Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Motorola DEFY - MÉLYVÍZ - Belépés csak úszóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tarnagy
aktív tag
-
Halo
senior tag
jaham, már több mint 2 éve használom így az LH-3000-et, aminek csak service only usb-je van, viszont ugyanazon belseje mint a nagyobb 5-6-7000-es tesóknak, amikben akkor 40e HUF volt több, csak mert volt benne hivatalosan engedélyezett usb-s lejátszó
azóta már alapként jönnek ki így a tv-k, de ez van - a netnek, haveroknak, meg a Googlenak hála - megspóróltam magam anno 40e HUF-t
S persze - adom tovább az igét, s iszom a jutisört -
tzl
senior tag
válasz
peter077 #1914 üzenetére
Az LCD tv-s részt megerősítem, LG tévém USB portról csak jpg-t és mp3-at tud lejátszani gyárilag.
Egy ócska távirányítóból kioperált IR-led, egy normál füles zsinórja, meg a gépen egy wav-fájl segítségével beléptem a tévé szervizmenüjébe és engedélyeztem egy menüpontot, azóta filmet nézek pendrive-ról a tévén, gyönyörűen viszi a full hd mkv-t is. -
tzl
senior tag
Ja, mer' a motorola olyan, hogy direkt szivatja magát azzal, hogy megrendel 3610-et, mellé gpu-t és összeépíti, mer' az olyan geek, ahelyett, hogy beépítené a 3620-at vagy 3630-at.
Megjegyzem, a DEFY-ban nincs külön GPU, bele van kendácsolva a SOC-ba, azt meg ugye csak a TI tudja megtenni.
Mán csak az a kérdés, hogy a TI legyártott-e egy sorozat 3610-et GPU-val, külön a motorolának, vagy fogta a 3620/3630-at és azt szállította.Meg az is kérdés, hogy ha a TI 3610-et szállított, aztán a Moto hozzákendácsolt egy GPU-t külön, akkor ki és hogy és főleg miért módosította a SOC azonosítóját, hogy az emígyen azonosítsa magát?
OMAP3630 ES1.1 (l2cache iva sgx neon isp )
get_omap3630_revision_id: Devtree omap3630-variant 0x36300800
omap_is_SEC: fab_id = 1, it is UMC OMAP3630 SiliconEzen azonosítás minden egyes bootkor megtörténik, megtekintheted saját magad is a saját telefonodon, ha megnézed a dmesg parancs kimenetét.
-
peter077
aktív tag
Így van.
A wipe data a /data könyvtárat törli.
A format paranccsal formázzuk.
A wipe cache a /cache könyvtárat törli.
Én nem találtam a CWM-ben csak cache format opciót, terminalban lehet hogy megoldható, de ennyire nem mélyedtem bele, ha a CWM-ben is meg lehet tenni a cache ürítést néhány gombnyomással.
Xda-n szépen le van írva a CWM menüről minden részletesen: [link] -
tzl
senior tag
válasz
FearTomi #1877 üzenetére
Jóember, a Moto azt mondja, hogy 3610-zel szállította a DEFY-t, aztán valahogy belenőtt a telefonba útközben egy PowerVR GPU, plusz megtanult HD felbontást kezelni.
No most nézd meg az adatlapokat, a 3610 sem GPU-t nem tartalmaz, sem HD felbontást nem kezel.
A 3620 már tartalmaz GPU-t, de HD felbontást nem kezel.
A 3630 meg tudja mindkettőt. A Defy is tudja mindkettőt. No akkor most?Plusz, a SOC saját magát 3630-ként jelenti le.
A motorola meg nem fogja azt mondani, hogy az alsóközépre pozicionált telefonba beletette az akkor elérhető TI procik közül a legjobbat.
De persze nem kell hinni senkinek, szépen fogj egy terminált és futtass le egy dmesget, aztán nézd meg a kimenetet, ott lesz a legelején a SOC típusa.
-
105kacsa
őstag
A z elmúlt három nap alatt éppen a hatodik cmx rom telepítésén vagyok túl.Az összes számomra használhatatlan kategória volt (SZÁMOMRA!) egyéb okok miatt most az utolsó úgy néz ki jó(cm7 vagy miui azért más stabilabb megbízhatóbb).Az ext3-4 nem kell foglalkozni ha ext4-es romra egy másik ext4-es romot raksz fel, mehet szabof1 leírásai alapján.Akkor lesz érdekes ha vissza akarsz térni cm7 vagy miui alapú rom-ra, olyankor kell a tools -> File system tools -> Format DATA and CACHE to ext3
-
Halo
senior tag
válasz
peter077 #1981 üzenetére
ez lesz a nyerő!
szóval ha vissza akarsz térni ext3-ra, akkor mindegy, melyik újabb QCMX, vagy erre épülő romot raksz fel (olyat, amiben Quarx máar ext4-est készített), a boot menüben visszarakod ext3-ra, ami igen, legyalul mindent! erre figyelni!
és akkor egy már új, ext4-es romod van a telódon, csaaak, visszaformáztad ext3-ra.
továbbra is jön a dilemma, ha jön újabb QCMX, akkor... akkor elgondolásom szerint újra vissza kell formázni... vaaagy: telepítést követően kimarad a wipe cache, s akkor megmarad ext3-nak...?
ezt nem vágom - aki tudja, kiokosíthatna
a legjobb lenne újabb QCMX rom, ami már jóóóval barátságosabb fogyasztást produkál akár ext4-en is. -
peter077
aktív tag
-
szabof1
őstag
Már pár napja benne van az ext4->ext3 visszaformázás a CM9-CM10 leírásomban. Esetleg rosszul írtam? Szívesen javítom, ha nem lenne jó.
-
105kacsa
őstag
Nem a cpy spy ról beszélek.A telefo/beállítások/teljesitmény/processor speed/maximum cpu freqvency 1000mhz. De bármilyen cpy overlock progival nézve is annyi hiába van a boot menü cpy settingsben átírva vagy még telepítés elött a cpy config fáj átírva. Az utolsó 4-5 cmx et próbáltam ami quarx-ra épül.
-
Z0C!
őstag
Hogyan:
"So, I looked at the flashable zip for novalauncher for clues, and these are the steps I came up with...
Create the "system\app" structure
Put all the apk files inside "app"
Create a "META-INF\com\google\android\" structure
Create a blank file called "updater-script" in the "android" folder
Fill "updater-script" with the following
Code:
delete("/system/app/[filename1.apk]");
delete("/system/app/[filename2.apk]");
delete("/system/app/[filenameN.apk]");
ui_print("Installing APKs to /system");
package_extract_dir("system", "/system");
ui_print("Unmounting /system");
unmount("/system");ui_print("Done");
show_progress(1.000000, 0);
Done. Flash it."kb ennyi.
-
Z0C!
őstag
-
105kacsa
őstag
Valaki tudott már cpu szinteken állítani az új cmx romok bármelyikén?Körbepróbáltam az összeset sem a boot menüben sem az overlock config átírásával nem megy, mindig a gyári 1000mhz a max.
-
Halo
senior tag
válasz
tarnagy #1965 üzenetére
bármelyik JB-s QCMX, vagy azon alapuló romnál:
boot menu -->tools --> File system tools --> Format DATA and CACHE to ext3már feltelepített romnál!
ezt megcsinálod és kész - csak ugye ez faktorynak minősül.
igazából most azon gondolkszom, ha jön frissebb QCMX - felrakom és... ha nem wipe-olok, akkor nem formázza át ext4-re...? vagy ferakás után boot, format vissza ext3-ra, de akkor megint factory volt...
(legfeljebb összerakom már egy install packba a programokat amiket állandóan telepítgetek - s felflesselem azokat is utána egyből...)Óh, ZOC! - elárultam a menetét....
-
tarnagy
aktív tag
Halo!
Ezt nem értem pontosan.
Nálam az Ice Gun legfrisebbje van fenn, 4.1.2, azaz JB.
A Negan ugyancsak JB, 4.1.2.
Amennyire követni tudtam a dolgokat, a JB átformázza ext4-re a partíciót. Ha Te visszaformáztad ext3-ra, s úgy tetted fel a Negant, írod - akkor ez hogy is van?
Tényleg nem világos számomra,kérlek, segíts megértenem.A Negant ugyanis én tegnap este kíváncsiságból feltettem csak simán (megfelelő backup majd wipe-k után) a boot egyforma (egy színes X), belül is ugyanaz, attól eltekintve, hogy az Ice Settings-ben van némi szín kis ikonokkal...)
Részben ezért, nagyobbrészt pedig azért szedtem le elég hamar, mert nem vagy alig-alig találta a telefonjelet!!! (Csak segélyhívás)
-
FearTomi
őstag
válasz
tib-bee #1954 üzenetére
Na jó, utolsó linkelgetés.Innen bármelyik. Lehetőleg a .zip-et próbáld felrakni és ne a .md5sum kiterjesztésűt.
-
Halo
senior tag
alakul! sőt!
Android OS is lekapcsolta magát szépen.A feljebb linketl Negan romot raktam fel valamelyik QCMX-re (azt hiszem legutóbb a 18-ai volt fent).
Visszaformáztam ext3-ra - és... ugye ez factoryval ér fel.
eztán visszapakolgattam a cuccaimat.
a lényeg fent látható - szépen lekapcsolta magát - éjszakára 9,5 óra alatt 100-ról 98-ra. ez már a megszokott fogyasztás.Mint korábban is mondta a kolléga, két dolog van:
- vagy egy tiszta telepítés, faktorystúl, mindenestül
- vagy pedig az ext3-ra való visszaformázás
az, ami visszaadja a normális fogyasztást/működést.Az is igaz, hogy nincs minden app visszarakva ami előtte fent volt, lehet, valamelyik app is bűnös a fogyasztásban... Most pl. a G+-t nem is pakoltam vissza - Googleból Drive, Search, Gmail, Map, Fordító, Youtube, Play, Navi van fent.
A lényeg: úgy tűnik kettőnknél már drasztikus fogyasztáscsökkenés érhető el az ext3-ra való visszatérés.
Próbálkozásra fel, akinek van ideje, kedve -
kymco
veterán
-
ccs2929
senior tag
válasz
tib-bee #1954 üzenetére
Szia!
Ezen a mappán belül bármelyik, bár az utolsó 2 nagyon sokat fogyasztott, nekem a 11.18-as jött be a legjobban, ennél nem voltak gondjaim!Ne zavarjon hogy ott a (+) a végén, meg ha felteszed, akkor a telefon adatainál is mb526 lesz írva. Jó a zöld lencsére, nekem is az van. Telepítéshez egy kis segítség!
-
errrtu
aktív tag
Jelentkezem. Nekem volt méretbeli problémám 2x is a gyorsboltból vett gyári zacskós akksival 4990.-huf. Vicc...
A postIT-s megoldásom ellenére viszont jól teljesít tehát végül is nem bántam meg a cserét.w.miki:engem érdekelne feltéve ha nem go launchert pakolsz bele (azt használják a lányok)
esetleg a kipucoltat is felrakhatnád... -
FearTomi
őstag
válasz
tib-bee #1952 üzenetére
Az a régi! quarx2k.ru, itt a legfrissebb...Keresd a 2ndboot nevű mappába és ne zavarjon meg a 526 a végén, mert defy-re és defy+-ra is jó.
-
tib-bee
tag
Ezt a QCMX romot honnan lehet letölteni? Az istenért se találok egy linket. Sima Defyre menne amúgy. Köszönöm!
-
tarnagy
aktív tag
válasz
zjani007 #1943 üzenetére
Lehet, igazad van, de azt azért nem értem, hogy ugyanott egy másik, ugyanilyen paraméterekkel rendelkező gyári akku miért kerül 8500-ba??
(Igaz, a 4000 Ft-oshoz oda van írva, hogy "cs. nélkül", azaz értelmezésem szerint "csomagolás nélkül".
Érdekes csomagolása lehet a drágábbiknak... [link])Hopp, most olvasom az időközbeni hozzászólásokat, és ott "dobozos" valamint "zacskós" kerül szóba. Emberek: ha mindkettő eredeti Motorola, akkor hogy létezik ez??? Itt valami srégség van!
-
zjani007
csendes tag
Rosszul emlékeztem,
"gyorsboltból" vett gyári akksira írtahttp://prohardver.hu/tema/motorola_defy_melyviz_olvasd_el_az_1_hozzaszolast_2/hsz_758-758.html
Már ha tényleg gyári volt ...
-
zjani007
csendes tag
válasz
tarnagy #1940 üzenetére
Gyári akksi:
http://www.gigatel.hu/shop/menu/16/Motorola/Defy+%28MB525%29/G26280-akku-1500-mah-li-ion-bf5x-cs-nelkul-motorola-defy-mb525
4000 kemény magyar forintÉn személy szerint, ezt bátrabban megvenném.
Volt akinek az utángyártott lötyögött a helyén, és emiatt random újraindulásai voltak. -
zjani007
csendes tag
Ki kellene próbálni
MIG-en nem jött vissza az ext4, formázás és flash után,
de az ugye nem a legfrissebb CMX.CMX alatt nem próbáltam ezt az eljárást,mivel a 2 utolsó kiadás negatív fogyasztási tapasztalatai kényszerítettek a MIG irányába, aztán ott is ezzel szembesültem.
Jött az ötlet!
Talán, azért is lehet hogy, valakinek jók a fogyasztási értékei, másnak meg nem.
Éppen milyen fs van alatta.Próba cseresznye ...
-
tarnagy
aktív tag
Az akkumulátorokról sok szó esett mostanság. Az én Defym (azért is csak így magyarosan
közel másfél éves, napi használattal, napi töltéssel.Egyelőre nincs szándékomban cserélni, úgyhogy egy pótakku beszerzése aktuális lehet. Most néztem a speedshop-on, meglepett (http://www.speedshop.hu/termekek/51266/akkumulator-motorola-defy-1300mah-li-ion.html). Egyrészt az,hogy hülyeséget írnak (1300 mAh , holott a fotóján ott látható, hogy 1500-as, aminek úgy is kell lenni.Kínai, ami nem meglepő, hiszen az eredeti is az. De főleg: meglepően olcsó!!!
-
Z0C!
őstag
felraktam a Negan1911et. 35perces beszélgetés alatt majd 30%ot esett az akksi.
12:00kor vettem le töltőről 100%-ról. most 45%-on áll..
ez így nem jó :/ -
polcsa
aktív tag
Jobban örültem volna, ha ez a kérdésem vált ki ilyen visszhangot.
Esetleg valaki? -
Halo
senior tag
válasz
zjani007 #1930 üzenetére
hmhm
egy működő CMX alatt ha visszarakom ext3-ra, akkor...?
elképzelhető, hogy javul a fogyasztás?s a visszarakás ilyenkor? belépek a menüben, ott "visszaformázom", és aztán? ha felflesselem a QCMX-et, akkor... megint visszajön az ext4.
homályosítsatok már fel légyszi jó-e az elképzelés, s ha igen, a kivitelezést illetően is, köszönöm! -
bruti01
őstag
hali. nálatok van aki a mokee-ost használja?
-
kisbarack
aktív tag
Mélyvíz Forevör!!!
-
polcsa
aktív tag
Örülök, hogy ilyen szépen összejöttünk.
"Hol írt ilyet?" - A "Mielőtt elkezded az igét hirdetni" rész kellően sértő ahhoz, hogy ne hagyja szó nélkül az ember és gyakorlatilag mégis csak ezt jelenti.
"Ez alapján megítélni embereket?" - Szó sincs róla, ezt te tetted hozzá.
"tudsz valamilyen bizonyítékkal szolgálni, hogy valóban más fejlesztésű (vagy nem 3620/3630) a proci" - a gyártón kívül nem; lezártam (to kymco).
"illetve, hogy nincs grafikus gyorsító a Defy-ben" - egy korábbi hozzászólásomban leírtam, hogy szerintem is van gyorsító benne, de (harmadszor) újra csak azt mondom, hogy a chipset-ről volt szó.
"Az is jó, amikor jönnek az újoncok és megmondják..." (to kymco) - az "újoncot" visszavonom, elnézést érte! Megyjegyzem az "...ifjú okos titánokat..." rész ugyan ezt jelenti, nekem szólt, csak sharkybacsi becsomagolta, én meg nem.
"attól hülyeséget ír, mert kevés hozzászólása van" - ezt összemostad. A hülyeséges rész peter077-nek szólt, a kevés hozzászólás/újoncos-os rész pedig sharkybacsinak, így már okafogyott is ez a kijelentés. -
w.miki
veterán
Szeretnék én is egy CM7-es skanky light ROM-ot csinálni, etooo mester útmutatásai alapján.
Csak néhány dolgot törölnék a ROMból, és a GApps-ból
És a Data/app-ba pedig beletenném azokat, amiket rendszeresen használok.Ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem, hogy ti milyen CAMera/FILMnéző/DOCs programot használtok a Defy-n?
Ha kész vagyok vele, feltöltsem én is, vagy megvagytok nélküle?
-
zjani007
csendes tag
válasz
KaiotEch #1913 üzenetére
Nem tudom, de van valami
- 2.02-es MIG (11.09 Quarx kernel), repülő módban, éjszaka, csak ébresztés beállítva)
data, cache ext4-en : 26mA/10perc fogyasztás- újratelepítve, még egyszer ugyanez:
data, cache ext3-on : 2mA/10perc fogyasztás(Battery Monitor Widget-el mérve)
Tehát, vagy számít az fs,
vagy az újratelepítés segített -
mihione
őstag
Koszi
majd otthon en is utanaolvasok aztan meglatom egy probat lehet meger.
-
-
mihione
őstag
Megeri lecserelni a mostani qcmxem egy ilyen "mokolt" verziora?mar eleg sok van kint de meg senki sem irt rola igazan.a moto ice gun anno icsn tenyleg jo volt vajon mi a helyzet jbn?
-
kymco
veterán
Az is jó, amikor jönnek az újoncok és megmondják...
Ilyen hozzászólást még én sem engednék el.
Nem hiszem, hogy attól vagyok valaki (aki bármihez hozzászólhat, bárkinek megmondhatja), hogy van egy vagon felesleges hozzászólásom, és ezért már rangot kaptam. És nem hiszem, hogy más attól hülyeséget ír, mert kevés hozzászólása van...
Ezt a minősítgetést abba kéne hagyni... főleg "tag"-ként(vicc volt a minősítés, de hát jelenleg "bagoly mondja verébnek" esete áll fenn...)
Szvsz abba kellene már hagyni ezt az értelmetlen vitát arról, hogy a két teló hardvere hogyan viszonyul egymáshoz. Az ebben a témában elhangzott utóbbi 6-8 hozzászólás miben lendített a mélyvíz topic szakmaiságában?
Szerintem semmit.
Aki ezt folytatni szeretné, tegye privátban...
Szépen kérlek benneteket, álljatok le ezzel! -
-
sharkybacsi
tag
Valóban újonc a státuszom, ez abból fakad, hogy inkább "read only" vagyok ellentétben a többségben lévő "write only" típussal.
Ezért is állíthatom bizton, hogy a sok felesleges kérdezgetés helyett olvasással is sok infót tud az ember magába szívni.Természetesen nem mondtam meg hogy ki mit írhat, de az látszik, hogy az ilyen típusú vita (azaz egy nyilvánvaló dolgon való rugózás) nem tesz jót a fórum színvonalának.
-
peter077
aktív tag
(#1919) Z0C!: Nálam megy, most próbáltam.
Hol írt ilyet? A rang meg egy totális hülyeség. Ez alapján megítélni embereket? Széééép.
Akkor egy kis xda-s topik gyűjtemény a témában: [link] [link]
Egyébként a hivatalos TI-s datasheet-en kívül tudsz valamilyen bizonyítékkal szolgálni, hogy valóban más fejlesztésű (vagy nem 3620/3630) a proci, illetve, hogy nincs grafikus gyorsító a Defy-ben?
-
polcsa
aktív tag
válasz
sharkybacsi #1918 üzenetére
Az is jó, amikor jönnek az újoncok és megmondják, hogy mit írhatunk a fórumon és mit nem.
-
sharkybacsi
tag
Igazándiból az a baj, hogy egy olyan dolgon rugózol, ami már kismilliószor ki lett tárgyalva, a téma egyszerűen nem is kérdéses. A Defy és a defy+ ugyanaz, kivéve az akksit és az esetek egy részében a kamerát.
Mielőtt elkezded az igét hirdetni, először nézz utána legalább, olyan dolgokba kötsz bele, amiről van info.
Javaslom az xda fórumait tanulmányozásra.Egyébként pont ez a baj ezzel a fórummal, ezért nem mélyvíz egyáltalán, ifjú okos titánokat kell meggyőzni olyan dolgokról, amelyek már rég tudottak.
-
peter077
aktív tag
The Rom Includes:
Based on Quarx 5-Dic:
No Ad's Mod
Backlight without delay
Dalvik JIT Mode
HSUPA enabled
3G Tweaks
Battery Tweaks
Ringtone without delay
On-Memory Launcher
Buffer Tweaks
Debug Tunning
Boot Tweaks
Better Scrolling
Better Streaming
Some Init.d Tweaks
Init.d GPU Performance
Init.d Memory Extreme
Init.d LagFixer
Init.d sysctrlnet Control
Init.d SQL Optimizer
Init.d Zipalign
Init.d SQLITE
sysctl.conf Boost
openVPN
Thunderbolt System Tweaks
Removed Apollo, Added Play Music
Camera, Clock and KeyBoard from 4.2
Removed Calendar, Added Google Calendar
Modded Trebuchet Wallpapers
Some SystemUI tweaks
Some Framework-res Tweaks -
peter077
aktív tag
Szerintem nem írtam hülyeségeket, ha így van elnézést kérek; megbántani nem akartam senkit, nem szokásom. Magyar, angol, német fórumokon ki lett tárgyalva, hogy a 3610/3620/3630-as chipset ugyanaz, számítógépre dugva is 30-asnak látja (driver), úgy is viselkedik, teszteknél, játékoknál, stb. Ha a sima döfi és a mélyvíz archívum I. topikban rákeresel az OMAP-ra ott is kiderül. Ergo le van írva, hogy ez csak a Motorola átverése volt. (Azért csinálták, hogy a Milestone-t eladhatóbbá tegyék). Ellenben kézzelfogható cáfolatot nem találtam sehol (pedig kerestem), hogy tényleg egy különböző chipset/proci lenne. Az hogy mióta van telefonom édesmindegy, de hidd el nem 1-2 hete, és mielőtt megvettem végignyálaztam az összes Defy/Defy+ topikot, as ami napig követem, sőt aktív részese is vagyok, ha úgy adódik.
Ez az egész nem személyeskedés akar(t) lenni senki felé sem, csupán rá akartam világítani arra, hogy marketing célból hülyére vagyunk véve (sajnos). És ez nem csak erre a konkrét esetre igaz, hanem sok ilyen fordul(t) elő. Említettem a Nokiát, egy firmware frissítéssel anno haverom 3410-est csinált a 3310-emből, De LCD tévéknél pl. egyes szériáknál a szervíz menüben le van tiltva az USB-ről való videó lejátszás, holott képes rá, és mennyi lehet még amiről nem is tudunk... És továbbra is: P E A C E -
Z0C!
őstag
Értem én, hogy egyedi a legjobb - Pimp my ROM.
óóó anyu.. -
errrtu
aktív tag
minek egyáltalán nekem telefon?két óra kijelzőhasználat, éjszaka repcsi este 10 és hajnali 4 közötti időszakban, folyamatos 2G, negyed óra navigáció, wifi szinte nulla akárcsak a 3G, összvissz egy óra telefonálás kb. ennyit volt használva
Még mielőtt jönnének az oltások természetesen nem így használom a telefont, pusztán brahiból csináltam ezt a pár napot. De tény, hogy az új akksi és a skanky nálam nagyon jól teljesít normál használat mellett is. -
zjani007
csendes tag
-
polcsa
aktív tag
válasz
peter077 #1906 üzenetére
Tudod a legnagyobb probléma nem azzal van, hogy hülyeségeket (is) írsz, mert mindenkivel előfordul, hanem ahogy írod. Ez egy fórum, véleményeket fejtünk ki, meghallgatjuk a másikat, arra reagálunk. Ezzel szemben te meg sem próbálod megérteni a másikat.
Neked még defy-d sem volt, amikor ezen a fórumon, nálad okosabbak többedszer tárgyalták ki a chipset kérdést.
Ahogy az elején kezdtem, örök vita ez.
A Motorola állítja, hogy OMAP 3610, a TI állítja, hogy a 3610-ben nincs POWERVR SGX GPU, különböző appok pedig állítják, hogy a defy-ben van gyorsító.
"Annak hiszel, akinek akarsz."
Meg sem próbáltál megérteni, csak erőltetted a közvetett feltételezéseidet.
Ha normális beszélgetés zajlott volna, akkor elmondtam volna, hogy én a legvalószínűbbnek azt találom, hogy valóban lehet a defy-ben gyorsító, csak nem a processzorban, ellentétben a defy+-szal, ahol a processzorba van már építve a gyorsító.
Te, ugyebár az elején azt állítottad, hogy "A két chipset egy és ugyanaz!". Innen indultunk.
Hát nem ugyanaz... -
pengemetal
aktív tag
válasz
KaiotEch #1905 üzenetére
Én pont tegnap raktam fel a 12.05 CMX-et, full wipe-pal (a korábbinál mostanában a watchdog szerint sűrűn volt 60% felett a base system) és hasonló használattal, mint a tied 14h47m 88%-on vagyok. (reggel 10 perc wifi net a wc, nagyon kevés hívás, du. 5 perc mobilnet email)
-
peter077
aktív tag
Még egy cikk a chipsetről (is): [link]
"Talking about the processors first, Motorola DEFY houses a 800MHz Cortex-A8 processor, TI OMAP3610 chipset whereas Motorola DEFY Plus is having 1 GHz TI OMAP 3620 processor. The difference between the two processor is that the TI OMAP 3610(what used in Motorola DEFY) is under-clocked version of same, what used in Motorola DEFY Plus." -
válasz
Turbobacsi #1904 üzenetére
Csak 2G-ben, mert az van engedélyezve neki, mobilnetem nincs.
-
peter077
aktív tag
Ha elindítod az Antutu-t Info-->System info-ban megtalálod a GPU renderert, ami szerinted és a gyártó szerint nincs!
És ha megnézed a 2 telefont mennek rá közös romok, chipset fix nincs, csak batt_fix és kamera fix. Ha eltérő lenne a hardver nem lennének közös romok. Defy+ topikból idéztem és nem a szoszéd Mari nénitől, feltételezhetően hozzáértők írták, senki nem úgy született, hogy tudja mi a mobil GPU, chipset, stb.Egyébként anno a Nokia 3310 és a 3410 is hardveresen teljesen egyforma volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- No Voice in the Galaxy
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Commandos: Origins teszt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- Tenda 4G Simkártyás Router 6hó jótállással!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest