- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor_01
senior tag
Én eddig a következő megoldást használtam sok-sok éven át:
Telefonra is telepíthető Voip alkalmazás. Azon belül is mindig az aktuális legolcsóbb szolgáltatót. Így néhány centért tudok hívni bárkit bárhonnan.
Ez ma még a nem nem EU-s országokban különösen jól használható (ha van netted).
Alternatív megoldás még egy szlovák sim kártya (4KA), amivel 4 cent egy hívás az EU-ba. De jó az előbb említett angol Three kártya is.
Amióta nemrég vodafonos lettem, azóta bárhová hazai árakon tudok telefonálni. (EU-n belül)
Persze a Viber és társai is kezdenek szélesebb körben elterjedni. -
thomas77
senior tag
Leírom a saját példámat:
Itthon (alkalomszerűen) használok egy angol three kártyát is, amivel kb 12 Ft 1 perc hívás (mp alapon). Ha itthonról kell felhívnok egy német számot, akkor is csak 12 Ft lesz percenként a hívás, sőt, bármelyik uniós számot hívhatok ennyiért akár itthonról, akár bármelyik eu-s országból. Kivéve UK. Persze onnan is lehet olcsósítani (akár ezzel a three kártyával is), de az egy másik történet.
Az egész ügyre van más megoldás is:
Amagyar Digi kártyával 5 Ft percenként az eu-s hívás, akár itthonról, akár eu-ból. Ez kb verhetetlen a mai világban. Kár, hogy nem mindenki fér hozzá.
Vehetsz olyan korlátlan csacsogós előfizut, amiben korlátlan az eu-s hívás is. Ez jellemzően nem túl olcsó.
Az angol three kártya előnye még az is, hogy az usában sincs +roaming költség. A hívás fogadás ingyenes, ha te hívsz, akkor kb 13 Ft percenként az összes eu-s hívás. Természetesen a magyar is.
Mint ahogy azt írtam, csak alkalomszerűen használom, a saját költségeim csökkentésére. -
4Grider
félisten
Egyértelmű volt a kérdésed, de nem sok köze van az EU roaminghoz, sokkal inkább az EU irányú nemzetközi hívásokhoz. Az adott országból ui. amikor téged felhívnak, haza jön a hívás, majd innen visszamegy az adott országba. Az eu irányú nemzetközi hívások díját is elkezdte az EU csökkenteni, de mivel ebben az esetben jellemzően nem csak két fél közötti megállapodásról van szó, így annak díját nem lehet egy darab árréssel és így hasonlóan olcsó díjtétellel elintézni.
Én mindig azt használok helyi kommunikációra, amit a helyiek használnak. Viber, hangouts, skype, messenger, whatsup mindegyike van a telefonomon, sokan nyelvi nehézségek miatt amúgy is üzenetben kommunikálnak. -
Stanlee
őstag
Nemeteknel is lassitanak, vagy ha nincs szerencseje az embernek, akkor van az un. Datenatuomatik funkcio, ami addig vonja az egyenlegbol az ujabb adatmennyisegre a dijat, amig el nem fogy az adat, vagy el nem er egy elore beallitott ujratoltes szamot vagy osszeget egy adott idon belul. Sot, van olyan csomag is, ami nem lassit, hanem nincs net azutan, hogy elfogyott az adatkeret. Szerintem ez elegge atlathatatlan, foleg ha nem tudja az ember, hogy milyen modon szamlaz a szolgaltatoja. A magyar rendszer felhasznalobaratabb, mert legalabb lassitva de van net.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Anime filmek és sorozatok
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Battlefield 6
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xbox Series X|S
- Tőzsde és gazdaság
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- 5 DARAB ! GAMER TERVEZŐ VÁGÓ LAPTOP -20 -50% NVIDIA 4050 , 4060 , 3070 , 3080 , Quadro 1000-5000
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest