- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz
robertel #14781 üzenetére
A 100 Mbites vezetekes portjain fizikailag nem fer at 120 Mbit...
A 300 Mbit a wifi csatorna savszelessege, ami a half-duplex mukodes miatt elvileg 150Mbit-es atvitelt erednyez ket kommunikalo eszkoz kozott.
Az kommunikaciohoz szukseg van cimzesre, titkosito kulcsok cserejere, ellenorzoosszegre, ami az atviheto hasznos adatmennyisget (payload) csokkenti az adatcsatornaban.
Ennek koszonheto hogy ilyen alacsony a "Sebesség (jellemző) (Mbit/s)" az "IEEE szabvány" tablazatban. -
-
válasz
robertel #14783 üzenetére
Én nem ajánlottam azt a TP-LINK-et (mivel nekem sincsenek jó tapasztalataim vele), csak leírtam a tényeket, hogy az a legolcsóbb olyan router a "listában", ami elbírja az FP120-at.
És ha már itt tartunk, FP120 = Fiber Power 120 Mbit/sec-es internet.
Az E1000 nem rossz, 15 Mbps-t simán elbír WiFi-n, sőt, ennek a többszörösét is, de ITT jóval olcsóbb, és szerintem az ipon korrektebb is.
-
-
válasz
robertel #14777 üzenetére
Köcsög edigital kimoderálta a hozzászólásokat. A tiédet (gondolom Te kérdeztél ott is), és az enyémet is. Pedig semmi rosszat nem írtam, csak a Wikipedia-t linkeltem. Na mindegy, legyenek boldogok az oldalukkal, úgyis fél óra volt mire betöltődött. Maximum ezentúl majd írok az ipon.hu-ra.
-
Beri
addikt
válasz
robertel #14774 üzenetére
Meg az talán márkára is jobb nem?
Ha így akarsz routert választani, rossz helyen jársz.A wrt54gh-val semmi baj nincs, csak eljárt felette az idő. 2011-et írunk, a piac tele van duplaakkora teljesítményű, n-es routerekkel, amikért ráadásul kevesebbet is kérnek. Igen, át lehet tekerni g szabványú adaptereken 15 megát, de ha nem drágább, akkor mért nem n-lite? Ott a 741ND apróért, vagy a már említett N10. Ne költs elavult technikára.
phonecat: 741ND, vagy felfelé. Első hozzászólás ftw.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged