- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz
canniball #14493 üzenetére
Szvsz az MSI-nek van miért pedáloznia mini-ITX fronton. Vállalták az A75-öt a küszöbönálló A85 árnyékában, hogy az elsők között kínálhassanak FM2-es deszkát és lehet, hogy alulbecsülték a keresletet, mielőtt átállhattak volna. Persze ez puszta spekuláció a részemről...
-
Goose-T
veterán
válasz
canniball #14488 üzenetére
A Newegg-en out of stock és discontinued, szóval lehet, hogy kifújt ez az alaplap. Esetleg jön egy rev2.
-
user137
őstag
válasz
canniball #3270 üzenetére
kiraktam az asztalra, azóta békében van, meglássuk. ha szétszedem, akkor kap egy hatcentis leszabályzott hűtőt oldalra, meg beforgatom 90 fokkal a shurikent, hogy irányba legyenek a bordák (most pont merőlegesen van a szélső szellőzőrácshoz képest. vágni nem akarom, annál talán többet szoptam érte, h meglegyen karcmentesen
-
HookR
addikt
válasz
canniball #3192 üzenetére
A Silverstone 180mm-esei tűnnek megfelelőnek. Pl. amilyeneket az SG07-be is raknak.
-
Osibaa
senior tag
válasz
canniball #3050 üzenetére
Most tényleg ilyen méretű fejlesztéseken dolgoztak egy évig az Intel mérnökei? Ezt szánták az ION1 méltó utódjának? Ne már!
Az Atom tudtommal semmilyen technológiai újítást nem hozott, lényegében egy fejlettebb platform lebutítása. Értem én, hogy multimédiás használatra nem volt mit butítani az Intelnek (az Intel IGP annyira jó, hogy ne laggoljon a Windows asztal
), de akkor miért lehetetleníti el mások megoldását, ahelyett, hogy az nVidiával kezet fogva fényképezkednének és mondanák, hogy megcsináltuk a legtutibbat, ami 100 dollárért elérhető, ezt vedd meg, AMD pedig kapd be!
Pedig lehetett volna mit javítani rajta és ezekhez az Intel is ért, nem multimédia
- erősebb FPU a prociban
- energiagazdálkodás javítása (pl. EIST)
- alacsonyabb ár
- PCI-E csatlakozó (pl. TV tunerhez, RAID kártyához)
... -
Osibaa
senior tag
válasz
canniball #3040 üzenetére
Nem cáfoltál meg, csak szépítettél a dolgon.
Felhasználói oldalról nézve sztem kár volt kijönnie az ION2-nek, semmivel sem csábítóbb az ION1-nél. A gyártó oldaláról nézve már más a helyzet, ezzel a megoldással sikerült mélyítenie a rést az Atom és ULV konfigok között, miközben az nVidia orra alá is sót szórt.
-
Osibaa
senior tag
válasz
canniball #3034 üzenetére
Nekem több bajom is van az ION2-vel, csak nézz rá erre a képre
- a D510 és N330 procik között alig van teljesítménybeli különbség,
- az NM10 chipset továbbra is egy HTPC-be alkalmatlan chipset, funkciója nagyjából a helyet foglalni az alaplapon,
- emellett van 1x PCI-E buszon az ION2 GPU, ami egyébként jobb lenne, mint az ION1, de a sávszél probléma miatt rosszabb teljestményt nyújt,
- fogyasztásban a chipset + GPU felépítésnek hála, szintén nincs érdemi javulás az ION1-hez képest.Összességében proci teljesítmény ugyanaz, video teljesítmény rosszabb, fogyasztás ugyanaz és szerintem árban sem lesz olcsóbb. Köszi Intel, elérted a célod, ismét megszívattad a népet.
Javítsatok ki, ha rosszul tudnék valamit.
-
ZCoyote
őstag
válasz
canniball #3036 üzenetére
Én azért bepróbálkozok egy 3,5" vinyóval. Egy WD Caviar Blue-ról van szó, az meg nem egy melegedős tipus meg aztán hátha eljut hozzá egy kis levegő a nagy ventitől.
Csak 1 db 2,5"-os vinyóm van az meg egy WD Scorpio Black, ami gyors mint állat viszont cserébe forró isKöszi az infókat!
-
ZCoyote
őstag
válasz
canniball #3034 üzenetére
A beszerelt alaplap fölé pontosan hová esik a Scythe venti? A proci fölé?
A gumicsavar a szellőző lyukba megy vagy fúrni kellett hozzá?
3,5"-os vinyó van benne? Ha igen milyen meleg? Mert ha jól emlékszem ezekben a házakban (202,302) elég gyatra a vinyó elhelyezkedés-szellőzés
Csak ennyi kérdésem van (egyelőre)
Azt tudom, hogy a rendes venti nem megy bele, anno én is szuttyogtam vele csak más alaplappal.
Még szerencse, hogy van ilyen ventim itthon azt legalább már nem kell venni -
Osibaa
senior tag
válasz
canniball #2928 üzenetére
Szerintem panel táp van benne és a venti csak a ház szellőzését hivatott javítani. Abból gondolom, hogy a venti alatt van egy olyan csatlakozó, mint amibe a külső AC/DC szokott becuppanni.
Én a ház lábaival nemtok kibékülni. Adottságaival pedig ( ITX lap + panel táp + slim ODD + slim HDD ) beolvad a tömegbe.
-
chesterboy
tag
válasz
canniball #2928 üzenetére
az Aplus-nak van meg par haza csak dupla annyiba is kerul es nincs benne venti Aplus Cupid 1
-
-
.mf
veterán
válasz
canniball #2713 üzenetére
Ha csak a házon átfújod, az semmi, a levegő tudja a fizikát és igyekszik a legkisebb ellenállás irányában áthaladni, egy borda márpedig nem az, így azt amennyire tudja, kikerüli
Annál koncentráltabb kell, mivel ők is ennél koncentráltabb hűtéshez méretezték a bordákat
Nálam az 5V-on hajtott 80-as venti közvetlenül a bordák felett van, úgy már jó a hűtés.
-
.mf
veterán
válasz
canniball #2696 üzenetére
A Zotac és Asus sem passzív -- venti nélkül kis terhelés hatására felugranak 70-80C-ra, Atom 330 Tcase pedig 85C... szóval hacsaknem a Sarkkörön laksz és kinti hőmérsékleten tartod a gépet, igénylik az aktív hűtést
Egy halk ventivel pedig már ugyanott van mindhárom lap -
zodo
nagyúr
válasz
canniball #2606 üzenetére
Ezért ajánlottam az Msi cuccosát és nem kell külön vásárolgatni még a hiányzó hardvereket.
Ennél kisebbet ennyiért nem igazán lehet összehozni, még Intelből se.
Bár nem követem a piacot, biztos vannak új kész atom vagy mini konfigok.
Sőt megmarad a már meglévő cd és hdd párosa. -
klepto
addikt
válasz
canniball #2379 üzenetére
Ez a pók vagány, de az ára, és a belakhatósága horrori jelenetet indít el benne
A Codegenben, és a Spriben az nem tetszik, hogy baromi mély, vagyis hosszú hátrafelé.
Ha kocka, akkor inkább picit magas legyen, de ne legyen ennyire aránytalanul hosszúkás méretű (hacsak nem fekvő).
A Lian-Li elgondolkoztató, bár lehet, hogy maradok a mikro ATX-nél, csak kevés olyan házat látok, ami igazán tetszene
Eddig egy házikó tetszik igazán, de ez sem elégítene ki hdd tekintetében, viszont a külsőségekben nálam ő a N°1 -
klepto
addikt
válasz
canniball #2377 üzenetére
A Codegen nem tetszik szintén a formája miatt
Azon gondolkozom, hogy mini ITX méretben is kielégítene egy gépecske, természetesen nem Atommal, hanem normális procival, és egy erős VGA-val.
Jelenleg is 1 odd van a gépemben, 2 hdd-vel (1 rendszer, és 1 adattároló), és itt ki is fújt, ez mindenre elég nekem -
chesterboy
tag
válasz
canniball #2371 üzenetére
hdd nem kell xbmc live lenne majd, 4 lyuk az aljara es menetne a tv hatuljara.
esetleg meg 1 ilyen kellene VESA 200X200ha 31-eig nem menne el, lehet hogy elvinnem
-
Osibaa
senior tag
válasz
canniball #2136 üzenetére
Én viszont így nem vagyok az árával kibékülve (+HDD +RAM). Ennyiért meg tudom venni az Asrock ION-t is DVD-vel és távirányítóval.
Mondjuk alapból nem vagyok kibékülve ezeknek a cuccoknak az árával. Noname mini-ITX ház 10-15k? ION alaplap procival 30-35k? Ebből milyen microATX vagy barebone gépet lehet összerakni, milyen teljesítménnyel?
Másik oldalról nézve, ha netezésre használnám, akkor egy netbookkal jobban járok (hordozható és "monitor" is van hozzá). Ha HTPC-nek használom, akkor pedig egy asztali Blu-ray lejátszó DLNA támogatással is kijön ennyiből. És ott van még a szoftver probléma is, egy asztali lejátszó egy távirányítóval egyszerűen kezelhető, míg egy HTPC irányításához az embert vért izzad (XBMC) vagy kényelmetlen (egér).Remélem az AMD mihamarabb belép erre a piacra (2010 első félév volt a tervük) és helyre teszi a dolgokat - vagy olcsóbb lesz, vagy versenyképes, jó esetben mind2.
-
zodo
nagyúr
válasz
canniball #2001 üzenetére
ááággrrrr, hogy mindig van kifogásod.
Persze, tudtam, hogy a 12 centis venti miatt nem fog tetszeni.
Jelenleg nekem se kellene ez a ház, de attól még, mint alternatívát meg tartom.(#2002) toldy
Nagyon nem megy akkor inkább szerviz vagy gari, ha van még rá egyáltalán. szvsz.
-
.mf
veterán
válasz
canniball #1997 üzenetére
"Mini-ITXケースに新アイテム追加 2006年8月31日"
"Én sem értem: mi is van a Mini-ITX és a számok közé írva?"
Ezen ne múljon
:
Mini-ITX ház(ak között) új tárgy újra kapható (újra rendelhető) 2006. (év) 8. (hó) 31. (nap).
A többi szöveg:
Az ebben az üzletben is folyamatosan árult Mini-ITX széria ezalkalommal új taggal bővült a Dirac kínálatából:
Dirac Noah 800-B
Ajánlott fogy. ár: 14 700 yenHint: Dirac Noah 800-B
További hint: a Dirac kínálatában lévő termékekhez mintha már láttam volna hasonlókat másnál is, tehát valószínű, hogy valami kínai OEM gyártja. -
zodo
nagyúr
válasz
canniball #1961 üzenetére
, de én találtam neked. Kép
Sajna itthon még említést sem talál a google.
Ami gyanús, hogy Angol talált sincs igazán.
Talán, ideje lenne a házban lakó "érintett szomszédokkal" összehaverkodni egy kis időre.
Bővebben: Noah 800-BAz a 273mm egész jól hangzik.
Viszont a dátumot nézve " Mini-ITXケースに新アイテム追加 2006年8月31日" nem igazán értem. Kizárólag csak azon a földrészen forgalmazták volna, pult alól? -
.mf
veterán
válasz
canniball #1956 üzenetére
Mérő ez, valami düwi márkájú német ketyere
Nagyjábóli, tessék-lássék mérésre nekem megfelel: legalább 50W-tal kevesebbet fogyaszt ez a gép, mint a nagygépem.XP-telepítés sokadszori próbálkozása után kipróbáltam, hogy W7-HP32 működne-e, az bezzeg egyből felment
Viszont az 1GB RAM felét kapásból benyeli, de hát valamit-valamiért, legalább megy.
Netezés simább vele, Youtube 720p is egész jól megy, viszont fullHD filmlejátszást még nem tudtam működésre bírni. Holnap még talán megnézem, hogy 3dmark és pár játék hogy teljesít, ha már Hito múltkor kérdezte, meg kicsit én is kíváncsi vagyok rá, bár nem erre fogom használni.
-
zodo
nagyúr
válasz
canniball #1947 üzenetére
Mert, késztetést érzek egy kis barkácsolásra.
Minél kisebbre készíteném, kb. mint a te elképzelésed.
Méretben max. 26x23x18 cm
Háznak való már készen áll, 1,8mm mdf lap.
Legalább, jól formálható.
Viszont ebben jobban mutatna egy picopsu vagy panel táp és a szellőztetés kérdés is megoldódna, ami egyenlőre kérdéses. Az Ipaq-nál alkalmazott hűtést részesíteném előnybe, de még nincs meg a nagy ötlet, hogy lenne a legjobb hardver elrendezés.
Piactéren, láttam most (fix áras) 6900-ért 120-as paneltápot ill. 11800-ért 120-as univerzális noti töltőt + 780 a kiszállítás.Várjuk a fejleményeket!
user137
Jó kis keccó, de igen drága. Itthon durván 48k.
-
-
-
zodo
nagyúr
válasz
canniball #1742 üzenetére
Hűha, ez gyorsan ment csak nem megtetszett!
Anno priviben említettem már neked, hogy ezek közt kellene keresgélned!
Azon a linken épp nincs 20x20x15 centis, de itt találtam neked.Szerk:
Szerintem, nem annyira csúf. Jó kis kuckót lehetne belőle varázsolni! -
chesterboy
tag
-
zodo
nagyúr
válasz
canniball #1595 üzenetére
Tudom... ezt írtuk egy páran.
Nincs olyan ház amilyet szeretnél, marad az asztalos kolléga.Ez például, pont 25cm-es.
Szerk:
-
zodo
nagyúr
válasz
canniball #1592 üzenetére
Ph-s keresőt én sem tudom használni, normálisan.
Zeal-t még nem is láttam az itthoni polcokon.
Gondoltam, hogy a Revoltec méretei miatt már felejtős részedről. Viszont, (szerintem) ezeknél kisebb méretű házat nem találni, amit 12 cm-es ventivel szellőztethetsz.Szerk:
(#1593) chesterboy
Pofás egy darab, de canniball hossz és szél írányba max. 20-22 cm-es házikót keres.
-
zodo
nagyúr
válasz
canniball #1590 üzenetére
Nem volt egyszerű megtalálni, de google a barátom!
Zeal: 225 x 200 x 180 mm
Revoltec: 200 x 185 x 260 mm ( gyártó honlapján, nem találtam semmit erről a házról )Tényleg nem egy formák, méretileg. Viszont, nagyon hasonlítanak az első link / 3. képen találhatóval, megtévesztett. sorry
-
asdddsa
tag
válasz
canniball #1567 üzenetére
nincs lespórolva semmi ami kellhet véletlen
meg az asus hűtése szerintem jobb mint az intelé és max pár k-val több
pl az lpt port jól jött mikor sb5100e-t flasheltem mert nem kellett külön azért bekapcsolni a nagygépet
akkor jó, mert én is az asus-ra gondoltam a dvd- írót meg vagy lecserélem vagy ha kiírom a cucokkat akkor megvárom mig gyűlik és átrakom a másik gépbe a vinyót és akkor írok -
ZCoyote
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Spórolós topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Witcher topik
- SörcsaPH!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Elhalasztották a Marathon megjelenését
- Metal topik
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- További aktív témák...
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest