Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz kaposi1 #948 üzenetére

1., Ez itt magyarország, és tudom, hogy egyesek szerint ezt így leírni ősi román szokás, de sajnos a tények kiválóan jellemzik az országot: itt a csalókat támogatja a hatóság.

2., egy Galaxy S3 telefont kínáltak eladásra 58000Ft-ért... ...most nyitottak egy Web áruházat... ...A nyitási akciók miatt ilyen olcsó most a készülék...

Egy Galaxy S3 ára most 120 ropi. Ha valahogy sikerült nettóért megcsípni, az 95. Ezeken úgy 10-12% árrés lehet, tehát a diszribútori ár valahol nettó 80 ezer lehet. Vajon hogy lehet, hogy valaki bruttó 58-ért adja ezt a terméket, még áfát is fizet, és még árrése is van, és a cége adót is fizet? Ehhez nettó 35 körül kell beszereznie a készüléket. Ezt az árat, ha direktben Dél-Koreából rendelsz 1000 darabos tételt, vám, áfa és egyéb díjak és adók nélkül, akkor sem tudod elérni. Tehát a telefon vagy lopott, vagy átverés.

Nem akarnék személyeskedésbe belemenni, hogy vajon gondolkodni felejtettél el, vagy arra számítottál, hogy lopott árut kapsz, ami erkölcsileg... De felteszem, hogyha valaki megpendítené, hogy a pofáraesésedben nem teljesen vagy vétlen (és akkor úgy érzem, nagyon korrekt voltam), tán meg is sértődnél.

Ne érts félre, szerintem a rendőrségnek kutya kötelessége lett volna semmi perc alatt felderíteni egy ennyire egyértelmű bűncselekményt (mert ez az), de kár lenne a sztorit úgy beállítani, hogy szegény te, mennyire átvertek, és senki nem tesz semmit, mert nem teljesen ezt érzem valóságnak.

Új hozzászólás Aktív témák