Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ANOka

őstag

Üdv!

Nem tudom, hogy jó helyen járok-e: ha nem irányítsatok át a megfelelő topikba.
    Egyenlőre még csak a lehetőségeket mérem fel.

Egy Mini-ITX "játékgépet" szeretnék építeni. Tudom: ez leginkább fából-vaskarika, de amit - elsődlegesen - futtatni akarok rajta, az a rendszer követelményei alapján egy vasalódeszkán is elfut.
    Xbox SX-en játszok vele, de azt vettem észre - videók alapján -. hogy az ott eléggé korlátozott a PC-s változathoz képest. PC-m van, viszont azt nem akarom "összeszemetelni" játékkal. (Avagy azon a Windows-t nem szoktam/akarom havonta újratelepíteni játékok miatt. Az marad "munka gép".)

Amit eddig kigondoltam indulásnak:

- AMD Ryzen 7 5700G processzor (Mindenképpen G-s processzor az integrált grafika miatt.)
    - MPG B550I GAMING EDGE WIFI vagy MPG B550I GAMING EDGE MAX WIFI (Mi a kettő között az érdemi különbség? Első látásra nem jöttem rá. Alternatívákat szívesen fogadok: B550 chipset-es legyen, de wifi/RGB-s csicsa nem kell.)
    - UMX1-PLUS Black ház (Szintén mik az alternatívák? Egyszerű, letisztult formákat szeretem. RGB/egyéb csicsa nem kell. ATX-es táp méretet támogasson. Nem szeretnék spec. - panel - tápot!)
    - Seasonic (pl.: Prime GX) táp, amit ehhez megfelelő méretű, teljesítményű és teljesen moduláris
    - minőségi dual RAM modul (még nem néztem ki)
    - VGA kártya induláskor nem lesz. Később az áraktól/változó igényektől függően lehet, max. az aktuális közepes teljesítményű szériáig. (Figyelve arra, hogy a kiválasztott házba beférjen.)
    - A legfontosabb szempontot a végére hagytam: a gép halk legyen! Ha kell, akkor ehhez lejjebb adok a teljesítményből, hangszigetelt házat/Noctua cooler(ek)et veszek. Viszont a kinézett háztól nagyságrendekkel nagyobbat nem szeretnék. Akkor már a jelenlegi kép méret környékén járnánk!

Szívesen fogadom az észrevételeket, egyéb javaslatokat/alternatívákat. :R

Új hozzászólás Aktív témák