-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz
SzlobiG #92856 üzenetére
Sajnos mindkettorol olvasni rosszat is. Lehet, hogy valakinel jo, nalad meg rossz lesz, vagy forditva.
Gondolom te is a TUF-ot valasztanad, rugalmasabb, mint a masik. Esetleg varsz egy kicsit, hatha ujbol lesz jo aron, vagy lenyeled az arkulonbseget, vagy marad a Tp-link… -
Exelsior24
aktív tag
válasz
SzlobiG #92856 üzenetére
Üdv!
Én az ASUS TUF-AX5400-asra cseréltem, már több mint egy hónapja használom elégedetten. Igaz én akciósan vettem Black Friday-kor az egyik ismert webáruházból, akkor úgy nagyon jó vétel volt azért az árért.
Rengeteg extra funkciót és szolgáltatást tud, jó kis router, remélem pár évig kiszolgál tisztességgel.
Megy róla egy PC, PS4, meg vagy 16-18 WiFi-s eszköz és eddig semmi gond nem volt vele.Ettől függetlenül a TP-Link AX73-as is jó vétel lehet, árban nagyon jó mondhatni "best buy", specifikációkban és tudásban meg szinte ugyan az mint az ASUS.
Mondjuk nekem van pár rossz múltbéli tapasztalatom TP-Link routerekkel, ettől függetlenül mások nagyon sokan szeretik őket a jó ár/érték arányuk miatt, így azt mondanám, hogy mindkettő jó választás lehet. -
SzlobiG
félisten
-
blakey
titán
válasz
SzlobiG #41557 üzenetére
A tvk-be épített wifi a hulladék kategória, tehát nem biztos, hogy a gyengébben szóró 5GHz-es jelet stabilan fogja tartani, a 2,4GHz-en stabilabb. A kábelnél nincs stabilabb, nem véletlenül húztam egy kábelt a mozihoz és onnan switch osztja szét a jelet, minden kábelen megy, nincs gond. Csak azt akarom sugallni, hogy nem emiatt legyen 5GHz-es wifid, mert nem garancia a stabil működésre, az más ha egy laptopod 5GHz-en vinné az 500/100 Mbps-t, de a tv-k jó ha a 150-et tudják de még azt sem úgy ahogy a telefonok.
-
blakey
titán
válasz
SzlobiG #41545 üzenetére
Korábban volt 3 antennás eszközöm és semmivel sem volt erősebb. Utána jött a upc-s router-modem kombó ami wifi szempontjából gyengécske volt. Ezt olvasva döntőttem el, hogy nekem elég a 3600-as és valóban így is van, ott ahol eddig gyenge volt a jel, most stabil és ez volt a lényeg. Nem szeretném az utcát lefedni.
(#41546) poli27
-
qisqaqas
senior tag
válasz
SzlobiG #41541 üzenetére
Annyival jobb hogy kevesen használják még és nincs interferencia
Mai gépek szinte már ac wifivel jönnek ki. Ha tervezel a jövőre és szeretnél is használni ilyet akkor lehet érdemes beruházni a jobbra.
Attól függően hogy mire kell a wifi. Ha telefonnal/táblával böngészel arra jó az N is, de ha laptopról akarsz torrentezni, akkor elkél a plusz sávszél.Szeretnék majd ac wifire átállni, mert a 2,4GHz tartomány zsúfoltabb mint a Józsefvárosi piac. Ez nálam az elsődleges ok. Itt összeszedték nagyjából hogy miújság van az 5GHz tartománnyal. Ahogy a cikkben is írják: a nagyobb sávszél az elméleti, laborkörülmények közötti, ugyanez vonatkozik az N-re is. Társasházban lakom, mindenhol 2,4Ghz-es net, és alig csorog az adat még az antenna mellett is.(MIMO nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest