- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spuri2000
senior tag
Most vett egy TP-Link TL-WDR4300-ast (mondtam neki hogy egyenlőre ne, de hát neki beszélhet az ember) és gyengének találja. Adtam neki kölcsön egy Netgear Wndr3400-ast (belső antennás) és a Netgearnak jobb az erőssége mint a TP-Linknek, meg a sávszélesség is nagyobb!
A kérdés, hogy az ajánlott ASUS RT-N18U erősebb mint a TP-Link? A wifi lenne a legfontosabb! -
-Solt-
veterán
Rosszul fogalmaztam, nem lecserélni akarom, hanem "utána kötni" egy erősebbet... elnézést.
30/5-s netem van, az asztali gépem, 3 táblagép és 3 telefon megy wifiről... eddig a T-s Cisco routerrel a hálóban egy WN722N vevővel 85-90% körüli wifi jelerősségem volt, ezzel is hozta az asztali gép a 30/5-t, plusz az összes kütyü megfelelően működött...
Most ezzel az új D-LInk trutyival 60-70% körülire esett a jelerősség, plusz a legtávolabbi pontokon ( háló, gyerekszoba ) a gyengébb antennával rendelkező eszközök ( olcsóbb táblagép, kis nokia lumia ) már eldobálják a hálózatot.
Olyan routert szeretnék, ami erős wifi jelet sugároz, de, hogy kell-e nekem az 5GHz azt nem tudom!
Családi ház, kb 130nm, 3-4 hálózatot látok a sajátomon kívül, de mindegyik más csatornán van. 2.4GHz-n a Logitech egerem és fülesem dolgozik, másról nem tudok.
Az ajánlott listából EZT néztem ki, de ha ez nem jó és drágább kell, az sem gond...
-
adika4444
addikt
Hali!
Ez nem teljesen van így. Nekem is ilyen van, beállítgattam ezközkezelőben, és azóta nincs vele problémám, pedig a noti szinte 24/7-ben megy, folyamatosan wi-fi és orrent, de jön a 30 mega itthon, meg keresztmamámnál a UPC 120 is jön rajta, de a ház legtávolabbi sakrában is 80 Mbps... Szóval sztem nincs vele gond. Mondjuk alapbeállításon tényleg rosszacska, de így már jó...
(#39088) TBMC: TP-LINK 1043 v2? fel tudod csatolni mint virtuális meghajtó, például Z meghajtónak.
(#39086) -Solt: 90 megás net alá TP-LINK 841ND, fölé a gigabit portok miatt már 1043ND v2, 3600, 4300, 4900, Archer C5, C7.
Az 1043 és 841ND kivételével a többi tudja a 5 Ghz-t.
(#39087) ReFleXx: 3 antenna esetén képíthető 450 megás kapcsolat is, de a 450-s ellenoldal ritka mint a fehér holló, ezért aztán elég a 2 antenna is amivel 300-as link érhető el mind 2.4 mind 5 ghz esetén. Ja 3600 kali-nak van, 1043 keresztmamámnál, az stabil, de kali se panaszkodott róla, sőt elégedett vele lásd: Digi topik.. Amúgy igen, 2 SSID van, aztán használod amely tetszik, 5 Ghz fogékony akadályokra, de legalább gyorsabb mint a 2.4, a 2.4-nek pedig nagyobb a távja, de cserébe nagy a zaj, így lassab, átlagban 300-as linkkel 80-120 Mbps érhető el.
-
ReFleXx
addikt
PCX-nél mind a kettő TPLink 12e FT nagyjából. Ami feltünt hogy a csak 2.4Ghz-s wr1043 az 3 antennas a wdr3600 meg csak kettő, számít ez bármit?
Egyébként társasházi kis lakásban lenne hasznalva, 1PC vezetékesen, 2 laptop Wireless (T61+T430) illetve 2 mobil de azoknal igazabol tök mind1.Mennyire stabilak ezek a TPlink routerek? Csak mert a WRT54GL betonstabil volt, sosem fagyott , sosem szakadt meg a Wireless és ez fontos szempont lenne számomra.
Ez a dual band egyébként ugy nez ki hogy mind2 sávban van egy-egy SSID és csatlakozásnál eldönthetem melyik sávra szeretnék csatlakozni? Csak mert nem vagyok biztos hogy a T61 Wifije tud-e ilyen 5Ghz-t.
-
-
FAR
tag
eddig eszembe se jutott h a befogadó eszköz miatt is lehet lassú... a laptopban egy Qualcomm Atheros AR9485 wifi adapter van, a telóm az egy Samsung Galaxy S2 9100, amiben, ha jól tudom a wifi adapter támogatja a a/b/g/n verziókat, ill. a 2.4GHz és 5GHz-es technológiával is kompatibilis. A játékkonzoljaimban nem tudom milyen wifi van, az egyik egy Nintendo Wii, a másik egy Wii U, ill. egy 3DS kézikonzol. A TV pedig egy Samsung 6400 LED Smart 3D.
ha a router bírja jópár évig, rászánok tizenezret is
annyira nem vok otthon router témában, h igazából az árakkal se nagyon vagyok tisztában.
-
szasanyi
félisten
Igen, ezekkel én is tisztában vagyok. Alapból arra gondoltam, hogy ideális esetben (szintén N300-as ellen oldallal mivel az is nyilvánvaló,hogy nem csak a 6 panelfal hanem a 300 helyett 150-es is korlátozni fog) mennyit látok viszont a vezetéken bejövő (mondjuk 200/50-es) netsebeségből?
-
phanfantom
senior tag
Értem, köszönöm.
Csak lakáson belül kellene megnövelnem a hatótávot és csak laptopot, pc-t szolgálna ki, (ezért gondolom az ellenoldal itt nem játszik be, nincsen 3 antenna) viszonylag vastag falak vannak és ha már veszek router-t, akkor valami erősebb kellene ilyen szempontból. -
kezdő
senior tag
Jogos, ezt nem fejtettem ki.
Jó lenne "10' ezerből megúszni, de tisztában vagyok vele, hogy annyiért még WR1043ND sincs.
TP Link vonalon ugye a csúcs az Archer C7 30e körül mozog.
Tehát ha kell költök rá, de csak addig a mértékig amíg van értelme.
ASUS vonalon egyáltalán nem vagyok otthon, ott nem tudom milyen áron mérik a használható dolgokat -
adika4444
addikt
Sziasztok!
Először én is eléggé ideges voltam rá, mert szakadt a router mellett is, aztán ezközkezelőben megmókoltam és azóta töbé-kevésbé jó, bár megfelelő jelnél már csak 8-15 Mbps-t hoz át, de még az is elég. Viszont a gyenge jelnél szereti eldobni a kapcsolatot. Látni, h net az van, csak gyenge, tehát a Google is alig jön be... 5 Ghz-n mit lehet várni ettől a kártyától? Amúgy ha jó a kedve, nagy 6 emeletes tömbben méri a 120/10-et is, természetesen 2.4 Ghz-re értem ezeket az értékeket.
-
-
andaman
tag
Nem kér belépéskor a router felhasználó nevet és jelszót, eddig kért
Ez összefüggésben lehet a beállításokkal, vagy mi a fene történt?
system log:
[global]
workgroup = WORKGROUP
netbios name = SOHO router
server string =
log file = /tmp/samba/var/%m.log
max log size = 5
log level
Mi ez? -
andaman
tag
Köszönöm, az ajánlottak beállítva
security -> advanced security -> itt engedélyeztem a dos protection funkciót és az alatta lévő hármat is, csak az utolsó kettőt nem.
Itt van egy figyelmeztetés:
Note: FLOOD Filtering will take effect only when the Traffic Statistics in System Tools is enabled.
Ez erre vonatkozik:
System Tools > Statistics > Current Statistics Status: enable ? -
andaman
tag
Üdv.
Köszönöm.
TL-WR1043NDv2.1 dobozon és a számlán.
Status: Hardware Version: WR1043 v2 00000000
Kell ezzel foglalkoznom?
3 pc van rajta, fix ip címek (192.168.1.2...3...4) semmi delikát még torrent sem.
Jelenleg gyáriak a beállítások.
Az én szintemen felmerült kérdések:
Mivel a wifit nem használom: Enable Wireless Router Radio, itt lehet kikapcsolni?
Nem találok semmi menüt ahol egyértelműen ki lehet kapcsolni a wifit.
Wan Connection Mode: Connect on Demand vagy Connect Automatically
Ez is csak azért tűnt fel mert az előző routeremben a Connect on Demand volt beállítva, gondolom a tcom által.
Esetleg egyéb beállítási javaslat?
Köszönöm. -
tozso88
csendes tag
Szia!18 megabites netem van eből szeretnék apámnak adni 1 max 2 megabitet úgy hogy nekem a maradék megmaradjon 15 ezer forint maximum ár mellett.A másik szobából használja ami kb 6 7 méterre van.Még azt jó lenne tudnom hogy ezt nehéz beállítani vagy nehéz mert sajnos nem vagyok informatikus.
-
HevonenKulli
tag
-
Shingen
addikt
Hogyan tudnám bemérni, hogy itt a környéken mennyire van leterhelve a 2.4 tartomány?
"2.4 viszont nem képes olyan gyors átvitelre " itt letöltésre gondolsz?
" 5 GHz ellenoldal " milyen ellenoldalra gondolsz? Mi tudja venni az 5Ghz frekvenciát?
Mert olvastam sokan a többemeletes panelba 5 ghz vesznek, mert a 2.4 nagyon leterhelt mindenki azt használja.Bocsi hogy ennyit kérdezek csak most állítom össze fejembe ilyen is lenne az ideális, aztán majd jön a tipusok nézegetése
Köszi
-
Shingen
addikt
Értem
Családi házba lakunk ugye itt vastagabb falak vannak mint a panelba, vmint vasbeton födém, és a szobák között is nagyobb a távolság mint egy panelba, valamint még szinteltolás is van.Akkor ilyen házba is megfelelő lehet 2 antennás, ha még a 200 m lévő kert végén is akarok netezni?
Azért néztem a 3 antennásat, gondoltam annak erősebb a jele és a 3 antenna jobban szét tudja szórni a netet.Igazából a wifi részére csak 3 telo meg tablet lenne rácsatlakozva, pc és tv az utp lenne a routerre kötve.
Akkor is a 2 antennás megfelelő lenne?
Köszi -
ludsimon
veterán
Elvileg így se úgyse menne a 120Mbit, tehát akkor marad a 1043ND v2.!
Köszi!
Ááá, itt nem zsúfolt egyáltalán!
Nyugdíjas környezetben vagyok.Egyetlen egy wifit látok az enyémen kívül, az is a szomszéd nyugdíjasé, de nem használja, csak telefonra meg tévére kellett neki.
Rajta kívül a többi hagyományos telefonvonalon nyomja meg analóg koaxon nyomják.
-
Petykó78
tag
-
-
-
tombadillo
csendes tag
kébeles, és a gépben átmegy a sebesség, mert ha abba kötöm a kábelt, akkor 160 körüli a letöltési seb. azt már látom, hogy a router nem bírja 100 felett, csak azt nem értem, hogy miért lasult 20-ra. a 80-100 nekem bőven elég lenne, nem én kértem gyorsítást, hanem a digi saját elhatározásból csinálta - most úgy néz ki, hogy be kel ruháznom egy tizenezer ft-os routerbe, ha jól értem.
-
zolnagy
őstag
Köszi!
Megtaláltam a "Guest Network" alatt ezt a beállítást.
A kérdés az, hogy ha ezt a vendéghálózatot engedélyezem, akkor a lenti beállításoknál le fogja kapcsolni a wifit 23:00 és 06:00 között, vagy csak a vendég elérést fogja megtagadni, de maga a wifi sugárzás továbbra is megy? -
masoo
tag
Köszönöm szépen!
Annak utánna kell néznem hogy mennyire tudom kihasználni az 5ghz frekit, de ha jól értem akkor megy minden ezköz ami 2,4ghz "n" sebességen megy, az 5ön is, tehát elvileg kihasználható. Illetve a hp nyomtatók ez alól kivételek, és ami nem támogatja a dual band-et.
-
Szajkop
csendes tag
Ez teljesen jó!
Köszönöm szépen
Még egy kérdésem lenne, hogy van nekem egy 3TB-os külső 3.0ás vinyóm, ami most a gépre van kötve és azt hurcibálom ide-oda ha kell valami adat, vagy filmezünk. Ez ugye NTFS file-rendszerben dolgozik, de ahogy láttam ITT, NTFS-t normálisan nem támogatja a router illetve a File Size rész, az nem azt jelenti hogy maximális fileméret
Újratudom formázni EXT3-ba, de ha visszamásolom a nagyobb 10-20 gigás fileokat, akkor nem fogja őket kezelni? -
jerry311
nagyúr
Hja. Cserébe ez volt a legolcsóbb, ami itt és most elérhető volt 5 GHz-cel.
Nekem csak az 5G volt a lényeg, óriási sebesség nem kellett. 2.4-en telített a levegő és szakadozott miatta a net. Meg nincs semmim se ami képes lenne kihasználni a több antenna előnyét.
Csak AP-nek kell, semmi routing, NAT, tűzfal, stb. Ki is kapcsoltam minden ilyen feature-t.Ha stabil lesz akkor jó, többi nem számít.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Xiaomi Mi 11 - 8/256 - szürke
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe gar
- ROG Zephyrus G14 GA403UV 14" 3K OLED Ryzen 9 8945HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3130, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest