Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Yodafon #1596 üzenetére
Jelenleg úgy tűnik, hogy a gmktec.eu oldal domain neve sem él, google keresőben látom, hogy talán német nyelvű volt. A goodaddy-nél kéne legyen, náluk látszik, hogy november 25én regisztrálták be [link]
A wayback machine-nak is csak közelmúltból van tárolt oldala [link] Szóval nem tudom mi lett azzal most.Ahogy látom kapcsolati címnek service@gmktec.com -van lenn megadva, az a valós oldaluké. Ha azon keresztül volt visszaigazolás, akkor valsz nem csalás az eu oldaluk sem. De én a com-os oldalukat ismertem eddig is https://www.gmktec.com/
Te milyen címre írtál és miért nem írod ki rendesen?A redditen hivatkoztak valami figyelmeztetésre a comos oldalon de már nem elérhető [link]. Google kidobta még facebookon a szöveget.. de a lényeg nincs benne, csak pár komment. Szóval lehet valami baj lett az eu oldalukkal, de eddig ebből még úgy tűnik, hogy tényleg az övék volt az is, csak valami elromlott vagy történt vele. [kép]
Szerk, sikerült a facebookról kibányászni a szöveget:
GMKtec Important Notice Regarding gmktec.eu Dear Customers, Thanks a lot for your support with the purchase on gmktec.eu. I'm sorry to let you know that it's down for some unexpected reason. Please rest concerned. The domain gmktec.eu is a legitimate domain for our company, and we are working on fix... -
Tin
veterán
válasz
Yodafon #1596 üzenetére
Biztos vagy te abban, hogy tényleg a GKMTec-től rendeltél, és nem valami kamu webshopon, amit regisztrált valami csaló?
most találtam ezt a threadet: Please do not buy anything on GMKtec from EU : r/MiniPCs
Alul egy screenshot szerint tényleg az ő oldaluk. Én írnék a központi webshopnak, hogy mi a franc van.
-
Tin
veterán
válasz
Yodafon #1523 üzenetére
A Lenovo, Apple, MSI és hasonlók szintén gyártanak MiniPC-t, és rendes háttérrel rendelkeznek, szóval itt a garancia és a szervizhálózat adott, noha a sokkal vastagabb árcédula is. A BIOS frissítések addig érdekesek, amíg stabil lesz a gép, ha csak 1-2-t adnak ki, azzal sincs gond. Engem a mostaniban csak az zavar, hogy az se működik, aminek kellene, és azért ez így gáz. De tekintve hogy eddig még a Secure Boot se működött rajta, a legutóbbi FW meg javította, ez már előrelépés
Kínaiban is két réteg van. Az első a nevesebb gyártók, róluk tudható, hogy odafigyelnek, minőséget adnak, sokszor rendes garanciát is, van alkatrészbázis még ha Kínából is, és azért odafigyelnek a supportra a maguk módják. A legkomolyabb közülük a Geekom, ők 3 év garit adnak, de van is felár a gépeiken. Aztán van a Beelink, Minisforum, és még pár mint GMKTec, aminek "neve" is van, tehát nem valahol összeszerelt valami, hanem egy brand. Aztán vannak a feltűnős-eltűnős fantázianevek, na olyat már nem vennék. Szerintem a nevesebb kínai simán vállalható, de nyilván van kockázata. Én Amazonról rendeltem, szóval 1 évig azért biztosan lesz gari, aztán majd kiderül. De ha valami gond van, az 1 éven belül úgyis kijön.
-
Vasti74
senior tag
válasz
Yodafon #1523 üzenetére
Ja, tényleg nem - de azért elég minik ;-)
A neves gyártó jellemzői pl.:
- Van neve ;-) Tehát egy IT területen átlagos ismeretekkel rendelkező akárki minimum hallott már róla. BeKooLinkPro meg hasonlók nem ilyenek ;-)
- Van támogatás (érvényesíthető garancia szervizhálózattal, BIOS frissítések, stb.)
- Ha pár év múlva el akarom adni, könnyebb dolgom leszPersze ettől még a kisebb, esetlege ismeretlen nevű is lehet jó: csak az ember elgondolkodik, hogy kik tervezték, hogyan (milyen minőségben) gyártották, stb. stb., mert ha gyakorlatilag alig kell valamiféle garanciát vállalni egy termékre, akkor azért szabadabban kezelnek dolgokat a gyártók, abban biztos vagyok.
Egy pl. Lenovo gépnél meg az ár tartalmazza a 3 év HELYSZÍNI garanciát, az általam kiszemeltnél meg +€33 az 5 év helyszíni gari... Azért ez egy kicsit más ;-)
-
Tin
veterán
válasz
Yodafon #1517 üzenetére
NE! Figyi, itt a gép, megvettem, visszaküldhetem még januárig, de nem akarom. Teljesen frankó kis gépek ezek, csak tudni kell a korlátait, amik amúgy vannak a nevesebb gyártóknak is. Itt annyi van, hogy lehet, hogy nem vagy csak sokára lesz BIOS frissítés, vagy éppen egyik-másik funkció nem úgy működik, ahogy kellene.
De csak hogy végigmenjek a sajátom "hibáin":
1. USB portok áram alatt maradnak, a BIOS beállítások hatástalanok, a support szerint a wake on lan miatt. Kicsit bosszantó, de végülis vettem egy kapcsolhatós okoskonnektort, rádugtam egy elosztót, és így nem csak a gépnek a portjai és a rádugott dongle-k/egerek nem maradnak áram alatt, de egyéb tápok sem ciceregnek halkan éjszaka. Nem érzem akkora problémának, és ez lehet, hogy nevesebb gyártónál sem mindig működik.
2. A ventillátor sosem áll le. Megvan a beállítás a BIOS-ban, a fiamén működik is, ezen nem. A support szerint ez ilyen, én meg nem hiszem el, szerintem csak lusták megcsinálni. Windowsban a Fan Control simán leállítja a ventit, szóval ez is bullshit. Amúgy a venti alapjáraton extrém halk, és nem baj, ha van folyamatos légáram, szóval ez nem valódi probléma, csak ismét egy "miért nem működik" eset.
3. Gyenge WIFI/Bluetooth ugyanaz. Alu ház, rossz antenna-elhelyezés. Működik, de lassan. Egy tízdolláros antennaszettel és egy kis lyuk fúrásával simán kivezethető külső antenna, amivel atom net van, vagy pedig USB stick. Én semmilyen PC-t nem használok wifiről, szóval LAN kábel bedugva, és nem probléma. Ha hordoznám, akkor pedig van WIFI-s stickem, meg BT dongle is, de mondom, a router közelében azért működik, még ha lassabban is. A BT is gond nélkül megy a gép előtt, 3-4 méternél kezdi csak eldobni a jelet.
4. USB4 portról láttam képet a supporttól, hogy tényleg megy gyorsan is. Engem nem érint, mert nincs USB3.2-nél gyorsabb SSD-m, és ha lenne sem lenne érvágás, külső videokártyát nem használok, az USB-PD áramellátás pedig gyönyörűen működik, ahogy a 4K/240Hz is remekül megy az USB-C-ről. Így igazából ez sem probléma.Ezek szimplán bosszantó apróságok, és mellette a tudat, hogy a franc tudja, hogy meddig fog menni, és ha megkotlik, akkor mit lehet vele csinálni. Nagyon kicsi esélyét látom a behalásnak, és annak aztán végképp, hogy garis ügyintézés sincs, szóval ez inkább csak a nyugati vásárlói kényelmi zónából való kilépés okozta diszkomfort érzet.
Annyi, hogy valami nevesebb gyártótól vegyél, és népszerű terméket, mert amit sokan vesznek, azzal foglalkozni is fognak.
-
azbest
félisten
válasz
Yodafon #1517 üzenetére
ha nem kifejezetten üzleti szériás gépet veszel, akkor az ismertebb gyártók közül is van, aki csak hébe-hóba tesz ki bios frissítést. Az üzleti gépekhez meg szinte havonta jönnek.
Garanciát pedig úgy kell nézni, hogy ha feléből, harmadából megkapod, megéri-e a kockázatot, hogy ha esetleg elromlik, akkor másikat kell venned. -
azbest
félisten
válasz
Yodafon #1485 üzenetére
Az amd integrált gpuja valsz lényegesen gyorsabb. A prociban van amikor előny, hogy az amd-nek egyforma magjai vannak.
Ha videót akarsz transzkódolni gpu gyorsítással, akkor lehet inkább intel. Szóval attól is függ, mire használod, milyen procit/iGput szeret jobban adott program.Azt is vedd figyelembe, hogy ahol az árát nézed, benne van-e már az áfa (és ha nem, akkor az rájön, plusz vámkezelés díja). A gmktec oldalán M7 pro-nál nem írja hogy eu vat rendben van, szóval lehet kínából jön. Az intelnél írja, k8 plusnál írja. M7 nem prot (6850h) én aliról rendeltem 250 euro körül szokott kuponnal lenni a barbone.
-
azbest
félisten
válasz
Yodafon #1217 üzenetére
Nem. Azért van több lan port, mert miért ne.
Van aki például routernek, vagy házi szervernek használja és akkor jól jöhet több lan port.#1216 dni
kb mindegy, bármelyik sima ddr4 3200-as sodimm ram jó lehet bele. SSD-ből is olyat, amilyet árban szimpatikusnak találsz. Ha sok adatot akarsz rá írni, akkor nézd meg, hogy melyiknél mennyi írást vállal a gyártó. Csak példa kedvéért, alzánál a listán is írják, hogy melyik hány terabájt írást ígér [link]Ha a második m.2 slotot mondod a coral gyorsítónak, az szerintem csak sata módú m.2 kártyát fogad a G3-ban. A wifi helyére, ha E kulcsos lenne a coral kártya, akkor oda mehetne. (nem biztos, hogy elférne E kulcsosról M kulcsora alakító adapterrel ott)
Vagy usb-s változat.
Vagy ha kell a wifi, akkor nem m.2 nvme ssd, hanem m.2 sata ssd a 2242-es méretű slotba és a wifit fedő m.2 2280 slotba tud menni a sima m.2-es coral, csak kell egy adapter, amivel a hosszú portban is be lehet csavarozni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
társtopik: Mini-ITX
- HP EliteDesk PC-k jó áron!
- ASUS ROG játékos gépezet a vörös oldalról
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- B550M Steel Legend, Ryzen 5 5600X, 32Gb DDR4 3200MHz CL16, Radeon RX 6750 XT 12Gb, 1TB M.2 PCIe 4.0
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest