Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- A Galaxy M56 is szépen lefogyott
-
Mobilarena
Motorola DEFY - MÉLYVÍZ - Belépés csak úszóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bibliator
aktív tag
válasz
zenwalk #5596 üzenetére
Egyenlőre a telefonod tégla lett....
Nem megfelelő romot akartál rsd-vel feltenni, vagy a defyd nem szereti. Defd vagy defy+-od van?
Általában akkor szokott ilyen lenni, ha régebbi gyári romot akartál feltenni a telefonra, mint az alap volt.
Felismeri a telefonod az RSD ha rákötöd a számítógépre?Mi a teendő ilyenkor?
1.Olvasd el Szabof1 írásait.2. Keress másik romot. Ha a nordic nem ment fel akkor próbáld CEE-t. Ha nem akkor valamilyen német vagy francia romot. Vodafono vagy tmobilosat. Vagy spanyol-t
Ha közben lemerül a telefonod aksija, akkor fel kell valahogy tölteni: Másik defyvel, vagy macgyver hack.
Amíg az RSD felismeri a telód nincs gond. -
zenwalk
senior tag
Újra felraktam a romot, de most se akar újraindulni. Csak fekete képernyő és fehér led.
-
zenwalk
senior tag
Fel volt telepítve. Átültem egy másik géphez, itt minden rendben ment. Viszont végigmentem minden lépésen, az RSDLite ki is írta, hogy finish, de a telefon nem akart újraindulni, csak a led világított fehéren. 5 perc várakozás után kihúztam az USB kábelt, de most nem reagál semmire. Ha visszadugom az usb kábelt csak fehéren világít.
-
zenwalk
senior tag
válasz
Moleman #5590 üzenetére
Az RSDLite telepítéséig jutottam el
hibaüzenet: The installer has encountered an unexpected error installing this package.This may indicate a problem with this package. The error code is 2738.
Az egyel korábbi (5.6.4) verzióra is ugyan ezt a hibát dobja ki. Próbáltam másik meghajtóra telepíteni, de semmi. -
-
zenwalk
senior tag
Sziasztok
Fel szeretném tenni a motorola defymre a gyári romot. Most nem tudom, hogy milyen van rajta. Tudnátok segíteni, akár egy linkkel is? -
gyuszmó
őstag
Volt fent pár hete egy laucherem JB-n amiben volt cross átmenet effektus kezdőképernyőn,de már nem tom melyik volt .
CM10.1 .ben hol lehet hangra ébreszteni a telót ?Mert a megjelenítés menüpontban nincs ilyen
köszi
Melyik progival szoktátok kilőni azokat az alkalmazásokat amit nem használtok ?
-
snecizero
senior tag
válasz
bibliator #5555 üzenetére
Sikerült a vissza állás a gyári 2.2 froyoóra.
Ezt azért nem szeretném megtartani és letöltöttem a CM7.2 verziójú GB-t.Amit itt ajánlottak. Nem tudom felrakni ezt a CM7.2 GB-t. Mindent próbáltam és egyszerűen nem
megy. Itt mindent elolvastam átrágtam és nem megy. Könyörgöm ,térden állva könyörgöm segítsen valaki.Egyszerűen nem tudok rájönni mit rontok el.
-
bibliator
aktív tag
Én nyomtam wipe datát is, utána CWM ből titanium backuppal visszaállítottam mindent. Lehet hogy megy nélküle is. (Nem tudom, hogy mennyire nagy ugrás rendszerileg a CM10 a CM10.1-hez képest, hogy kell e wipe data vagy sem.)
Nézd meg az XDA-n hogy van e már FM rádió, nem használom....
-
|AP|
veterán
a MIUI V5 még továbbra is erőteljesen béta? Nem találok róla túl sok infót. Mindennapi használatra kellene, ezért stabil verzióra várok. Mit lehet tudni a dologról?
-
bibliator
aktív tag
válasz
iván73.hu #5568 üzenetére
Én napi szinten használom a CM10.1-et 2.6.32-es kernellel.
Nekem teljesen megfelel egyenlőre napi használatra.
Igaz kicsit kiheréltem a google szolgáltatásokat, így több a szabad memória mennyiségem.
Ugye vannak még nem működő dolgok benne. Erről ír Quarx az XDA-s oldalon, nem sorolom fel.
Ezeken kívül teljesen stabilan működik.
Telefon csengőhang bug nem jött még elő. Annyi van, hogy ha lerakják a telefont, akkor néha egy ideig sötét a képernyő (1másodpercig). Ennyi számomra a zavaró hiba, de tudok vele élni, Amit használok: Wifi, netezés, napi teendők szervezése, telefonálás, erre teljesen megfelel.
Az aksi idő kb olyan mint az átlagos CM10 romok. Mondjuk az Xperia D-vel szerintem jöbb volt az aksi időm, de így is használattól függően 1-2 napot kibír.Amiben más a CM10-hez képest (a legújabb nightly)
- Új érintős CWM
- Új lockscreen (ez nagyon faja)
- Új notification (olyan mint a MIUI) De ugyanúgy lehet használni a régit is)Nálam nincs laggolás, fc meg ilyesmi. Nova Launcher Prime-ot használok. Néha lassabban töltődnek be a programok, de mikor elindul nincs akadás.
Most más nem jut eszembe.
-
Neck
veterán
válasz
iván73.hu #5574 üzenetére
Úgy vettem észre, hogy 100 alatt kezd igazán röcögni a téma. Afelett nincs gond. Viszont ha tényleg tudok 200+ MB helyet szabadítani, akkor úgy mindjárt más a leányzó fekvése. Viszont a Swiftkey 3-ról nem vagyok hajlandó lemondani, kb 1 éve tanul "engem", és kb csak nyomkodom a felajánlott szavakat, annyira tudja előre hogy mit akarok írni. Megdöbbentő.
-
iván73.hu
tag
válasz
Moleman #5569 üzenetére
Nekem az idén megjelent CM10-ekkel nem volt ilyen gondom, de tény hogy lassú volt. Ez a mostani 6 nap használat után is gyors újra indítás és egyéb trükközés nélkül. Persze nagyban függ a használatától.
Nekem a swiftkey eddig minden ROM-ot belassított, pedig nagyon jó billentyűzet. Amúgy CM10-en nem érzem a hiányát.
-
Neck
veterán
válasz
hodostamas #5572 üzenetére
Megvettél.
-
hodostamas
addikt
válasz
Moleman #5569 üzenetére
Sima alap cm7.2, teljesen belakva is tud ilyen számokat produkálni...
-
Moleman
addikt
Nagyon ki van pucolva a rom, csak a legfontosabb dolgokat hagyom benne.
(#5568) iván73.hu
Én 3 napig használtam CM10-et, első nap szuper volt, harmadik nap nem ébredt a kijelző és 20 mp volt, mire fel tudtam venni egy hívást...(#5570) Neck
Szerintem a szemét, főleg a google szemetei. Én gyakorlatilag csak a play áruházat hagytam meg. -
iván73.hu
tag
9-e óta a 04.09-i CM10 fut a telefonomon és nagyon jól megy. Normál fogyasztás és nincs semmi lassulás. Gyors és hibátlan eddig.
Valaki hasznalja napi szinten a 10.1-t? Mik a tapasztalatok? Érdemes rá áttérni? Ha igen akkor miért? Miben tud többet - esetleg kevesebbet - mint a CM10?
-
Neck
veterán
válasz
Moleman #5563 üzenetére
CWM-mel, igen
Én azt sem tudtam, hogy van 4+ android Defy-ra. Megmondom őszintén, az a bajom, hogy amikor megvettem, azt hittem 512MB RAM elég lesz, de amikor fut egy Swiftkey 3, egy Facebook, meg mondjuk valami egyéb apróság, marad 30 mega RAM-om, és halálra lassul az egész. (Bekapcsolás után van kb 170 MB RAM-om, de folyamatosan fogy, és beáll ilyen 110-130 körülire, még Memory Booster után is, amit baromi kevésnek tartok.)
Kb most untam meg végleg a dolgot
Pedig eddig teljesen jól ment rajta a Defy+ ROM, azt hiszem ezt hívják tartós tesztnek
Szóval igazából olyan 4+ os android kéne rá, ami a legkevesebb memóriát zabálja.
Verseny? Kié mennyit eszik éppen? -
bibliator
aktív tag
Quarx javított a CM10.1-en megint!
"Fix FM-Radio, Add pie controls, TWRP recovery." -
herbi76
csendes tag
Sziasztok! Elkezdett recsegni a hangszóróm, tudtok ajánlani Szegeden egy jó szervizt ahol kicserélik?
-
snecizero
senior tag
Sziasztok.
Először is leírnék egy két dolgot a telefonomról.
Modellszám:
LT30p
Android verziója:
4.1.2
Alapsáv verziója:
EPU93_U_00.60.03
Kernel verziója:
2.6.32.9-Jellybean
android@android #1
Thu Jan 17 20:38:27 CET 2013
CPU:
ARMv7 Processor rev 2(v7I)
Memória:
476
CyanogenMod verzió:
CM10 base(20130117 unofficial build by quarx, compiled by sevenrock)
Build dátuma:
Thu Jan 17 15:03:47 OMST 2013
Build-szám:
Xperia D 3.5 for Motorola Defy/Defy+A kérdésem az volna ,hogy erről a rendszerről vissza tudok e állni régebbi rendszerre ? Mondjuk valami főzött GB re esetleg ?
-
feketepeti
aktív tag
válasz
DeliDezsi #5528 üzenetére
Én ezzel rengeteget szoptam.
A probléma, hogy a + akksija LiPol a simáé meg LiOn és a LiPol akksi picivel több töltőfeszt igényel, magasabb is a kapocsfelszültsége.
Ezért aztán soha nem is fogja rendesen feltölteni.Még a piros lencsésen kernel cserével talán lehetséges, de mivel az enyém zöld volt, így nem is foglalkoztam vele.
-
gyuszmó
őstag
Üdv somi52
Hol tudom beállítani,hogy hangerőre ébredjen a teló ?
-
warezxts
senior tag
2 kérdés:
1. MX Player nem kéri hogy tegyem fel az ARM7 kodeket. ha kézzel teszem fel az ARM7 NEON vagy ARM7 kodeket nemtudom hogy bírom rá hogy használja is. Azt sem tudom melyik kell. Leírás alapján a NEON. A moboval uez a helyzet. emlékszem bladen felajánlotta hogy letölti az arm6-os kodekeket.
2. DroidX CPU Governors and SIO Kernel Scheduler V2.2 vagy Supercharger V6 használ valaki? CM10-en ér valamit, érdemes feltenni? ... közben kipróbáltam... DroidX-re bootloopom volt, de Supercharger-re gyorsult a teló. -
kopepe
aktív tag
Ha RSD látja akkor nagy baj nincs !
ki ne dobd
8mp felejtős ,nem azon múlik,nálam sem volt semmi,se fehér led,se semmi!Más már árulta volna alkatrésznek.
Akku ki,akku be,gombkombináció hegyek,és egyszercsak CONECTED.
Onnan meg "majdnem" sima ügy az egész -
kopepe
aktív tag
nekem azé van 2 defy-m,me aszittem az elsőt kinyírtam,aztán RSD-re reagált,de kínkeservrsen.
Sem fehér led,se semmi,aztán nyomtam olyan gomb kombinációkat gépre kötve(végső elkeseredésemben)
hogy az RSD lite kiírta egyszercsak,hogy CONECTED.A teló nem mutatott SEMMIT !!!
Innentől meg nyert ügye van a "parasztnak"
Utána mondta a haver, hogy ez az egyik olyan típus,amit nagyon nagyon nehéz szoftosan kinyírni!!!
Imádom a DEFY telefonjaimat.
Soha nem bánom meg,hogy erre esett a választásom,pedig nem mai darab
Mindent tud amit kell.Ha maximalista lennék,vettem volna 1 dual core mobilt,de nekem ez faca !!! -
gyuszmó
őstag
Nekem a sima sport tarkcer nem akarta felismerni
-
repvez
addikt
Valaki segitene , hogyan lehet átirni a telefonnak a tipusát? Mert miota uj romot tettem fel a marketen az összes sport tracker programnál azt irja ki hogy nem kompatibilis a telefonom vele. mikor elötte 1 évik használtam az a programot a gyári 2.2.2es rommal.
Most a smooth skanky 2.3.7es rom van rajta. ezzel semmi gondom nincs csak ez az 1, ami a legfontosabb lenne mostanában.
Valaki erre tud megoldást?Vagy állitolag ez a tipus átirás is eredményes lehet csak nem tudom hogy kell és hogy ez okozhat e bármilyen más gondot, mind funkciónális mind a szolgáltató felé?Az endomondo sport tarkcert használom,de sem ugy nem települ hogy marketről sem ugy hogy letöltöm apk ként valami 942es hibakódot dob vagy pedig nem kompatibilitásra panaszkodik.
-
mézespálinka
senior tag
De próbáltam, meg az én akksimat is a másikban töltöttem ugye. Sikerült visszahozni! Ugye semmi jelet nem adott, de tényleg se led se alsó gombok világítása, semmir eakció, rsdlite sem látta, ugye recoverybe se tudtam belépni mert nem reagált semmire. Aztán gondoltam megpróbálom a bekapcs motorola logótól kb 8mp-re a kék lednél hangerő gombot, ahogy rsd lite-hoz kéne csatlakoztatni, és valami még is mehetett a telón, mert bár még most sem jelzett semmit, se led se fény se semmi, de rsd lite felismerte, mikor kb-ra eltaláltam a 8mp-et.
-
gyuszmó
őstag
Van v.kinek egy eladó aksija + ban ami ki bír 1 napot ,mert már túl sokat nem költenék a defymre
köszi
-
slecht
aktív tag
Ha belementek a CM10.1 zip media/video mappába, akkor abban találtok két videót két felbontásban, igaz csak kb. 5M, de ezek feltétlenül kellenek valamihez vagy lehet őket törölni a zip-ből?
-
DeliDezsi
csendes tag
Üdvözlet a nálam okosabb embereknek
Elöljáróban: Nem szeretném módosítani a telcsim szoftját. Nekem jó a gyári dolog. Azért vettem defy 525 öt mert retkes helyen dolgozom és ez bírja a gyűrődést.
Azért írok ide mert az ez asztán döfi topicbol ide küldtek.1 hete vásároltam a telcsit ujonan függetlenül. Valamiért defy pluszz akkuval érkezett és ha bele zöldülök akkor sem tölti fel 80% nál jobban. Igy 0 nmobilnet kevés wifi (napi 15-20 perc) 1-2 bejövő rövidke hívás használattal max 8-10 órát bír az akkuja. Lehetséges e hogy a gyári 1500 ma es akku helyett ezt használjam.
illetve van e valamilyen progi amivel rá tudnám venni, hogy 100% ig töltsön.? Root megvan próbálltam néhány akku kalibrációs progit, de ugye az mindnél előfeltétel, hogy 100% ig legyen töltve ezért egyik sem indult el.Tippet kérnék hogyan lehetne orvosolni a problémámat? Nem szeretnék uj roomokat próbállgatni. (nem is értek hozzá
) egyszerüen csak hétköznapi szinten használlni szertném a telcsimet.
-
bibliator
aktív tag
Quarx CM10.1 04.09-re
Az újabb frissítést szeretném feltenni.Elég egy wipe cache wipe dalvik? Aztán tolom rá a romot?
Kell újra Gappsot feltenni?Eddig mindig Wipe datával csináltam, így nem volt kérdéses a gapps.....
-
kismrego
csendes tag
A motorola defy ez aztán döfi fórumról ide küldtek, mert nem volt a telefonomon play áruház, mint ez kiderült az op rendszerem miatt, ami android 2.3.7 cyanogen nightly - mod, ezt leginkább egy 2.2.2-es, vagy bármelyik verzióra lecserélném, ami jól működik, van rajta play...
ehhez kérnék segítséget a hozzáértőktől!!!
Üdv. -
gyuszmó
őstag
Csak simán l lehet
-
gyuszmó
őstag
Nincs csak simán újra indítás
-
gyuszmó
őstag
Köszönöm
Az enyemben Csak kisegítő lehetőség van és ott nincs ilyen -
Derrewyn
senior tag
válasz
gyuszmó #5514 üzenetére
Tudtommal az ilyen "rátelepítések" szoktak gondot okozni, aztán persze lehet nem mindenkinél...
Én tiszta CEE flash-el kezdek, rootolom, rátolok egy 2ndInit, és után zip-ből update-elek romot és gapps-ot egy menetben.
Szerk.
Amúgy CM10.1-ben a power gombra előugró menüben nincs újraindítás alatt recovery? -
chab7
addikt
válasz
KaiotEch #5501 üzenetére
Hmmmm, kezd már alakulni ahhoz, hogy feltegyem én is. Bár nekem az fm rádió még kellene bele, addig várok míg az nem lesz meg. Mondjuk a március végi wifis buhera óta a sima cm10 is bekapcsolt wifivel szívja az akkut mint raszta gyerek a gandzsát... ez igencsak nem tetszik benne, hiszen az azelőtti cm10-eknek sem volt semmi wifi gondja, és kímélte az akkut bekapcsolt wifivel is, most mégis buherált bele egy ilyen "fícsört" amitől nem tudom a wifit bekapcsolva hagyni mert nap végére nem marad szufla az akksiban
-
gyuszmó
őstag
Felraktam a Cm10.1 viszont itt a kapcsológombnál nem lehet a recoverybe bootolni , hogy jutok oda ?
Nem tudom a gapsot feltenniköszi
-
-Fly-
tag
válasz
sebijani1982 #5497 üzenetére
Én is hasonlóan jártam...
November elejétől volt QCMX a Defykémen (mondjuk ez Bayeres), egészen március közepéig. Jó a JB, tökéletesen használható -de csak max 1-2 hétig; azután már használhatatlanul belassul (nálam legalábbis). Ha addigra kijön az újabb verzió, akkor ismét oké, majd elölről kezdi. Szóval amikor a boylerem tele lett, egy hirtelen elhatározással rátoltam a Nyuszit. Azóta megtáltosodott a kicsike... -
Derrewyn
senior tag
válasz
gyuszmó #5503 üzenetére
Nálam is volt sms hiba a 3.1.6-nál. Viszont 3.1.7 első telepítését "elrontottam", CM 10.1-hez való gapps-ot tettem fel, ami persze csomó hibát okozott, de az sms küldés működött.
Azóta van újabb gapps CM10-re is, most a Defy-Gapps-CM10-20130326-without-Voice.zip-et telepítettem, a post alján az első mirror-ból szedtem. [link]
Teljesen friss CEE-re telepítettem az egészet, gond nélkül felállt a rendszer és működik minden, az SMS küldés is.
#Moleman: Nálam nincsenek vele ilyen gondok. Amit rendszeresen csinálok, hogy a már nem használt programokat "félresöpröm".
-
bibliator
aktív tag
válasz
gyuszmó #5502 üzenetére
Én is ki akartam próbálni, de nem mertem mert sok rosszat hallottam róla.
Nekem a 4.1.2- közül legjobban muzsikált a kiherélt Xperia D 3.5 (4-et nem próbáltam)
Gapps csak CM10-es jó amit defyre szabtak.
Van Quarx oldalán egy CM10 minimal. Valakinél az jött be valakinél meg káoszt okozott.Az Xperiában benne van a Gapps.
Az XDA-n van külön Gapps fórumCM7-re CM7-es Gapps kell.
Felteszed a romot elindítod a rendszert és első boot után felrakod install zip from sdcarddal a zip gappsot.
Vagy rendszer után wipeok után indítás előtt. Ahogy ajánlják a rom készítők. -
Moleman
addikt
válasz
Derrewyn #5500 üzenetére
Ugyanúgy Quarx alapú az is.
Én 4 napig használtam 01.17-es Sevenrockot (ez a Sister alapja is), első nap jónak tűnt, a harmadik nap már 15 másodpercet kellett várnom, hogy feléledjen a kijelző és fel tudjam venni a hívást. Semmiképp nem nevezném napi használatra alkalmasnak. (Nem mellesleg a homescreen szaggatott 1200 MHz-en is, és 80-90 megával kevesebb szabad ram volt, mint most Nyuszi alatt.) -
gyuszmó
őstag
A fórumon mindenhol sms hibáról panaszkodnak a nővérkével kapcsolatban
-
gyuszmó
őstag
CM10 Sister Jelly Bean V3.1.7
Lehet még egyszer megpróbálom aCM10 vonalat,hátha bejön
És a Gaps hol van hozzá ahol a link van ott csak a rom van fent.
Bármilyen Gaps jó egy CM10-hez vagy speciális kell?Cm7-re,hogy megy fal sima zippből vagy kell mókolni ?
Mi a sorrend a telepítésnél ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ukrajnai háború
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Revolut
- Philips LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 12 Pro 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 12T Pro 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S21 Plus 8/256GB, Normál, Káryafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128Gb 1 év garancia
- Eladó kifogástalan esztétikai és műszaki állapotú Asus ZenFone 7 Pro 8/256GB
- Samsung Galaxy S24 + 5G 256GB,Dual SIM 3 hónapos Telekomban vásárolt Számlával 3 éves garancia feket
- Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - 3 év garanciával
- Xiaomi 15 5G és 15 Ultra Független 16/512.. 3év garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple TV eladó
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest