- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csibe1
addikt
válasz
Kalandor #1197 üzenetére
Általában 1-2 hét alatt kiküldik a kártyát, neten és benzinkutaknál tudsz rá tölteni.
Az oldalon ott van a csomagok leírása, és az aktiváláshoz szükséges kód.
A *1622# kóddal tudod az egyenleget lekérdezni, (tárcsázóba beírod, hívás) ott látod a csomag érvényességét is.
csomagokA 12eurós csomag jó lenne neked. *3029# : 500perc nemzetközi, 5GB net.
A csomag az aktiválástól számított egy hónapig él, nem tudod átvinni a maradék perceket, adatot.
-
Milyen prepaid kártyát vegyek Ausztriában nyaraláshoz napi 5 perc ausztriai telefonáláshoz és havi kb. 500-1000 MB nethez? (amihez persze nem kell ausztriai lakcím/bankszámlaszám, LIDL-ben pl. ez kellett tavaly)
Azt olvastam, hogy az A1-nek nagyon jó a lefedettsége. -
KTU
addikt
Egy hétig ingyen telefonálhatnak a Viber magyarországi felhasználói!
Ma (június 20) déltől június 27-ig kizárólag a magyar telefonszámmal regisztrált Viber-felhasználók
a világ 100 országának bármely mobil- vagy vezetékes telefonszámát korlátlanul és teljesen ingyen hívhatják
a Viber Out segítségével. -
4Grider
nagyúr
válasz
Joci233 #1193 üzenetére
Mint ahogy egy opciós mobilnetet tartalmazó beszédcélú sim kártyát is lehet használni modemben/routerben, úgy egy adatkártyát is használni lehet telefonban, max. nem telefonálsz vele (mert nem lehet). Az a lényeg, hogy mindig az előfizetésnek megfelelő apn legyen a készülékben beállítva, és akkor menni fog a mobilnet.
-
Joci233
újonc
Hali!
Ausztriában lenne szükségem internetre.Körülnéztem a drei tetszik a legjobban 18 € a korlátlan internet
(Nimm 3 internet flat)
Viszont az oldal ahol olvasgattam ott azt írják ez csak laptopra van.Akkor ez azt jelenti ,hogy egy sticket kell vegyek tőlük és abban aktiválni ezt a csomagot?
Független telefonba ,ha veszek egy Drei kártyát abban nem lehet aktiválni ezt a csomagot?
Telefonról osztanám meg hotspoton a netet.
illetve van valami ussd code a gyors aktiválásra?
Thx előre is! -
4Grider
nagyúr
válasz
Luser2000 #1185 üzenetére
Igen. 100 kuna a sim kártya a benzinkutakon, és minden nap, amikor elkezded az adatkártyát használni, automatikusan levonnak a 100 kuna egyenlegből 10 kunát. Napi 1 GB-ig lassítás nincs.
Ha csak 7 napra mész a horvátokhoz, akkor ettől jobb ajánlat a Telekom 85 kunás adatkártyája, az ui. 7 napra korlátlan (valóban korlátlan) mobilnetet ad. És a Telekomnak jó a 4G hálózata is... -
Stanlee
őstag
Nemeteknel is lassitanak, vagy ha nincs szerencseje az embernek, akkor van az un. Datenatuomatik funkcio, ami addig vonja az egyenlegbol az ujabb adatmennyisegre a dijat, amig el nem fogy az adat, vagy el nem er egy elore beallitott ujratoltes szamot vagy osszeget egy adott idon belul. Sot, van olyan csomag is, ami nem lassit, hanem nincs net azutan, hogy elfogyott az adatkeret. Szerintem ez elegge atlathatatlan, foleg ha nem tudja az ember, hogy milyen modon szamlaz a szolgaltatoja. A magyar rendszer felhasznalobaratabb, mert legalabb lassitva de van net.
-
otps
aktív tag
Villámkérdés: csak Magyarországon szokás, hogy ha elfogy az adatkeret, lassít a szolgáltató, nem blokkolja a netet? Vagy külföldön is van rá példa, esetleg ez valami EU-s szabály? Persze, az EU-n kívül is érdekel a helyzet.
-
Sanyi.mTs
addikt
Angliában a "Pay as you go" felel meg a hazai prepaid (feltöltős) kártyának?
-
4Grider
nagyúr
válasz
AstraCDX #1178 üzenetére
Az "átirányítás ha nem érhető el" az pont feltételes átirányítás, mivel benne van a "ha". A minden hívás átirányítása az a feltétel nélküli.
A kézi hálózatválasztással külföldön nem fognak bejönni az sms-ek, mivel nem mászik fel idegen hálózatra.
Mint írtam, ha minden hívást átirányítasz, akkor csak az sms-ek fognak bejönni rajta külföldön. -
4Grider
nagyúr
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Van egy havi előfizetéses, és egy Dominó számunk .
Külföldre utazás esetén, ha minden hívást átirányítok a Dominóra (és a határnál az előfizus off), akkor lesz-e az alapdíjon felüli terhelés az előfizetéses számon, ha bejövő hívások érkeznek ?
Illetve átjönnek-e az SMS-ek is a Dominóra, teljes átirányítás esetén ?
Üdv.
Astra
-
-
Stanlee
őstag
válasz
Vangelis #1169 üzenetére
Ha nincs vezetekes net ott, ahol lakni fogsz, akkor en valoszinuleg egy alditalk-os adatkartyat vennek https://www.alditalk.de/surfen/internet-flatrate_xl.php
Ebben van 5 Gbyte LTE net 15 euroert. Ha jolneztem adnak hozza telszamot is amin tudsz fogadni hivast es inditani is. A hazatelefonalast ezen a neten e voip-os topikban jeleztt modon oldanam meg, az olcsobb.
A lebara mindenfele csomaggal rendelkezik, igaz nem surun szoktam a weboldalukat latogatni, de mindig van valami valtoztatas, nagyon naprakesznek kell lennie az embernek.
A teltarif.de oldalon van kalkulator, ami az igenyeknek megfeleloen osszeallitott prepaid vagy elofizeteses kartyat kidobja.
-
Vangelis
félisten
Üdv Skacok!
Úgy fest pár hónapra ki kell mennem Németországba.
Mit érdemes ott keresnem, hogy viszonylag olcsón tudjak haza telefonálni.
Hang alapúra gondoltam.
Lebara pl?
Adjatok valami jó ötletet... az sem árt ha van benne valami net is.
THX!
-
atala
addikt
Üdv!
Ausztriába a Hoferben bárki vehet sim kártyát? Magyar állampolgár is?
Nekem valószínűleg a HOT data kell mert csak internetre kell, de lehet, hogy veszek egy HOT fix-et abban van telefonálási lehetőség is, és internet is.
Minden Hofer üzletben kapható?
Kell valamit aktiválni, vagy csak beteszi az ember a telefonba és működik? -
atee
őstag
válasz
H.Istvan25 #1165 üzenetére
Köszi erre is gondoltam, de ez sok kártya lenne.
Közben sikerült egy jónak tűnő megoldást találni. A húgom vodás 12 ezres csomagját feltettük 15 ezresre. Így jár hozzá egy társkártya "ingyen" evvel így kettőnknek van 5 giga netünk. Csak figyelni kell az arányra, hogy itthon is legalább annyit legyen használva mint kint. (ez mekkora egy ßuziság egyébként)
Szóval 3k ért most egy kicsit komprumisszumos, de olcsó megoldás született. Meglátjuk mennyire használható a gyakorlatban. -
atee
őstag
Sziasztok!
A legoptimálisabb megoldást keresem saját cèlra havi 2-3 giga mobil internetre eu ès esetleg svájci használatra.
Tudom van a red 12 ezres csomagja... Viszont nagyon nem szeretnèk 2 èvet csak a net miatt aláírni. A telefon költsègem olyan minimális, hogy bőven alatta vagyok a 12 ezres havidíjnak jelenleg. Sajnos a flottás szolgáltatásom a t nèl van. Náluk pedig nincs normális eu csomag...
Lètezik valami alternatív havidíjas szolgáltatás valahol? Amit itthonròl is vagy akár netről tudok rendszeresen rendezni?Köszönöm!
-
H.Istvan25
senior tag
-
8
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1158 üzenetére
Nem próbáltam még.
Tethering megy mindkettővel. -
zichie
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1158 üzenetére
Én korábban használtam yesss! kártyát voip-re, gond nélkül ment, igaz ez két éve volt. Gondolom azóta nem változott.
-
Sziasztok!
Pénteken indulok a németekhez és szükségem lenne egy ottani sim-re, amivel elsősorban netezni tudok, illetve akár hazatelefonálni is.
Wieden lenne a célállomás és Nürnbergbe látogatnánk még el.
Tudtok olyat ajánlani, amit benzinkúton tudok venni és nano sim méretű?
-
8
senior tag
Köszönöm az eddigi válaszokat. (röviden a helyzetem: osztrák számra van szükségem, havidíj nélkül, amin hívhatnak akkor is, amikor Magyarországon vagyok).
Újabb tapasztalatok:
Drei shopban nem árulnak Drei feltöltőkártyát. Ott csak szerződéses Drei sim kártyát kapni. Feltöltőkártyás kezdőcsomag csak egyéb helyeken van (pl Libro, Hartlauer, stb), 10 EUR. Tripla SIM, vagyis normál, micro és nano egyben.
Yesss sim kártyát a honlapjukon levő információval ellentétben sem tabakban, sem benzinkúton nem találtam (mindenhol furcsán néztek rám), végül Billában vettem egyet, 2.99 EUR. Ez normál és micro sim volt egyben, nano simet nem láttam.Mindkettőt meg lehet venni és aktiválni lehet külföldiként is, nem kell hozzájuk semmilyen azonosítás.
Mindkettőhoz van jó mobilapp amiben látod az egyenleged és el tudsz végezni különféle beállításokat. Magyarországra átérve szépen kaptam a roaming üdvözlő smst, itthon feljelentkeznek a hálózatra, de ahhoz, hogy használni lehessen őket, akár hívás fogadás, akár indítás, nem elég a kezdőegyenleg, fel is kell tölteni legalább egyszer.
Ezt online itthonról csak MasterCard SecureCode (vagy Verified by VISA) kompatibilis bankkártyával lehet megtenni mind a szolgáltatóknál, mind az egyéb osztrák feltöltős oldalakon - ezt a saját banknál külön be kell állítani a bankkártyára.
Ausztriában nagyon sok helyen fel lehet tölteni a kártyákat, tabakokban, benzinkutakon, ATM-eknél, az összes nagyobb szupermarketben a pénztárnál, és persze online is. A minimum feltöltés 10 EUR mindkét kártyánál. -
csibe1
addikt
Esetleg próbáld meg ezt: Vectone
A SIM kártyát ingyen kiküldik, maximum két hét alatt megjön, kérhetsz többet is egy címre, különböző nevekre.Kitörhető a mini és a nano SIM.Itthon a propelleres hálózatra ment fel, amikor bekapcsolva maradt, amúgy itthon nem használom, nem tudom mi a helyzet a roaminggal.
Ezt a csomagot haználom: Alles in Einem Sparpaket nur €11,90
Most nézem, hogy változott a csomag, eddig 3GB volt a mobilnet, most 5GB lett,
a beszélgetés maradt ugyanannyi.
Az "Alles in Einem MAXI Sparpaket nur €30" csomag eddig nem tűnt fel. -
8
senior tag
Arról tud esetleg valaki valamit, hogy a Drei-nál Ausztriában lehet-e feltöltőkártyás SIM-et venni magyarként? (tehát ha nincs osztrák lakcímem?)
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony A7III + 28-70mm FE 3.5-5.6 Zoom objektív
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X videókártya
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- AKCIÓ! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest