Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok
Egyik ismerősömnek kellene segítség
Adott egy P5K Premium + Q6600 kombó 4g rammal kérdés az milyen kártya az amit még kihajt.
A proci vagy 3200 vagy 3600MHz-en megy ha jól emlékszem.
6950 / 7850-et néztem neki, mert a 7950 már szerintem felesleges
Vélemények?Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
Az adatlapomon lévő géphez mekkora kártya lenne megfelelő a régebbi típusok közül?
Egy 6950-t még kihajtana?
Csak mert haverom most cserél és azt olcsón el tudnám hozni tőle.
Esetleg mi lehet még jó választás hozzá? 7850/7870 vagy esetleg gf vonalon valami ami ilyen 30-35K magassága max.
Ennél többet nem áldoznék rá, mivel magamat ismerve ha végigjátszom azt a pár játékot, utána csak feleslegesen fogja zabálni az áramot.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz Speed® #48224 üzenetére
Jah igen el is felejtettem mondani, hogy ez 4000-en megy
Havertól 10-ért kapnám meg a 6950-et, ezért gondoltam arra hogy ennyiért ajándék.
Ha nem jönne össze akkor meg max 30-at szánnék a bulira, mert tudom tényleg hogy most ez megint csak egy fellángolás nálam, és ha kijátszottam a gémeket, akkor utána megint lehet 1 évig egy játékot sem indítok el, és elég az APU ereje is.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
Sziasztok
Adott egy AMD X6 1075T és 8GB ram
Milyen VGA dukálna emellé játékra?
FullHD-monitorhoz természetesen.Árban úgy 45-50 lenne max rá, és lehet új vagy használt, ha van rajta gari használt esetében az csak plusz pont.
Köszi a válaszokat.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
Halihó
Egy G620 proci és 8gb ram mellé mi az a vga ami optimális lenne? (1920x1080)
Ár most nem tényező, (nem tudni még használt vagy új lesz) inkább arra lennék kíváncsi mi az a vga, amit még kihajt?Személyes szerint erre gondoltam: MSI GTX750 TI OC 2GB GDDR5
Érdemes ettől erősebbet venni?Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
Sziasztok
Adott a gépem: A8-6600K @4200MHz + 8GB ram
Alapjába véve nem hiányzik a dVGA mert aktívan csak CS:S-el játszom, esetleg ha kedvem támad nosztalgiázni akkor Star-Craft. Ezek ugye nem mai játékok, és simán mennek az APU-n is még minden gond nélkül.
Viszont néha belém jön a kisördög és 1-2 valamire való játékot végigvinnék, de aztán lehet hónapokig megint csend
Anno már 2014-be kérdeztem, hogy mi lenne az a dVGA amit érdemes lenne beletenni ezen proci mellé, amit még kihajt, akkor 750 TI és 6950-et ajánlottátok. Akkor persze ahogy említettem elmúlt a láz és nem is vettem semmit. Most viszont elszántam magam, mert némileg lesz időm most már jobban játszogatni, aztán beruháznék valamire.
1920x1080-ra kéne valami továbbra is.
Változott valamit azóta a helyzet?
Ahogy megpróbáltam szétnézni a neten, "külföldisztánba" ugyanezen proci mellé ezeket ajánlották:
- Radeon R9 270X (kicsit soknak érzem)
- Nvidia GTX760
- Nvidia GTX750 Ti
- Nvidia GTX660 Ti
- Radeon 7950A fenti listából, vagy azon kívül is mi lehet a jó választás olyan netto (nagyker nettóért hozok magamnak bármit ami kapható jelenleg) 30-35 körül?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok
Nagyon rég nem követem már a fejleményeket, így hozzátok fordulok.
Ha ezekből lehetne választani ki melyikre tenné le a voksát, melyiket lenne érdemes venni I5-6600K/16gb memória mellé?Gigabyte R9 380 G1 Gaming 4GB PCIE DDR5 12hó 34.320 HUF
Gigabyte GTX 770 2GB GDDR5 Windforce 12hó 35.000 HUF
Gigabyte R9 280X OC 3GB PCIE DDR5 12hó 40.000Mindegyikre 1 év gari van.
Én az R9 380-al szemezek elsőre.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
Sziasztok
Elsőnek is nem akarok flamet kelteni, az írásommal, ne legyen harc amd/nvidia dologból.
Nos adott a gépem:
I5-6600K / 16gb ram / R9 380
Nemrég vettem hozzá egy 21:9 freesync monitort, amivel 100%-ig meg is vagyok elégedve.
A probléma az, hogy manapság csak a PUBG-vel játszom.
Sajna freesync ide vagy oda, minimumon is "2560x1080" sokszor be be zuhan az fps.
Nézegettem a Vega 56/64-t de őszintén megmondom, nem esek hanyatt a teljesítményüktől így elsőre. Közel egy áron, vagy picivel drágábban (5-10K) már 1080-at kapok ami lehet van olyan játék ahol kikap az amd termékeitől, de PUBG alatt pont nem.
21:9 bejött, így nem váltanék vissza már 16:9 16:10-re.
Na már most agyalok itt, hogy mit csináljak.1: Marad a jelenlegi monitor, eladom a 380-at és veszek egy Vega 56/64-et (480/580-ra nem látom értelmét cserélni)
2: Eladom a monitort és a 380-at, és beinvesztálok egy 1080 (esetleg 1070)-be és veszek hozzá egy G-Synces monitort.Szerencsésnek mondhatom magam, mert meg tudom venni nettóban a szükséges dolgokat.
Számszerűsítve így nézne ki a dolog.1. Verzió:
- MSI Radeon RX Vega 56 8G RX Vega 56 8GB HBM2 PCIE 140 491 Ft
- Gigabyte RX Vega 64 Silver GV-RXVEGA64SIL-8GD-B 8GB PCIE HBM2 160 126 Ft2. Verzió:
- Gigabyte PCIe NVIDIA GTX 1080 8GB GDDR5X - GeForce GTX 1080 Windforce OC 8G 139 540 Ft
- Acer Predator Z301CTbmiphzx - 5 év garancia (UM.CZ1EE.T01) 188 897 FtA monitort és a vga-t el tudom adni kb 100-120 között kb.
Ki melyiket választaná, ha hosszú távra gondolkozom?
Nyílván a 2. verzió az kb 2x-es kiadás ezzel tisztában vagyok.Illetve bónusz kérdés:
Érdemes e kiadni 60-65k-val többet egy Ti-ért +15-20% teljesítményért?
- Gigabyte PCIe NVIDIA GTX 1080 8GB GDDR5X - GeForce GTX 1080 Windforce OC 8G 139 540 Ft
- Gigabyte PCIe NVIDIA GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X - GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G 205 490 FtÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
Na csak nem akar normális ára sem lenni a Vega56/64-nek, se készlet nincs túlzottan egyikből sem, a custom verziókról ne is tegyek említést.
Jelenleg egy R9 380 4gb-os karim van freesync-es monitorral, igy első körben amd felé kacsingatnék.
Mit lenne érdemes venni, amivel már legalább fél évig (vagy legalább a volta vagy az amd új kártyájának érkezéséig) ellehetnék?1: RX580 8gb
2: 1060 3gb/6gb
3: maradna addig a jelenlegi (ezt csak a végső esetben)
4: bárkinek bármilyen más javaslata.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz Mangosztán #103388 üzenetére
Nekem igaz még R9 380 van, és így néz ki az "idle" állapot:
Ez a teljes gép fogyasztása, kivéve a monitort.
Kiindulási alapnak jó lehet.
Ez még ugye egy régebbi kártya, amit te néztél annak valamelyest jobb az energiagazdálkodása.
Az alábbi hardverek mellett kaptam a fenti értékeket:I5-6600K@4600 1.25V
R9 380@1090/1600 +20% def.voltage
1db hdd
1db m2 ssd
pár darab venti.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok
AMD Phenom II X6 1075T mellé mi a max. vga ami megvehető?
Jelenleg GTX 950 van.
Van értelme a 1060 3gb vagy akár 6gb-os verziójának?
A szokásos kérdés "kihajcsae"?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tom36 #103698 üzenetére
Pont tegnap volt hír AMD-től, hogy növelik a kapacitás a Vega kártyákra, így rövidesen megoldódik a jelenlegi hiány, és ez magával hozza azt is, hogy normalizálódnak az árak.
Ezen kívül nagy árcsökkenésre az új Nvidia kártya érkezéséig szerintem számolni nem nagyon lehet.
De kicsit pontosítani kéne amúgy mit akarsz, mert teljesítményben (és árban is) az 560 és a vega56 között hatalmas szakadék tátong.
Ha FullHD a cél akkor egy 1060 6gb vagy 580 elég lehet.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz Goldberg03 #103759 üzenetére
Tavasz vége, nyár kezdete kb
-
nagyúr
Hali
Adott a jelenlegi kártyám (R9 380 Giga G1 Gaming 4Gb 2018.05.24-ig garival.)
Vegát szerettem volna helyére, mivel freesynces monitorom van, de ugye eléggé elszálltak az árak, és készlet sincs elegendő.
Arra gondoltam, hogy amíg nem normalizálódnak az árak vagy nem lesz tisztességes készlet (kb január vége február eleje de lehet még több) addig vennék egy "köztes kártyát.
Amd vonalon ugye most nem nagyon van, így freesync kilőve de most 2-3 hónapot max ellenék e nélkül is.
Aztán most adódott egy ilyen egy lehetőségem:1: R9 380 + 14.000 HUF = Gigabyte GTX 1060 3GB Windforce OC 1év gar
2: R9 380 + 19 000 HUF = Zotac GTX 1060 3GB DDR5 AMP! Edition 2 év gar
3: R9 380 + 35 000 HUF = EVGA GTX 1060 Gaming 6GB 3év garA második még csak csak, de a harmadik annyira nem "value" ha úgy is cserélni akarok, de az első az nem tűnik rossznak.
Erősítsetek meg, vagy cáfoljatok meg, de szerintem az első vagy második verzió az vállalható nem?
Igazából aktívan csak PUBG van mostanában, arra kellene 2560x1080-ra. (sajnos itt a 380 már épp határeset)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Speed® #104299 üzenetére
Arról nincs véletlen infód, hogy ez a Core Edition félpasszív e?
A sima AMP! az tudom, hogy nem mert ott írja a Zotac oldala egyértelműen, viszont a CE esetén nincs erről semmi infó, és nem találtam unboxing vagy test videót / beszámolót ahol kideríthettem volna.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest