- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
Csak egy tanács: én a helyedben vennék villámvédelmi eszközt is és beiktatnám az UTP kábel nyomvonalába. Ez egy olyan eszköz, aminek van két RJ45-ös portja (in, out) és ha jól tudom, a villámvédelmi hálózatra kell kötni. Én inkább kifizetnék most 5-10-15 ezer Ft-ot, mint hogy fogjam a fejem, amikor egy villámcsapás energiáját beviszi a kábel a belső hálózatba.
Nem tudok gyártót ajánlani.
Egyes (üzleti) mikróknál 2db villámvédelmi egység telepítése ajánlott a gyártó ajánlása szerint. Az elsőt a kültéri egység közelébe, a másodikat pedig kívülről oda, ahol a kábel bejut az épületbe. -
Ez nem antenna, hanem egy komplett router, ami össze van építve egy parabolás, ergo nagyon nagy nyereségű antennával és LTE6-vevőegységgel.
Használható tehát önállóan routerként is (switch nincs benne!), de sok szempontból az a nyerő alkalmazása, ha simán csak LTE-modemként konfiguráljuk és egy, az igényeinknek egyébként megfelelő router WAN-portjához csatlakoztatjuk, akárcsak a rendes vezetékes netet.
MaCS
-
Igen, ezek azok! A drágábbik LTE6-os, tehát már össze is tud vonni LTE frekvenciákat.
Ezek valójában routerek -- a funkcionalitásuk a rajtuk található portszámok tükrében is értelmezendőek.
Én az én SXT-met (ami a nem parabolás, hanem simán irányított antennás változat) sima modemként használom, tehát a routerem WAN-portát látja el nettel, mintha az a falból jönne.
A trükk az a Mikrotik egységes operációs rendszere, amivel mindent is lehet konfigurálni.
MaCS
-
Jó szokásomhoz híven egy irányított antennás kültéri Mikrotik LTE egységet ajánlanék. Nem olcsó, de érdemi esélyed van vele a relatíve jó internetre.
Lehet, hogy az SXT is elég, de sanszos, hogy az LHG-vel járnál jól. Abból ráadásul gigabites is van.
A 10 méteres antennakábel egyébként már érdemi csillapítást eredményez, az antennák megfelelő beállítása, illesztése meg egyáltalán nem egy egyszerű feladat.
MaCS
-
dkess
őstag
Szia,
Mekkora 4G sebességet értél el a jelenlegi routerrel (azok az értékek amiket írtál azok a jelenlegi routerrel mért értékek?) vagy éppen újabb mobiltelefonnal (értem ez alatt, hogy 4G -n legalább 150 vagy 300 Mbps maximális letöltést támogató modellel mérve)?
Annak a 10 méter antennakábelnek mi a célja. Értem ez alatt, hogy pl. a lakás másik pontjából van átvezetve és/vagy kültérre van rakva az antenna?
Az új felállással kapcsolatban milyen követelmények lennének még? Például legyen gigabit LAN vagy AC/AX -es WiFi? Anyagi keret?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ROG Zephyrus G14 GA403UV 14" 3K OLED Ryzen 9 8945HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó vadonatúj, Sovol SV06 Plus 3D nyomtató
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest