- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Jó számokkal készül a Samsung generációváltásra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
válasz #25741824 #6688 üzenetére
Szia,
Mióta a Telekom és a Telenor közösködik a 4G 800 MHz-en, azóta pláne jó az országos 4G lefedettségük, nincs már kimondott hátrányuk a Vodafone 3G-vel szemben.
Részint tapasztalatból is mondom, mert Telekomos és Vodafone-os előfizetésem van és szélsőséges helyeken is megfordulok néha vidéken.
A Telekomnál adott a VoLTE (4G hanghívás), így azzal az előfizetésemmel előnyben vagyok adott tekintetben is a Vodafone-ossal szemben.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Diák66
őstag
-
törölt tag
válasz #25741824 #3751 üzenetére
Igen, van ilyen, és ez ugyanaz a szituáció mint a magasabb helyeken bejön a szomszéd ország hálózata de kapcsolódni nem tudsz rá, mert bár a telefon veszi a jelet de a kibocsátott jelet már nem veszi a távoli állomás nem elég erős hozzá a telefon kimenő teljesítménye.
Én Telenornál is találkoztam már ilyennel, nemcsak Vodára jellemző. -
törölt tag
válasz #25741824 #3552 üzenetére
A Vodafone sincs már sokban lemaradva 4Gben a két nagytól, igaz ott még mindig több a "lyuk", igaz nekik ott van 3G, míg a másik kettő ezen a téren nagyon le van maradva, igaz a Telenornál jópár helyen lett 900MHzes 3G, ám azon a sebesség gyenge, nem mobilon való netezésre alkalmatlan.
-
Diák66
őstag
válasz #25741824 #3517 üzenetére
Fentebb olvashatod 4Girder válaszát. Csak az adótorony és a mobiltelefon/modem között azonos a sávszélesség. Az adótoronytól szétválnak a Telekom / Telenor útjaik. A felhordóhálózaton is lehet probléma a sebesség szempontjából.
Az NMHH (szelessav.net) méréshez meg annyit, hogy nincs igazán toppon a mérőautós csapat. Vagy a méréseket rontják el (ez nem valószínű), vagy az adatfeltöltés nem megy megfelelően. Nálunk pl.: a méréseik alapján van Vodafone, Telenor, Telekom 3G sebességmérés. Közben pedig Telekom 3G még a közelben sincs, de ők mértek rajta 68 Mbit/s is.......
4G meg szerintük nincs is igazán. Katasztrofálisak az adataik és ez csak annak tűnik fel, aki az adott területen sokat tevékenykedik.
-
goop
őstag
válasz #25741824 #3341 üzenetére
Jaja, ez kb. így van, egy gond van ezzel: A voda nem ad nagy netet, értsd pár gigát tudsz venni max, vagy kevesebbet, - díjcsomagtól függ - ellenben telenor pl. feltöltősnek is ad olcsó pénzért akár 30GB-ot is. Én inkább a nem olyan jó mint a voda, de sok netet használom.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz #25741824 #3310 üzenetére
az elérhető sebesség nagyon sok tényező függvénye, egy átlagolt statisztika alapján meg pláne nem minden tekintetben lehet megfelelő következtetést lehet levonni.
a szolgáltató adott hálózatán/cellájában ha el is érhető egy meghatározott gyors sebesség, ahhoz megfelelő előfizetés/díjcsomag és eszköz is kell az előfizetői oldalon.
a megközelítés sok helyen megy, ha a feltételek minden oldalon adottak.
aki gyors sebességet akar mérni és mondjuk telekom előfizető, ráadásul megfelelő díjcsomagja és készüléke is van, akkor irány a telekom székház környéke és 200 Mbps felett is láthat eredményt, vagy az infoparkban is 150 Mbps felett dob sokszor.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
4Grider
nagyúr
válasz #25741824 #3275 üzenetére
Én úgy vélem, hogy amíg csak néhány 10 GB havi adatforgalmat tartalmazó díjcsomagok érhetőek el a többségnek, addig tök mindegy, hogy 20-40-60-80 vagy 100 Mbps-al jönnek az adatatok. Mivel mobilnetről van szó, időponttól és helyszíntől is függ a teljesítmény. Azaz nem lehet azt mondani, hogy itt adott szolgáltató mindig 40 Mbps-ot, a másik mindig 80 Mbps-ot tud adott eszközzel. Bármelyiket is választod a kettő közül, az ország földrajzi területének kb. 95%-án lesz 4G, főleg akkor, ha olyan eszközben használod a sim-et, ami nem váltogat lefelé, ha a 4G-től jóval erősebb 2G vagy 3G hálózatot talál (azaz van benne csak 4G üzemmód).
-
törölt tag
válasz #25741824 #3131 üzenetére
Lehet papíron a Telekomé a legnagyobb 4G lefedettség, meg ahol van jel ott a leggyorsabb viszont azt kell mondanom, hogy a 4G hálózatuk (a 3G-ről nem is beszélve) gyalázatos jelerősségű, városban beltéren, illetve vidéken kültéren továbbra is folyamatosan leváltogat a készülék Edge-re, ezügyben nem sok javulás történt nyár óta, továbbá 4G-n max térerőt találni nem sok helyen lehet. Telenornál ugyanez van, annyival másabb, hogy nekik nagyobb a 3G lefedettségük valamivel, így nagyobb eséllyel áll vissza arra a telefon mint Edge-re.
A Voda 4G meg ahol van, ott szinte mindenhol max térerővel jön, a 3G-jük meg továbbra is egy "csoda", nagyon hiányzik a másik kettőnél a 900 MHz-es 3G.Olyan az egész, mintha a két nagy 4G sugárzóin szándékosan le lenne minimumra véve az adóteljesítmény valami okból, de nem vagyok szakember, ez csak tapasztalat. Ott venni észre legjobban, ahol vidéken egy toronyra fel van szerelve T-s és Vodás antenna is, mindkettőé 800MHz-re állítva, és a Vodának a közelben max térerejű a 4G-je a T-nek meg fele-háromnegyede.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
válasz #25741824 #3131 üzenetére
Ezt én is meg tudom erősíteni, ezért is használok a 4G képes Voda mobilom mellé egy 4G képes TP-Link WiFi megosztót Telekom mobilnetes simmel is ha kell, amit most Aggteleken jó hasznát vettem a netezésre.
Sajnos igaz a Vodafone lefedettségi térkép, a Sajó és Bódva folyók közötti területen nem nagyon van vétel. Aggteleken van csak 2G, illetve mivel Varbóc feletti hegyen van egy antenna, így itt-ott van 3G is pld.: Jósvafőn, vagy Szelcepusztán a turistaháznál volt jól telefonálható 3G kültérben bizonyos helyeken. Viszont Aggtelekről Putnok felé semmi vétel nincs a Vodafonnak, sem Zádorfalván, sem Gömörszőlősön, sem Kelemérben. Amit azért nem értek, mert a Telekom/Telenornak 2G/4G van végig, mivel Zádorfalva és Ragály közötti dombtetőn is ott van a nagy antenna, ami a környék falvait lefedi, valamint van Gömörszőlős és Kelemér közötti dombtetőn is, de ezekre a Voda nem pakolt fel antennákat. Na meg Aggteleken sem értem miért csak 2G van. A térkép alapján hasonlóra számíthatok majd a Bódva és a Sajó folyók közötti Cserehát területén is, azaz nem nagyon lesz Voda lefedettség májusban, mikor arra megyek pár napra. Így érdemes tartaléknak erre a vidékre Telekom sim-t is vinni telefonáláshoz, internethez.
Viszont jó hír is legyen, Putnoktól Kazincbarcikán-Miskolcon keresztül Budapestig végig vonattal 3G/4G volt a vonatban az utazás során a Vodának, egyetlen helyen sem volt közepesnél gyengébb, és nem volt adatfolyamban sem megszakadás.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz #25741824 #2862 üzenetére
szia,
rászánt összeg kérdése, mert elég nagy a szórás, de néhány típus, amikkel én megoldottam már több helyen is; asus rt-n18u, rt-ac56u és rt-ac87u (az utolsó típus van most nekem is, előtte rt-ac56u volt).
dual wan képesek, így több módban is tudnak kezelni két eltérő netes szolgáltatást, az egyik lehet usb stick (benne a mobilinternetes sim kártya) másik kábeles, ezeket pedig több módban is lehet konfigurálni, lehet fő a kábeles és annak szakadásakor azonnal bekapcsolja a mobilinternetet, de olyan is van, hogy mind a kettőt továbbítja párhuzamosan, akár a terhelés elosztásával is.
olyat nem nagyon találni (jót), ami nem csak usb stick, hanem direktben a sim kártya fogadására is képes.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
-
radio100jozs
őstag
válasz #25741824 #2660 üzenetére
Nem tudom, hogy van megoldva a sim és a router párosítás, de a szerződésben le van írva, ha nem abban használom, az szerződésszegésnek számít, és felszólítás utáni bontást jelent.
Nem tudom működik-e ez a mozgó értékesítős, mert én a regisztrálás után sem kaptam fél nap alatt sem értesítést, így inkább személyesen oldottam meg.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz #25741824 #2537 üzenetére
mint esetleges hibalehetőséget írtam, mert sokan nem tudják, hogy telefonáláskor muszájból kapcsol le 3g/2g módba a készülék a 4g/lte hálóról, emiatt pedig hibának tudják be, holott nem az.
az más, nem okés, ha megfelelő adatforgalomnál is leugrál.
győr és környéke valami miatt nem az igazi hely, ott több vodás ismerősöm is panaszkodik, illetve itt a fórumon is olvasni kapcsolódó problémákat.
a térképre egyik szolgáltatónál sem lehet teljesen adni, részint tájékoztató jellegűek csak, amióta nem konkrét méréssel, hanem programmal készítik, a környezeti tényezők megadását követően.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz #25741824 #2527 üzenetére
szia,
szolgáltatót nem írtál ugyan, de mindegyiknél vannak még bizonyos helyeken fejlesztések.
telefonáláskor viszont muszáj - és az is lesz még egy ideig - visszaugrania 3g/2g hálóra, mert az nem megy lte hálón, a volte meg odébb van még.
melyik város az, ahol (megfelelő) 3g sincs, hanem 4g -> 2g ugrás van?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz #25741824 #2190 üzenetére
szia,
azzal nincs gond, ha gyengébb a 4g/lte térerő, mint a 2g vagy 3g, mondhatni természetes az eltérő technológia miatt, akkor aggályos csak, ha már leváltogat más módba a készülék olyankor is, amikor külön ok miatt nem kellene - erről majd alább bővebben.
az régen rossz lenne, ha lenne csak 4g/lte mód a telefonokon, mivel azon egyik szolgáltatónál sem működik a telefonálás, sms és kapcsolódó átvitelek, olyankor muszáj leváltani a telefonnak 3g, vagy ha az nem adott, akkor 2g módba.
azért kellett a 4g/lte, mert ideális esetben, illetve nagyon sok helyen már most is teljesen okés és több tekintetben is sokkal jobb, mint a 3g, ahol pedig problémás még, ott várni kell, folynak a fejlesztések, idővel rendben lesz egyre több és több helyen.
a 3g már felejtős, szűk keresztmetszet lett több tekintetben is.
most nem mindenhol jó még 4g/lte, de nem is lehet úgy kezdeni, hogy mindenhol azonnal működjön, ezért gondolj csak bele, mi lett volna akkor, ha minden más, a korábbinál jobb (2g; gprs -> edge, 3g; 3g -> h -> h+) fejlesztés elkezdésekor azt mondták volna, hogy minek kellett bevezetni, csinálták volna jobbra a korábbit, akkor sehol sem tartanánk most, mindenki halálosan lomha sebességen netezne, ha tudna egyáltalán...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen routert?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Félkonfig: 5800x3D, 32gb 3200Mhz CL16, ASUS TUF GAMING B550-PLUS (WI-FI), NZXT Kraken X63
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest