Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Motorola DEFY - MÉLYVÍZ - Belépés csak úszóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Derrewyn
senior tag
válasz
Moleman #5498 üzenetére
Quarx féle romokat nem ismerem, de van olyan CM10-es, ami stabil és jól használható.
Én a CM10 Sister Jelly Bean V3.1.7-t használom pár napja, előtte 3 hétig a 3.1.6-osat nyúztam, és teljesen elégedett vagyok vele. Tavaly őszi WIUI-ról váltottam (még ICS verziós), és érezni a különbséget, gyors, folyamatos és napi használatra tökéletesen alkalmas.
-
Moleman
addikt
válasz
sebijani1982 #5497 üzenetére
-
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
CM10-20130307-NIGHTLY-mb526 verzió van fent a zöld lencsés Defy-omon.
Kérdésem az lenne, hogy van-e ennél stabilabb verzió amit érdemes lenne feltenni?
Mert ezzel folyamatos FC-zik a telefon, elfogy a memória, akadozik használat közben.Illetve ha szeretnék másik fajta custom rom-ot feltelepíteni, akkor melyiket ajánlanátok?
Ami fontos lenne:
Stabil internet, wifi és 3G kapcsolatot ne dobálja el, ne záródjon be FC-vel a böngésző.
Bluetooth működjön, jelenleg nem működik sem a küldés, sem a fogadás.
Stabilabb működés, ne legyenek furcsa akadások.A válaszokat előre is köszönöm!
-
bibliator
aktív tag
"Builds on stable 2.6.32 kernel:
Works: Camera, Wifi/AP/Direct, SD-Card, Sound, Phone, Camera.
Not work: BT(Bluetooth), FM-Radio,"Szóval a Bluetooth egyenlőre nem működik, mint ahogyan Quarx írta is...
Hangerő gombra ébredést nem néztem(nem használom), talán a fejlesztői menüben....? -
slecht
aktív tag
-
jety91
őstag
válasz
mézespálinka #5482 üzenetére
Nem próbáltad ki a másik defy akksival? Esetleg az akksinak van baja. Ha így sem megy akkor szvsz szervíz lesz belőle, már persze ha van rá garancia.
-
mézespálinka
senior tag
válasz
mézespálinka #5471 üzenetére
Update: Feltöltöttem az akksit másik defy-ben, ott az akksi működik. Az enyémbe áttéve a fullosra töltött akksit, semmire nem reagál. Se bekapcsológomb, se bekapcsológomb+hangerőfel/le/együtt, semmi. Ezután visszatéve a másik defy-be töltőre, azt írta a 20mp-el ezelőtt fullosan feltöltött akksira, hogy 5%. Akkor megvan az első döglött defynk?
Másnak esetleg valami tippje még? (MSB JB bootlopos lett, rsdlite-al visszatéve gyári 2.2 szintén nem bootolt be. Szabof leírása alapján tevékenykedtem, többször tettem már fel miuit, cmet :S)
-
gyuszmó
őstag
Valami gáz jól mükszik a Mokee csak a kereső gombról nem engedi levenni a kereső opciót,és ha párszor megnyomom újra indul.
-
gyuszmó
őstag
Ez ugyanaz ?[link]
Ugyanaz mint a Stefi féle Mokee ?
-
-
bibliator
aktív tag
válasz
KaiotEch #5474 üzenetére
statusbar widgetet:
Beállítások/Rendszer/Gyorsbeállítások panel/Lapok és elrendezés (ott a plusz jelű ikonra katt)Fejlesztői menü (Dino69 irta pár sorral feljebb):
"Bekapcsolni úgy lehet, hogy rá kell kötni gépre, majd az usb hibakeresőre kell nyomni a legördülő menüben, s itt már bent vagyunk a fejlesztői lehetőségekben, ami mellett van egy kapcsológomb. Azt bekapcsolva elérhető lesz a menü, a beállításokban is" -
oliba
őstag
válasz
thompherkins #5363 üzenetére
És valóban. Kipróbáltam a MIUI v4-et és egy katasztrófa. Néha olyan gördülékeny tudott lenni, de legtöbbször lassú volt, mint a tetű. Most feltettem azt, amit linkeltél és szupergyors (eddig)
-
törölt tag
válasz
mézespálinka #5468 üzenetére
Tapasztalatból mondom, hogy igen.
-
jety91
őstag
válasz
mézespálinka #5468 üzenetére
Kapacitásban különbözik a kettő így szvsz igen.
-
mézespálinka
senior tag
válasz
mézespálinka #5467 üzenetére
Töltőre se reagál semmire. Egyetlen reakció usb-n gépre kötve fehér led. Defy+-ban tölthető a defy-s akksi?
-
jety91
őstag
válasz
mézespálinka #5465 üzenetére
-
jety91
őstag
válasz
mézespálinka #5463 üzenetére
Volt a GYÁRI recoveryben factory reset?
-
mézespálinka
senior tag
válasz
105kacsa #5461 üzenetére
bocsi, félreérthetően írtam:
Szerk: tök süket = nem tölt be, semmi nem jelenik meg a képernyőn, semmi led nem világít, semmire nem reagál, néha felpislákol a képernyő háttérvilágítása, valamint az alsó gombok világítanak, de semmi más. (Azóta újraraktam a gyárit, de azzal is gond van) -
mézespálinka
senior tag
válasz
mézespálinka #5460 üzenetére
úgy látszik, mégnagyobb a baj :S a leírások alapján visszatettem a gyári 2.2-t végig is ment rsdlite, bootolt volna be, de a telefon totál halottnak tűnik, abszolute semmit nem csinál bekapcsolni se tudom, akksi ki-be -re se reagál semmrie. Fullra volt töltve, usb-n a fehér led látszik, de nem tudok bootloaderbe se belépni.
-
105kacsa
őstag
válasz
mézespálinka #5460 üzenetére
,,boot képernyő után tök süket. "-ez nem világos.Miért kell hang a bootolás közben,után?
-
mézespálinka
senior tag
Üdv!
MSB JB 3-at tettem fel ([link]). Minden simán ment, de amikor indulna a teló, boot képernyő után tök süket. Mi okozhatja ezt? (eddig ment minden lépésről lépésre) Az alsó gombok világítanak.
-
gyuszmó
őstag
V.mi gáz van a szinkronizálásommal, hiába van bekapcsolva a net, auto szinkorn stb ... nem tolja gmailt
-
warezxts
senior tag
válasz
Moleman #5454 üzenetére
amit a BSS kidob az egy külön használt zipzáros lockscreen ami 78x ébresztette a telót röpke fél óra alatt. Ami furcsa inkább hogy többet megy 1GHzen mint 300-on.... 600on szinte alig. mondjuk ezt mondtad hogy azt alig használja. a overclock.conf átírása meg egyenesen instabilitáshoz vezetett (folyamatosan kilépett a programkból)
-
Moleman
addikt
válasz
warezxts #5453 üzenetére
Igen, valószínű.
A Nyuszi 2.1.1 furán viselkedik látszólag, akkor is, ha jó, valami rendszeresen felébresztgeti, akkor is ha végig offline a telefon, de ettől még nem fogyaszt többet. Viszont pl a MailDroid új verziója minden romnál beragad, és rohadtul meríti a telefont - amint visszateszem a régit, 0.4%/óra.Neked is valami hasonló lehet a gond.
-
warezxts
senior tag
Miért van az hogy a fehér nyuszi ha valami programot nem tud elindítani vagy befagy a program, akkor egy idő után újraindul a teló, sim kártya kód kérése nélkül, amit utána nem is tudok feloldani csak ha mégegyszer kézzel újraindítom...idegesítő
-
-
Cuccc
csendes tag
Sziasztok,
Átrágtam magam a fórum első és utolsó 200 hozzászólásán, de bátorság helyett csak bizonytalanságot nyújtott. Talán öreg vagyok már ehhez....
Szeretnék új romot, a Defy-mre (zöld kamerás). Van itt olyasvalaki,aki némi sör, pizza, vagy egyéb értékmérő csereeszköz ellenében segítene feltenni rá? Olyan embert keresek, aki Budapesten, vagy még inkább Szigetszentmiklós környékén található, tud segíteni, melyik rom lenne a legjobb nekem és rám tudja szánni azt az 1-2 órát, amíg felfrissíti a mobilom.Ha akad jelentkező, privátban írjon, a részleteket megbeszéljük.
Köszönöm előre is.
-
somi52
őstag
válasz
Davebowman #5430 üzenetére
mokee os-crazy speed-x_defy.zip [link]
naptár csere cm7 hu
Minotes hu
Miui music hu -
Mostly Harmless
tag
Sziasztok.
Van egy rootolt, zöld lencsés Defym.
vettem bele egy 2400mAh-s akksit.
a gond az, hogy kb 86%-nál megáll a töltés, és nem tölti tovább.
Battery Calibrationt már próbáltam, és a legutóbbi rom telepítéskor a reset battery statsot is (bár gyanítom, hogy ezek ugyanazt csinálják)
megoldható-e valahogy, hogy az elérhető maximumot vegye 100%-nak? -
bibliator
aktív tag
válasz
KaiotEch #5443 üzenetére
Csak nem a 3-as kernelest raktad fel?
Én most felraktam az új CM10.1-et 2.6-os kernellel+minimal Gapps. Eddig semmi bajom sincs vele. Az android processz hibaüzenet se jött elő. Igaz túlságosan nyomkodni még nem volt időm, meg optimalizálni se. De nem vettem észre iszonyatos lassulást.... -
válasz
sharkybacsi #5442 üzenetére
Köszi. Hát iszonyatosan lassú!
-
-
válasz
sharkybacsi #5437 üzenetére
Lehet igazad van a 2ndboot-os mappából töltöttem le. Most megtaláltam a másikat a 2.6-os. Na most ezt simán felrakhatom a 2ndboot-os CM10-re? Vagy kell másik kernel?
-
sharkybacsi
tag
válasz
KaiotEch #5434 üzenetére
Úgy érzem itt nem a telefon a hibás...
A 4.1.2 és a 4.2.2 (cm10 vs cm10.1) külön ág, még a fájlnevekben is jelzi ezt quarx, a rom feltétele előtt azért érdemes ezt megnézni. Mindkettőhöz külön illeszkedő gapps van.
És akkor persze ott van még a cm10.1-ből a 2.6-os és a 3.0 -ás kernelre épülő verzió is, illetve vannak custom kernelek is. -
lmisi
senior tag
válasz
KaiotEch #5432 üzenetére
4.1.2 friss jött 04.09 névvel. Fel is raktam. Talán javult valamit az energiafogyasztása. Gyorsaságra kb. mint 03.26-os. Az is jó volt csak merült... , de nagyon stabil volt. Nagyon bírta a wifi ki/be bluetooth ki/be kb. 13 napot ment, de most 04.09 miatt reboot volt.
A muksi anno nálam annyira nem szerette a wifi, blutyúk, 3g gyakori kapcsolgatást, de gyorsabb volt ez tény, persze nem animációkban, de 2 (max 3) hét folyamatos üzem után muszály volt újraindítani, mert belassult és egyéb problémák léptek fel. Kb 6 hónap után kezdett bizonytalanabbá válni, na ekkor szúrtam ki hogy jéé stabil lett qcmxés nyergeltem át ....
-
Gyerekek a 2013.04.09-es QCMX az nem 4.2.2. Nálam 4.1.2-t ír...
-
realpopek
tag
Sziasztok,van nálam egy piros lencsés Defy.Minden rendben vele,csak nem hall engem a hívott fél.Lehet ezeken mikrofont cserélni?Vagy esetleg szoftver hiba lehet?
-
Davebowman
senior tag
Ehhh... ez a mokee megint kifogott rajtam. Tudja valaki mi ez a mycalendar a naptárak között? A saját googlesem az elsődleges, de folyton erőlteti a my-t. Nem lehet valahogy rátenni a normál magyart?
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
szeretnék kérni egy kis segítséget.
Felraktam a Stefan Braun féle Euroskankot, és nem tudok sms-t küldeni, mms-t tudok, de sms-t nem, nem ír ki semmit, csak nem küldi el.
Ha rámegyek az üzenetek menüben a beállításokra, azt írja ki,h:
"Az üzenetek alkalmazás com.android.mms folyamata leállt, kérjük próbálja újra"Esetleg tudtok vmi gyors megoldást, hogy ne kelljen újra húzni a romot?
Köszi szépen!
-
(jan)
őstag
válasz
sharkybacsi #5425 üzenetére
hala es koszonet
-
Véreshurka
senior tag
Köszönöm mindenkinek!
Akkor maradok úgy ahogy van, és az 1000-nél még megnézem az alacsonyabb értéket.
A garim sajnos tavaly decemberben lejárt. Tudtok esetleg ajánlani vmi megbízható szervízt?
-
(jan)
őstag
Feldobtam msot a legjuabb 2.3 as wiui-t de igy elffelejt felébredni hangerő gombra pedig be van állítva.... mit lehet ennek haxolni? nagyon zavaró
-
bibliator
aktív tag
válasz
KaiotEch #5415 üzenetére
én a 04.04-et próbáltam már. Visszatérnék rá...Hiányzik.
Állítólag ezek voltak a javítások a 04.09-ben* Revert "Remove opaque check in GLRenderer when preparing dirty region."
* Misc Translations
* we can use generic hhostapd.conf
* disable keep power for wifi (incorrect work)
* add MMC_CAP_POWER_OFF_CARD
* more fixes for power management
* Silence error when DASH player isn't present
* libstagefright: Squashed audio fixes from CodeAurora
* Fix potential deadlock between LockScreen and WindowManagerService
* Merge "Improving pie control's user interaction" into cm-10.1
* QuickSettings : Use stock layouts / fix userTile
* make cpcap-irq quiet, better sleep?
* Make usb wakelocks quiet, need more tests -
bibliator
aktív tag
Kijött új Quarx 4.2.2
Mit jelent a "Suspend optimizations." ?
Úgy emlékszem valahol olvastam az új wifi driver az benne van.
Ti melyik Gapps ot raktátok fel hozzá? Amelyiket belinkelte Quarx az XDA-n?
Ti milyen sorrendben raktátok fel? Rom+Wipeok+Gapps, vagy Rom+Gapps+Wipe vagy Rom+Wipe+ első boot után Gapps?
Gapps után kell e wipe egyáltalán? -
Moleman
addikt
válasz
bibliator #5407 üzenetére
Így van. Gariba visszaküldheted, cserélik a ledet.
A lépcső kernelfüggő, sima Defy-on csak a 2ndbootos romokkal lehet 4 lépcsőd, mert azok GB kernelt használnak (ezért látszik a beállításokban MB526-nak a telefon), míg a CM7 kernel gyakorlatilag megegyezik a Froyo kernellel. A Defy+-ra való CM7-ek viszont értelemszerűen 4 lépcsősek, lásd a screenshotom, Defy+ Nyuszi. De tényleg nincs semmi jelentősége, sőt, tovább megyek: semmivel nem gyorsabb a Defy+ 1200-on, mint a sima Defy-om volt 1100-on, csak megszokásból használom így (Antutuban látszik a különbség, kb 100-150 pont, de használat közben semmi).
Az 1000/58 tényleg rengeteg, még 46-on is stabil, de ha nagyon ijedős vagy, állítsd 48-ra.
( #5411 ) warezxts
Semmi különbség a Defy és a Defy+ processzora között, mindkettő ugyanannyit bír, 1350 MHz körül van a határ, de ahhoz már indokolatlanul nagy feszültség kell. Én próbáltam a régi Defy-t 1350-en semmi baja nem lett tőle. -
warezxts
senior tag
az 1200MHz az a defy+ húzása lényegében? mert a sima defy 800-sát 1200ra húzni....háááát....
Nekem 1000-n a sima defy (piros kamos) tökéletesen megy de 1200at nem próbálnám meg még úgy sem hogy keveset fut olyan magas hertzen -
mihione
őstag
Na akkor helyretenném itt a dolgokat: Tehát van a sima defy froyo kernel ami zöld lencsésre jó ebben csak 3 lépcső van és van a + ami GB kerneles piros lencsésre, itt már 4 lépcső van a 4.0. felett azért van 4 lépcső mert azok a kernelek is a GB kernelre épülnek.
Fogyasztáson a legtöbbet az segít ha rendesen beállítod a vsel értékeket 300/17,600/32,800/42,1000/52,1100/57,1200/62 ezek az értékek a legtöbb defyn hibátlanul működnek ennél lehet még lejjebb venni de akkor már lehet nem lesz olyan stabil (készülék válogatja).Ajánlom még mellé a smartass governort és a sio vagy noop i/o-t.
-
jety91
őstag
Valaki nem tudja véletlenül, hogy a CM10.1-ben az új wifi driver van-e? Nem találok sehol erről érdemi infót
-
bibliator
aktív tag
válasz
Véreshurka #5405 üzenetére
1. Elméletileg egyformán kéne világítani a gomboknak. Lehet, hogy egy LED kiégett.
2. A kerneltől függ hány lépcsőben állítható. A WR 2.1.1-nél 3 lépcsős. Elég az is. A CM7-eseknél azt hiszem mindegyik 3 lépcsős, de javítson ki valaki, ha nem igaz.Nálam igaz 4 lépcsős [CM10] (300/20; 600/30; 800/40; 1000/50) A feszt állíthatod, ha akarsz próbálgatni. Szerintem az 1000/58 sok. Így igazából, biztosan stabil!
de nálam 50-en is az.
-
jety91
őstag
válasz
Véreshurka #5405 üzenetére
Igen lehetséges, mert minden gomb mögött egy led csücsül egy szalagkábelen.
Több bajod lenne a másik kernellel mint előnyöd. Fentebb is írják, hogy az a +1 szinte nem ér semmit fogyasztás tekintetében, így nem érdemes szerintem rajta gondolkozni. Ha nagyon szeretnéd, akkor 2ndbootos romokat ajánlok (android 4.0-tól vannak ilyenek, amik lomhábbak egy hajszálnyival a 2.3-hoz képest)
-
Véreshurka
senior tag
Hellósztok!
Először is az lenne a kérdésem, hogy lehet-e az, hogy az egyik gombom halványabban világít mint a többi (menü gomb)?
A másik kérdésem pedig a CPU-val lenne kapcsolatos: kaptam egy zöld lencsés defyt nem is olyan régen. Rootolva, vmilyen főzött ROM volt rajta. Aztán rátettem egy CM7-et (Jordan legutolsó stabil cm7-e - unofficial), majd utánna egy WR 2.1.1-et amivel gyönyörűen megy. Viszont látom itt többeknél, hogy a CPU beállítást 4 lépcsösre tudják állítani. Nézegettem én is a bootloaderben? (vagy recovery?) a CPU beállításokat, de nálam csak 3 lépcsős állítási lehetőség van. Ez a kernelen múlik, vagy min? Esetleg tudok hozzáadni még egy plussz lépcsőt? Nem akarom nagyon állítgatni a dolgot, a max. 1000-el megelégszem. Vagy ez annyira nem lényeg? Jelenleg így nézek ki: Smartass 300/20 , 600/32 , 1000/58.
Kernel verzióra a teló ezt írja ki:
2.6.32.9-ga28fcc4
jfqk83@zch68lnxdroid07 #1Előre is köszönöm!
-
mihione
őstag
válasz
Moleman #5401 üzenetére
Szerintem sem mindegy hiszen az egyikben 1500 a másikban 1700-as akksi van így ha a pluszt tenné fel akkor rosszul jelezné ki az akksit tehát kéne rá valami fix.
Egyébként meg nem tudom h a rom tartalmazza-e a kernelt vagy sem.Szerintem csak szimplán rakd fel a simát azzal biztos jó lesz minden.
-
Moleman
addikt
válasz
warezxts #5402 üzenetére
Szívesen.
Végülis mindegy, hogy 1100/56 vagy 1200/62, ugyanolyan gyors, melegedni sem melegszik (és mivel látod, keveset tölt a legmagasabb órajelen, így fogyasztás szempontjából is tökmindegy, mennyire van állítva). 1000/46-on is stabil, egy barátomnak úgy fut, az is elég lehet, ha nincsenek nagy elvárásaid, de nekem bő 1 év 1100 után már érezhetően lassabb az 1000, 800-on pedig határozottan szaggat. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- No Voice in the Galaxy
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro Max 128 GB Sierra Blue, Független! Karcmentes kijelző!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen, 96% Akkumulátor, IV51
- Samsung Galaxy S21+ 8/128 GB
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 // 128 GB // Kártyafüggetlen // 78% akku
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest