- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Persze. A PC/NAS/RPi kábelen lóg most is, lényegében az RT-N12D1 helyére kerülne az új, ugyanolyan konfigurációban.
Ha nagyon akarom egy 70E-es router-t is meg tudok venni, de nincs rá szükségem, a C6-ra is egy reklámban lettem figyelmes.Az OpenWRT-t csupán kíváncsiságból hoztam fel, YT is és Google barátom is dobott rá találatot. Ha nem hozna érdemi előrelépést az OpenWRT, a gyári firmware-rel szemben, kihagyom.
-
vadkörte
addikt
válasz
Gubek-Einste #84754 üzenetére
Családi ház kb. 70nm, téglafalak, a távolságok nem nagyok A netem Vodafone HomeNET a sebessége épp annyi amekkora térerő van.
1 asztali PC, 1 notebook, 1 NAS, 1 RPi mediaplayer és pár mobil eszköz használja. Természetesen nem mindenki egyszerre, a szomszédság gy|ren ellátott nettel, 2-3 mobil modem van a környezetemben, vezetékes net nincs, router-t sem nagyon használnak.
Az ASUS "a szívemhez nőtt", de ezt az Archer-t pofátlan jó áron adja most az Euronics (8-9.000Ft) ezért gondoltam a cserére.
Semmi extra elvárásom nincs (nem kell USB, server/"NAS" funkciók sem)
Mesh nem lényeg. Egy egyszerű megbízható eszköz kell, ha van rá custom fw és megéri használni, nem félek egy kis terminal-ozástól. -
vadkörte
addikt
Üdv!
A TP-Link Archer C6 AC-1200 router mennyire ajánlott/nem ajánlott termék? Nincsenek nagy igényeim, bár LAN-on nem lenne hátrány a gigabit.
Egy ASUS RT-N12D1 router-t "váltanék" le vele (tartaléknak megmaradna) Vén, mint az országút de stabilan teszi a dolgát.
Alternatív firmware - OpenWRT; DD-WRT, stb... - ajánlott rá, vagy hagyjam a fenébe és használjam a gyári szoftverrel?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
vadkörte
addikt
Az 53214-ben írtam a nyűgömről, de egyszerűen nem találok olyan router-t ami nekem megfelelne, (most épp nem tudok 10+ ezreket rászánni) vagy az orrom elől viszik el
Az ASUS RT-N12-ről mik a tapasztalatok/vélemények.
A hálózatba majd egyszer valamikor - érted ha meg és ki tudom építeni - bekerül egy NAS is, akkor a 10/100 szűk keresztmetszet lehet. Illetve az LTE kockámnak az elméleti maximális letöltési sebessése 150 Mbit/s, de 100 fölé pár alkalomal ment csak a teszteken. Nem nagy kaland, ha nem tud maximális sebességgel tölteni...
Egy egyszerű, "olcsó", megbízható és jól kezelhető router-t keresek. -
vadkörte
addikt
Üdv!
A kérdés adott. Milyen router-t vegyek?
Ahová kerül:
Kiépítés alatt lévő (illetve ez után kezdődő) otthoni hálózat. Belső kábelezés CAT5e kábellelAmit első körben kell kiszolgálnia:
LAN-on 1 db asztali PC, 1 db DVR; WiFi-n 1 db notebook, 2 db telefonAmi második körben kell kiszolgálnia:
A fentieken túl LAN-on 1 db épített NAS, nem eldöntött módon csatlakoztatott 2 db médialejátszó (jelenlegi koncepció alapján Raspberry Pi 2(3) alapú épített lejátszók, max fHD fogyasztott Internet nélküli médiatartalmakkal)Amit tudnia kell:
Az alap elvárható router feladatok (nem árt, ha jól konfigurálható, és örömmel venném, ha valamiféle tűzfalféleség is lenne benn)
Egy Vodafone HomeNET-et kellene megosztania, a modem egy Huawei LTE Cube E5180 (a modem saját WiFi-jét letiltanám, két párhuzamos WiFi hálózat felesleges).
A modem nem megy 24/7-ben, csak akkor kapcsolom be, ha használom, a router persze ettől függetlenül még mehetne, hisz a belső hálózatnak Internet nélkül is működni kell. (zenék, filmek lejátszása pl....) WiFi-re csak akkor van szükség, ha otthon vagyok. NAS funkciók, torrent, 3/4G, USB csatlakozás feleslegesek.Nem zárkózok el a használt (nem agyonhasznált) eszközöktől sem, mivel nem szánok rá túl sokat. Elég a 2,4 GHz, nem kell A/C támogatás sem és nem ragaszkodok a gigabites csatlakozáshoz sem.
Előre is köszönöm, ha segítetek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Linux kezdőknek
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Hálózati / IP kamera
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Diablo IV
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest