- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kecz
aktív tag
Sziasztok!
Meguntam, hogy a upc-s routerrel nagyon belassul a net vagy szétszakad az itthoni hálózat, így egy routerbe szeretnék befektetni. Tégla társasházban lakunk, régi építésű. Kb 20 méter hosszan terül el a lakás, de van egy repeaterünk is (TP-link). Egy pc kábellel csatlakozna, ezen kívűl a repeaterrel együtt általában még 8 eszköz csatlakozna wifivel. Ezek mobilok és laptopok. 120 Mb-es netünk van. A közeljövőben egy olcsóbb Nas-t is szeretnék beszerezni. Milyen routert ajánlotok? Most a MM-ben a 1043nd 16k körül kapható. -
kecz
aktív tag
Sziasztok!
Új routert szeretnék vásárolni magamnak, ugyanis a mostani jelstabilitásával nem vagyok megelégedve.
Jelenleg egy Tp-Link WR740N-es egy antennás kis alap router szolgája ki a wifi lefedettségemet.
Az albérletem úgy néz ki, hogy egy házból bérlek 1 szobát és 1 konyhát.
Egy eléggé elnagyolt rajzon meg is mutatom alább.A zöld részeket birtoklom, a kék pöttyökön használom a legtöbbet a laptopom. A piros pont jelöli a router helyét. Sajnos ez nem az én lakrészemben található. A ház régi építésű téglaház elég vastag falakkal. A lila vonal mutatja a hálószobám-router távolságát, ez saccra kb 7-8 m lehet légvonalban. A sárga vonal pedig a konyhát. Ez pedig maximum 12-15 méter.
Jelenleg a konyhában sokszor megszakadozik a net és amikor van akkor is lassú.
Jelenleg 10/1-es csomagom van és nem is tervezem nagyobbra váltani.
A laptopom és a mobilom b/g/n-es wifivel vannak ellátva.Milyen routert ajánlanátok? Nem paneles környéken lakom, maximum a sajátomon kívül 3-4 hálózatot szoktam látni.
-
kecz
aktív tag
Sziasztok!
-
kecz
aktív tag
Sziasztok!
Van most egy TL-WR740N-em, amit a szolgáltató adott a nethez, de nem vagyok megelégedve vele.
Cirka 8 méter távolságban vagyok légvonalban a routertől (ugyanis nem az én szobámban van) és kb 3x megy át a falon a jel, mire ide ér.Csak én használom az eszközt és csak wifiről.
A régebbi Asus laptopommal nem volt baj a jelerősséggel, de amióta olyan laptopom van, amiben intel 7260-as wifi modul van, ezzel már nem az igazi.Tudnátok segíteni, hogy merre induljak el, ha egy új routert szeretnék beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged