Hirdetés
- 
			  Mobilarena Linksys WRT54G/GL/GS router 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

h_143570 addikt válasz  Norbi.Sz

üzenetére Norbi.Sz

üzenetéreIgen kell a 20as is, kulonben meg a konyvtar lista sem fog megjelenni, de kapcsolodni tudsz azert. 
 Abban nem vagyok biztos, hogy az altalad hasznalt szerver engedi-e az adat port attirasat direktbe, vagy valtozik-e a kontrol port valtoztatasaval.
 Megoldas lehet, hogy Passive modban hasznalod a szervert, igy lesz lehetoseged megadni a Passive portokat. Ezek fognak megfelelni a 20as portnak szoval oket is forwardolni kell. A klienseknek csak a kontrol portrol kell tudniuk, visszont tamogatniuk kell a passiv modot, ezt rendszerint, a nagyon regieket leszamitva, mind tamogatjak.
- 

üzenetére Norbi.Sz

üzenetéreAz FTP egy olyan protokol ami 2 portot igenyel. a 21es az ugynevezet Kontrol kapcsolat, mig a 20as az ugynevezet a Adat kapcsolat. A kerdeses portokat csak akkor kell forwardolni ha FTP szervered szeretned elerhetove tenni az internet felol, sima FTP szerverekhez valo kapcsolodashoz nem kell. 
- 

válasz  Norbi.Sz

üzenetére Norbi.Sz

üzenetéreSzia A két kliensnek, különböző legyen a portja. A megfelelő portokat forwardolt a gépekhez. Az ftphez, meg a 20-21-es portokat forwardold. A router mode az legyen gateway. 
 A router módot csak akkor kell bekapcsolni, ha több router van összekötve a hálózatban. (legalábbis én így tudom.)
- 

Robert75 csendes tag válasz  Norbi.Sz

üzenetére Norbi.Sz

üzenetéreA válasz a kérdésben van... Ha megy neked rendesen és nem hátráltat semmiben akkor felesleges cserélni. Ha meg értesz a routerekhez akkor már rég lecserélted volna........ 
 Én sem értek hozzá! Lecseréltem tomatóra. Megy rendesen annyi a beállítási lehetőség, hogy nemmertem álligatni. Megy oszt jóvan 
- 

- 

üzenetére Norbi.Sz

üzenetéreA router tuzfala a NAT, ez csak bejovo kapcsolatok ellen ved es 2 kilos kalapcsal a routerre mert hatrozott csapassal lehet kikapcsolni.  A kimeno kapcsolatok ellen semmit sem ved, tovabba azt sem tudja kontrolalni, hogy melyik program kezdemenyezte a kapcsolatot. Sot a weboldalakba agyazott huladek ellen sem er semmit. A gepet kepes megvedeni addig mig ujra telepites utan rapakolsz egy normalis tuzfalat meg a biztonsagi frissiteseket. Egy eros viselkedes elemzovel felvertezett szoftveres tuzfalat nem fogsz meguszni, ha van router ha nincs. 
- 

üzenetére Norbi.Sz

üzenetéreA tomato egy jo valasztas, visszont a dd-wrt sem rosszabb, nekem szemely szerint a tomato SVGs felulete tetszik. A GL nem tartalmaz USB portot igy csak kartya olvasot lehet ra barakcsolni vagy venni egy NAS-t. A Tomato egy nagy fw igy az melle egy torrent kliens maceras felrakni, visszont egy mini vagy micro dd-wrt melle mar felfer. Ja igen mielott megkerdezed, a NAS halozatra kotott tarolo egyseg, rendszerint egy vagy tobb vinyo egy kulso dobozban, amit UTP madzagon csatlakozik a gephez vagy a routerhez. 
- 

üzenetére Norbi.Sz

üzenetéreA router egy kulso ip-t oszt meg tobb belso halos ip-re. Ez a mapolas kimeno kapcsolatoknal egyertelmu, bejovknel visszont nem. Ezt a problemat oldaj meg a portforward. Vagyis lehetove teszi az aktiv modot torrent alatt, vagyis tobb felhasznalohoz tudsz kapcsolodni, igy gyorsabb lesz a letoltesi sebesseg. Ha megfeleloen nagy flash memoria van rajta, akkor a megfelelo alternativ fw-vel megoldhato a torrent kliens futatas. Viszont ez esetben szukseged van egy kulso vinyora amin tarolod a torenteket. Ez lehet egy NAS vagy USB-s vinyo felteve, ha olyan tipst veszel amin van. Esetleg meg barkacsolhato ra kartya olvaso. 
- 

xabolcs őstag válasz  Norbi.Sz

üzenetére Norbi.Sz

üzenetérekellene visszaolvasni  [link] [link]ha mind2-t boltbol veszed, dragaert, 2ev garival, akkor a gs-sel megszivod, a gl-el meg nem  bovebben: amikor meg a gs jobb volt a gl-nel, azok az idok mar elmultak ... azokat mar csak hasznaltan kaphatod meg, ujonnan meg olyanokat arulnak, amikre nem megy fol csak a gyari fw ... (sok szerencsevel es meg tobb szivassal talan egyik-masik butitott valtozat folmehet) szoval ha linksys wrt54xx, akkor linksys wrt54gl legyen!! a speedbooster, meg a tobbi blablba nemerdekes. Szabtom: amelyiknek van cserelheto kulso antennaja .... sztem  
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Zalman T4 PLUS FSP 700W
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest