Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Francia91

veterán

válasz HUN_Sector #63049 üzenetére

Nyilván hardvertől és összeállítástól függ. Én pl világ életemben, bármilyen gépben Top flow hűtő mellett szavaztam, tapasztaltam főleg kisebb házakban, hogy mennyit számít az, ha az alaplap kap légáramlatot vagy sem. Vízhűtéssel meg pont az a baj, hogy az alaplap semmi levegőt nem kap, amit egy top flow hűtő pl tud biztosítani. Nagyon jó, hogy a légnél jobban hűti a procit, csak épp az alaplap nem kap semmi légáramlatot.
    Meg ha 5800X3D-t és 4080-ast pakolnék az NR200P-be, esélyes, hogy lennének melegedési gondjaim
    A retró LGA 775-ös gépemen is pl egy Grand Kama Cross 2 hűtő van, a korábbi toronyhűtő esetében az északi híd bordája sütött, ezzel a hűtővel már viszont az egész alaplap kap levegőt, és csak meleg a borda, rajta tudom tartani a kezemet.

#63050 Grave_444
    Esélyes, viszont AIO vagy torony esetén sok esetben csak a panaszokat olvasom ilyen kis házak esetén. Nekem pl hírhedten melegedős alaplapom van, Gigabyte B450i Aorus Pro WIFI, mindenhol azt olvasom, hogy a VRM 80 fok fölé megy, az SSD is melegszik. Én használtan vettem a lapot, az első dolgom az volt, hogy TG Minus Pad-dal újrapadoztam az egészet, valamint 120 mm-es ventis Big Shuriken 3 hűtő van a procin, az egész környékre nyomja a levegőt. VRM-em több óra Prime95 alatt sem ment 57 fok fölé, SSD megáll 55 foknál

Új hozzászólás Aktív témák