10.2? Kiével? Kinek mi jött be?
-
mumtaz
senior tag
Euroskank-ot én is felraktam, de voltak vele problémáim. Például valamilyen oknál fogva 2-3 kép elkészítése után befagyott a kamera, video módban pedig csak nagy feketeséget vett fel.
Meg voltak vele egyéb problémák is.Maradtam nyuszin. Azt lenne jó, ha valaki folytatná, dehát...
-
mumtaz
senior tag
Már nem igazán piszkálom. Amilyen jónak indult, annyira sz@r lett. Mármint a stabilitása jobb lett az újabb verziókkal, de a kiegészítők hozzá...
Benne vannak az önreklámok, mint a go launcherben. Némelyik még jó is lenne, de az az egymásra épülés, amik benne vannak már nagyon nem tetszenek. Felrakod a launchert, ami kínál egy másik alkalmazást, ami kínál még egy alkalmazást, hogy még jobban ki tudd használni. Persze az is ajánl még egy alkalmazást... És ez így megy szép sorban.
Ráadásul magában a launcherben is vannak olyan kiegészítő szolgáltatások és widgetek, amiket mi itt piciny Európánkban - vagy bárhol másutt Kínán kívül - nem tudunk használni, viszont sem letiltani, sem eltávolítani nem lehet, csak a launcherrel együtt és mindig futnak, mert a launcher szerves részét képezik és zabálják az erőforrásokat/akksit. -
mumtaz
senior tag
Lehet, hogy nálad is az volt, mint nálam. Ez egy érdekes dolog, hogy főleg tiszta telepítésnél néha kétszer kell felrakni az adott romot, hogy rendesen működjön. Tehát RSDLite-al felrakom a gyári romot, aztán root és felkerül a recovery menü. Aztán jön a kiválasztott főzött rom, amit felrakok, majd újraindítom a telefon és belépek a recovery-be és újra felrakom ugyanazt a romot.
Azért így, mert így a biztos, ugyanis WR-el is volt olyan, hogy az első felrakás után a boot logóba beragadt, tehát boot loopolt. De rögtön utána újra felrakva elindult.
Van egy kínai, androidos táblagépem, azzal ugyanez a szitu a gyári rommal. Teljes formázás után kétszer kell felrakni egymás után ugyanazt a romot, hogy működjön
-
mumtaz
senior tag
Rendeltem új hangszórót a döfihez. Csere után megmarad a vízállóság? Mi a tapasztalat?
-
mumtaz
senior tag
-
mumtaz
senior tag
Azt vajon mi okozhatja, hogy WR 2.1.1 alatt az MX Player bizonyos AVI-kat nem játszik le. Elkezdi betölteni, aztán az MX Player simán kilép. Semmi hibaüzenet.
És csak kizárólag WR alatt -
mumtaz
senior tag
Azért ne akarjuk már a romolást a mezei userekhez sorolni. Illetve a ROM csere főzött romra soha nem volt mélyvíz? A NOKIA meg a DEFY között annyi a különbség romolásban, hogy itt legalább - elvileg - nem lehet végérvényesen hazavágni a telefont. De akkor ezek szerint ez már nem is mélyvíz, mert a mélyvíz kategóriából kicsúszik a "sima user" kategória felé. 3 év valakinek sikerül defyvel nasa műholdat pályára állítani. rá pár hónapra meg az fog kicsúszni a mélyvíz kategóriából, mert addigra már másik 4 embernek is sikerült, ezért megy a "sima user" kategóriába.
Nálam a "sima felhasználó" kategória az, aki nem mer/akar már másik rom-ot felrakni a gyári froyo-n kívül, mert ő csak telefonálni akar.
De akkor eszerint a te nézeted szerint aki nem oldja meg saját kútfőből az ubuntut, az sima user. Ha Te is csak olvasni akarsz róla, akkor Te is sima user vagy.Nálam a a mélyvíz kb azt jelenti, hogy minden, ami a gyári megoldástól eltér. Igen, a GB is az, az ICS is az és a JB is az. Nem lerágott csont, mert mindegyikkel foglakozik valaki. Hála az égnek.
Mit lehet még kihozni a DEFY-ből. Sajnos a jelenleginél sokkal többet nem hiszem. Android platformon biztosan nem. Csak finomítani lehet, de ennyi. Ebben ennyi volt sajnos, de én biztos nem adom el, míg meg nem döglik. És addig is tesztelgetni fogom az újabb romokat és nem azért, hogy lássam, hogy ez meg az még elindul-e a telefonon. A JB OK. Ha valóban lesz olyan dolog, ami igényli, akkor véglegesen is felrakom a telefonomra. Addig meg legfeljebb kipróbálom az újabb verziókat. De mi értelme lenne tartósan felrakni egy olyan romot, ami szétzabálja az akksit és esetleg még némely esetben akadozik is. Tesztelni jó, hogy hol tart, dehát... -
mumtaz
senior tag
A világért sem akartam flameelni. Komolyan kérdeztem a gyakorlati hasznát. Ha észrevetted volna, úgy is kérdeztem, hogy Defy-n mi értelme van. Tudom, hogy a rom szakácsok dolgoznak azon, hogy a JB jobb legyen Defy-n is, de sajnos gyakorlati haszna nem sok van. Mármint olyan értelemben, hogy azért vannak kompromisszumok, amikkel meg kell barátkozni, ha az előnyeit ki akarjuk használni.
Nálam például eléggé sarkalatos pont, hogy ne merüljön le fél nap alatt, ha használom a GPS-t. Ez egy dolog, amit nem tudtam megérteni, hogy egy már GB alatt is teljesen jól működő dolog, miért zabál 3x annyit JB alatt. Persze itt azt is szem előtt tartva, hogy a JB alatt GPS nélkül is gyorsabban merül az akksi. Tehát itt az a fura, hogy GPS-el a merülés nem arányos JB alatt a GB-hez képest. Olyan, mintha JB alatt a hardware többet zabálna, vagy több számítás kellene a GPS működéséhez. És ez csak egy példa.Én is használtam CM10-et. Szép meg más, mint egy GB alapú rom, de nem áldozhatom fel a használhatóságot a szépség miatt. Mellesleg WR alatt még nem volt olyan alkalmazás, aminek a legfrissebb verziója ne indult volna el. Aláírom, hogy lehet, hogy talán én nem használok olyan alkalmazásokat (137 user app van telepítve a telóra), amit kifejezetten ICS-re, vagy JB-re fejlesztettek.
Az is feltűnhetett volna, hogy jó ideje itt vagyok a fórumon és nem most pottyantam ide. Még ha keveset is szóltam hozzá a témához, akkor is minden nap feljövök és elolvasom a nem olvasott hozzászólásokat.
Az, hogy neked más a szemléleted, egy dolog. Mindenki azt használ, amit szeretne. És az sem akartam, hogy lehordjam a JB-t, mert nem tetszik, vagy megtérítsek bárkit is.
A legkomolyabban kérdeztem, hogy a JB-nek mi a haszna. A mindennapokban, a gyakorlatban, a használhatóságban. Egyszóval, hogy mit tud a "gyakorlatban", amit a GB nem. Jó. Persze. Valószínűleg a google sem csak azért fejleszti az újabb androidokat, hogy szebb legyen, hanem pl. hogy támogassa az újabb készülékek nyújtotta lehetőségeket/erőforrásokat, de ennek mondjuk Defy-n nincs sok értelme.Ne harapd le a fejem.
-
mumtaz
senior tag
Én rájöttem, hogy még mindig a WR 2.1.1 a leg jobb rom. Legalább GB. A francnak se kell JB rom szerintem. Bár kicsit meg kellett módosítani, mert nem volt hajlandó QWERTZ kiosztású billentyűzetet használni. De mióta megcsináltam, teljesen jó és keveset zabál és jó a sebessége is.
Úgyhogy nálam ez marad.(Mire jó a JB napi használatban? Mivel tud többet egy Defy-n, mint egy GB rom? Mi az előnye?)
-
mumtaz
senior tag
válasz
gyugyo1010 #4049 üzenetére
Csak egyforma romoknál csináltam úgy, hogy rápakoltam a másikra. "Stílusváltásnál" mindig gyári romra teszem az újat. Gyári romot is mindíg kétszer teszem fel egymás után, mert volt sokszor, hogy elsőre felraktam, de még rootolni sem lehetett. De közvetlenül egymás után felrakva mindig jó volt.
Mondjuk ez a kétszer felrakós téma nem új számomra, mert a dzsunka Superpad III-as táblagépem stock rom felrakásnál (mégha ugyanaz volt rajta addig is) az első indításba belefagy, de ilyenkor újra felrakva ugyanazt a romot már elindul rendesen.
-
mumtaz
senior tag
Na most jött valami új program.
MSB JB 3.0-nál volt már nekem is olyan, hogy újraindítás után a piros LED után semmi nem történt, csak a háttérvilágítás ment fekete kijelzővel. Ilyenkor 4-5(!) wipe dalvik/cache segített.
Most direkt hagytam, hogy kikapcsolásig lemerüljön a telefon. Igen ám, de a töltőt rádugva - a kikapcsolt telefonra - motorola logó és piros LED után megint háttérvilágítás, fekete kijelzől és zöld led. Kicsit elf*stam magam, de recovery-be be tudtam lépni és újabb 4-5 (1-2 kevés volt) wipe megoldotta.De utána is furán jött be a töltést jelző "ikon". Kapásból 5%-ot mutatott, majd kb 30mp múlva 2%-ot és most jelen pillanatban 1%-ot.
Ezzel valamit kezdeni kellene.
-
mumtaz
senior tag
Nálatok mennyit eszik az MSB JB 3.0?
3 napja használom és én meló közben használom a GPS-t. Normál üzemben ok volt, de GPS-el legalább 2X olyan gyorsan merült, mint WR 2.1.1 alatt. tegnap reggeltől (amikor levettem töltőről) délután 3-ig 14%-ig merült. A GPS-t csak kb 1,5-2 órát használtam.
-
mumtaz
senior tag
válasz
bibliator #3904 üzenetére
Szóval akkor ez tényleg a mobilnetet kapcsolja ki. OK. Köszönöm.
Azért kellett megkérdeznem, mert tényleg nem volt egyértelmű (vagy túl egyértelmű volt), hogy ez valóban a kapcsolatot tiltja, vagy csak azt, hogy naplózza az adatforgalmat. Meg ugye amit korábban írtam, hogy több helyen is volt adatkapcsolatra való utalás, és nem mindig volt egyértelmű, hogy melyik a "master", ami tényleg mindent letilt. Mert ugye itt van ez a kapcsoló is, de ugyanakkor máshol - esetleg más alkalmazásban - az az érzetet keltettet, hogy tök mindegy, hogy tiltva van-e, az adott alkalmazás akkor is használhatja a mobilnetet.
Sygic például soha nem dobott még fel nekem olyat, hogy nem tudott kapcsolódni a szerverhez és abban sem volt egyértelmű a beállítás, mivel csak annyi volt ott, hogy rákérdezzen, vagy ne, ha adatokat akar letölteni mobilneten. Ez számomra nem azt jelentette, hogy nem akar felkapcsolódni, hanem azt, hogy legyen e kérdés, vagy ne.Na az ilyenek miatt nem voltam benne sohasem biztos, hogy a mobilnet tiltva van-e.
Az én simemnél nem számított, mert az dominó-s volt és soha nem volt feltöltve, viszont most a céges előfizetéses van benne, és így is szívják a véremet, ha privát hívásokra használom egyszer/kétszer egy hónapban. Némi mobilnetes többletköltségért minimum véráldozatot követelnének. -
mumtaz
senior tag
Szeretnék valami megoldás arra, hogy teljesen biztos legyen, hogy a teló nem használ mobilnetet MSB JB 3.0 alatt.
Ezt az egyet nem szeretem csak az androidban, hogy több beállítási lehetőség is szét van szórva, mint pl a fiókok beállításainál is az állandó szinkronizálás. Még pelyhes tökű androidosként bosszantott, hogy hiába volt elvileg kikapcsolva a mobilnet használata, a szinkronizáláshoz mégis használta.A mostani romokban sem egyértelmű néha, hogy az adott kapcsolóval valóban letiltottuk-e a mobilnetet, vagy nem és a mai napig nem vagyok meggyőződve róla egyértelműen, hogy néhány alkalmazás nem lép fel a netre mobilhálózaton keresztül, ha nincs wifi.
-
mumtaz
senior tag
Igazad van. Nem mérvadó. Sőt. Én tegnap WR 2.1.1 alatt zsinórban közvetlenül egymás után, illetve wipe dalvik/cache után is 2-3 antutut futtattam le. Az lett az eredmény, hogy semmi értelme, mert amikor zsinórba futtattam mindenféle változás nélkül, akkor is 3-400 pontos különbségeket adott, ahogyan wipe után is.
Jöttek az eredmények egymás után: 3270-2920-3120 (wipe) 3175-3310-2740
Én nem hiszek ezeknek.
-
mumtaz
senior tag
Bár nem mélyvíz és nem Defy, de megkérdem. ROMoltam egy LG telefont egy ismerősömnek. Most azt mondja, hogy nem jó neki így, mert hozzászokott a régi "billentyűzethez", ami elmondása szerint olyan volt, mint a hagyományos telefonokon. Én nem is néztem. Létezik külön olyan alkalmazás, amivel a billentyűzet nem rendes QWERTZ (vagy hasonló), hanem olyan, mint a hagyományps mobilok számbillentyűzete.
Tudtok ilyenről?A másik billentyűzet probléma engem érint, hogy WR 2.1.1 (és korábbi változatai alatt) sehogyan sem sikerült se a mezei android, sem a Smart Keyboard-ot rábírni a QWERTY kiosztáson kívül más kiosztásra. Hiába van a beállításoknál a QWERTZ kiosztás bejelölve, akkor is QWERTY kiosztást használ. Minden más romnál működött, de White Rabbit-nél nem. Erre esetleg valami ötlete nincs valakinek?
-
mumtaz
senior tag
SG.hu: "Firefox OS - jönnek a fejlesztői telefonok"
"Az első példány például egy 1 GHz-es Snapdragon S1 chipet kapott, amelyet egy 3,5 hüvelykes HVGA érintőképernyő, egy 3 megapixeles kamera, 4 GB-os tároló, 512 GB RAM, valamint egy 1580 mAh-s akkumulátor egészít ki, microSD, WiFi, gyorsulásérzékelő, GPS, microUSB, illetve GSM és UMTS támogatás kíséretében."
Android, iPhone, Macintosh, PC a kanyarban sincsenek.
"a korábbi ígéretnek megfelelően a szoftvert telepíteni lehet a meglévő androidos telefonokra."
-
mumtaz
senior tag
Jó lenne romot váltanom. Mármint nem azért, mert rossz, csak most már kipróbálnék valami újat. Aki látott már itt a topicban, az tudja, hogy azért annyira nem amatőr módon kérdezem, de mostanság nem nagyon követtem az eseményeket. Elsősorban saját tapasztalatok alapján érdeklődök, hogy szerintetek akkor most mit érdemes kipróbálni?
Legújabb GB WajkUI-t most fel fogom rakni, mert régebben Wiui-kat használtam, de már egy ideje WR van fent, csak néha pakoltam fel próbának 1-2 másik romot, de nem jöttek be.
Szóval? Mit érdemes kipróbálni szerintetek, ami azért akkuidőben is megfelelő szinten van?
-
mumtaz
senior tag
Azon agyaltam, hogy lehet, hogy kellene egy listát csinálni a romokról mindenféle általános tapasztalatokkal. Nagyon sok főzött/kétszersült romok vannak. Gondolva ugye arra, amikor valaki - esetleg pont innen a fórumról - tovább optimalizált egy romot. Az a baj hogy az infó már nagyon szét van szórva a topicban és ezért (is) már egyre nehezebben lehet követni.
Ugye azért egyszerű lenne a helyzet, ha lenne egy táblázat, amiben benne foglaltatna egy átlagos akkuidő, esetleg a antutu pontszám, vsel értékek, esetleges FC-k és egyéb előforduló hibák. És még sorolhatnám.
Mit gondoltok? Kivitelezhető lenne?
-
mumtaz
senior tag
-
mumtaz
senior tag
ROM-okban gazdag, hosszú akksi idejű
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek -
mumtaz
senior tag
Jól veszem észre, hogy most az "új" WR 2.0 és a régi 2.0 között csak annyi változás történt, hogy az "új"-ból kikerült az aroma és a választható dolgok és bekerültek egy külön - aromával ellátott - 'Customize.zip'-be?
-
mumtaz
senior tag
Várj, most White Rabbit-ozok.
Akkor is megalálom a hibát.Egyelőre odáig jutottam, hogy:
Install
reboot
ezután ugye kell még egy reboot. (SD meg van)
aztán recovery-ből init.d felrak. (SD meg van)
aztán recovery-ből init.d update felrak. (SD meg van)
reboot (SD még mindig meg van)
System Tuner Pro felrak (SD még mindig meg van)
reboot (SD még mindig meg van)
System Tuner Pro elindít, amjd bezárom (SD még mindig meg van)
reboot
Az SD eltűntTehát minden rendben van addig, míg a System Tuner Pro-t el nem indítom. Nem is csinálok benne semmit, csak elindítom az alkalmazást, majd ki is lépek belőle. Utána az első rebootig meg van a kártya, utána már nincs,
-
mumtaz
senior tag
Nem tudom, mi volt Tweety terve, de 1 órája feltöltött egy 22 megás, azonos fájlnéven szereplő ( WhiteRabbit-2.0-Normal.zip) valamit. Ez egyértelműen nem egy teljes rom.
Ahogy az utolsó hozzászólását nézem, megszakította a feltöltést. -
mumtaz
senior tag
WR 2.0 újabb hiba. Néhány újraindítás után néhány alkalmazás nem látja a memóriakártyát. Köztük a galéria sem, illetve az onnan korábban behozott háttérkép sem jelenik meg. ES File Explorer-ben és System Tuner-ben is látszik rendesen.
Ez egy újabb rom telepítés és teljesen tiszta. Még semmi nem lett felrakva rá a System Tuner Pro-n kívül. Most ellenőrzöm, hogy az esetleg nem lehet-e, hogy az egyébként ehhez a romhoz letölthető és felrakott init.d a ludas, vagy alapból is ilyen. Elvileg nem lehet köze hozzá, de ki tudja. -
mumtaz
senior tag
válasz
mihione #2279 üzenetére
De most Te is egy - igaz, nem wiui - JB romhoz hasonlítod. Mert ugye a QCMX is JB
Ha meg a GB Wiui közel azonosan teljesít egy JB QCMX romal, az azért szép teljesítmény a QCMX javára.
Ha csak a GB Wiui tud hasonló eredményeket produkálni a QCMX-el, akkor az csak a Wiui-t minősíti és nem éppen jó irányba. Tisztelem Wajk munkáját. Nagyon is, hiszen több, mint 3/4 évig csakis wiui-kat használtam.Meg ugye általánosságban nem lehet a "legújabb" Wiui-ról beszélni, mert ugye a "legújabb" GB Wiui a 2.10.27.
A Wiui tényleg legújabb változatának (Wiui JB 2.12.21) kellene kb. azonos szinten teljesíteni a QCMX-el.
Az általam leírt különbséget a WR2.0 és a Wiui JB között hihetetlenül nagyok. QCMX-et is próbáltam már, de ez nagyon messze alul múlja. Legalábbis szerintem -
mumtaz
senior tag
-
mumtaz
senior tag
Én most raktam fel. Mármint ez nálam azt jelenti, hogy most készültem el úgy, hogy minden általam használt alkalmazást is visszaraktam.
Nagyon meglepődtem, főleg a szabad memőria tekintetében.Korábban Wiui-t preferáltam és használtam. Aztán próbaképpen felraktam már szinte mindent, ami elérhető volt és végül hónapokig WR1.7 (1.7.1) volt fent nagy megelégedéssel. Persze, mikor kijött az 1.8, azonnal ki is próbáltam. Kb 1 órát volt a telefonon és ment vissza az 1.7.1.
Most ROM-olgattam. Felraktam a legújabb Wiui-t is, de nem volt jó. Mikor felrakta az alkalmazásaim egy részét - amikből néhány háttérben fut - azt vettem észre, hogy a foglalt memória mindenféle nehézség nélkül eléri a 380-420MB-os tartományt is már a telefon bekapcsolása után. Ez WR1.7.1-nél volt 300-340MB között.
Most a WR2.0-val 240-290MB között mocorog.
Ráadásul elég simára sikeredett a ROM. Nincs semmi akadás benne.Akksiidőről sem tudok még nyilatkozni, de azt el kell mondanom, hogy a Wiui tegnap SIM kártya nélkül az állásban 4 óra alatt 100%-ről 30%-ra cumizta az akksit. Tudom, hogy ugye még nem volt kalibrálás, de ekkora zuhanást egyik rom sem produkált még. Ráadásul a WR2.0 már SIM kártyával este 11-től mostanáig zuhant 15%-ot.
Egyébként a Wiui-ban baromira felbaxta az agyam, mikor az első induláskor azonnal ez a hülye Xiumi (vagy mi a franc) fiókkezelő setupja jött be, és se kilőni, se átugrani, se mást csinálni nem lehetett. Egyszerűen addig nem engedett semmi mást csinálni a telefonon, míg el nem végeztem a bejelentkezést, vagy a regisztrációt. Most ezt nézzétek olyan valaki szemszögéből ,mint aki nem tud belekotorni a rom-ba, mielőtt felrakja, így nem tudja kitörölni belőle ezt a marhaságot.
Úgy felidegelt, hogy kivittem a telefont és víz alá nyomtam mérgemben és közben üvöltöttem: "az lesz, amit én akarok, szuka. nehogymá' te mond meg, mi legyen b.szki"Én úgy szoktam, hogy előbb felrakom az adott rom-ot, ahogy lejött. Ha akkor ok, akkor kitakarítom a ZIP-et és később felrakom újra már kitakarítva.
Eddig ennyiről tudok beszámolni.
-
mumtaz
senior tag
Persze, hogy jó ROM. Mióta először felkerült, azóta többször próbáltam felrakni másik romot, de mindig visszatértem.
Pedig csak az 1.7 óta kezdtem el aktívan használni
"nap mint nap hasznalom" <<<--- Na ez viszont baromi jó beszólás volt, ha azt nézzük, a világon a telefont használók 99%-a megveszi a telefont és soha nem nyúl hozzá, csak használja. Ehhez képest a rendszeres ROMolok körében egy ilyen kijelentés nem hangzik furcsának, de akkor is röhögtem rajta
-
mumtaz
senior tag
CMXQ-nál még mindig fennáll a vaku LED probléma? Még mindig kipurcan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB Awesome Graphite
- Iphone 13 Pro 128gb
- iPhone 13 Pro Max 128 GB Sierra Blue, Független! Karcmentes kijelző!
- ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy S24 szériás okostelefonok - GYÁRTÓI garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen, 96% Akkumulátor, IV51
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest