- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 17 - alap
- Google Pixel topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Hiánypótló funkciót vezet be a Nothing
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
joecontra #10255 üzenetére
Ide aztán tényleg mindegy, hogy milyen (kisjelű, NPN) tranzisztort teszel. Semmilyen különleges követelmény nincs határadatokra, a kapcsolás működése kapcsolóüzemű, a H- és V-szinkronjelet kapuzza össze. A maximális kollektoráram néhány milliamper, a disszipáció elhanyagolható, és eleve néhány voltos szintű jelfeszültségekkel működik. A Q1-es lehet például BC547 (nagyon általános típus, még a legkisebb bétájú, "A"-jelű kivitel is nagyobb, mint 100-szoros áramerősítési tényezővel rendelkezik), de ugyanígy lehet BC546, BC548, BC182, BC183, BC184, BC337, BC338, PN2222 (hogy csak a TO-92-es tokkal rendelkezőket említsem). Más tokban például: 2N2222, 2N2219, stb.
"Arra gondoltam, hogy a BC548B nem is tudom hogy írjam talán családjában jöttek már ki újabb típusok és azok valamelyikével helyettesíteném."
Ilyen célra a 'régi' 20..30 éve kifejlesztett általános célú kapcsolótranzisztorok is megteszik, semmi különlegeset nem kell tudniuk.
"Igazából olyanra gondoltam, aminek hasonló az áramerősítése mint a BC548B-nek de nagyobb a tűrőképessége."
Mint említettem, ebben a kapcsolásban a Q1-nek nem igazán kell 'tűrnie'.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3663, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3366
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest