-
Mobilarena
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szotyika77
aktív tag
Az ügyvédem már irt egy hivatalos levelet a helyi önkormányzatnak hogy adja ki az adatokat számára, és leirta az okokat is, igy elvileg kötelesek kiadni. Csak ez sok idô egy kicsit, azért irtam ide hogyha valaki tud valamit jelezze mert akkor hamarabb tudunk lépni az ügyben.
-
EmberXY
veterán
válasz
szotyika77 #998 üzenetére
A bankszámla szerződés alapján kideríthető minden adat, de ezt csak akkor adja ki a bank, ha a hatóság kikéri, ehhez pedig kell a feljelentés/nyomozás...
A bankszámlaszám alapján megmondható, hogy melyik bank, melyik fióknál van, stb, ehhez nem kell nyomozni, viszont ha a pontos címét kiderítette az ügyvéd (hogyan?), a többi adat nem ment?
Esetleg a meglévő plusz adatokkal ismét feljelenteni, ha lehet ilyet, hátha tovább jut a dolog, az ügyvéded mit tanácsol? -
szotyika77
aktív tag
Bocsi rosszul fogalmaztam, csak siettem amikor irtam. Az elkövetö nevét már akkor tudtam amikor átvert, a gmail mutatta. Így tettem ellene feljelentést, de a rendörök megszüntették a nyomozàst mert nem éri el az 50 ezres határt. A nyomozás során a rendörök semmit nem találtak, az ügyvédemnek sikerült kiderítenie a bankszámlaszáma alapján hogy melyik városban lakik, és a napokban hivott a pontos címe miatt. Már küldtünk a csalónak fizetési meghagyást, melyre nem válaszolt, így az jogerös lett, és behajtható rajta az összeg. Viszont a dolog folytatásához szükségem lenne a születési dátumára vagy az anyja nevére. A rendörségre pedig hiába mentem be hogy itt van a pontos cím, azt mondták hogy ök nem tehetnek semmit. Na ekkor mondtam h wtf?..
-
EmberXY
veterán
válasz
szotyika77 #996 üzenetére
Ezt nem értem. Azt írtad, hogy rendőrségre vitted az ügyet, ahol kiderült a neve és címe...
Akkor lényegében ki nyomozta ki az adatokat?
A rendőrségen mi alapján nem csinálnak semmit? Ismeretlen tettes, mint fogalom már nem létezik, vagy mi? -
EmberXY
veterán
válasz
szotyika77 #994 üzenetére
A rendőrség nem tudta kideríteni az adatokat, ha már megvan a név és a cím?
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Idén januárban csalás áldozata lettem. Rendőrségre vittem az ügyet, ahol kiderült az elkövető neve és címe is, viszont a folytatáshoz szükségem lenne az elkövető születési dátumára vagy anyja nevére. Ha bárki bármilyen információval tud szolgálni annak nagyon örülnék! Név: Gulyás Ádám. Címe: Fajsz. Előre is köszönöm a segítséget!
-
Picike30
újonc
Mi is hasonlóan jártunk egy facebbokos rendelés során! De mi türelmesen vártuk, hogy leteljen a rendelésben megadott 6 hét, majd miután ezután se érkezetek meg a termékek, meg akartuk keresni az oldalt, hogy írjunk neki, de törölte magát. Igazából az érdekelne, hogy ugyanazon átverés részesei vagyunk-e, mert ebben az esetben lehet érdemes lenne közös feljelentést tenni, mivel úgy olvastam, hogy 50 ezer Ft felett számít bűncselekménynek, mi 10 ezerért rendeltünk a barátnőmmel közösen, de a testvéreim egy későbbi rendelés során még 20 ezer Ft értékben. Talán, ha találnánk még valakit (mert sajnos biztos, hogy van), úgy már komolyan vennének minket!! Amúgy szerintem érdemes bele menni a feljelentésbe, mivel van bankszámla számunk, nevünk.... csak k tudják nyomozni, és vissza kapjuk a pénzünket!
-
balage.
tag
válasz
duckload #946 üzenetére
duckload által leírt történet játszódott le nálam, viszont kisebb összeggel (1.000 Ft) és más accountról (szelektaló). A név és opt-s bankszámlaszám azonos, pénz nála, de semmi nem jött még a postán, privát üzenetre sem válaszol. Moderátornak jelentve!
Tehát aki utalni készül:
Kovács Ferenc
11773085 - 00356538 OTP-s bankszámlára, az NE tegye!! -
Szaszko84
újonc
Sziasztok!
Nekem egy nagy problémám lenne, ebben kérnék segítséget. Tőlem 650 000Ft-ot csaltak ki, azzal az indokkal, hogy az egyik ismerősömet hozzuk ki a börtönből. Én beleegyeztem mert segíteni akartam rajta. Papírt is akartam aláíratni a kölcsönadásról, de az akkor nem történt meg. Az az ígéretet kaptam, hogy a pénzt két héten belül megkapom, ami ezidáig sem történt meg. Felhívtam, egyeztettünk és elmesélte, hogy nem a börtönből való kihozatalra kellett a pénz, hanem rezsire. A mai napig ígérget, viszont van egy papírom, amit aláírt, hogy október 29-ig visszafizeti az összeget. A kérdésem az lenne, ha ez nem történik meg milyen módon tudok eljárást indítani, illetve milyen költségek várhatóak?
-
biker
nagyúr
igy jártam
http://logout.hu/tema/jelentsd_a_csalokat_es_az_uzletrontokat/hsz_15886-15886.html
ha elokerul , ennyi infóból, gondolom jól elfenekelik, és ha van vaami értéke, kaphatok kártérítést? -
kiss.lacita
újonc
válasz
Brando37 #887 üzenetére
HÁHÁ röhögök egy jót mert engem is mindeki kiröhögött megszívtam én is ezekkel
ez a megevtt termák http://aprod.hu/hirdetes/xbox360-slim-250gb-kinect-ID1ubDL.html úgy hívom hogy SzellemBOX
ugyan az leveleztünk telo sms miden farko volt kedden utalatm hivott megjött a pénz csütötökön hivtam hoyg mi van küldje el a csomag azonositoját hoyg meg tudjam nézz hogy létezik e a csomag vagy sem azota ki van kapcsolva
valamilyen zsoltnak mutatkozott be telon 06205036866 felesége címére utaltam 25db hegyes orru mátyást OTP 11773054-00352589 Deli brigitta (zsolt vagy brigitta cime cenger danko utca 21) Rendősággel probálkozattaok áállitolag több ilyen bejelentése van akkor megszivvja megy dutyiba
Remélem visszakapom a lovém és a rendőrök segiteni tudnak mert amit mostanába mai világba csinálnak nem sok mindene max kéregetnek az utszélem birságot dobálnak stb........nem is folytatom inkább
-
petenyi
újonc
válasz
raziel01 #986 üzenetére
Elöször irta hogy küldjem vissza a pénzt utánna ö vissza küldi a gépet de ez nem fordítva működik? Hogy elöbb ö küldi vissza a pénzt? És ebböl a polgári perböl milyen bajom származhat? És nem akkor lenne internetes csalás ha mondjuk nem küldtem volna el a gépet ? Ö állítja hogy tanujai is vannak meg fényképek! Nem tudom mit tud csinálni!
-
raziel01
veterán
*új
Szerintem csak át akar verni. Láttam már ilyet.
De bizonyítani neki kell, hogy már törve érkezett.Ha normálisan becsomagoltad hungarocellbe vagy ilyesmibe akkor kizárt, hogy baja legyen.
Mondjuk akkor hinném el az illetőnek ha van már 10-20 pozitívja, mert akkor minimális szinten megbízható de szvsz 0 pozitívos újonc csak átverni akar.
Meg onnan lehet látni, hogy kamuzik, hogy már rögtön az ügyvédet említi. Normális ember úgy kezdené, hogy beszéljük meg hogyan tovább vagy valami. Nem rögtön ügyvéd.
-
petenyi
újonc
Jó estét ! Érdeklödni szeretnék! Van egy szituáció és nem tudom mitévö legyek! Eladtam egy laptopot, közöltem az illetövel hogy nem ujj hanem 3 éves! Azt mondta 22 ezer ftért megveszi, el is utalta a pénzt és én ebböl a pénzböl fedeztem a postát neki! Oda is ért a gép de állítólag nem működik és össze van törtve, bár nem tudom hogy lehet ez mert törékeny ként adtam fel a postán és itthon még müködött! Aztán most az illetö azt üzengeti nekem hogy küldjem vissza a pénzét mert feljelent e rendörségen internetes csalás miatt és hogy fogad egy ügyvédet és polgári per keretében vissza követeli a pénzt! Mit tehetek ebben az esetben ? Lehet nekem ebböl valami bajom?? Mivel jár ez? Köszönöm elöre is a választ!
-
szilard28
aktív tag
"És ha feljelentést teszek milyet kell tennem, hogy ne az legyen, hogy 2 hónap után nem foglalkoznak és lezárják az ügyet?"
Legyen egy rendőri vezető ismerősöd.
Minél több adat és infó van a feljelentésben, annál több az esély hogy sikere lesz. Bankszámlaszám, facebook-profilok, nevek stb.
Feljelentést szvsz levélben is lehet tenni.
Rendeléskor Mo-on tartózkodtál."ennek ellenére szeptember 30-án irt először levelet számomra, hogy mondjam is meg miket rendeltem és elsőbbségivel feladja... hát kicsit kiakadtam, hogy azt sem tudja miket rendeltünk tőle. A levelemben leírtam neki, hogy így 60 nap táján már én nem várnék tovább, nem fogom leírni miket rendeltem hisz neki kellene tisztában lennie vele, és ha nem utalja vissza a pénzem 14 napon belül akkor csalás vádjával feljelentést fogok tenni ellene."
Küldd el neki, hogy mit rendeltél, nehogy ki tudjon azzal bújni a büntetőjogi felelősség alól, hogy ő akart szállítani, csak a technika ördöge kifogott rajta. -
Jeffyta
újonc
Sziasztok!
Egy gyors kis segítséget szeretnék kérni tőletek!
Facebookon egyre több az olyan oldal ahol lehet rendelni ruhákat, kiegészítőket, stb... Bele estem abba a csapdába, hogy rendeltem 11.000 forint értékben. Aug. 6-án megérkezett az utalásom a csaj bankszámlájára. Az oldalon fent az szerepel, hogy 45 nap maximum míg a termékek megérkeznek és a lány is ezt mondta, de ha nem érkeznének meg akkor visszautalja a pénzt. Szeptember 3-án ráírtam, hogy merre járnak a rendelt ruháim melyre az volt a válasza, hogy minden megérkezett és küldjem el újra a címem.
Hát elküldtem, de utána hirtelen eltűnt és többet nem jelentkezett. Több emberrel (3) felvettem a kapcsolatot akik így jártak az oldallal kapcsolatban. Naponta irtunk/írtam az oldalra hozzászólást valami alá, hogy ha már az üzenetet nem nézi meg akkor az oldalt hátha. Szeptember 20 után meguntam a várakozást aztán üzenetben és az oldalára oda írtam, hogy feljelentést fogok tenni ellene, ehhez többen csatlakoztak. Majd ennek hatására törölt minden bejegyzést az oldaláról. Megtaláltuk a személyes profilját is facebookon ahova írtam neki levelet, de még csak el sem olvasta (az én levelem). Szeptember 24-én jelenezett újra és kiírta az üzenőfalára, hogy most már mindenkinek postázni fog, ennek ellenére szeptember 30-án irt először levelet számomra, hogy mondjam is meg miket rendeltem és elsőbbségivel feladja... hát kicsit kiakadtam, hogy azt sem tudja miket rendeltünk tőle. A levelemben leírtam neki, hogy így 60 nap táján már én nem várnék tovább, nem fogom leírni miket rendeltem hisz neki kellene tisztában lennie vele, és ha nem utalja vissza a pénzem 14 napon belül akkor csalás vádjával feljelentést fogok tenni ellene.
Hát ezt az üzenetem már megint nem nyitotta meg, így leírtam újra az oldalára, amit másnap szintén törölt.
Elméletileg megvan most már a címe és a telefonszáma, gondoltam megkérem az egyik ismerősöm, hogy hívja fel mintha egy ügyvéd lenne és mondja meg, hogy a nevemben telefonál, és amennyiben nem utalja vissza a pénzt a hivatalos feljelentést megtesszük és kártérítés is kérünk.Érdekelne, hogy pontosan mit tehetek?! Ezt a telefonhívást megengedhetem vagy bajom származna belőle? És ha a nevem nem hangzik el? Őszinte leszek, jelenleg külföldön próbálom a szárnyaim mozgatni és innen nem olyan könnyű bemenni a rendőrkapitányságra, meg egyáltalán hányszor kell megjelennem. Ennek fejében kártértitést kérhetek?
Viszont szeretném visszakapni a pénzem
És ha feljelentést teszek milyet kell tennem, hogy ne az legyen, hogy 2 hónap után nem foglalkoznak és lezárják az ügyet?
A segítséget előre is nagyon köszönöm!
És nagyon szép napot mindenkinek! -
PHM
addikt
válasz
pipemanátver #981 üzenetére
Elsőre is sikerült elolvasni. Légy szíves ne írd be ennyiszer.
-
EmberXY
veterán
válasz
szilard28 #963 üzenetére
"De a vevő jogos alappal feltételezheti, hogy a futár is részt vesz a csalásban, így visszatarthatja a rendőrség kiérkezéséig."
Szerintem nem biztos, hogy jogos a feltevés, mindenesetre a rendőrséget értesíteni kell.
Itt szerintem az a gond, hogy amennyiben aláírja valaki a csomag átvételét, azzal elismeri, hogy átvette, a futárnak így el kell tudni számolni "odabent" az ellenértékével, az itt mellékes, hogy mi volt a csomagban, a kézbesítés megtörténte a lényeg.
Ha az átvevő nem fizeti ki a csomagot, akkor a futár szempontjából rossz a helyzet, mert nem tud vele elszámolni, könnyen az állásába kerülhet, és konfliktushoz vezethet a helyszínen, másrészről érthető az átvevő problémája...
Összességében szerintem a futárcég üzletpolitikájában lehetnek hézagok, véleményem szerint nyilvánvalóvá vált az átverés, amint ki lett nyitva a csomag, lenni kellett volna egy "protokollnak" erre az esetre, pl jegyzőkönyv, a pénz át nem vétele, a rendőrség értesítése a futár részéről (az a pár perc + a hívás nem okozna nagy kiesést), majd később a rendőrség már a futárcég egy adott részlegének együttműködésével folytathatja az adatgyűjtést, nyomozást, stb...Egyik korábbi munkahelyemen tapasztaltak alapján a futárok "sietnek", és csak addig együttműködőek, amíg még nincs átvéve a csomag.
Jegyzőkönyvet csak akkor voltak hajlandóak írni, ha sérült volt a csomag, cserébe ilyenkor képeket is készítettünk az adott csomagokról az esetleges további vitákhoz...
Szóval lehetne ezeken a dolgokon javítani, ha egy kicsit jobban odafigyelnének a szolgáltatók a minőség, elégedettség és a hírnév javítására, hogy könnyebben kezelhetők legyenek az ilyen negatív szituációk. -
szilard28
aktív tag
még mindig hülyeségeket beszélsz.
a futáros haverod meg megy a sittre súlyos testi sértésért. persze ha feketemunkás, akkor nem csoda hogy nem akarózik neki megvárnia a rendőrséget. mindenkit minősítenek a haverjai, neked ilyen sittesek jutottak, ez van. érdekes a jogfelfogásod, hogy nem lehet valakit visszatartani, de súlyos testi sértést lehet okozni. de majd magyarázkodhat a bíróság előtt, hogy miért szállított ki egy fiktív cégtől egy fakockát és miért alkalmazott erőszakot a pénz megszerzése ill. megtartása érdekében.
a bolt szabályzata meg a btk-ra ill. a be.-re semmilyen befolyással sincs. a kisboltoknak semmilyen szabályzatuk sincs, mégis visszatarthatják a tolvajt. és hiába lenne a szabályzatban olyan, ami nincs a jogszabályban, az érvénytelen lenne, vagy szerinted ha a sarki abc eladója beleírja a szabályzatba, hogy minden jó csaj köteles lesz*pni, akkor az úgy is lesz? pont a balekok azok, akik azt hiszik hogy egy szabályzat a jogszabályok felett áll.
Magyarországon a biztonsági őrnek lényegében semmivel több jogköre sincs bűncselekmény esetén, mint egy átlagpolgárnak. vagy te most azt akarod bemagyarázni, hogy ha egy zsebtolvajt a villamoson, nem állíthatom meg.és nézd már meg mi az orgazdaság, mielőtt még nevetségesebbé válsz!
"Orgazdaság
379. § (1) Aki
a) költségvetési csalásból származó vámellenőrzés alól elvont nem közösségi árut,
b) jövedéki adózás alól elvont terméket, vagy
c) lopásból, sikkasztásból, csalásból, hűtlen kezelésből, rablásból, kifosztásból, zsarolásból, jogtalan elsajátításból vagy orgazdaságból származó dolgot
vagyoni haszon végett megszerez, elrejt, vagy elidegenítésében közreműködik, orgazdaságot követ el."
saját célra vásárlás nem lehet orgazdaság.
az az orgazda, aki pl. kínából behozott cuccokat vagyoni haszonszerzés céljából vámfizetés nélkül továbbértékesít. gondolom te is ismersz ilyen embert. -
Chaser
legenda
válasz
szilard28 #976 üzenetére
Figyelj csak, van egy futáros cimborám. Megpróbálnád "feltartóztatni" nem csak a pénzedet bukod hanem pár fogadat is mellé. Másrészt ő speciel lesz@rja, hogy mi van a csomagodban, meg se várja hogy kibontsd - mint minden értelmes futár -. Tudod mi a futár munkája? Kézbesítés. Pont. Ha valaki nem veszi át, ráírja hogy a paraszt nem vette át és tovább megy. Mit foglalkozik a futár vele szerinted, hogy te mit rendeltél meg mit nem? Nem az ő dolga. Ha jó fej akkor megvárja hogy megnézd, de magával b@szik ki ha gebasz van. Várja ott a rendőrséget fél napig, a csomagokat meg majd a jó tündér ki fogja szállítani helyette? Ne nevettess már
A tisztességes futár kézbesít és ott véget ért a feladata. Az hogy vannak - jelzőt inkább nem mondok mert világűrig bannolnának - emberek, az nem az ő baja/gondja/dolga/munkaköre. Stimm?
Van a hülyeségnek egy határa, aki fél áron akar venni 100 ezres telefont az morfondírozzon el ezen. Csodák nincsenek. Én kapásból az ilyet tartóztatnám le orgazdaságértúgy látom ez az, ugye nincs a jogszabályban az hogy jogerősen elítéljék...na de bolti ár fele alatt venné a telefont? Ez orgazda lesz..ilyen alapon a futár zárja rád a lakást, hagyjuk már
Biztonsági őrös hasonlat nagyon sántít..te az áruházba belépve elfogadod annak szabályzatát. A futár nem fogad el a te szabályzatodból semmit, max ha akar.
-
szilard28
aktív tag
te tényleg writeonly vagy? a jogszabályban szó sincs arról, hogy jogerősen elítélteket szabad csak elfogni.
de rugdosd csak meg a hipermarket biztonsági őrét azt hangoztatva, hogy ártatlan vagy, amikor lopás miatt akar visszatartani.
és aki a tolvajt futni hagyja az ártatlanság védelme miatt az BALEK.
raziel: ez pont így van, bármelyik tisztességes futár megvárja a rendőrséget, ha a vevő kihívná. aki nem, annál ez plusz bizonyíték a bűnrészességére.
-
raziel01
veterán
Mondjuk ha a futár normális akkor mondani kell neki, hogy most rögtön kihívom a rendőrséget és legyen szíves várja meg velem.
A másik pedig az, hogy sose utalok noname embernek.
Kicsit kéne csak gondolkozni. Sokan arra nem veszik a fáradtságot, hogy google-ben rákeressenek a számlaszámra.
-
szilard28
aktív tag
attól hogy egy hulla felett állsz egy késsel, még nem vagy jogerősen elítélt gyilkos.
de bárki visszatarthat, ha el akarsz menekülni.
te komolyan azt gondolod, hogy csak a jogerősen elítélteket lehet elfogni, másokat meg nem, hiszen ők még ártatlanok? te komolyan akkora balek vagy, hogy egy tolvajt, vagy csalót futni hagynál, aki éppen az imént lopott meg? átadta a kamu terméket ÉS átvette a pénzt.megint a jogszabályokkal vitatkozol, nem velem. láthatóan egyáltalán nem tudod, miről beszélsz.
-
szilard28
aktív tag
valóban hagyjuk, a jogszabályokkal felesleges vitatkoznod:
"(3) A bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt bárki elfoghatja, köteles azonban őt a nyomozó hatóságnak haladéktalanul átadni; ha erre nincs módja, a rendőrséget értesíteni."
Átvette a pénzt egy fakockáért - csalás - bűncselekmény - elfogható.
Ilyen egyszerű.Aki meg egy zsebtolvajt nem tart vissza, az ugyanolyan balek, mint aki kamuwebshopból rendel.
-
szilard28
aktív tag
a biztonsági őröknek nincs több jogkörük mint egy magánszemélynek.
de egy sima kisbolt eladója is visszatarthat, pedig ott nincs kifüggesztve semmilyen szabályzat.
és igen visszatarthatsz engem, ha a pénztárcád eltűnése előtt éppen a seggednél matattam, ezért alapos okkal feltételezed, hogy én loptam el. Persze kiderülhet, hogy csak buzi vagyok, és így udvaroltam, de téged akkor sem vesznek elő személyi szabadság megsértésért. De engem már igen, ha megrugdoslak téged, ha egyértelműen hívtad már a rendőröket.mindenki eldöntheti, hogy egy csaló webshop alvállalkozóját visszatartja-e, vagy lesz olyan balek hogy még integet is neki, amikor a kicsalt pénzével eltűnik.
egy valódi futárcég becsületes alkalmazottja pont hogy megvárná ilyenkor a rendőrséget. ha el akar menekülni, az is csak a bűnösségét támasztja alá.
és te belelátsz a jövőbe, hogy a csomagot átadó személy egy független cég alkalmazottja és nem a csaló bűntársa? igazolta magát bármivel is? NEM, vagyis joggal feltételezheted hogy bűntárs. Ugyanúgy ha egy parkolóban veszel egy rézgyűrűt, majd fél perc múlva veszed észre a csalást, az eladót utólérve visszatarthatod.
nehogy már a csalókat kezdjük el védeni!
-
Chaser
legenda
válasz
szilard28 #967 üzenetére
Jah tényleg, mintha az áruházba belépve bizonyos feltételeket elfogadnál...ne hasonlítsd már egymáshoz a két szitut. De mondok jobbat. Futárnak nem kötelessége ám, hogy egyáltalán megvárja hogy te kibontsd a csomagot. És akkor ott pont is van. Ha az ügyfélnek nem tetszik ráírja, hogy a paraszt nem vette át aztán ennyi. Megyek az utcán, észreveszem eltűnt 20 rugó a zsebemből, te meg mellettem mész el, szépen beváglak a bokorba amíg megjön a rendőrség? alapos gyanúm van hogy te loptad el..ne csináljuk már.
Te meg valószínűleg belelátsz a jövőbe és a múltba, hogy tudd az éppen kiérkező futárcéget mikor alapították meg mikor nem..jah hogy utólag okos vagy, és mi van ha nem? Egy nyeszlett futárt lehet fel tudsz tartóztatni, ha sáros ha nem, de ha nem nyeszlett úgy szájon ver papi, hogy nem csak a pénzed buktad hanem pár fogat is melléEgyik haverom is hasonló alkatú futár, megnézném ahogy "feltartóztatod"
Mondjuk ő nem olyan hülye, hogy megvárja amíg te kibontod a csomagot, pénz, aláírás aztán viszlát..ennyi a dolga...Gondolkodni kéne inkább, nem rendőrösdit játszani.
-
szilard28
aktív tag
"Az meg ha a futár meglegyint nem verekedés, hanem önvédelem.."
Próbáld ki ezt az "önvédelmet" akkor, ha egy hipermarket biztonsági őre megállít lopás gyanújával.
A sértettnek nem kell tudnia, hogy éppen a pénzt átvevő személy független és becsületes futárcég alkalmazottja, hanem alapos okkal feltételezheti, hogy a csaló webshop vagy magánszemély alkalmazottja. Így a vevőre semmilyen bíróság sem bizonyítaná a személyes szabadság megsértését (ha azonnal hívja a rendőrséget), mert bűncselekmény gyanúja és nem polgári követelés miatt tartja vissza. Bűncselekmény elkövetőjét meg bárki visszatarthatja a rendőrség kiérkezéséig. (lehet akár betörő vagy csaló. vagy te egy betörőt sem tartanál vissza, mert mi van ha ártatlan és csak részegen eltévesztette a házszámot hazafelé?) Ha a futár verekedik, akkor meg pont ellene lehet tevőleges önvédelemmel élni.Persze lehet olyan balek, hogy szépen hagyja elmenni a kicsalt pénzzel, aztán kiderül a nyomozáskor, hogy a futárcég sem létezik, így garantáltan nem lehet a csalókat megtalálni. Míg a rendőr kihívásával igazoltatják minden felet, így behívhatóak később vallomástételre.
"2/1. Lóti-Futi Futárszolgálat Betéti Társaság
Bejegyzés kelte: 2013/06/21 Közzétéve: 2013/07/04
Hatályos: 2013/06/21 ..."
Az illető július 1-én rendelt a kamuwebshopból, amit egy 9 napja alapított "futárcég" szállított ki. soha nem ítélnének el, ha egy ilyen cég "alkalmazottját" visszatartod, miután átvett tőled pénzt egy fakockáért. -
Chaser
legenda
válasz
szilard28 #965 üzenetére
Ahan, ez csak ott bukik meg hogy zárod rá a bejárati ajtót?
és ha bezárod személyi szabadság korlátozása..és ha ő el akar menni mit csinálsz? Én szerinted hagynám hogy rám zárd az ajtót?
Eleve mért menne be lakáson belülre ha nem akar? Meg ilyen apróságok. Ha kamu cég is, te azt előre nem tudhatod, nem vagy te rendőrség se bíróság hogy intézkedj. Attól, hogy a futárcég kamu, az alkalmazottnak nem kell feltétlen annak lennie..sőt. Az meg ha a futár meglegyint nem verekedés, hanem önvédelem...szép is lenne már, ha futárokat zárogatnánk a lakásba, pláne mert egyesek azt hiszik a jó tündér webshopokat is csinál ahol fél áron lehet vásárolni
Nagyon egyszerű a megoldás, aki ilyenre vetemedik, kösse ki, hogy csak MPL üzleti csomagot vesz át a magyar posta alkalmazottjától, vagy egyéb ismert futárcéget, mással nem áll szóba. Ha ez nem felel meg a shopnak akkor kamu az egész, már itt kibukik. Persze ehhez gondolkodni is kéne ugye... -
szilard28
aktív tag
a lenti esetben is kamufuti bt volt a futárcég, amely ügyvezetője elérhetetlen volt. Valószínűleg nem véletlen, hogy egy ilyet bíznak meg a csalók, és nem egy komolyabb céget.
Ha a futár verekszik, akkor ő mehet a sittre, a rendőrt meg hívhatja, ha már én is hívtam (a visszatartást nem úgy gondoltam, hogy egy bézbólütővel szétverem a térdét, elég bezárni a bejárati ajtót és azonnal hívni a yardot, főleg ha nem egy ismert futárcég, hanem egy kamubt.)Abban igazad van, hogy extra baleknek kell lenni ilyenhez.
-
Chaser
legenda
válasz
szilard28 #963 üzenetére
hát persze...próbálna engem valaki visszatartani, magzatpózba sírná magát vissza
keljfeljancsi meg rád hívja a rendőrséget ha nem tudja magát megvédeni, nem vagy te oknyomozó riporter hogy feltételezz ilyen esetben, csak egy szimpla palimadár...nem elég hogy átvertek, még jól körbe is röhögnek. Ezt most ne vedd magadra, azoknak szól akik azt hiszik, hogy pl 80k-s telefont majd 40-50k-ért hozzájuk vágnak "nyitási akcióban" meg egyebekben...18 éves kor felett úgy az ember ne nagyon higgyen már a mesékben ilyen szinten.Amit lehet csinálni, azonnal be a yardra feljelentést tenni, utána postára vagy a futárcéghez, megpróbálni zároltatni a pénzt. Valószínűleg ha már valaki ezt meglépi, automatikusan bekerül valami folyamatba a pénz és nem fogják elküldeni a feladónak, de ehhez rendőrség is tuti kell. Ez tipikus olyan dolog, hogy nem az utókezelésen van a hangsúly, hanem a megelőzésen. Ami túl szép hogy igaz legyen, az nem is igaz.
-
szilard28
aktív tag
" Onnantól kezdve, hogy átvetted a csomagot, semmilyen jogalapod nem lett volna elvenni tőle a pénzt. Ha megteszed garázdaság, és mondjuk rablás vádjával most valszeg nem nagyon tudnál gép előtt lenni arra ahol lennél. "
De a vevő jogos alappal feltételezheti, hogy a futár is részt vesz a csalásban, így visszatarthatja a rendőrség kiérkezéséig.
-
trufa12
addikt
válasz
pipemanátver #961 üzenetére
a cég neve csak nekem tűnt fel...
-
pipemanátver
újonc
SV Pipeman károsultak!!!!!
Ha belefutottál SV pipeman KFT-be,vagy Wessely Péter Balázsba,Kelemen Zsoltba,Víg Olgába... akkor a legfontosabb,hogy jól gondold meg mit teszel ,mert engem és még jó pár embert átvertek. Az volt az ígéret,hogy megveszik a házat,lakást de ez egyikünknél sem történt meg!!Pénzt kértek tőlünk értékbecslésre,ügyvédi munkadíj biztosítékra,energetikai tanusítványra,tulajdoni lapra,térképre.De adás-vételi szerződést egyikünkkel sem irtak alá, hónapok óta,állandóan újabb időpontokat adnak. Az időpontok lejárta után bánatpénzzel hiteggettek mindenkit,de azt sem kapott senki hónapok óta. Minden határidő lejárta után én már megtettem a feljelentést!! A rendőrség azt kérte,hogy minnél többen tegyék ezt meg,akik hasonló károsultak!!Már vagyunk páran !!!Ha Te is az vagy jelentkezz az svpipeman@freemail.hu -n!!!!
-
trufa12
addikt
Hát igen, ... nekem is meg volt a tanuló pénzem, nem láttam 1 ft-ot sem, szóval semmi értelme a dolognak
pedig akkor sokan tettek feljelentést, plusz be is zárták az elkövetőket... de pénzt azt nem kaptam mert az tudni illik az elkövetőnek kell vissza fizetni,, mielőtt le csukják... persze ő hülye lesz kifizetni (plusz valószínű nem is volt már meg a pénz addigra... ) meg hát tényleg ha már ül , minek fizessen xD -
Chaser
legenda
Nem azért, mert bántani akarnálak. De legyünk már reálisak...ilyenhez kell egy madárfogó, meg egy madár is. Most legalább tudod, az utánvét semmivel nem biztonságosabb előreutalásnál...annak is örülhetsz egyáltalán, hogy a futár vett fel jegyzőkönyvet. Neki nem az a dolga, hogy ellenőrizze mit kértél, csak annyi hogy szállítson. Onnantól kezdve, hogy átvetted a csomagot, semmilyen jogalapod nem lett volna elvenni tőle a pénzt. Ha megteszed garázdaság, és mondjuk rablás vádjával most valszeg nem nagyon tudnál gép előtt lenni arra ahol lennél. Ha valami feltűnően olcsó ott gáz van...persze polgári peres úton talán 5 év múlva láthatsz a pénzedből valamennyit, de én elkönyvelném tanulópénznek és beraknám a "hülyeségnek is van határa" fiókba...
-
tDr1v3r
veterán
Én ezt annyival szoktam megoldani, hogy behívom a futárt, szépen megmutatom neki hogy megvan a mani, DE még mielőtt megkapja szépen felbontom és megnézem a csomagot. Eddig mindegyik belement ebbe... mondjuk csalással se találkoztam ilyen téren (csak előre utalásosnál), de ez valamennyire biztosít is hogy legalább a pénzem ne vesszen el.
A magyar rendőrség meg olyan amilyen...
-
kaposi1
tag
válasz
#64791808 #955 üzenetére
Szia!
Teljesen mindegy ki mit gondol a tény az hogy egy 50ezer Ft-ot meghaladó bűncselekmény történt.
És a rendőrség dolga nem az hogy elgondolkozzon azon hogy én vajon miért ültem fel egy ennyire olcsónak hirdetett készüléknek.
Ha már a paragrafust betartják pontról pontra más esetekben akkor én is elvárom ezt tőlük egy ilyen dolog kapcsán is.
Egyébként ami a legnagyobb biztonságot jelentette számomra az volt hogy UTÁNVÉTES rendelést kértem.
Mint kiderült erről is többet tudnak a bűnözők.
Ugyanis addig nincs csomagbontás amíg a futár kezében nem landol az összeg.
Én abban hibáztam de nagyot hogy abban a pillanatban nem hívtam a rendőrséget és hagytam a futárt elmenni a pénzzel.
De ha valaki a 7-ik 12 órás éjszakást nyomja zsinórban és reggel felkeltik 2 óra alvás után az nem biztos hogy egy pillanat alatt jó döntést tud hozni. -
törölt tag
1., Ez itt magyarország, és tudom, hogy egyesek szerint ezt így leírni ősi román szokás, de sajnos a tények kiválóan jellemzik az országot: itt a csalókat támogatja a hatóság.
2., egy Galaxy S3 telefont kínáltak eladásra 58000Ft-ért... ...most nyitottak egy Web áruházat... ...A nyitási akciók miatt ilyen olcsó most a készülék...
Egy Galaxy S3 ára most 120 ropi. Ha valahogy sikerült nettóért megcsípni, az 95. Ezeken úgy 10-12% árrés lehet, tehát a diszribútori ár valahol nettó 80 ezer lehet. Vajon hogy lehet, hogy valaki bruttó 58-ért adja ezt a terméket, még áfát is fizet, és még árrése is van, és a cége adót is fizet? Ehhez nettó 35 körül kell beszereznie a készüléket. Ezt az árat, ha direktben Dél-Koreából rendelsz 1000 darabos tételt, vám, áfa és egyéb díjak és adók nélkül, akkor sem tudod elérni. Tehát a telefon vagy lopott, vagy átverés.
Nem akarnék személyeskedésbe belemenni, hogy vajon gondolkodni felejtettél el, vagy arra számítottál, hogy lopott árut kapsz, ami erkölcsileg... De felteszem, hogyha valaki megpendítené, hogy a pofáraesésedben nem teljesen vagy vétlen (és akkor úgy érzem, nagyon korrekt voltam), tán meg is sértődnél.
Ne érts félre, szerintem a rendőrségnek kutya kötelessége lett volna semmi perc alatt felderíteni egy ennyire egyértelmű bűncselekményt (mert ez az), de kár lenne a sztorit úgy beállítani, hogy szegény te, mennyire átvertek, és senki nem tesz semmit, mert nem teljesen ezt érzem valóságnak.
-
EmberXY
veterán
Én is pont ilyesmikre gondoltam, a whois alapján...
Valahogy csak lehet egy pontot találni, ahonnan el lehet jutni egy érintett emberhez...
Az e-mail cím mpp-s, az valószínűleg "eldobható", de a cégen keresztül csak lehet valamit találni...
Az már a nyomozókon múlik, hogy meddig jutnak el, vagy éppen mennyire sz@rnak az egészre... -
Egzotikus országokba regisztrált domain esetén esély sincs arra, hogy a szolgáltatóból a magyar rendőrség bármit is kivasaljon. Már, ha egyáltalán eljut odáig, de jellemzően nem fog. Ellenben, ahogy nézem a www.szorel.eu-t a DotRoll-nál regelték, valszeg a tárhellyel együtt, ami azért jó, mert meg lehet őket keresni, plusz a fizetési lehetőségek így néznek ki, szal lehet, hogy van vmi nyoma a dolognak (bankszámlaszám, személyi szám, bankkártyaszám).
-
kaposi1
tag
Szia!
Köszi a biztatást.
Természetesen rendőrségi ügy folyamatban.
Én a magam eszközeivel sajnos nem sokra jutottam.
Majd idővel kiderül hogy mit végeznek derék rendőreink ez ügyben.
Minden esetre már az is valami hogy még nem zárták le a nyomozást sikertelenül.
Legalább is végzést még nem kaptam róla.Üdv : Laci
-
EmberXY
veterán
Hú, ez tényleg nem egyszerű, pofátlan egy dolog...
Viszont szerintem nincs veszve még a dolog, ha nyomozás indul, előbb-utóbb ki fogják deríteni, hogy a weboldalt (domaint) hol és mikor regisztrálták, kinek a nevén, milyen IP-ről, szolgáltatótól, stb, sok mindent meg lehet tudni... Bizonyára külföldi szerveren van a lap (.eu), ez nehezítheti a folyamatot, de ha a rendőrség elég tökös, és tényleg foglalkozik az üggyel, ugyanúgy kikérhetők az adatok. Ha így találnak valakit, az már előrelépés...
Indításnak mondjuk ha a www.eurid.eu oldalon a whois search mezőbe beírod a szorel-t, és a GO-ra klikkelsz, infókat találsz arról a domainről, legalábbis, hogy hol, mikor regisztrálták, még konkrét cégnév, név, cím, mail cím is van, de hogy az az ember/cég miként köthető az oldalhoz, az már további kérdés, de legalább valami kézzel fogható, elindulni biztos el lehetne vele... Nyilván a rendőrség még ennél is többet ki tud majd deríteni.Egyébként írtad, hogy semmi gyanús nem volt a webshopban, hát a helyesírási hibák éppen arra utalnak, hogy össze lett csapva, ezt így az emberek arcába tolni nem lehet, ez már eleve gyanús lehetett volna...
Továbbá érdemes (lett volna) megnézni az elérhetőségeket, milyen cég, nevek, stb.. A csaló oldalaknál általában csak egy mail cím van, na az ilyen nem megbízható szerintem...Összességében kitartást és sok sikert kívánok az ügy megoldódásához.
-
kaposi1
tag
Sziasztok!
Történetem tanulságos ezért megosztom másokkal is.
Miért is érdemes Magyarországon csalni az internet segítségével hiszen a törvény adta jogok és pontról pontra betartott kötelezettségek végett úgy sem deríthető ki az elkövető kiléte.
2013.07.01-én Az Apród.hu internetes oldalon megláttam egy hírdetést amiben egy Galaxy S3 telefont kínáltak eladásra 58000Ft-ért. Vadonat új, bontatlan két év samsung garancia stb...
Na gondoltam itt az a telefon amiért már hetek óta bújon a netet számtalan készüléket megnézve ill telefont felhivva.
Egy 70-es elérhetőség volt megadva amin egy férfi közölte hogy most nyitottak egy Web áruházat ennek a termékeit árulja ill. hírdeti az Apród.hu-n.A nyitási akciók miatt ilyen olcsó most a készülék és megadott egy weboldal címét ( szorel.eu) Annyit mondott hogy keressem fel a web áruházat onnan tudom megrendelni a telót.Én ezt meg is tettem ahol egy olyan profin elkészített oldal fogadott hogy semmi gyanum nem merült fel azzal kapcsolatban hogy egy nagy átverés gazdája leszek hamarosan.
Volt ott a szagelszívótol kezdve a 46'-os smart Tv-ig minden.
És felettéb kedvező nyitási akció áron hírdetve a termékeket.Hozzáteszem nem ez lett volna az első vásárlásom a neten szóval jártam már egy két web áruházban, de még csak a gyanu se merült fel bennem hogy valami nem stimmel.
Gyorsan körülnéztem és irány a Telefonokat ígérő fül ahol meg is találtam a készüléket fehér ill. fekete színben.
Pár gyors kattintás és már kosárban is volt a termék ahogy az a web shop-okban már megszokott.
Utánvétes fizetést választottam máshogy nem is mentem volna bele.Még aznap jött is a visszaigazoló email hogy a vásárlást rögzítették.
"Üdvölettel:
Szorel Webáruház
Dátum 2013.7.1 16:00:54
Megrendelt termékek Ár/darab ÁFÁ-val Darabszám Adó Összesen ÁFÁ-val
Termék sorszáma: 211272
Samsung i9300 Galaxy S III (S3) 16GB Fekete
58 000 Ft 1,00 27.0 % 58 000 FtKiszállítás típusai: 0 Ft
Fizetési mód: Fizetés utánvéttel 0 Ft
VÉGÖSSZEG ÁFA nélkül
VÉGÖSSZEG ÁFÁ-val 45 669 Ft
58 000 Ft"Másnap kaptam is egy email kora reggel hogy a csomagot a következő napon kapom meg.
"rendeles@szorel.eu <rendeles@szorel.eu>
júl. 3.
címzett: saját magam
A tegnapi napon átadtuk csomagját a futárszolgálatnaknak. Kiszállítás a mai napon várható.
Köszönjük, hogy nálunk vásárolt!
Üdvölettel:
Szorel Webáruház "
Másnap reggel éjszakás műszak után gyorsan ledöltem még egy kicsit aludni hiszen tudtam már hogy de-t futár fog érkezni aki hozza a telefont.
10:00 óra köröl meg is érkezz a Lóti Futi Futárszolgálat Bt ( ennek szintén jelentősége lesz) embere aki átadta nekem a csomagot de természetesen felbontás előtt kifizettem neki az 58000+2000Ft postaköltséget.
Mondjuk az áruház az oldalukon azt ígérte hogy most a szállítás is díjtalan de gondoltam sebaj ezen a a 2000Ft-on már nem múlik a dolog.Nos legnagyobb meglepetésemre csomag felnyitása után egy Galaxy doboz méretre vágott, FAKOCKA bújt elő a csomagból!!!!!
A futár rám nézett és csak ennyit mondott. "Gondolom nem ezt rendelte?"
Először fel sem igen fogtam hogy mit látok.
Csak bámultam banbán a kockára hogy ezt bizony bekajáltam rendesen.Mikor felocsúdtam első megdöbbenésemből kérdeztem a futárt na akkor most mi legyen.
Az utánvét nyugta hátuljára írtunk egy úgy nevezett jegyzőkönyvet amiben ez állt.
" A csomagban nem azt adták fel amit rendeltek.
Fakocka érkezett telefon helyett."Majd megadta nevét és telefonszámát és azt tanácsolta hogy most fáradjak be a rendőrségre és tegyek feljelentést.
Ő meg távozott a pénzel amit így utólag már tudom nagy hiba volt hogy engedtem.
Ahogy elment a futár még mindig nagy kábán gyorsan felkerestem azt a bizonyos web áruház lapját hogy akkor most mi is a helyzet.
Hozzáteszem a rendeléstől kezdve a kézbesítés napjáig többször felkerestem az oldalt és mindíg be tudtam lépni az oldalra.
De most a web cím felkeresése után már ez a szöveg fogadott a helyén.
"Oldalunk jelenleg fejlesztés alatt áll. Reméljük, hogy 1 napon belül el tudjuk hárítani a felmerült hibát. Addig szíves türelmüket kérjük. Oldalunk átalakítása nem jár a jelenlegi megrendelések elvesztésével. Azokat a készlet arányában továbbra is teljesíteni tudjuk.
Üdvözlettel:
Szorel Webáruhá csapata! "
És jelenleg is ez a szöveg van az oldalukon , kedvesek nem?
Nos természetesen azonnak indultam a rendőrségre hiszen ez még úgy nevezett forró nyom volt akkor.
Hiszen alig egy pár perce ment el a futár, a pénz nála, gondoltam majd a rendőrség intézkedik hogy megakadályozzák abban hogy ez a pénz kifizetésre kerüljön a csalóknak.De elég naív voltam.
Szóval feljelentés megtörtént ahol szinte könyörögtem nekik hogy MOST hívják fel a futárt és beszéljenek vele.
De ez náluk nem így működik ám.
Majd mi szépen felderítjük az ügyet.
Hozzáteszem hogy az Apródos hírdetéstől kezdve az email-ek másolatáig mindent kifényképeztem és egy pendrive-n átadtam nekik hogy csatolják a feljelentéshez.De már szinte az is probléma volt a szobában hogy egy rohadt pendrive-ról beolvassanak pár képet. Az meg hogy megnézzék a hírdetést a neten teljesen elképzelhetelen volt a jegyzőkönyv készítője számára mert mint mondotta net hozzáférés csak külön engedélyre lehetséges!!!!
Az eszem megáll internetes csalók nyomába eredni 2013-ban internet hozzáférés nélkül.Szóval biztosítottak hogy nyugodjak meg hosszas nyomozás következik. ):
Természetesen nem nyugodhattam, és a nap folyamán többször kerestem a futárt, akivel többször is sikerült beszélnem.
Aki elmondta hogy a későbbiekben a nap folyamán több ugyan ilyen fakockás teljesítést sikerült kiszállítania.Azt is elmondta hogy a továbbiakban már az ilyen további csomagokat kézzel nyomkodos után megállapította hogy szintén fakocka lehet benne ezért ezeket már nem volt hajlandó kézbesíteni.Számoljunk csak!
A hírdetést a megszünéséig több mint 300-an néztés meg ha csak a 10%-át sikerült bepalizniuk az mennyi is?30X60000FT = 1800000FT!!!!!
Nos ezután kezdett igazán érdekessé válni a történet és egyben dühítővé is.
Még aznap visszamentem a rendőrségre és ragaszkodtam hozzá hogy a futár nevét és telefonszámát vegyék bele egy kiegészítő vallomásba és csatólják a jegyzőkönyvhöz.
Hiszen ez az egyetlen kapocs az elkövetőhöz a futár cégen keresztül.Na meg a csomagot feladóként feltüntető KOKO Team Bt 7622 Pécs Bajcsy Zsilinszky Endre utca 06.
Ami természetesen egy fals cím mint ahogy utánajártam ez egy 2004-ben bejegyzett Személy és Vagyonvédelmi, Szolgáltató Betéti Társaság-ot takar.Természetesen a lehetőségeimhez képest megengedett eszközökkel én is próbáltam kideríteni dolgokat.
Ismételten felhívtam a futárt akivel most már kicsit keményebb hangot ütöttem meg és ragaszkodtam hozzá hogy adja meg a főnöke telefon számát vagy elérhetőségét mert ilyen hogy Lóti-Futi Futárszolgálat BT. 7186 Aparthant József Attila ut 43. Adószám : 24396820-1-17. Cg.: 17-06-007009 Telefon: 06 1 700 4105 gyakorlatilag elérhetetlen , a neten se található elérhetőségük,ill a szám felhívása után ez a kedves gépi szöveg fogad.
"Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk hogy előfizetése lejárt.
Előfizetését bejelentkezés után meghosszabíthatja a telefonáló.huweb oldalon."A futár a kért számot nem volt hajlandó megmondani,nekem meg telefonban sok eszközöm nem volt hogy mégis szóra bírjam.
Természetesen érdeklődtem az Apród.hu-n is hogy történt-e a rendőrség részéről megkeresés ez ügyben.
A válaszuk Jul 10-én!!!
"Apród.hu Ügyfélszolgá <info@aprod.hu>
júl. 10.
címzett: saját magam
Nagyon sajnáljuk, de addig nem tudunk lépéseket tenni a felhasználóval szemben, amíg másik megkeresés nem érkezik vele kapcsolatban. Minden ilyen esetben korlátozottan tudunk csak intézkedni, egy bejelentés nem elegendő ahhoz, hogy a hirdetést vagy a hirdetőt eltávolítsuk rendszerünkből, ha a felhasználó hirdetése megfelelő.
Ha egy hirdetés szövegezése szabálysértő, vagy tiltott terméket hirdetnek és erről érkezik bejelentés, úgy azonnali hatállyal eljárunk. Azonban ha a hirdetés nem sérti a szabályzatunkat, úgy csak több bejelentés, vagy hivatalos rendőrségi, ügyvédi megkeresés alapján tudunk eljárni.
Ha a feljelentése alapján elindítják a nyomozást, a hatóság általában hivatalos megkereséssel fordul oldalunkhoz, hogy a szükséges és még hiányzó adatokat beszerezzék. Ilyen esetben a lehető legteljesebb tájékoztatást adjuk, hiszen a nyomozás eredményes lezárása és az elkövető kézre kerítése közös érdekünk.
Amint a hivatalos megkeresés eljut hozzánk, azonnal megtesszük a szükséges lépéseket a hirdetővel szemben.
Figyelmét és együttműködését köszönjük!"
Vagyis Július 03-tól 10-ig még csak megkeresés se történt ez ügyben!!!!!
Ezen felmérgesedve visszamentem a rendőrségre és megkérdeztem az ügyintézőt hogy ugyan már miért nem történt még hivatalos megkeresés.
A válasz.
"Szabadságomat töltöttem, az nekem is jár!!!!!
Majd most kezdek el foglakozni az üggyel és írom meg a hivatol megkeresést a hírdetési oldalnak."Csak csendben megkérdezném másnak addig nem lehett volna odaadni hogy foglakozzon vele? Már így is réges régen nem forró nyom volt, de a pénzem esetleg a gyors intézkedésnek köszönhetően esetleg visszatarthatták volna.
Telt múlt az idő az ügyintéző egyszer keresett hogy további kérdéseket tegyen fel az üggyel kapcsolatban.
Tegnap azaz 2013 Augusztus 18-án gondoltam felhívom az ügyemben eljáró hölgyet hogy ugyan már adjon valami tájékoztatást hogy még is mi történik.
Elmondta hogy nem egyszerű a dolog kiderítése mert elég jól megszervezett dologról van szó.
És hogy majd hivatalosan úgy is tájékoztatnak ahogy azt szokták.Hogy én ezen mennyire nem vagyok meglepődve.
Aztán eszembe jutott hogy igaz hogy elérni nem tudtam a futárszolgálatot de esetleg a a belföldi tudakozó tud egy elérhetőséget hozzájuk.
És mit ad isten egy megadott mobil számon a futár jentkezik aki a a csomagot hozta!!!!!!
Kérdésemre hogy ugyan mi a szar történik a pénzemmel és hogy egyáltalán miért ő vette fel ezt a telefont holott idáig csak a saját számát adta meg, elég hebegve hápogva azt válaszolta hogy hívjam vissza egy félóra múlva addigra kideríti hogy mi lett a pénzemmel?Nem telt bele 10 perc és visszahívott hogy 2103.07.08-ig visszatartották a pénzt, de mmivel addig hivatalos megkeresés a rendőrség részéről nem történt így kifizették azt a csomag feladójának.
A következő lépésem az lesz hogy szerdán azaz 21-én mert ugye négynapos ünnep van ezen információ birtokában bemegyek a rendőrségre és megkérdezem ugyan mi a jó büdös francot csinálnak ők nyomozás címén?
Nekik lett volna joguk megkérdezni a futárszolgálatot hogy ugyan már milyen címre is utalják ki, és kinek ezt az összeget .
Valami számlázási cím csak létezik ahová elküldték.Ezek után azt is könnyű kitalálni hogy mi fog történni.
Pár hónap múlva kapok egy hivatalos levelet amiben közlik majd hogy az Elkövető kilétét bizanyíthatóság hiányában megállapítani nem tudták és az ügyet lezárják.
Csak csendben jegyzem meg ha esetleg a Tatai rendőrség foglakozik az üggyel akkor esetleg eredményes lett volna a nyomozás.
http://index.hu/belfold/2013/07/14/ketmilliot_csaltak_ki_82_vasarlotol/
Bár még nincs lezárva az ügy de kétlem hogy a Komáromi szervek ugyan ezt az eredményt majd fel tudják mutatni.
-
-
duckload
aktív tag
Üdv.
Segitséget szeretnék kérni.
Még nem 100% de kezd ugy tünni hogy átvertek.
kf_design nevü felhasználó val egy logitech g27 kapcsán kezdünk privátokat itni egymásnak . Ő kinálta nekem én vettem meg.
Megegyeztünk hogy előre utalok másnap feladja. Elvileg ma kéne megjönni de semmi. Megigérte hogy tölt fel képet feladási bizonylatról de nem reagál csak egy sms-t irt hogy feladta és madj küldi képet.
Szerencsére először azt mondtam személyesen veszem át igy nevet, tel.számot, címet kiszedtem belőle.06206105755
Kovács Ferenc
Bank: OTP
Számlaszám: 11773085 - 00356538
Hahót Deák Ferenc utca 23Az utalás meghaladja az 50ezer Forintot most mit csináljak? Van esély hogy visszakapom az összeget?
Ha valaki tud segiteni megköszönném.Igen tudom hogy én voltam a hülye, mindössze az érdekel hogy menyibe kerül nekem az egész és mekkora esély van rá hogy visszakapom a pénzt.
-
avp1
csendes tag
250 GB XBOX Kinectes átverteket keresek akik Jónás Nikolett névre utaltak!! Kérem írjanak privátba vegyék fel velem a kapcsolatot.
avp1@vipmail.hu -
Maclod
újonc
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy csalásnak minősül-e az az eset, ha egy ismerősöm külföldre csalt dolgozni, majd miután több, mint két hetet dolgoztam neki és kértem az előre megbeszélt heti fizetésem, nem adott egy fillért sem. Ezt követően saját költségemen hazautaztam, hogy ne bukjak még többet! A megdolgozott béremet, ígérete ellenére azóta sem kaptam meg.
Véleményetek szerint tehetek feljelentést a rendőrségen? (Szerződés nem volt, de bizonyítékom van rá, hogy dolgoztam.) -
MNorbert92
csendes tag
van egy úgynevezett Svindlerek listája facebook oldal. onnan kértem azonosítást névre és számlaszámra és meg is lett. Kiderült hogy a csávó 2 számlaszámmal csal és az oldal vezetője elküldött 7 embert akiket ugyanaz a személy károsított meg. Felvettem 2vel a kapcsolatot és mindegyiküknek megvan a bizonyíték , és mondták hogy ha megyek rendőrségre nyugodtan mondjam az ő nevük is.
11773425-02233419 Hadházi József = 11773133-00563507 Laczik Armand << ő a csaló!
-
avp1
csendes tag
válasz
MNorbert92 #937 üzenetére
Szia! Milyen számlaszámra utaltál illetve milyen névre, mert ketten vagyunk már x-boxosok és minél többen vagyunk annál több az esélyünk h csalásként elkezdik a nyomozást! A linket is is bedobhatod. üdv!
-
MNorbert92
csendes tag
válasz
MNorbert92 #939 üzenetére
kiderült hogy igen becsapott a csávó ,és egy úgynevezett svindlerek listája c facebook oldalon beazonosították és hogy többen tettek feljelentést ellene . én is megteszem holnapi napon!
-
raziel01
veterán
válasz
MNorbert92 #937 üzenetére
Soha semmilyen megbízható eladó nem fog belemenni abba, hogy csak az összeg egy részének megérkezése után feladja egy tök idegennek a drága cuccot.
Ez bukó lesz. De majd írj azért ha megjött. -
MNorbert92
csendes tag
Szevasztok!
Ahogy olvastam a kommenteket én is beleestem az apród féle vírusba...még nem biztos de nagyon olyan érzésem van. Előre is leszögezném hogy interneten aktívan szoktam vásárolni és semmilyen csalásnak vagy átverésnek nemvoltam az áldozata!
Történt , hogy egy Xbox 360 Slim konzolt találtam egész jó áron. Felvettem a kapcsolatot a személlyel (írásos bizonyíték van a vásárlás végbemenetelről , személy nevéről és bankszámlaszámáról) és kérdezősködtem hogy miért adja el , mennyi idős , hozzá tartozó kellékek doboza papír minden megvan e , kiadás éve stb. Láttam hogy tőlem nagyon messze , pontosabban kelet Magyarországon lakik és a személyes átvétel és kipróbálás nem volt lehetséges. Mondta hogy ha elutalom a pénzt akkor másnap nálam is lesz. Mondtam hogy ez így nem működik mert messze van és nem tudom kipróbálni. Erre ezt írta : "azt tudom felajánlani hogy elutalja a pénzt, én postázom megérkezésekor maga leteszteli és ha nem elégedett a termékkel ami ez kizáró ok akkor én visszavásárolom magától, sőt mi több 2 hét visszavásárlási garanciát vállalok." Felajánlotta hogy küldjek el 13E ft-ot , elküldi a terméket , és miután kipróbáltam küldjem a 12-t. Kért egy bizonylatot az utalásról , és a címem hogy hova küldje. Mondta hogy csütörtökön vagy pénteken jön meg. DE! Történt ma ugyanis hogy találtam még egy terméket az oldalán és írtam neki azzal kapcsolatban is , és megkérdeztem hogy sikeresen fel tudta e adni a boxot. 1 óra múlva pedig a felhasználó nem létezett már....Így ebből a reakcióból úgy érzem hogy meg lettem károsítva , és ha nem jön meg péntekig a termék akkor irány a rendőrség! Próbáltam és próbálok hinni , de a hozzászólások után elég nehéz...Ha megjön, akkor verejtékes homlokom megtörlöm és azt mondom hogy többet ilyet soha...ha nem akkor irány a rendőrség!
Vélemények ? -
Lui82
tag
válasz
#64791808 #930 üzenetére
Köszönöm a vàlaszokat! 50eft os tételnél is 250eft egy polgàri per indìtàs? és ha mégis elindìtja a pert és valami oknàl fogva megnyerné azt is nekem kellene fizetnem ugye? De ha nem én voltam a tolvaj, akkor csak nem verhetik ràm!? én is jó hülye voltam, hogy adásvételi nélkül vettem (megbizható volt a sràc, régebben is vettem màr tőle telefont) bocs a sok kérdésért csak izgulok, hogy mi sülhet ki belőle. Mert a tényleges kàrosult rajtam követeli a pénzt,màr felajánlott részletfizetési lehetősèget is,csak fizessek mert ha nem perel!
-
ricso_07
újonc
Helló egyszer már írtam a blogba, azóta voltak más fejlemények...
A sztori a következő.Apródon egy "úriemberrel" kötöttem egy megállapodást hogy egy laptopot hírdetett értéke(52500Ft), és egy mélyládát erősítővel (26500), elcserélnék vele 2 telefonra... Persze az övé nem érkezett meg.
Ugye én futárral elküldtem megvan a papír és a mail hogy átvette. És apródon megvan hogy leírta a lakcímét, és egy telószám is van vezetékes. És persze 2 tanú apukám aki átadta a futárnak a csomagot, és a barátnőm aki hallotta a telefonbeszélgetést!Idő közben facebookon megtaláltam, nekem nem írt vissza de barátnőm felvette, neki visszaírt és hebegett, habogott ...
Beszélgetés kezdete: augusztus 15.
18:33
Kiss Cintiaszia!miújság?
augusztus 20.
16:39
Száva Andrásszia nemsok veled
16:49
Száva Andrásfigyej mán barátod a rihárd
szojmár neki légyszi
de jászteleki vagyok mért
16:57
Kiss CintiaDózsa györgy út 45be laksz nem?
16:58
Száva Andrásja mért
17:00
Kiss CintiaAzèrt mert oda lett küldve a két csomag amit kaptál,amit át is vettek a címen,és te nem küldtèl semmit,ezért küld vissza
+3657789623 véletlenül nem ez a telefon számod?
Tudjuk hogy igen,ezért ha nem szeretnéd hogy rendőrségi ügy legyen belőle(feljelentés) akkor vagy küld amibe nwgeggyeztünk vagy küld vissza
17:05
Száva Andrásnem devárjál migyán utána nézek enek a számnak
17:09
Kiss CintiaNa?
Szeretnél hivatalos levelet? Csak az többe fog neked kerülni
17:17
Kiss CintiaFelesleges letagadni,a telefont is nyugodtan fellehet venni! Ha vissza kerül minden akkor semmi gond nem lesz belőle
17:19
Száva Andrásszerintem valaki más volt a nevemben
17:21
Kiss CintiaNem érted hogy a cimeden átvették a csomagot a neveddel?!ezt nem tudod kimagyarázni!!!
17:35
Kiss CintiaSzóval? Mi legyen?
augusztus 21.
14:24
Kiss CintiaAkkor szeretnéd a feljelentést vagy visszaküldött?
augusztus 22.
18:21
Kiss CintiaLegalább válaszolj ha elolvasod!
18:23
Száva Andrásde mit külgyek visza
18:26
Kiss CintiaAzt amit kaptál megvan mindenről a papír
amit ígértél hogy küldez csak valahogy kiment a fejedből...
18:28
Száva Andrásde mitküté mert még most semtudóm
18:29
Kiss CintiaAmi a apródon meglett beszélve cserére hogy megkapod a laptopot meg egy mélyládát erősítővel és cserébe küldesz 2 telefont egy iphone 4 et és egy samsung galaxy s3 at
ezt!!
láttam az apródon is le lettek törölve a hírdetések de ezzel semit se értél el mert a beszélgetés meg van
amibe leírod a címed!!
és a telefonszám is
!!!!!
18:32
Száva Andrásna figyej ide már ki deritetm hogy kivolt aki felvete a cuccot
18:32
Kiss Cintiaés ki?
18:33
Száva Andrásmert fel hivtam
18:34
Kiss Cintiaés ki volt?
18:36
Száva Andrásnevét nem monta de meg fogjuk keres ni
Kiss Cintiaés a te címeden nem tudod hogy ki veszi át a csomagot?
Száva Andrásés megis tanálom
nem mivel sokan ősmernek mert válakozo vagyok
18:38
Kiss Cintiaés sokan laknak a lakásodban? vagy ezt még mindíg nem értem? címre a LAKCÍMEDRE vitte a futár a csomagot ahol át is vették Száva András névvel!!!
18:41
Száva Andrásit senki nemvete átcsomagot szeritem máshol veték fel de meg keresem a rohadikot a péznám számét
18:43
Kiss CintiaSajnos nem jutunk dűlőre ahogy látom ezért annyit tudok mondani hogy ha szerdáig nem érkezik vissza a a mélyláda és az erősítő és a laptop megteszem a feljelentést a tatabányai rendőrkapitányságon csalás vádjával!!!
HA esetleg eszedbe jut írhatsz!
18:45
Kiss CintiaTisztelt Mák Richárd
Értesítjük, hogy feladott küldeményét (Vonalkód : VATERA001000186196 ), a GTR teszveszfutár a mai napon sikeresen kézbesítette az Ön által megadott személy részére.
Küldeménye utánvét értékét az Ön által megadott bankszámlaszámra utaljuk át.
Bízunk benne, hogy elégedett volt a GTR teszveszfutár szolgáltatásával!
Amennyiben a szállítással kapcsolatban észrevétele lenne, kérjük, jelezze a vatera@gartrans.hu e-mail címen.
Budapest, 2013.08.12
Üdvözlettel:
GTR Logistics Kft.
"és jól mennek a dolgok"
Szállítással kapcsolatos akcióinkat megtalálhatja a teszvesz honlapján, a GTR teszveszfutár címszó alatt.
18:45
Száva Andrásted ügy mert énis följelentem
18:47
Kiss CintiaSaját magad feljelented??
Van elég bizonyíték hogy gyorsan megnyerjem vagy nagyon sok macera lenne vele?
-
törölt tag
Beperelhet, de nem fogja megtenni. Ha elmegy egy ügyvédhez, az elmondja neki, hogy a per úgy 250 ezrébe kerülne indításnak, és nem valószínű, hogy nyerni fog, pláne bármi papír nélkül.
Feljelenthet csalás vádjával, de érdemes felhívni a figyelmét arra, hogy viszont perelhetsz hamis vád miatt, a csalás pedig nem áll meg.
-
törölt tag
-
Lui82
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, egy kérdés formàjàban.Vettemegy samsung s2(53k érték) mobilt, hasznàltam egy ideig, majd eladtam én is, mert kaptam egy céges telefont. Kis időre rà kiderült, hogy lopott, megkerestek a nyomozók,jegyzőkönyvet vettek fel(honnan vettem,kinek adtam el..)Màr attól a sràctól jöttek,akitől vettem (de ő se tudta,hogy lopott ,telefonokat csereberél) na már most akinek én eladtam, attól elvették a rendőrök a telefont, és engem be akar pereleni. A kérdés, hogy enegem beperel, nekem ki is kell akkor fizetnem? Én meg pereljem akitől vettem? és így tovább? Vagy hogyan működik ez? Mert megkerestem akitől én vettem,hogy ha úgy alakul fizetne-e, de kijelentette hogy ő sem tehet róla ezért biztos hogy nem fizetne.Hogyan működik ez az egész? Esetleges vàlaszotokat előre is köszönöm. -
slee
újonc
Köszi a válaszokat! Hát nekem még nem volt gondom internetes vásárlással, tesóm meg tök tapasztalatlan csak azt nézte, hogy milyen olcsó. Hát akkor ez volt a tanulópénz. Csak marhára bosszantó, hogy akkor ezt így Magyarországon bárki megteheti, hogy büntetlenül lehúz embereket több tízezer forinttal. Pont nincs melóm, lehet akkor én is csinálok egy kamuhonlapot... Elképesztő milyen országban élünk.
-
raziel01
veterán
válasz
#64791808 #922 üzenetére
Ráadásul a megbízható webshopokból se értem miért rendelne valaki előreutalással.
Most nem arról van szó, hogy átvernek, mert nem fog átverni az Ipon de mivel a futár hozza úgyis én jobban szeretem kp-ban fizetni. Így nincs az, hogy előreutalsz aztán meg közlik, hogy bocs de nincs a termék raktáron és várni kell rá 1-2 hetet addig meg ott áll benne a pénzed. Lemondani is nehezebb a rendelést. -
törölt tag
Elmélet: ha volt teljesítési határidő, a teljesítés meg nem történte miatt elállsz a szerződéstől (szerződés a webshopon leadott rendelés is), ezt írásban, tértivevényes levélben közlöd velük, ebben felszólítod a teljes összeg + kamatok azonnali visszafizetésére. Ha 8 napon belül nem reagál, akkor fizetési meghagyás, ha nem él ellentmondással, akkor végrehajthatóvá válik a követelés, ha ellentmondással él, akkor per van belőle, bíróság eldönti.
Gyakorlat: a büdös életben nem látod azt a pénzt. Csalást nem lehet rájuk verni, mert nem fogod tudni bizonyítani az előre eltervezettséget (ami a csalás feltétele), polgári peres úton sosem lesz vége, mert mire az ügy bíróság elé kerül, a kft már nem él, a tulajdonos egy másik kft, aminek a tulajdonosa egy harmadik, ami egy panamai részvénytársaságé.
Konklúzió: legközelebb jobban nézzétek meg, hová fizettek előre. A nagynevű webshopok (ipon, aqua, pcx, hardverker, speedshop, edigital stb.) megbízhatóak, és az itthon elérhető legalacsonyabb kisker árszinten dolgoznak, differencia csak annyi lehet, hogy egyiknél ez a termék olcsóbb, másiknál az. Ha van is olcsóbb ajánlat, az sokkal olcsóbb nem lehet. Ha sokkal olcsóbb, ott valami nem stimmel. Ha meg csak pár százalékkal, akkor megéri a párszáz/párezer forint a rizikót?
-
slee
újonc
Sziasztok!
Az én problémám, hogy a testvérem 3 hónapja rendelt egy okostelefont a digifactortól, de a termék azóta sem érkezett meg és csak ígérgetnek. Tesóm már belefáradt ezért helyette én próbálom visszaszerezni azt a 26 ezer forintot, amivel lehúzták. Egy ideje már nem válaszolnak az emailekre, nem veszik fel a telefont sem. A weboldalon a sok negatív hozzászólás miatt lezárták a fórumot és vásárlóként nem tudok véleményt sem írni. A facebook oldalukon is letiltják a hozzászólásokat és csak a pozitív véleményeket engedélyezik. Az ügyfélszolgálatuk a meghatározott időpontban (hétköznap 8-20) nem elérhető. A weboldalukon van egy kiemelten megbízható „tanúsítvány”, de gyanús hogy a megbizhatowebshop.hu oldalt is ők hozták létre, mert igazából semmi érdemleges infót nem tartalmaz. Azt gondolom átverés áldozatai lettünk. Kérdésemre, hogy hogyan kaphatnánk vissza a kifizetett összeget, azt a választ kaptam, hogy erre nincs lehetőség, mert a terméket már postára adták külföldön.
Szerettem volna a fogyasztóvédelmi hatóságnál bejelentést tenni, de csak ügyfélkapun lehet.
Tegyek feljelentést? -
F-ECT$
titán
GSMLine-tól vettem mobilt 1.5 éve egy Bt. nevére, most betalált a NAV azzal, hogy tanúként nyilatkozzak az adásvételről. Mást is megkerestek?
-
Alexander01
újonc
válasz
Brando37 #912 üzenetére
A barátunk hírdetései!
Átverés!http://aprod.hu/hirdetes/huawei-ascend-y200-ID1oTsP.html#3e6dea1984
http://aprod.hu/hirdetes/se-xperia-ray-ID1pHpp.html#3e6dea1984
http://aprod.hu/hirdetes/iphone-4s-16gb-os-ID1pyvx.html#3e6dea1984Egy és ugyanaz a személy más-más telefonszámon és néven!
-
lck01
újonc
Sziasztok!
Aprod.hu-n pcguru2013 nevű felhasználó nagy valószínűséggel egy csaló. Még augusztus elején volt, amikor megtaláltam a hirdetését (ez egy videókártya volt) amit 24000 ft-ért hirdetett. Úgy beszéltük meg, hogy elutalom a felét és majd ha megkapom a kártyát utalom az ár másik felét is. A dolog első része meg is történt, a pénzt elutaltam, de a kártyát azóta sem kaptam meg. Az állítólagos feladás után, kérhettem én tőle a csomag azonosító számát nem írta meg,majd olyan másfél hét múlva azt mondta, hogy rossz volt a cím ezért nem jött meg. Eközben a hirdetést mindig csak megújította (erre azt a választ kaptam, hogy több ilyen kártyája is van). Végül abba maradtunk visszaküldi a pénzem amint kap fizetést, de abból meg nem maradt semmi ezért nem küldte el. Ma délig kapott időt, hogy visszautaljon, de ez sem történt meg.
Névnek Ignéczi Zoltán -t adott meg.
Ha valaki találkozik ezzel a névvel akkor semmiképpen ne utaljon neki előre! -
Rékucka
újonc
Üdv,
Mit tehetek ha feladtam egy levelet, de az hiányos tartalommal érkezett meg? Csak sima elsőbbségi volt...
Kideríthető hol veszett el a tartalom? A boríték megvan! -
sagem
addikt
válasz
kvazimoda #913 üzenetére
Az valójában tényleg ingyenes játék, pontosabban úgynevezett freemium, ha akarsz fizetsz a prémium dolgokért cserébe. Van hivatalos ÁSZF az oldalukon, az ilyen játékok eléggé be vannak biztosítva, azzal, hogy játszol (regisztrálsz) elfogadod magadra nézve az ÁSZF-t..
-
kvazimoda
újonc
válasz
#64791808 #911 üzenetére
ez az en kicsi tanyamon van,olyan szabalyt hoztak letre ami evekkel ezelott kivitelezhetetlen volt tobb tagu csalad eseteben.havi atladban 1500 ft a koltsege,de lehet tobb is.erre majd rakerdezek.milyen osszeg felett foglalkoznak erdemben vele es kinel lehet bejelenteni?en ugy gondolom,hogy mar milliokat vettek el kis tetelekben ilyen modszerrel.
-
kvazimoda
újonc
sziasztok,remelem itt a kerdesemre tud valaki valaszolni.evek ota jatszom egy ingyenesnek hirdetett,valojaban fizetos jatekon.egy ismerosom evek ota fizet erte es most egy sablon szoveggel kizartak a jatekbol,persze a penzt nem kapta vissza es erdemben nem is tajekoztattak a kizaras okarol.viszont felajanlottak neki,hogy kezdheti elorol a jatekot ahova atteszik az el vett penzet.mivel egyre gyakrabban irnak hasonlo esetekrol,szeretnek tanacsot kerni.hol lehet bejelentest tenni a mukodteto ellen.en ugy tudom torvenybe utkozo dolog az igert szolgaltatast nem teljesiteni.
-
törölt tag
persze, hogy azt mondta, mert így egy szabálysértési ügye van, amiről két hónap múlva kiküldik, hogy bizonyíték hiányában lezárták. btk kimondja, a kettő már üzletszerű
-
avp1
csendes tag
válasz
petyametyo #905 üzenetére
Azt mondta rendőr bácsi ketten is kevesen vagyunk.. Többen kell lenni, h üzletszerüen elkövetett bűnözést tudjanak indítani. Pedig faszi még mindig hirdet..
-
petyametyo
aktív tag
"Hohó barátaim, ti ketten beszéljetek egymással, és üljetek össze. Ha ketten EGYSZERRE tesztek bejelentést, akkor ez már bűnügy,"
Kár itt erőlködni nincs értelme
-
avp1
csendes tag
válasz
#64791808 #903 üzenetére
Köszi, h próbálsz segíteni. Ma voltam a rendőrségen szabálysértésire vettek fel,hiába magyaráztam, h van még egy emberke rajtam kivül sértett, de azt mondta ketten is kevesen vagyunk mert az sem üzletszerű, ahhoz többnek kéne lenni,hogy nagyobb iramban nekiálljanak keresni a fickót. :/ A rendőr elég negatív volt, azt mondta rengeteg ilyen van ne számítsak sok jóra. Hát ez van,azért még iparkodok hátha lesz valami.
Cerebellum: amúgy jogász vagy, h ennyire kened a dolgokat?
Vagy ügyvéd hasonló?
-
törölt tag
válasz
Brando37 #899 üzenetére
Sajnos egyikőtöknek utaznia kell. Értsétek meg: ha ketten külön tesztek feljelentést, akkor két szabálysértési eljárás indul. A két ügyet össze lehet vonni, ezt kérvényezhetitek, de ebből általában semmi nem szokott lenni.
Egy köztes megoldás van még, az egyikőtök összegyűjti és kinyomtatja a rendelkezésre álló bizonyítékait, mindent két tanúval tanúztat, és ír egy nyilatkozatot, hogy vele is ez történt. Ezt postára adja a másikótoknak, aki besétál a rendőrségre, és erre való hivatkozással kéri, hogy ne szabálysértési, hanem bűntető feljelentést tehessen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony a6700 + Sigma 30mm 1.4 DC DN - új fotoplus vásárlás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3353
- LG 50QNED87T3B 50 colos LG AI QNED87 4K Smart 120hz Gaming TV
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
- Dell Latitude 5420 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill. 1 év garancia
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2912, 100% Akkumulátor
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest