- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
jim bcs #29059 üzenetére
az enyém is így néz ki, csak van rajta burkolat
-
Goose-T
veterán
válasz
jim bcs #29056 üzenetére
A méretével semmi baj nincs, csak már nem 1995-öt írunk, hogy az alaplap fölé toljuk be a tápot. Nekem kisebb házban is sikerült lehűtenem a 95W-os AMD A10-7850K-t, mert nincs a proci fölött semmi. Igaz ki kellett vágni a ház oldalát, mert anélkül eléggé pörgette magát a hűtő, de így már sokkal csendesebb.
-
tomic
addikt
válasz
jim bcs #27662 üzenetére
Néztem a te általad ajánlottat is. De kicsit szélesnek találom. Bár nem láttam még.
A két ház amúgy majdnem egy árban van.Német ebay-t nézem. Kb 15-max 20e amit kiadok érte.shteerNekem is nagyon tetszik.Kár,hogy csak Angliából tudnám megrendelni.
A config egy lap,egy I5 proci egy vga(gtx960,280x vagy valami ehhez hasonló)és egy darab ssd lenne. -
szacsee
nagyúr
válasz
jim bcs #27272 üzenetére
SFX-em van itthon (Seassonic 300W 80+)
Lehet akkor költségcsökkentés miatt érdemes meglépni azt, hogy TFX-el rakom össze, és a minél kisebb méret miatt a tápot ráforgatom az alaplapra.
Így az alaplap felett lenne a táp, mint nagyon rég az állótápos házaknál, csak a PCI-E csatitól lefelé helyezkedne el.
A venti ahogy nézem épp a PCH fölé esne, így mozgatná ott a levegőt, és nagyon melegedő rész sincs ha jól tudom az alaplap alsó felében a PCH kivételével.
A ház ha fekvő lenne a magassága még 10cm-be beleférhet. A proci felett kapna egy szellőző rácsot, a ramok felőli oldalon pedig felrakom az előlap mögé az SSD-t. Jó ez az elrendezés, vagy másképp csinálnátok?
Elvileg így egy ATX táppal is meg lehet csinálni ha nincs kártyahelybe téve semmi.
Igaz kicsit magasabb lenne a ház, de a táp mivel rövidebb maradhatna a szélesség, mélység az alaplap mérete + 10-15mm.
TFX-el valahogy így nézne ki: -
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
jim bcs #24736 üzenetére
Oké, megértem, hogy szerinted rosszul látom az ITX lényegét, de Te is értsd meg, hogy ez személyes vélemény(ha eddig még nem értetted meg).
"egyszerűen máshogy látunk dolgokat, úgy ahogy te előszeretettel ajánlod az asrock-ot én meg messze elkerülöm"
Én az Asus lapokat szoktam előszeretettel ajánlani, utána Gigabyte/MSI féléket.
Pl: #65972: Itt rosszul csináltam a kiemelést, az ASRock B85M Pro4 csak mellékes lett volna.
#65739:
"Gigabyte B85M-D3H, Asus B85 Vanguard" > általam ajánlott lapok
"A B85M Pro4-ről nem hallottam rosszakat." > válasz erre: "ASROCK B85M Pro4 korábban ajánlott volt, ma is az?"
Milyen asztali gépet vegyek?: Meg szoktam említeni a Gigabyte B85M-D3H lapot is, ami nem ASRock.
"ASRock B85M Pro4/Gigabyte B85M-D3H ~ 16-18k"(inkább már ~ 17k mindkettő)Témavita részemről lezárva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- PlayStation 5
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest