-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_Sector
őstag
Nekem most 35,7 a 8700g a chopinban. Persze kell hozzá, hogy ne 35 fokos szobában üljek (azért a gép alatt egy fiókkal megy a 3D nyomtató 210 fokos olvasztófeje)
Lekopogom, de egyelőre ez a 2 50mm-es noiseblocker helyretette az ampereket az alaplapon, nem visít a 92mm-es és jó a hőfok is.
A 120-assal, amikor nem tudtam a cpu hűtőt felfogatni, csak ráraktam a bordára fektetett helyzetben - akkor voltak ilyen jó adatok.
Na majd a Jonsbo T6-ban kíváncsi leszek 120-as vízzel mit alkot.
-
HUN_Sector
őstag
Nekem megdöbbentő, hogy egy 14-es venti mellett is 80 fokos peakek, 70-es average-ok vannak, ezt chopinban is elérem 1*92 + 2*50mm ventikkel, rézbordával, folyékony fémmel. Azt hittem ennél a légáramlásnál felmelegedni sem lenne ideje
-
HUN_Sector
őstag
Just for information: A 8700g-t mindenki low FHD-n tesztelte youtubeon, többek között baldur's gate 3 alatt is. Mivel nekem ultrán volt a beállítás az rtx 4060-nal, újrateelepítésnél is azokat a settingeket húzta be. Beszarás, de döccenésmentesen fut ezekkel az értékekkel IGP-ről
-
HUN_Sector
őstag
válasz
AxBattler #63426 üzenetére
Csak IGP gamin miatt nem éri megvenni. De ha valakit érdekel a technológiai újdonság, az más tészta. Hogy hiányzik e az rtx4060-am? Igen.
Hogy látok e nagy különbséget fhd high vagy fhd low-medium között? NemSzeretek új technológiával szarakodni, a 3400g-met is imádtam játékra befogni. Csak egyszer majd eljön az a szint amit nem lesz képes megugrani. Előbb, mint ahogy gpu-t cserélne az ember
-
HUN_Sector
őstag
válasz
AxBattler #63420 üzenetére
Van vajon itt bárkinek 8700g-je rajtam kívül?
Metro Exodussal, Jagged Alliance 3-mal játszok vele fhd-n vegyes beállításokkal. Metro esetében a ködös zárt terek él szaggat, mindenhol máshol köszöni jól elvan. A witcher 3 moddolatlan verzióját probléma nélkül el fogja vinni.
Most hogy 6400 Mhz-re levittem a ram frekvenciát, stabil lett a gép (patriot viper 2*16GB)Max fogyasztás 88 watt
-
HUN_Sector
őstag
válasz
KaqXar19 #63374 üzenetére
CL32-es ramjaim vannak, talán 28 a piacon a leggyorsabb.
(Időzítés/Freki) * 1000 = ms
Jelen esetben (32/6400)*1000= 5 ms válaszidő
Ez korábban 4,7 volt.
Ez a nyers erőtesztekben ad pár száz pontszám különbséget.Az FPS már másképp van számolva. De ott meg a 6200 Mhz feletti ramoknál nincs változás.
-
HUN_Sector
őstag
Ha esetleg lesz majd más is ebben a 8700g cipőben:
A legújabb chipset frissítések után a 7000Mhz-es ramokkal a gaming folyton crashel kb 10 perc után. 6400 Mhz-en stabil (elvileg itt már nem jár fps különbséggel) -
HUN_Sector
őstag
Na, befejeztem a projectet. A PLA rideg, törik, mintha muszáj volna és a gépem sem egy űrtechnika.
Ez telt belőle:2 db 50x*50*x10 mm-es duál 3 pines noiseblocker blacksilent házhűtés venti (semmi hangja, mehet 100%-on). Készítettem nekik egy felfogatót.
1 darab 92mm-es noctua slim cpu venti. Készítettem ennek is felfogatót, tüskével rögzül a venti a keretre, a keret meg karmokkal a bordára.2 részletben kellett megcsinálni, mert egyben nem fér fel a nyomtatóasztalomra. Bepattintósak az elemek, ragasztani szerencsére semmit sem kellett.
40C fok az a belső hőmérséklet, ami eddig 45 volt. (mesh panel fent, windows és pár program fut)
Fura mód a cpu venti ugyanazon fordulatszámon halkabb lett, amint a házhűtő pinekre rácsatlakoztattam ezeket. Van valami error az alaplap tervezésében.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #63361 üzenetére
14mm vastag 120-as lezárt tetővel, az általam nyomtatott tartóval, alacsonyabb ramokkal kb 35 fok.
(rá tudom helyezni simán a ram tetejére a szélét de ferde, meg nyomja a ramot, így nem erőltetem.)Sebaj, gyakorlatnak jó volt. A két meglévő noiseblockerből most csinálok ssd-re szerelt duál gépház hűtést.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #63357 üzenetére
Fent volt a gyári thermalright venti. Hulladék, jól hűt de zajos. Felraktam rá egy slim 92-es noctuát. Na ugyanolyan zajos, hőfok ugyanaz. (rogyásig van a szekrényem noctuákkal, de amilyen megdöbbentő volt anno a LP 92 coolerjük az első chopinomnál, mostanra annyira beleszürkültek a mezőnybe)
Ezért próbálom most megcáfolni valahol a fizika törvényszerűségeit. Ez a noiseblocker rettentően alulértékelt és kenterbe veri az összes nagy gyártót. Csak az a fránya statikus légnyomás. Márpedig alatta bordák vannak, ezen kéne átpréselnie magát a levegőnek. -
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #63355 üzenetére
Áh, 7000 mhz-en pörgetem, nem merek ilyet csinálni. De köszi a kisördögnek a válladon
DE MEREK MÁST!
Emberek, bemutatom a 10 cm*10cm*1 cm cpu "quatro" hűtőventilátorokat!
(egyelőre csak 2 db van)
Bányásztam a ventik között és megtaláltam ezt a két régebbi noiseblockert. 11,3 cfm a légszállítása egynek. Ez az 50 mm*50mm-es és 1 cm vastag venti olyan halk, hogy ha megy, a fülem mellé téve sem hallom. 4 darab együttes légszállítása meg 45 cfm, ami hozza egy 92mm-es ventijét. 3 pines, szóval a PWM mint olyan max átalakítóval - ha van.
Kapna egy 10*10-es keretet (sőt, már meg is van, csak rögzítő lyukakat kell rá tennem.
2x2 ebből felmenne a keretre és akkor összesen 4 ilyen hűtené a hűtőbordát. Max fordulatszámuk mellett a 20 dB-t sem érik még el.
A statikus légnyomás az alacsony - 0.51, ebben bizonytalan vagyok hogy milyen hatásfokot érne el. Vélemény?Azt hiszem új hülyeséget találtam magamnak.
-
HUN_Sector
őstag
Konklúzió: Chopin max keret összes opció végigvizsgálva. 120 mm-es venti befér, ha sima ramok (33-35mm) vannak a gépházban. Amennyiben legalább 43mm-es hűtőbordás ramok mint nekem (nem túl magas), akkor felejtős. (hála annak a rohadt beugró pöcöknek a fém mesh háló kihúzó fogantyújánál - pedig a belső tér elég lenne. Elcseszett egy design.
Pedig a 120-as venti annyira jó, halk, erősen hűt...
Megy vissza a 92mm. Viszont nem fogok sz@rakodni többet kallantyúkkal, a 92-es kap egy ilyen csöves rögzítőt:
Aztán várom türelmetlenül a Jonsbo T6-ot. -
HUN_Sector
őstag
Hardverapróra felraktam egy garis itx alaplapot (socket 1200, z590-es chipset), ha valakit érdekelne. (meg felkerült egy hozzá való i7 proci is)
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hegegabi80 #63325 üzenetére
Ahogy lentebb is írták, Ducky one mini 3
Nem tudom megszokni a 0 hiányát és a funkciógomb létét, de már marad, drága volt.
Na, Chopinhoz nem jó. Egyébként nagyon faszán összeillik, de a chopin mesh pont belelóg. Így ma reggel újraterveztem, most nyomtatom az új tartót. Megemeltem egy mm-el (így elvileg még jók kell hogy legyünk, meg lejjebb és beljebb vittem 6-6 milliméterrel a ramok fölé. A karokon a bújtató gombok hosszát meg megnöveltem 1-1 milliméterrel a jobb ragaszkodás érdekében.
Egyébként most fent van a radiátoron a 12 cm-es acrctic ventim, a mesh panel a gépházra csak rá van téve. Sokkal sokkal sokkal halkabb mint a 92mm-es thermaltake és a hőfokok 5 fokkal alcsonyabbak. Szóval ezt várom majd élesben is. Egy kiló pla csak a chopin teszthez lett rendelve, úgyhogy nem adom fel
Kb 2 óra és jön a 2. teszt. -
HUN_Sector
őstag
Egész nap terveztem, újraterveztem, nyomtattam. A chopin alacsonysága is feladta a leckét a megengedhető anyagvastagságból. (2mm marad a mesh panelig)
A tartókarok pattintós kivitelűek, a keret karmokkal csimpaszkodik a bordára.
Íme a thermaltake axp-90-x47 full 92 to 120mm átalakítóm.
Gyönyörűen illeszkedik, életem első tervezése.Pár mm holtjátékot hagytam a bordán ha mozgatni kéne az egészet, reggel letesztelem rámegy e a fedél (eredetileg csak elcsúsztatott 120-as ventivel lenne használható)
-
HUN_Sector
őstag
válasz
zed1983 #63315 üzenetére
Kazynál nem az Alaplapok/ITX lapok között találod meg, hónapok óta rosszul van feltöltve:
Gigabyte B650i AX
[link]
68700ftIlyen van nekem is. Egyetlen hibája, hogy az usb 3.0 tűcsatlakozó nekem gyárilag lejárt. Egyébként fain kis lap. (meg nem designos az IO backplate, de azt úgysem nézegetjük)
-
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #63308 üzenetére
máris újratervezés van
De ebben legalább a leg alapvetőbb dolgokat hellyel-közzel átlátom, egy freecad-re nézek mint borjú az új kapura. (jó, erre is)
Kellett nekem kicsi 3d gépet venni. Itt minden nehezebb mint nagyobbal.
De ez de ja vu - ld. ITX-ben sem egyszerű az élet, mindenen machinálni kell
-
HUN_Sector
őstag
Egyszerűbb lenne az életem ha nem egy 10x10 cm-es nyomtatóterülető 3d nyomtatót veszek, vagy ha csak értenék a 3D nyomtatáshoz és/vagy a modellezéshez - nekem a gyerek programok is bonyolultak.
De egy délelőttöt rászánva tinkercadben összegányoltam valamit, ami remélhetőleg a thermaltake axp90-x47 bordájára akasztva képes lesz a 92mm helyett egy 120 mm-es ventit megtartani.
Nyomtatja.... kíváncsi leszek mi sül ki belőle -
HUN_Sector
őstag
Kicsit más téma: Van köztetek olyan akinek van 3D nyomtatója? Egy felfogatókeret kéne raknom a thermaltake axp90-x47 full bordájára (agyamra megy a 92mm-es venti sivítása), de csak emiatt nem vennék egy nyomtatót
[link]
Van olyan aki tudna segíteni? -
HUN_Sector
őstag
Azért a túlnyomó többség gépe az életben nem eszik 500 wattot. Ezek csak néhány nagyobb radeon és nvidia szörnyeteg miatt szükségesek.
(Átlag feletti jóska gépei: egy jó kis 4060 eszik 115 wattot, ez 11700 125-öt, minden más alig, peak értékben megáll 270-nél. Egy 7700 most már tud 130-140 között is, meg egy 3060 225 wattot, 350-400 között tetőzik)
Mindenhol zöldítünk, de azért izomból toljuk az energiazabáló kártyákat.De jó is volt amikor bejöttek a maxwell kártyák. 70w +
Kidühöngtem magam.
-
HUN_Sector
őstag
Tovább gondolták Jonsboék az N2-t. Olcsóbb Matx alaplapokhoz nem is rossz ez a Jonsbo N4 gépház
PCI, pci expressz, 2 slotos lp vga, lp cpu hűtő, jó szellőzés, tetszetős.
[link] -
HUN_Sector
őstag
no meg is jött az in win b1, már csak el kéne ballagnom érte az alzaboxba
-
HUN_Sector
őstag
-
HUN_Sector
őstag
válasz
zed1983 #63130 üzenetére
Semmi hangja nincs a tápnak. Ezért sem értem hogy miért cserélte boldog boldogtalan a korábbi 150 wattos chopin tápventijét noctuára. Mellettem van a gép és játék közben is csak a cpu venti susogását hallani (cpu kakaó felvétel max 88 watt közben, szóval talán 100 wattot eszik az egész konfig. 150-160-on lehet más lenne a leányzó fekvése)
-
HUN_Sector
őstag
A mini pc építése nem élvezetes, pattinthatsz bele egy sodimm ramot meg egy ssd-t. Kéne jönni egy újabb szabványnak az ITX alá (a dtx rétegtermék).
Na meg ha ott tönkremegy valami, az kuka az egész gépre nézve.
A melegedés pedig egy harmadik ellen indok. Hát még a zaj. (unokahugomnak kb 10 éve vettünk egy ilyet, olyan volt mint egy hajszárító, tapintásra a melegedés és hallásra a zaj is)És ha még emellett szépet is akar az ember, hajaj!
Irigylem azokat, akiknek megvan vagy a kézügyessége, felszerelése, vagy a technikai tudása mind fúrni-vágni-faragni, mind a 3d nyomatáshoz. Ott tényleg csak a csillagos ég a határ.
Biztos csinálnék egy 14 cm-es előlapi ventivel szerelt keskeny, a 17*17-et éppen csak átlépő, beépített 150 wattos psu-val (kapható külön az eredeti chopin tápja). De én ehhez művészetileg hülye vagyok -
HUN_Sector
őstag
Biztos velem van a baj, de a szememben már a Chopin is nagy
Még kisebb gépházat akarok!
-
HUN_Sector
őstag
Mért értékek egy óra gaming után.
Fekvő állapot. Belegondolva, hogy a 11700 kb 120 wattos evett csoamgszinten, a 8700g megelégszik 88 wattal. A hőmérsékleti értékekkel elégedett vagyok.Az igp teljesítménye: Ultráról high-ra vettem le a metro exodus grafikáját. Egy ködös-párás területen szaggatott be - de ott rendesen - egyébként rendben 30 fps felett ment 1080p-n.
(fsr nincs ehhez a játékhoz) -
HUN_Sector
őstag
Na in win chopin max hőmérséklet tapasztalat
Egyelőre a könnyed windowsos videónézéses hőmérsékelétekről tudok beszámolni.
8700g, 7000 mhz-re állított ramok, thermalright axp x47 galliumos rézhűtő, gyári ventivel.
Szoba hőmérséklet: 33 fok
Álló állapotban: 45 fok - 51 fok között
Fekvő állapot: 35 fok - 45 fok
Azt hiszem marad fekvőben. Bár így szépen gyűjti majd a por lerakódást -
HUN_Sector
őstag
Ezt a manualok írni szokták. Pl gigabytenál cpu és lan vonalon van a sáv megosztva
-
HUN_Sector
őstag
válasz
flashpointer #63067 üzenetére
ha rövidebb lenne a vga-m, vagy tfx tápot használnék, talán még bele is tudnék hekkelni egyet
-
HUN_Sector
őstag
Na eljött az idő hogy lebontsam a mini neo s300-at. 32 fokos szobában ma megütötte mind a 8 mag a 99 fokot (gallium, legjobb lp hűtő mellett. Pedig nem is toltam erőforrásigényes játékot (metro exodus)
-
HUN_Sector
őstag
Nekem az NR200P-ben szinte forrt a gépem, még 120-as AIO-val is. A C6 utána megváltás volt
-
HUN_Sector
őstag
vótmá? Új apu szivárgás
[link] -
HUN_Sector
őstag
Az új Jonsbo széria olybá fest a fára (fabetétekre) épít
-
HUN_Sector
őstag
A nagyfiú most egy ryzen 3600 +gtx1650 kombóval tolja. Minecraftozik, robloxozik. Szeptemberben megy suliba. Tuti lesznek kockák ott. Legkésőbb másodikban a mai kölyköket ismerve már call of duty, vagy gta lesz a téma. Oda kevés lesz a mostani gépe. Legkésőbb akkor megkapja az én mostani erőgépem.
Tulajdonképpen a chopinhoz meg a cpu-n kívül minden volt a szekrényben. Ssd, cpu hűtő, ram, m2 ssd, alaplap, gépház. Felraktam rá ugyanazzal a kóddal a windowst ami a másik gépemen van, aztán majd lesz valami.
Én meg elvagyok olyan dolgokkal mint a divinity 2, metro exodus. Most a diablo kettő újbóli felrakásán morfondírozok. A 8700g tulajdonképp bármelyiket vinné fhd-n.A szekrényemben áll egyébként egy thermaltake tower 100 is. Azt is ki kéne lassan beleznem.
rogyásig vagyok hardver elemekkel
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Grave_444 #62957 üzenetére
Ha egy sima ráragasztós fémborda szembejön, fog kapni
Most úgyis megy a dobozába, használom a 11700F + 4060 kombót. Aztán 2 éven belül leadom a legnagyobb gyereknek - bár az ő gépe már most kehés, lehet előbb lesz az mint utóbb.
6200 mhz-re feltettem a ramot. Elvileg 7000-ig tudnám húzni, de ahogy néztem, az a 8700g esetében nem ad semmi plusztAz új elder scrolls (majd egyszer), az új falloutot (majd egyszer), meg a gta VI-ot vigye és és nekem jó lesz ez
Bár ha jövőre az amd varázsol és teszem azt új apu fogja lealázni a piacokat, nem halok bele.
-
HUN_Sector
őstag
Haleluja
Azért elmondom hogy jártam.
A gigabyte lap usb 3 csatlakozósora az istennek nincs meg második összerakásra. Keresem, keresem. Na hol lóg? Az InWin gépház csatlakozóján. Olyan szinten passzentosan ment bele, hogy kihúzáskor kivitte magával a vadiúj lapról a műanyag csatiburkolatot. Oké, vissza lehetett dugni a tűkre, de milyen már....
-
HUN_Sector
őstag
A 8700g-m stock coolerje görbe rögzítőlábbal jött. Sebaj, alumínium, helyreferdítettem. (Wraith stealth)
Kövi meglepi. 54mm magasnak kéne lennie. Pont be kéne férnie a chopinba.Nem úgy fest
-
HUN_Sector
őstag
Ellenben ahogy nézem akril az üvege. Maga az anyag nem tudom menynit javult az évek alatt, de alapvetően porvonzó és minden megkarcolja. Nem véletlen hogy az alsó-középkategóriától már üveggel dolgoznak.
-
HUN_Sector
őstag
105000-ért elektro kuponnal van 8700g emagon. Be is húztam.
Van másodtermekként 90ft-os csavar amit mellé lehet tenni hogy menjen a párosítás -
HUN_Sector
őstag
válasz
flashpointer #62878 üzenetére
A házhűtő 120-as noctua slim venti helyzete fix. A lamella pozicionálása sem opcionális, mert más pozícióban a hűtőcső ütközik le a burkolatokkal. Mind a 4 oldalon körbe van véve egyébként a cpu foglalat. Visszaraktam most a noctua 92mm slimet a bordákra, azzal max 90 fok, a tesztekben is ennyi szokott lenni a hűtő teljesítménye.
Egyelőre már nem piszkálom. Megvárom a Jonsbo T1-et. Abba megy bele a régebbi 120-as vízhűtésem, vagy van még egy cooler master toronyhűtőm is B verzióként.
Mai dilemma: emagnál elektro kuponnal 108 lenne a 8700g
-
HUN_Sector
őstag
válasz
HUN_Sector #62871 üzenetére
Storno, elvérzett a stressz teszten. Normálban jobb, terhelésben rosszabb. Hiába a dupla akkora légmennyiség, metro exodus alatt 8 magból 6 megütötte a százat.
-
HUN_Sector
őstag
Mai kendácsolás.
APX-90-x47 full
Nem voltam anno elégedett a thermalright hűtőjével, lecseréltem egy noctua slim 92-es ventire.
De az sem volt az igazi. Volt még másfél centi hely a gépben.
Előbányásztam hát egy normál vastagságú noctua 92mm redux hűtőt, amit még egy kettővel ezelőtti házban jól elcsavaroztam a kábeleinél, csak úgy szikrázott(szigszalag forever)
Na, ez lett a tesztalany. A slim ventiknek nincs, míg a normál ventiknek van alsó akasztója, ezért a fém akasztófülek nem voltak kompatibilisek. A thermalrightét próbáltam kijjebb hajtani, de nem tudom milyen anyagból van, úgy eltört a legkisebb mozdulatra, mint a ropi.
Próbálkoztam kerítéskötöző drótból tartófület hajtogatni, de nincs meg hozzá az ügyességem.
Volt egy régi scythe 92 mm-es akasztóm. Kicsit lazább, ezen volt most bent a noctua hűtő is. Egye fene, megpróbáljuk. Na azt már lehetett hajtogatni. A normál ventimagasságig fel tudtam hajtani, be is lehetett akasztani, sziklaszilárdan tart.
A 2300-as fordulat helyett már csak 1300 körül megy, megegyező hőfokok mellett. Ez a zajra nagyon jótékony hatással van. És még csak nem is látszik hogy gányoltam, tákoltam. Az oldalfal simán visszamegy, 2mm hely maradt.
Ui.: a be quiet táp ventije kezdi megadni magát. Lesz helye a noctua ventinek.
-
HUN_Sector
őstag
Áh, 170 wattal öngyilkosság lenne. A 65-84 wattos cpu-k mennek 120-130 wattal teljes terhelésen. A 170 menne 300-zal minimum. Mi hűtené azt le? Leolvadna a processzor.
ITX-ben esélytelen, atx/matx-ben sem a legtöbb vízhűtés, sem a toronyhűtések többsége nem bírna el vele. Még a 170W total is kínkeserves kazán lenne -
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #62832 üzenetére
bocsi... akkor ezek szerint én egy fukarabb kereskedői szemlélettel bírok
#62833Pista0001: Hát igen, az ITX kezdi magát kiárazni a magyar vásárlók köreiből. Most 62000 alatt pl am5 alaplap nincs it (kb 3 hete néztem utoljára). Végül 72000-ért rendeltem be egy 650-est, a 620 nagyon fapados lett volna. Pedig nemrég még 32-ért vettem a b450-es ac wifis msi alaplapot (jó sz*r is a wifije). De egy eszméletlen akcióban a z590i vision d socket 1200-es lapom is csak 50 volt.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
rxmiss #62829 üzenetére
Tényleg no offense, de nagykártyával, nagyhűtővel, meg néha felmerülő 4-5-6 hdd igényekkel nem itx méretben kell gondolkodni. Az a piac deformitása, hogy atx méretű házakat is adnak ki itx méretű alaplaptartóval. S természetesen ez nem csak neked van címezve, hanem az elmúlt 1-2 hétben felmerült hangos gondolkodásoknak a fórumon.
ITX-be nem való toronyhűtő (kivételek azért vannak), de 3-3,5 slotos, meg 30-40 cm hosszú kártyák.
Az ITX lehet nas, de nem az a cél. Persze láttunk erre házikót, a Jonsbo N2-es verzióját. De abba max lp egyslotos krátya, meg lp hűtő fér az 5 hdd mellé.Szóval ez olyan, mint a kiszolgálás: vagy olcsó, vagy gyors, vagy szakszerű. De ha olcsó, nem szakszerű és nem gyors. Ha gyors, nem olcsó és nem szakszerű. Ha szakszerű, az meg nem olcsó és nem gyors.
Ennek fényében a C6 tényleg megtesz minden tőle telhetőt. Az én szememben még az itx egykori királya, a CM NR200P is túl van az itx méreten. Nagy.
(Jó, pont én pofázok, akinek egy thermaltake tower 100 lapul a szekrényében) -
HUN_Sector
őstag
Nézzétek mit találtam
Ejj de cuki egy mesh kocka
[link]
MiniNeo G200
280*188*243
Toronyhűtőt (160mm), 275 mm-ig vga-t és atx tápot is fogad. Természetesen ez csak itx méretű.Viszonyításként a Jonsbo c6 méretei
202mm(W) * 266mm(D) * 295.2mm(H) -
HUN_Sector
őstag
Na, a Minineo S300-ra (8 liter) ráeresztettem egy fhd shootert max felbontáson (metro exodus), ha már jó 30 fok van alaphangon a szobában.
A 65 wattos 11700f fogyasztása felment 125 wattra. (tehát közel kétszeres)
Ez 90 fokos cpu peaket okozott, egyébként 80 fok körül áll be a hőmérséklet. Zakatolt szegény noctua venti. Thermalright axp-47-full + noctua slim 92mm-es venti + gallium
A 4060 peak 85 c fok volt a gpu-nak. Egyébként hűvös levegőt tolt ki. 125,45 watt-ot szívott le. Itt már power-temperature és voltage limitbe ütközött.
A gigabyte z590 vision d itx lapban a két m2 ssd 55C és 69C fok csúcsértéket mutatott
Ezek fényében nem hiszem hogy ebben a házban lehet tovább csökkenteni a hőfokokat, szóval értékelés: a 4060 gigabyte csendes, kiváló hűtésű és halk kártya.
A thermalright réz hűtője low profile zárt mesh gépben erőlködik a hűtéssel, de ekkora méretben még megy neki.Ennek ellenére a Jonsbo T6 izgat, hogy 120-as vízhűtéssel hogy szerepelne az üvegpanel mögött. Közben még egy APU chopin projektet is gyűjtögetek össze.
A körülményekhez képst jó. De még jobbat akarok. És ez bosszant
-
HUN_Sector
őstag
válasz
mpierre #62702 üzenetére
Cpu radiátor, , sima 90*90-es réz, 92*92-es dlim ventivel. Mivel nincs benne csavarmenet, két acèldróttal van felakasztva rá a venti.
Mint itt az 53 mm magasnál is (ugyanez van a 47mm-nél is)
[link]
Mivel a slim noctuámnál a 25mm-es vastagságú több levegőt mozgat meg, azt lenne jó valahogy felapplikálni -
HUN_Sector
őstag
Létezik 92x92x25 mm venti akasztó radiátorhoz? Csak slim ventikhez talalok (14-15mm) A kézügyességem meg nincs meg acéldrót hajtogatáshoz
-
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #62699 üzenetére
Berendeltem 7000-es ramot, oc-zva 6400-ig a lap támogatja. Cl32-es alacsony késleltetésű. Meglátjuk.
Már csak egy jó am5 apu proci kéne a chopin 2.0-s projekthezMás: Kicseréltem a galliumozott réz thermalright ventijét egy noctua 9x14 slim ventire. Érzésre olyan 10 dB-el esett a hangerősség és 8 fokkal hűvösebb a cpu a mini eo s300-ban (78 helyett 70 fok 110 wattos cpu package mellett 11700f alatt, divine divinity 2-ben)
-
HUN_Sector
őstag
Én csak most nézem: a 8700g 5200 mhz-ig támogatja a ram frekit. Hogy mi van? Egy cpu aminél a nagy freki kis késleltetés a lényeg, ennyire korlátozva van? Tényleg az lesz hogy megvárom a 9000-es apukat
Apropo:
Megjött a 3 full réz LP hűtő az amazontól.
Ha kér valaki, eredeti áron átadok neki belőle
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Netfone
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest