Hirdetés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_Sector
őstag
A ram Mhz értékét nem próbáltad még Windowsban beállítani? Nekem Gigabyte lapom van, annak a Gigabyte Control Center korábbi verziójában volt még rá opció
-
HUN_Sector
őstag
válasz
modecom1994 #64333 üzenetére
353 mm-es kártyákra nem gyártanak ITX házat. De ha mégis találnál (iszonyú aránytalan lesz), valamint sfx tápot fog fogadni, amiből ezt a vga-t kiszolgáló példányra a gatyád rámegy. És a cpu hűtőd ez esetben alacsonyabb verziós lesz, mert a hosszhoz nem járhat nagy szélesség is.
Még egy thermaltake tower 100-ba is <330 mm hosszú kártya megy bele, pedig az az egyik legnagyobb ITX ház a piacon.Ilyesmi házakban gondolkozz: [link]
-
HUN_Sector
őstag
válasz
modecom1994 #64327 üzenetére
A h1-ből már nincs első verziós a piacon. Mindet visszahívták.
A v2-nél kapott fém karikát a furat, a v3-nál pedig átalakították azokat. De ha mégis v1-est vennél, a gyártótól ingyen kérhetsz update riser kitet. -
HUN_Sector
őstag
Az in win Chopin típusokban egy egyedi tfx méret van. Viszont a maxban lévő gold szint és kiszerelhető. Így nagyobb házakban kis ügyességgel el lehet helyezbi. Legolcsóbb beszerzési forrása az alzán a B1 ház (ha jól emlékszem ez a neve)
Ráadásul semmi hangja sincs -
HUN_Sector
őstag
Bárkinek van jonsbo n2-je?
Nem hagy nyugodni a dolog, hogy létezik. S hogy a hdd-k helyére mi mindent lehetne barkácsolni
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Black&White #64285 üzenetére
látod hogy azt a tesztet nem házban, hanem szabad levegőn végezték ugye?
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Black&White #64275 üzenetére
Jó lesz az max 84 wattnak is. Már amennyiben az a lényeg, hogy ne melegedjen túl.
Az ugyanilyen kialakítású európai hűtőbordákra a 65 wattot adják meg.
Pl. noctua nh-l9i 37 mm magas hűtőbordája NSPR értéke (ők ebben számolják) 60 watt
A tieden van még egy kb 1 centis lamellavastagság. Ez alapján gondolom hogy kb itt a teteje.Mindezt befolyásolja még a paszta hővezető képessége, a ház szellőzése, a ventilátor által mozgatott levegő mennyisége, nyomása.
-
HUN_Sector
őstag
A dan 4 a piacon kapható gpu-t fogadó házak közt a legkisebbek között van. Ez alatt nem igazán van már opció, hacsak nem akarsz külső tápos házakkal bohóckodni
-
HUN_Sector
őstag
válasz
FireKeeper #64235 üzenetére
Teljesen jó házból kifújás.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
tippm86 #64192 üzenetére
Ne annak higgy, hanem a teszteknek. 8700g-m van, tudom miről beszélek.
6400 felett windowsban jó de játékokban instabil, ellenben 6400-on megkapod játékokban a legjobb fps mennyiséget, afelett max 1-2 fps csapódik már csak hozzá, kisimul a képzeletbeli görbe.
6200 alatt azonban exponenciálisan hanyatlik a teljesítmény.Nekem 7000mhz cl32-es dual channel ramok vannak a gépben, ez van 6400mhz-re belőve sok tesztelés után és atomstabil baldurs gate 3 alatt fhd highon. (Simán bírja az igpu)
-
HUN_Sector
őstag
bár ez utóbbi nem biztos... fene tudja.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hegegabi80 #64167 üzenetére
Ha nem támasztod alá a távtartókkal a lapot, ott simán lesz repedés, vagy törés (ha zárlat talán nem is). Nem viccből vannak.
Függőleges helyzetben so-so.Az IO rész viszont nagyobb az MATX-nél nem?
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hegegabi80 #64164 üzenetére
Fixek a távtartó helyek és nincs alternatív kifúrva.
Új furatokat kell készítened, akkor valószínű belefér. Bár nincs neki(k) lemez, ahova tehetnéd őket.
talán le kell venned azt az ssd tartó fémfület, ami ha szegecselt, az nehezebb lesz.
-
HUN_Sector
őstag
Mótvá? Velka case + a világ legkisebb rtx 4060-as vga-ja
[link] -
HUN_Sector
őstag
pont a babrálás szépsége veszik el a szememben az ilyen mikro gépeknél.
Tapasztalat: Nagyon jó ez a deepcool ch160 ház. Bagóért van, próbáljátok ki ti is.
És hordozható, hála a fogantyúnak -
HUN_Sector
őstag
3,8 literben i9 meg laptop 4090
[link] -
HUN_Sector
őstag
-
HUN_Sector
őstag
Ennyi kis fabetétért feltehetően vaskos a felár.
Én mostanában ráálltam azokra a házakra, amelyeket veszélyhelyzet esetén könnyen tudnék menteni. Ezért is nincs Azza Pyramid mini-m -
HUN_Sector
őstag
Kompakt, öblös, de meglepően pici itx ház. Jó minőségű, de igaz ami igaz, mindent csavarozni kell. Két sfx táppal (fsp, deepcool) néztem meg, a kábelhosszabbító mindegyiknél az előlap fele áll, így csak befele tud fújni a táp, kifele a meshen nem.
kábelmenedzsmentnek nincs hely. Rengeteg venti pozíció van benne, hátul, fölül is pakolható)
Nagyon szellős, toronyhűtőt is lazán fogad, marad is hely.
(Cm 212)(a fóliát még nem szedtem le)
-
HUN_Sector
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #63980 üzenetére
rakosogatom már itt egy éve a szekrény tetején, soha nem jutok el addig hogy felrakjam apróra, egy inter-tech a60-as házzal jött (talán)... a ház is megvan, de asztali 65 wattos 3400g cpu-val nagyon melegedett, így minden átköltözött egy chopinba.
100 wattot tud a paneltáp, a külső tégla 12v 5 amper (60 watt)
Tudok hozzá 100 wattos külső tápot is adni. -
HUN_Sector
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #63965 üzenetére
Inter-technek vannak 100 wattos paneltápjai.
(tudok neked előkeríteni ha kellhet)10 wattos az alaplap Intel® Celeron™ J1900 procija. A fentieknek is vinni kellett volna. De azért jó tudni, hogy a legtöbb ultra mini gép is 65 wattos paneltáppal jön, így az a 24 meg 36 wattos paneltáp amit próbáltál lehet szűk keresztmetszet
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Nirvanus #63951 üzenetére
Az a helyzet, hogy a 8400 egy régi proci. Tehetsz mellé 3070-et is, akkor sem leszel sokkal előrébb, mint egy gyengébb kártyával. A GTX 1650 az, aholl FHD-n még csak 2% a bottleneck. (persze játéka válogatja, melyik mennyire gpu, vagy cpu igényes).
Viszont a 4060 overkill lenne véleményem szerint. -
-
HUN_Sector
őstag
A 11400 valami 65 wattos proci. Csak ellentétben az amd-vel, lazán fogyaszt 120-at is. A 11700f 130-ig kúszott.
A 8700g 65 wattos, 85-88 watt a max amit nálam eszik.
S mondanom sem kell, a létező legkisebb házak egyikében sem megy 75 fok fölé. Az biztos hogy jó ideig nekem nem fog kelleni megint intel. De most úgyis gödörben vannak, nem versenyképesek
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Francia91 #63928 üzenetére
A légáramlás abban a házban nem jó, mert elöl tele panel van. Hátul volt 90-es venti, alul kettő 120-as, felül egy 120-as, toronyhűtő (cm 212 evo), a 11400 95 fokos volt.
Amikor víz + 90 +2*120-as alsó ventivel ment, akkor “csak” 90.
Nem szerencsés annak a háznak a konstrukciója. A jonsbo c6-tal fényévekkel jobb eredményeket értem el.
A tower 100 szintén zárt, azzal is, de az nagy mint a fene.
A minineo s300 esetén 11700 mellé már gallium kellett hogy ne főjön meg a gép, pedig az mesh.Ez nagyon nagyon soktényezős egyenlet
De most a chopin + 8700g alfa és omega, marad ez
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Francia91 #63922 üzenetére
Cm nr200P-ben én 120-as vizet használtam felső radiátorral. Csak ehhez machinálni kellett a burkolattal, de van neki hely, csak le kell előbb hámozni a porszűrő műanyaghálót, majd a csavarozás után visszarakni.
De 25mm-es dupla venti nem fért fel nekem, beleütközött az alaplapba az egyik. Slimmel nem néztem
-
HUN_Sector
őstag
-
HUN_Sector
őstag
válasz
emiki6 #63902 üzenetére
NR200P-vel kapcsolatban: 154 mm-es cooler master hyper 212 vége és az üveglap között egy hajszálnyi hely sincs, nem hogy 4 mm. Az NR200 meg ugyanez, csak mesh panellel. Engedd el.
Házban mi az elképzelés? Lehet hogy ez volt, de akkor átsiklottam rajta. Legyen rajt üveg? Csak fém legyen? Mindegy? Álló, fekvő?
Méret nem számít? Pénz nem számít?
Méretbeli keretek vannak-e? (a tápot olvastam hogy atx legyen)Az a gond, hogy amiket te szeretnél, arra m-ATX házak szolgálnak. Szóval kategóriát kellene ugranod. Ha megnézel pl egy JONSBO TK-2 2.0 TG házat, nagynak tűnik, holott azok a méretek vannak ott, amiket külön-külön te is be akarsz szuszakolni. És még ez is csak 280 mm-es gpu-t fogad.
Vagy vannak az állítható házak, mint a PHANTEKS EVOLV SHIFT. De az meg a gigászi hűtődet nem fogadja.Az ITX ilyen hobbi, itt nem az alkatrészekhez veszünk gépházat, hanem a gépházhoz alkatrészt.
-
HUN_Sector
őstag
Ami itt a fenti hozzászólásokban gyanús, az ugyanaz a konstans elírás. Olyan szó hogy barley nincs (azaz van, de árpát jelent). Barely, na olyan van (jelentése épphogy, alig). És soha nem láttam angol szövegben ezt így elírni, nemhogy kétszer.
Szóval az a két reddites hozzászólás valószínűleg ugyanattól az egy n00b-tól jött. -
HUN_Sector
őstag
Én is a Tinkercad mellett teszem le a voksomat. Az nekem is érthető, pedig nem vagyok egy nagy tervezőzseni.
Professzionálisabb felhasználásban közel áll hozzá a Shapr3d, szintén kvázi egyszerűen elsajátítható és ingyenes.
A Freecad és a Blender felejtős. Még alépésről lépésre youtube videóknál is elakad az emberek többsége.
Az NR200(P) esetében arra figyelni kell, hogy az alaplapok hűtőbordái, csatlaskozói nem egységesek. Énnekem pl fentre nem ment már ventilátor a 2x4 pin felőli oldalra, mert a z590 alaplapon ott csatlakozók és bordák voltak kiépítve. (Na meg a házba rakva nem lehetett kivenni a csatlakozóból a kábelt, mert egy csipesz sem fért be a cpu csati füléhez)
Szóval bárki bármilyen házat is választ, ezt szintúgy figyelembe kell vennie. -
HUN_Sector
őstag
Na meg is jött.
Szerintem még ma délután átpattintom a gyerek C6-osának tartalmát ebbe.
Kap mellé egy vízhűtést, vagy egy torony léghűtést, meg ebbe már a levetett 4060 háromventis kártyám is bele fog neki férni
-
HUN_Sector
őstag
Rendeltem a gyerek c6-osának a helyéte egy ilyet, mert abba a 4060-asom nem fér be: Deepcool ch160 [link]
De ezt a psu kivezetett fütyit még emésztgetnem kell -
HUN_Sector
őstag
Egy tipp csak, de lehet te is hasonlóan tervezed: Ha ilyen régi, ne dugd egyből rá az alaplapra. Ha le tudod szedni a borítást, nézd meg a kondikat, nem vált e le a forrasztásuk. Ha ránézésre ok, akkor külön dugd fel hálózatra, add rá a bekapcsológombot. Ha ekkor se pukkan el semmi, jöhet az éles teszt
-
HUN_Sector
őstag
Paneltáp helyett in win b1, operáld ki a 200 wattos gold tápot. 3D nyomtatóval gyerekjáték egy kosarat csinálni neki és mehet bármely házikóba
-
HUN_Sector
őstag
350-es fsp és 300-as be quiet nálam úgy ment mint az álom. A hiba nálatok van
-
HUN_Sector
őstag
válasz
louigi69 #63630 üzenetére
A 7700x és a 4090 között fhd-n több mint 40% bottleneck van, míg 4k esetén is 20% feletti érték. (alapvetően nyers adatok, de kiindulási alapnak jó).
Persze +- 40000 ft ársávban alá és fölé nézve, (am4 és) am5 terén nincs nagyon fps különbség fhd alatt, de 4k-ban meg kevés teszt van kint. Szóval rajtad áll, hogy milyen cpu-t választasz. Az AM5 jó irány, biztos velünk lesz megint hosszú ideig. Mivel már egy ideje kint van a piacon, érdemes jól szétnézni. Egy kevesebb magos korábbi generációs am5 cpu lehet olyan erős mint a kinézett példányod, de egy friss cpu is hozhatja ugyanazon árban, egyező magszámmal ugyanazt a teljesítményt még alacsonyabb, akár 65 watt fogyasztással. Végig kell egyesével nézni a teljes ryzen kínálatot ár/érték tekintetében, mellé a nemzetközi teszteket, a globális cpu listát a tomshardware-ről.ITX-ben célszerű a kazánokat kerülni. Egy 105, 120 wattos cpu simán bekajál +30-40 wattot játék közben. Ez megtolva egy 350 wattos vga-val egy rosszul szellőző házban maga a pokol.
A gépház tetszik? Azt vedd házból ami tetszik. Ezt pipáld is ki, nem kérdéses.
Belefér a vízhűtőd? Ha igen, még egy pipa. Újabb pipa.
Az alaplap jó-e? Kicsi a kínálat, magasak az árak. Itt van valamennyi mozgástered árban. Ha lehet ilyet mondani, az asus alaplapja jó abból a szempontból, hogy nem fullos, így kevesebb hűtőborda lóg be, ha egyszer léghűtésre váltanál, könnyebb a szerelés is. 2db m2 slot is van rajta, ez teljesen jó (meg kell nézni, aa második használaktakor az melyik sínből fog elvenni sávszélességet).Az meg összeszerelve fog kiderülni, hogy minden jól elfér e, nem melegszik e mint egy kazán. Ez az ITX szépsége.
-
HUN_Sector
őstag
Használd egészséggel. Nekem is az duruzsol a gépben.
Kellemetlen érzés, hogy az ember mindig akar valamit upgradelni a gépen és ha elér a maximumra... van egy hangtalan, kiváló hűtésű gépe, akkor elkezd hülyeségeket nézegetni, hogy inkább mire verje el a pénzt
-
HUN_Sector
őstag
Ha valakinek kell egy fehér tower 100, írjon rám. Csak bukóval lehet kiszállni belőle, így szerintem megegyezünk
(nem akarom tovább őrizgetni, nagyobb mint egy atx ház) -
HUN_Sector
őstag
Nem használok külön vga-t, a c6 meg egy remek ház volt.
Szeretem átalakítgatni a házakat, amióta megvan a 3d nyomtatóm, azóta még inkább megnyílt erre a tér. (ha elvetemült lennék, még nyomtatni is lehetne)
A TFX tápból mindig szemeztem a be quiet példányával, ez egy 4060-ast is elvinne (300W). Az fsp-nek is volt/van, az talán kicsivel gyengébb kapacitású.
De van egy 200-as goldom is még az in wintől, annak simán összerittyentek egy PETG anyagú nyomtatott psu tartót, ami hozzárögzíthető belül a házhoz, mellé egy felcsavarozható takarólemezt hátulra.Rajongok a mini dolgokért. Kicsi autók, kicsi házak, kicsi csajok, kicsi női cicik, kicsi fizetés...
A 120-as AIO elég combos, rendszeresen lebecsülik. A C6-ban meg követelmény, hogy a táp miatt jobb megoldában gondolkodjon az ember.
-
HUN_Sector
őstag
De ha van valakinek 3D nyomtatója ami tud ABS-t, abból is nyomtatható.
A PETG nem tudom mennyire bírnáÈn használtam egyedüliként vízhűtéssel a c6-ot? Higgyétek el, egy 120-as aio meghálálja a bizalmat és hely is rengeteg marad a gépházban. Előre és fentre is rögzíthető a kifújásért felelős radiátor
-
HUN_Sector
őstag
Még mindig pörög bennem a gondolat, hogy c6 itx + tfx táp....
-
HUN_Sector
őstag
-
HUN_Sector
őstag
Egyre jobban jóba leszek a 8700g-vel.
Soha nem voltak még ilyen hőmérsékleti értékeim, pedig egy tower 100-ban is pörgettem már 11400, 11700-as procikat, az meg hatalmas és tágas.
A lehető legkisebb házban - chopin maxban - ez az apróság ugyan igényelte a két kiegészítő ventit de cserébe megkaptam amit akartam.Baldur's Gate 3 - kvázi teljes terhelés - alatt ezek a hőmérsékleti értékek vannak.
És ultimate csend van.Biztosan a gigabyte b650I ax-es lapja volt a ludas azért, hogy case fan nélkül visított a cpu hűtő. A két kis 50 mm-es amint a tüskékre rá van dugva (hőmérséklettől független a zaj) sokkal sokkal sokkal halkabbá teszi a cpu ventit.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #63457 üzenetére
Szerintem az is nikkelezett, a réz az meg fog felelni, elvileg csak a lamella csak az alumínium. Azért mindenesetre érdekes, hogy az összes gyártó leírja melyik elem miből van, csak itt nincs feltüntetve.
(By the way, úgy tudom nem a legjobb a hűtési hatékonysága, így ennél a hűtőnél nem is időztem el nagyon)
-
HUN_Sector
őstag
Annyi kieg a fentiekhez: a galliumot nem kötelező kupak alá rakni, a proci kupakjának a külső felületére is mehet hűtőpaszta helyett, kb 10 fok a diffi a legjobb pasztához mérten.
Csak bemattítja a lapka felületét (illetve sima alumíniummal nem érintkezhet, bár talán már az összes hűtő alja nikkelezett) -
HUN_Sector
őstag
Nekem most 35,7 a 8700g a chopinban. Persze kell hozzá, hogy ne 35 fokos szobában üljek (azért a gép alatt egy fiókkal megy a 3D nyomtató 210 fokos olvasztófeje)
Lekopogom, de egyelőre ez a 2 50mm-es noiseblocker helyretette az ampereket az alaplapon, nem visít a 92mm-es és jó a hőfok is.
A 120-assal, amikor nem tudtam a cpu hűtőt felfogatni, csak ráraktam a bordára fektetett helyzetben - akkor voltak ilyen jó adatok.
Na majd a Jonsbo T6-ban kíváncsi leszek 120-as vízzel mit alkot.
-
HUN_Sector
őstag
Nekem megdöbbentő, hogy egy 14-es venti mellett is 80 fokos peakek, 70-es average-ok vannak, ezt chopinban is elérem 1*92 + 2*50mm ventikkel, rézbordával, folyékony fémmel. Azt hittem ennél a légáramlásnál felmelegedni sem lenne ideje
-
HUN_Sector
őstag
Just for information: A 8700g-t mindenki low FHD-n tesztelte youtubeon, többek között baldur's gate 3 alatt is. Mivel nekem ultrán volt a beállítás az rtx 4060-nal, újrateelepítésnél is azokat a settingeket húzta be. Beszarás, de döccenésmentesen fut ezekkel az értékekkel IGP-ről
-
HUN_Sector
őstag
válasz
AxBattler #63426 üzenetére
Csak IGP gamin miatt nem éri megvenni. De ha valakit érdekel a technológiai újdonság, az más tészta. Hogy hiányzik e az rtx4060-am? Igen.
Hogy látok e nagy különbséget fhd high vagy fhd low-medium között? NemSzeretek új technológiával szarakodni, a 3400g-met is imádtam játékra befogni. Csak egyszer majd eljön az a szint amit nem lesz képes megugrani. Előbb, mint ahogy gpu-t cserélne az ember
-
HUN_Sector
őstag
válasz
AxBattler #63420 üzenetére
Van vajon itt bárkinek 8700g-je rajtam kívül?
Metro Exodussal, Jagged Alliance 3-mal játszok vele fhd-n vegyes beállításokkal. Metro esetében a ködös zárt terek él szaggat, mindenhol máshol köszöni jól elvan. A witcher 3 moddolatlan verzióját probléma nélkül el fogja vinni.
Most hogy 6400 Mhz-re levittem a ram frekvenciát, stabil lett a gép (patriot viper 2*16GB)Max fogyasztás 88 watt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest