- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
-
Mobilarena
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Richoo44
aktív tag
válasz
dzsordzs69 #4147 üzenetére
Nyugodt vagy én, csak nem értem meg, miért van AMOLED ha nincs értelmes használható AOD mókolás nèlkül....
Richo -
crok
nagyúr
válasz
Richoo44 #4145 üzenetére
Biztonsági szempontból nincs. A MIUI saját feature-eit ami épül erre azt bukod, pl. jogosultságkezelés, akkukezelés, a memóriába lakatolás.. mind-mind elúszik, pl. a jogokat újra meg kell adni magában az Android rendszerben mert ezt addig a MIUI csinálta, a MIUI-nak a saját akkukezelőjét is így már csak az Android sajátja váltja fel (marad a sima Android doze mód és kivételezés), a lakatolás látszik ugyan de nem csinál semmit.. Bekapcsolt MIUI optimalizációval pl. a hangerő gombok a médiahangerőt, míg kikapcsolt MIUI optimalizációval a csengőhangot állítgatják. Ilyenek vannak, nincs erre lista hogy mihez van köze konkrétan, régen volt egy elég sok helyen elérhető leírás de az már rég irreleváns, azóta mégbonyolultabb és még annyira se (publikusan) dokumentált hogy mihez van köze.. de itt pl. ezt a fura problémát is a MIUI optimalizáció visszakapcsolása oldotta meg végül.
@dzsordzs69: A MIUI optimalizáció Xiaomi.EU ROM-ban alapból be van kapcsolva, nem ki. Kétlem, hogy ez változott volna, mert millió egymásra épülő dolog van amihez kell hogy rendesen működjön, azért sincs bent hagyva a kikapcsoláshoz a menüpont hogy ne kapcsolgassák, a Vanced hülyeségét is megoldották külön.
-
vegyszer
addikt
-
Richoo44
aktív tag
válasz
dzsordzs69 #4143 üzenetére
De biztonság szempontjából nincs eltérés?Tudom hogy hülye kérdés, csak hát nem értek ehhez a részéhez egyáltalán.
Richo -
Richoo44
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a MIUI optimalizáció kikapcsolása jár e valamilyen hátránnyal.
Azt már megerősítették a kedves fórumtársak, hogy az AOD-ot lehet utána tényleg AOD-ként használni.Viszont érdekelne, hogy mi a hátránya?
Köszi, ha válaszoltok.
Richo -
MA26
friss újonc
Sziasztok! Szombaton vásároltam egy Xiaomi Redmi Note 10 64gb-os telefont.Annyi bajom van vele hogy miután megnéztem egy filmet amit ráraktam és leakartam törölni azt nem engedte, lefagyott. Miután újraindítottam csak úgy engedte letörölni hogy a felhőből is törlöm holott nem is azon a tárhelyen volt, és törlés után nem csökkent a tárhely hanem konkrétan megtelt. Jelenleg azt jelzi hogy. A 64-ből 59 gb foglalt holott nagyjából csak 30 gb adat van a telefonon, és egyszerűen nem tudok mit kezdeni vele mert az egyéb tárhelyre ír 30 gb adatot amit nem is enged megnézni hogy mi az. Valaki tudna segíteni hogy mitől lehet ez?
-
crok
nagyúr
válasz
zeon.hu #4136 üzenetére
Xiaomi.EU ROM-on nem gond a Vanced-nek a MIUI optimalizáció olyan 2020 eleje óta vagy hogy.
Skynet258: A Play Store-os Vanced mindenben is más mint az "eredeti".. az az app totál más, mástól is van, önmagában sérti a Google Play irányelveit (ezért sincs fent az eredeti se, mert nem kerülhet fel, ami az eredeti csapat neve alatt fut Vanced Guide app az egy FAQ app amiben leírják hogy mit hogy kell csinálj hogy telepíthesd az eredeti Vanced-et és van benne egy hibakeresési útmutató) és 100%-ra veszem hogy nemsoká az (is) le fog kerülni mint az összes többi is a közelmúltban. Se forrás, se honlap, fél éve van fent. Magánvélemény, de én biztos nem tenném fel, van fél tucat alternatíva.
-
Skynet258
veterán
válasz
pulutodurumo #4132 üzenetére
A Play Store-os Vanced miben más mint az "eredeti"?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
pulutodurumo #4135 üzenetére
Hmmm, anélkül hogy ment fel a Vanced?
Vagy EU romon nem gond? -
Dinter
addikt
válasz
Mi a baj, ha csak letiltod az értesítést? Én nem tapasztaltam semmit.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Fejlesztői beállítások - MIUI optimalizáció kikapcsolása esetleg.
(Nálam ki van kapcsolva, szintén Vanced, nem érzem hátrányát) -
pulutodurumo
őstag
A következő a bajom: a Vanced microG mindig sír, hogy le van szedálva. Állandó értesítést rak ki. Akár le is tilthatnám hogy ne tudjon, de ez nem megoldás.
Az alkalmazás beállításai közt hiába nyomok rá a "nincs korlátozás" opcióra, magától visszaáll rövid időn belül az alapértelmezett MIUI-optimalizációra. Hogy rohadna meg.
Xiaomi.eu MIUI 11 legutolsó van a telón, Redmi Note 9S.
Van bármi ötlet? -
crok
nagyúr
válasz
llaszlo #4127 üzenetére
DND whitelist-et is érdemes megnézni: szedd ki / add hozzá ami nem kell / mégis kell:
Biztonság app -> Adatvédelem (legalul) -> Különleges engedélyek (alul szintén) -> "Ne zavarjanak" elérés (ilyen szar fordítást..) -> itt kapcsolgathatod, hogy mi sipákolhat a DND módban is.. én pl. van, amit visszakapcsolok mert fontos (Life360).
Vagy simán a Beállítások tetején a keresőbe beírod, hogy "zavar" és odaugorhatsz egyből.. persze ami menüpontot kiír azt ne is keresd, mert ott nem lesz meg.. -
crok
nagyúr
-
Fall-N
veterán
válasz
Viktor0610 #4118 üzenetére
Android 10 alatt is ez a helyzet. Vagyis működni működik a vezérlés csak a csík tűnik el. De ez általános Android bug ( vagy feature?).
-
llaszlo
veterán
Mi lehet az oka, hogy nem működik az időzített üzemmód? Este 21:30-tól reggel 6:30-ig lenne néma módban. Ez a korábbi rendszerekkel és telefonokkal gond nélkül ment.
MIUI 12 EU a legfrissebb és Poco X3 NFC -
-
virkir
veterán
-
válasz
Zsoleszhun #4114 üzenetére
Plusz 1.
Tuti, hogy egyedi gond, mert akkor többen jelezték volna már.
-
crok
nagyúr
válasz
zsoltip #4110 üzenetére
Leginkább az, hogy rákerestek a megfelelő fórumokban (Xiaomi.EU) hogy találkoztak-e már ezzel a problémával és ha nem akkor írtok a fejleszőknek: vagy a ROM verziónak a fórumába vagy a megfelelő készülékspec. fórumba és csatoltok egy bugreport-ot. De nem egészen értem a kérdést, a MIUI optimalizáció bekapcsolása oldotta meg a dolgot, a Xiaomi.EU ROM-ban meg alapból be van kapcsolva és a menüből is ki van szedve hogy kapcsolható legyen. Szóval inkább a Xiaomi.EU fórumot ajánlom ha valóban gond van.
-
tibike8
őstag
Sziasztok, azt hogy lehetne elérni, hogy sztereó BT headset ne kapcsoljon ki 15 perc után, ha épp nem hallgatok zenét azaz csak hívás fogadásra van a fülemen. Elég bosszantó, hogy 15 percenként mindig vissza kell kapcsolni. Ez a MIUI okossága lehet vagy a headset szoftveréé?
MI 10 5G/global 12.2.6 stabil és BlitzWolf BW-FYE10 -
crok
nagyúr
válasz
zsoltip #4108 üzenetére
Semmi köze az akkukezelésnek ahhoz, hogy file-okat be tud-e tölteni vagy sem. De ha mindenképp kapcsolgatni akarod.. a Biztonság app vagy Beállítások -> Akkumulátor -> fent a második tab "Akkumulátor" -> Alkalmazásonkénti akkumulátorkímélő -> jobb felső sarok menü -> Rendszeralkalmazások mutatása -> itt tudod az appok listájában egyesével állítgatni őket. De az a kérdés ott megoldódott.. vissza lett kapcsolva a MIUI optimalizáció.. az meg nem az amit kérdezel (nem akkukezelés beállítás, szerintem összemostad a két dolgot).
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
Viktor0610 #4104 üzenetére
Akkor már fejlődnek
-
válasz
Zsoleszhun #4103 üzenetére
Ez épp' benne van a gyári ROM-ban is.
-
crok
nagyúr
válasz
manokaki #4101 üzenetére
Xiaomi.EU ROM-on az a menüpont el van rejtve, régen kifejtették a fejlesztők hogy miért: mert ne kapcsolgasd, sokat dolgoztak rajta hogy jó legyen, rengeteg vele a dependencia hogy bizonyos dolgok működjeken. Ugyanitt ADB parancs amivel a menüpont "visszatehető" (de root kell még mindig szerintem):
setprop persist.sys.miui_optimization false
A Xiaomi.EU azóta is tartja ehhez magát..
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest