Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bgaborj
    csendes tag

vigyázz, az esxi nem szereti a kétféle magot. Lehet ki kell kapcsolnod a biosban az E magokat, ha egyáltalán leheséges. Vagy valami cpuUniformityHardCheckPanic=FALSE paraméter kellhet neki, de nem biztos, hogy stabil lesz úgy.

Arra kell még figyelni, hogy milyen lan chipsetes a gép. A realtek lant nem támogatja az esxi. Néhány túl régi vagy túl spéci fajtát sem támogat. Érdemes utánanézni a kiválasztott gép pontos paramétereinek.

Proxmox kevésbé válogatós, bár ott nem néztem annyira utána van-e gondja. De mivel linux alapú, így többféle dolgot támogathat jól.

Köszönöm a figyelmeztetést. A bölcs Google MI szerint inteles lan chipset van benne, bár nem tudom honnan veszi, mert a Ninkear saját honlapja mélyen hallgat erről a paraméterről. Szóval egy hibalehetőséggel kevesebb. Az esxi vs. proxmox kérdésnek pedig próbálok még utána nézni. Melyik vihet el kevesebb erőforrást a rendszertől? Igazság szerint virtualizációban nincs nagy tapasztalatom, mert eddig natív módon telepítgettem szervereket (Xpenology), és ott mindig ügyeltem, hogy a konfiguráció hasonló legyen az eredeti vashoz.

Új hozzászólás Aktív témák