- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Zoli133 #38507 üzenetére
szia,
a 3600-as és a 4300-as között csak 5 GHz sávon van különbség, előbbi 2*2:2, utóbbi pedig 3*3:3 mimo képes, és bár nem annyira gyakori az utóbbira képes wifi ellenoldal, de ha tervezel olyat, akkor pláne érdemes azt venni, ellenkező esetben mindegy, mert más téren nem lesz érezhető különbség.
fontos tudni, hogy a tl-wr841nd 2.4 GHz 2 * 5 dBi, amíg a dual band típusok osztottan, 2.4 és 5 GHz sávon összesen, tehát 2 * 2 dBi 2.4 GHz és 2/3 * 3 dBi 5 GHz, ezért egyik sem lesz olyan jó 2.4 GHz szórású, mint a tl-wr841nd, ami csak azt tudja, de így arra is van kihegyezve.szia,
rt-n12 d1 vagy tl-wr841nd.
-
-
Zoli133
addikt
válasz
Zoli133 #27841 üzenetére
FElkerült az openwrt és lenne két kérdésem a tapasztaltabbakhoz.
1. Wifi general setup alatt van egy network beállítás ahol a lan vagy wan a kiválasztható lehetőség. (lásd kép)
NEm igazán tudtam értelmezni a szöveget, hogy melyiket is kellene bejelölnöm, illetve mit állít.2. cpn-t csak parancssorból tudok belőni, vagy van ggrafikus felület hozzá? (nem gond a parancssor fél életem bash-ban töltöttem, csak hangulatom nincs most hozzá)
-
-
válasz
Zoli133 #27793 üzenetére
Ja hát ilyen szerény adatátvitelre mindenképpen elég, csak azt akartam jelezni, hogy mondjuk nem feltétlen a tunnel-ben kellene torrentezni!
Ilyen apró dolgokra akár egy 4-5000Ft-os használt router is megteszi szélsőséges esetben, mármint erőforrást tekintve!
Persze még nem tudjuk a neted sebességét, ami nem mellékes...
-
válasz
Zoli133 #27791 üzenetére
Szia!
A 3rd party firmware-ekben, így például a Tomato-ban is, van VPN szerver, és kliens is, akár több is!
Azért persze kérdés még, hogy hány VPN kliensed van, illetőleg milyen sebességet vársz el ettől, mert egy ilyen routeres megoldás nem 10-20 kliensre, és 80-100Mbps tunnel-en belüli sebességre van kitalálva!
Kompatibilis router listát találsz az oldalon!
A Tomato oldala ma reggel kicsit rakoncátlankodik, legalábbis nekem nem jött be, majd nézz rá később!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Óra topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest