- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A Lite-nál is lájtosabb Honor 400 érkezett
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Intruder2k5 #47795 üzenetére
Ja igen, most látom. N16-maradt meg az emlékezetemben N18 ként.
-
Zolapapa89
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #47792 üzenetére
Belegondolva azt a 2000Ft-ot talán megéri, arról nem is beszélve hogy ha valamikor esetleg lesz sávszélesség emelés, vagy nagyobb netet rendelek, akkor a tp link mér kevés is lenne.
Úgy néz ki tehát, hogy az asus lesz a befutó. Amúgy erre kell rakni másik firmware-t, vagy a gyárival is lehet torrentezni?
És még egy olyan kérdésem lenne, hogy egy ilyen ház jó lenne a hdd-hez? [link]
Itthoni webshopban nem nagyon találtam ilyen áron 3,5-öst. -
Zolapapa89
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #47790 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Szóval akkor ha torrentezésre is szeretném normálisan használni, akkor kicsit feljebb kell mennem az árral.
Az eredeti tervem az volt hogy 10000 alatt szeretnék maradni az árral, de evés közben jön meg az étvágy.
Mondjuk csak 40/5-ös netem van és az egészet amúgy sem kapná meg torrentre. Jut eszembe: olyat lehet csinálni, hogy mondjuk éjjel a teljes sávszélességet használja torrentre, nappal meg csak egy részét?
Amiket ajánlottál abból a maximum ami talán belefér az a wdr3600. Ezen két usb is van, így mehetne rá nyomtató is.
Van egy 1TBos satas hdd-m(wd10ears-00y5b1) ha ehhez vennék egy külső házat akkor ezzel ki tudnám használni ezt a sebességet? -
forbexx
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #47697 üzenetére
Persze sejtem, csak födémet kell fúrni, meg falat vésni, ha lehozom😢
-
forbexx
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #47667 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
A wdr4300 kitűnően működik padlásról födémen keresztül.
Bírni fogja a poros környezetet és a 0-40 fokot? -
Kornel
veterán
válasz
Intruder2k5 #47691 üzenetére
Tehat akkor ezek a 300 MBites routerekkel se lennek elorebb, mint most a 150-essel.
Most is tudja a 60/50-et.
20k-t viszont nem biztos hogy adnek egy jobbert. -
sagig
újonc
válasz
Intruder2k5 #47448 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. A router reset fizikailag nem megoldható a gyerek által:-) A rendszergazdai jog elvételét kb. 8 éves korában megoldotta :-(Az általad bemásolt funkciót valamennyi router tudja? Alapból nem rémlik, hogy az 20k körüli ASUS routerek tudnák vagy ez a Tomato firmwarenek köszönhető? HA van konkrét javaslatod, kérem, írd meg.
Üdv&köszönet,
-
dokee78
félisten
válasz
Intruder2k5 #47649 üzenetére
Honnan tudom meg,hogy egy adott bolt melyik verziót adja?
TP-LINK TL-WR1043NDÚgy látom V3-ast kell vennem. IPV6
-
atish15
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #47656 üzenetére
ASUS RT-N56U is jó választás lehet akkor?
-
crissprivat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #47656 üzenetére
Igen,elég nagy az esély rá,hogy itt lesz a bibi
-
atish15
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #47620 üzenetére
Az Asus-ok közül ASUS RT-N18U és az ASUS RT-N56U mi a különbség vagy egyáltalán meg lehet e mondani hogy melyik a jobb? árban néztem hogy igazából egy árban vannak. Nekem a az N56U annyiból szimpatikusabb hogy álló és kevesebb helyet foglal.
-
dokee78
félisten
válasz
Intruder2k5 #47649 üzenetére
-
dokee78
félisten
válasz
Intruder2k5 #47632 üzenetére
100/100-hoz nem elég az Asus RT-N12+?
Hát igen ennyit tud:
-
dokee78
félisten
válasz
Intruder2k5 #47629 üzenetére
Azt hiszem az a Digi 100/100
barack1997
Eddig jó volt ez a TP-Link,lehet koros vagy betett neki valami áram szünet.
De a PS4 sem szereti. -
F e Z o
veterán
válasz
Intruder2k5 #47625 üzenetére
A egyik szolnoki kiskerken, ahol több beszállító is van. Termékjellemzőnél nincs verziószám, onnan gondolom, hogy v1-es, illetve hogy fehér színű maga a router is a képen.
Akkor természetsen v3-as 1043nd lesz. Köszönöm szépen. -
atish15
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #47620 üzenetére
Tp link nekem volt de az lecseréltem egy régi dlinkre mert az iphone valahogy mindig kiütötte a netet. Az asusokat fogom megnézni majd. köszönöm az ötletet.
Kellemes Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!
-
atish15
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #47618 üzenetére
Igazából az eszköz az multifunkcionális. A scanner az ritkábban használt funkció de én is gondolkodtam ennek a kivitelezésén. Az internetünk az kőkemény 8mb (hermina telekom). Jelenleg egy dir 600 illetve előtte egy tp link wr 841nd eszköz volt. Nagy igényeim nincsenek az eszközzel kapcsolatban.
-
Aleee
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #47601 üzenetére
Értem, köszönöm.
Ezek szerint nem fogom 10 alatt megúszni, na nem baj, akkor rászánok kicsit többet.
erről esetleg mit gondolsz?
TP-LINK Archer C2 AC750 RouterLink javítva
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
Aleee
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #47599 üzenetére
köszi a választ
elbizonytalanítottál a wifi adapterrel kapcsolatban.kérdezek inkább mást:
ha olyan routert veszek, ami LAN sebessége gigabites, akkor az a pc-hez biztosan jó lesz, ugye?
illetve egy olyan router amire az van írva hogy wifi sebesség: 300 mbps, az a gyakorlatban mennyit tud kb? -
RosTolkenz
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #47537 üzenetére
OK, köszönöm. Biztosra akarok menni, hogy megéri a befektetést.
-
ViSAS
senior tag
válasz
Intruder2k5 #47520 üzenetére
Köszönöm nektek a segítséget, a N18U lett a végső kiválasztott.
-
ViSAS
senior tag
válasz
Intruder2k5 #47497 üzenetére
Ah, köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem! Amikor a kolléga ajánlásait olvastam, csak azt fogta fel az agyam, hogy "wifi nélkül" és "wifivel", az 5GHz kikopott előle.
Ez valóban jobb választás.
Habár, az 5GHz-nek gyakorlatban milyen jelentősége van? Az elterjedtebb 2,4GHz-es működés is elég pl. egy full HD film streamelésére egy okos TV-re, nem? -
pacman789
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #47497 üzenetére
SZia,
Köszi szépen, nem vagyok NAT-olt hálózaton
Csak a router szar, a router saját fórumán is mindenki küzdött vele.
kali : Köszi, meglesem, hogy hány MHZ volt beállítva a routeren, de arra direkt figyeltem, hogy a teszten közvelten mellette legyen ugyan az a laptop. A környezet se lehet befolyásoló, olyan szempontból, hogy egy szomszéd wifi sincs!
Amúgy az összes eszközöm tudja az 5GHZ-et, csak annak ugya kisebb a hatótávolsága :S, de akkor lehet az lesz! csak a WDR 3600-tól a 3 atom nagy antenájától nagyobb lefedetséget vártam:S Vagy ilyenkor van értelme a C5/c7-nek? mert annak dedikálva van 3-3 antenna 2,4 re és 5.0ra?
Üdv.:
Pac -
Dr. Student
senior tag
válasz
Intruder2k5 #47499 üzenetére
Köszönöm a linket. Elég nagy alapterületen fekszik a ház nem hiszem, hogy lenne zavaró tényező.
Kb. semmi nincs a környékén vagy több száz méterre maximum.Ezért, úgy gondolom nincs szükség rá. vagy mégis ?
Nagyon tetszik a router amit ajánlottál esetleges meghallgatnék egy TP-Link ajánlást is.
Ahhoz vagyok hozzászokva, de ha nincs hasonló árban hasonló teljesítményben akkor természetesen jó lesz. -
Tompie
őstag
válasz
Intruder2k5 #47477 üzenetére
jaaa ok, én már belekeveredtem a számokba a TP-Link-nél
Sőt ha a 842ND csak és kizárólag abban különbözik a 841ND-től hogy az kapott egy USB portot akkor nekem lehet az is elég
most se sokat használtam az USB-t
-
Tompie
őstag
válasz
Intruder2k5 #47475 üzenetére
Köszönöm.
Ha 842ND-t veszek mindenképpen v2-t. Annyira nem is látom a 843ND mivel újabb mint az előd
a WISP mód? na bumm
-
Tompie
őstag
válasz
Intruder2k5 #47458 üzenetére
Ha felteszek rá egy Tomatot és ha úgy adódik simán vissza lehet rá tenni gyárit? Illetve a Tomatot is simán egy lépésben fel lehet rá tenni? nem úgy mint ddwrt-t?
köszönömEgyébként szerintem ez lesz az utód, a 842ND-ről elég sok negatívumot írtak az egyik webáruház kommentelői.
Valóban olyan rossz lenne ? -
válasz
Intruder2k5 #47458 üzenetére
ITT van a beszerzés oka/előzménye.
-
VW
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #47455 üzenetére
Köszönöm a választ.Az alsó kategóriában keresgélek,akkor inkább maradok az ajánlott Asus N12 D1 és a TP-Link 841ND routereknél.
-
Baaraanz
tag
válasz
Intruder2k5 #47284 üzenetére
AC56U-hoz képest. N18-hoz csak 50%
Jó értem, hogy az AC56 dual band.
Szóval akkor a 1043 és az N18 között kell döntenem, attól függően, hogy kell-e nekem dual band. Rite?Ja, nem. E kettő között csak a nyomtató kényelme a különbség. Szóval akkor azt hiszem a 1043 lesz a jó választás.
-
Baaraanz
tag
válasz
Intruder2k5 #47280 üzenetére
Köszi, a 2.5x-es ár miatt szerintem le tudok mondani a nyomtatásról
Ha ezt figyelmen kívül hagyom ajánlott a 1043? -
$p@rr0w
őstag
válasz
Intruder2k5 #47257 üzenetére
És a gyakorlatban otthoni felhasználásra érdemes kifizetni a felárat a drágábbra? Vagy ha azonos a teljesítmény akkor mi az oka hogy többe kerül?
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Intruder2k5 #47242 üzenetére
Köszönöm, és a kettő között van lényeges különbség vagy miért kerül majd kétszer annyiba az Asus?
-
Dendry
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #47250 üzenetére
Szia,
És tudtok ajánlani olyan router-t (eszközt), ami alkalmas torrentezésre és jó ár/érték arányban van?
-
miroon
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #47240 üzenetére
Hű, ezek jó 'drágák' .. max 10-et akartam most ilyenre szánni
ezzel szemeztem amúgy mert most is ilyen van 100/100-as netre, teszi a dolgát tökéletesen ddwrt-vel.. De gondolom akkor ezt felejtsem is el.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Intruder2k5 #47239 üzenetére
Akkor jól értem hogy Asusból az első/legolcsóbb ajánlott darab ez?
Tp linkből pedig az olcsóbb 5500Ft-os is megvehető TP-Link TL-WR841N 300M Router 2X2MIMO?
-
hatnor
tag
válasz
Intruder2k5 #47204 üzenetére
Igen, ezt a channel beállítást megcsináltam ma, bár itt olyan messze vannak a szomszédok, hogy nem nagyon befolyásolja :-)
Hát a melléképületbe szeretném elvinni az internetet, de az az érdekes, hogy kilépek a terasz ajtón és már ott 1es a jel telefonról, pedig csak 3 méterrel mentem arrébb a routertől, számítógéppel mondjuk jobbnak kell lennie :-/
Olyat lehet csinálni gyári firmware-el, hogy a tl-wr541g routerre kötöm a netet és a tl-1043nd repeaterként használom? vagy ezt is csak custom firmware-el lehet? úgy látom a WDS-t nem lehet mert a régebbi nem támogatja :-/
-
Hókusz Pók
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #46909 üzenetére
Köszönöm a válaszodat! Ugyebár a WRT54GL (fw: 4.30.13) WiFi-n nem tudja hozni a 40 Mbs-ot lefelé, ami miatt új routert kell beszereznem. Viszont a WRT54GL tökéletes lenne arra, hogy a kis házikóm WiFi lefedettségét kiterjesszem. Az új routert vezeték nélkül szeretném a régivel összekötni, tehát a WRT54GL feladata az lenne, hogy az új router WiFi-jét adja tovább repeaterként. Három routert nézegetek, maximum 50.000,- Ft környékén: Linksys EA6900, Netgear R6400 AC1750, vagy Asus RT-AC68U. Minden véleményt előre köszönök!
-
xxxxxxxxx
tag
válasz
Intruder2k5 #46874 üzenetére
Mint írtam kis községben (falun) lakom. Régi építésű vályog ház. Műanyag nyílászárókkal. Ahol a WLan üzemelne a padlástér fa a homlokzat és lemez tető van, így gondolom elég jó lefedettség lenne a házban. Majdnemhogy homlok egyenes jó rálátás is van a szomszédra. Neki a gép fakeretes ablak előtti íróasztalon van. Kettőnk közt van a község főútja. Kb 30m van köztünk.
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #46785 üzenetére
köszönöm szépen.
-
szaci92
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #46748 üzenetére
Esetleg valami mas megoldas? Illetve ha lenne ralatas, mi volna a teendo? AP vasarlas?
-
atirag
őstag
válasz
Intruder2k5 #46730 üzenetére
Azért ennyi pénzt nem szeretnek adni érte. Kb 20-30ezer között érdekelne.
Végülis elég jól lefedted a Router választékot 😊
Igazából ahogy látom az asus ami érdekes lehet akkor ár értek arányban.
Es abból melyik az ami stabil esetlegesen gyors es gigabit-es is? -
atirag
őstag
válasz
Intruder2k5 #46728 üzenetére
Köszönöm . Az asus-on kívül más márka nem jöhet szoba? Valamiert az asus nem győzött meg. A cégnél egy 5Ghz-es routerrel szenvedtem . Valaki után kellett beállítani es valamiert nem akart működni . Végül cseres lett. Igy inkább azt kihagynam. A linksys-ek vagy D-linkek közül nincs valami normál áras Router?
A tendat nem ismerem . Azokból is néztem. -
atirag
őstag
válasz
Intruder2k5 #46701 üzenetére
Sziasztok. Upc netem van sztem 80-120megas.
Gondolkoztam ,hogy kerek a Upc-tol egy wifis modemet ,de nem tudom az mennyire lenne erős .
Jelenleg egy tp link 1043 van otthon egy modem mellett.
Milyet érdemes vennem ha sok eszközt kell ellátnia?
Tp link-et nem annyira vennék most.
Valami stabilt szeretnek .
Köszönöm -
orgik
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #46724 üzenetére
Köszönöm Szépen!
Amúgy, ha már itt tartunk. Szerinted TP-Link vagy Asus?
-
merqree
őstag
válasz
Intruder2k5 #46717 üzenetére
150mbit-es UPC business netünk van
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #46699 üzenetére
Ja igen, 35e-ért volt náluk azt hiszem, most van még egy hely, ahol látom, hogy raktáron van, csak nem merem berendelni, amíg nem válaszolnak, hogy törlik-e a rendelésemet. Bár úgyis elállhatok a rendelésemtől, merjem megrendelni máshonnan úgy, hogy ők még nem jeleztek vissza vajon!?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #46688 üzenetére
Tegnap megrendeltem az N66U-t az egyik hárombetűs boltból, ma látom a rendelésemnél, hogy hiányos rendelés, elérhetetlen az N66U, mondhatom vissza és most őrlődök megint, hogy akkor mi is legyen...
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Gubek-Einste Úrnál a pont, az elsők közt voltam aki nem teszterként megkapta az 50/15-ös VDSL2-t, ha ezt lecseréli a T majd optikára, akkor lesz itt bármi más, addig kötve hiszem.
-
válasz
Ha jól tudom akkor 50/15-ös VDSL-je van.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #46685 üzenetére
Köszönöm Intruder neked is és Gubek-Einste-nek is!
USB-t nem használok, egy NAS fut mögüle, távoli eléréssel, torrent klienssel és ilyesmi nyalánkságok. Magát a routert nem terhelném USB-n semmivel még a nyomtatóm is hálózaton van. Egyelőre őrlődöm N18U és N66U fronton. Belső antennásat nem szeretnék. Van 3 db TP-Link +x dB-es antennám, azokat is szeretném feltenni.
Köszönöm a tanácsokat, akkor erre alszok még ma egyet, meg lehet holnap is egyet.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #46682 üzenetére
Köszönöm a választ!
TP-Link TL-WR1043ND-t érdemes a RT-N18U-ra cserélni? Meguntam a TP folyamatos kifagyásait. Ezért gondoltam az RT-N66U-ra, azt mondod a N18U-ban erősebb a hardver?
Hosszú távra terveznék vele, ezért szeretnék 5 GHz-eset venni, de, akkor N66U már nem érdemes, azt mondod?
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #46657 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a tanácsod, megfogadom, akkor 56U lesz!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #46641 üzenetére
A proci, ram dolgot irtam en is, viszont en nem tudom melyik a fontosabb?
A hatotavolsag, jel eroseg, stabilitas igaz koznyelvi fogalmak, de leteznek, mert igazabol engem az erdekel, hogy melyik router wifi jele jobb a gyakorlatban. -
zsizsef
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46602 üzenetére
ADSL -hez. Akkor marad a 360R+1043ND (1.8).
-
róland
veterán
válasz
Intruder2k5 #46594 üzenetére
Ha meghagyták a lehetőséget, akkor a http://a.router.ip.íme:9091 -en érhető el a webes kezelőfelület.
-
róland
veterán
válasz
Intruder2k5 #46592 üzenetére
S a router 9091-es portján meghívható felület?
-
róland
veterán
válasz
Intruder2k5 #46590 üzenetére
Ugye nem hagyták ki a webes felületet belőle?! (Mostani LaFonera routeremen nagyon jól használható.)
-
Bobyjack
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46587 üzenetére
Ez a szürke 360R kerget már engem is az őrületbe, eszemben sincs még egy ilyet venni, de ebből adódik a kérdés, hogy a fekete dobozos változata már ennyivel jobban sikerült volna?
-
szekerszabi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #46582 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46522 üzenetére
Végül Egy n18u lett a választott, meló után hozom el a posta pontról, 19990ért vettem. Este próba
Köszönöm a segítséget. -
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46522 üzenetére
Megmondom az őszintét, nem tudom milyen hátrányra gondolok, csak ne lőjjek mellé, évekre tervezek és megbízható, jól konfigolható cuccot keresek, ne fagyjon le örökké meg ne kelljen mindig valamit tákolni vele hogy stabil legyen a hálózat.
Kicsit hiányolom én a mind a négy port külön led visszajelzőit, de hát valahogy feldolgozom ezt. Akkor valószínűleg ez lesz a választott jövevény -
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46518 üzenetére
Intruder2k5
Esetleg erre?
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46480 üzenetére
Helló.
Átrágtam ezt az N18U témát, lehet még a jövő héten vennék is egyet.
Egy kérdés ami aggaszt, nem lesz semmi hátrányom, jók az adottságai a routernek és megbízható?
Illetve használnám mint említettem torrentre is talán, ez se fogja leterhelni vagy nem fog lefagyni ettől?
Azt is látom hogy nincs rajta minden lan porthoz külön led, bár nem tudom van-e jelentőségeUpdate:
Még valami eszembe jutott. Melyik kategóriás tp.link lenne ehhez a routerhez hasonló? Vagy a tp-link jó egyáltalán? -
Pikkolo^^
addikt
válasz
Intruder2k5 #46492 üzenetére
Köszönöm. Akkor azt választom.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46480 üzenetére
WiFi nekem lényegében csak a jelerősség kell távolságban. De igaz amit mondasz, újra kell akkor tervezzem a gondolatokat.
Köszönöm szépen!
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5 #46478 üzenetére
Köszönöm a válaszod, amúgy nem AC66U-ra gondoltam hanem N66U-ra és AC68U-ra, már belezavarodtam teljesen.
N66U megmondom az őszintét nekem nagyon bejön, viszont az AC68U a maga két magjával kicsit jobban csábít, annak ellenére hogy azért majdnem duplájába kerül, viszont ha hosszú távon jól teljesít mondjuk 0-24ben évekig (esetleg BT-re használva is) Akkor lehet hogy megérné az is nekem. Ez az N18U is bírja az efféle dolgokat, és nem hagy ki semmi jóból engem amibe belevinnének a nagy társai? -
Dorian
félisten
válasz
Intruder2k5 #46439 üzenetére
Értem. Ha 20k-ba kerül egy normális router, akkor inkább kifizetem, minthogy újra cumizzak 1,5 évig
Ha később esetleg kiépítek vmi szerver alapú film és/vagy zenelejátszást, akkor kell is majd a Gb.Egy router egyszerre is sugározhat 2,4 és 5GH-en vagy át kell állítani? (Jelenleg nem tudom melyik eszközöm 5GH képes, melyik nem, így ilyen problémába nem szeretnék belefutni, régi laptop is van otthon, annak is működnie kell)
Az ajánlott eszközök ára 15 és 20 k között van. Itt a 25% árkülönbség jelent minőségben, stabilitásban érdemlegeset, vagy ezek ugyanolyan jók?
-
Dorian
félisten
válasz
Intruder2k5 #46436 üzenetére
Köszönöm, meg fogom nézni, ha hazaértem. De sztem már eléggé megutáltam ezt a routert ahhoz, hogy csakazértis vegyek másikat
Ill. azért is, mert ez a lehetséges netsebességemet sem tudja, csak a felét-kétharmadát, így az újjal jobban kihasználnám.
(#46437) Gubek-Einste:
- A 20k-s határ jelent számomra vmi lényeges minőségi limitet?
- 5 GHZ-s wifi-tudás vajon kell nekem? -
tvamos
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #46369 üzenetére
Egy TL-WR743ND jó lehet nekem?
-
tvamos
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #46369 üzenetére
Igen-igen...
Ilyesmi kene, csak nem lehet nalunk ilyet kapni.
Eleg lenne nekem az a sebesseg. Az nem gond. -
válasz
Intruder2k5 #46365 üzenetére
Mivel kellene neki belső hálózat is így elég macerás lenne megoldani ezt egyetlen eszközzel.
-
sanya1111
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #46356 üzenetére
Köszönöm!
Akkor majd megnézem, hogyan működik az.
Üdv:
S -
sanya1111
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #46352 üzenetére
(#46351) Gubek-Einste:
A lokális dns szerver alatt arra gondoltam, hogy a helyi hálózaton a valami.valami-nek a router meg tudjon feleltetni egy megadott ip címet.
Ugyanis hobbiból/munkához van egy wamp szerverem, és azt tesztelgetném és gondoltam, ha tud ilyet a router akkor nem kell külön nekem linux alapú dns szervert belőnöm.üdv:
S -
HF77
őstag
válasz
Intruder2k5 #46261 üzenetére
kali neked is -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #46241 üzenetére
Koszonom!
-
válasz
Intruder2k5 #46228 üzenetére
Oh értem már! Valóban elfelejtettem azt hogy a torrent teljesen másféle terhelést jelent mint mondjuk egy firmware fájl HTML letöltése.
Tehát ha igenis a torrent sebességek számítanak, akkor ez a - szinte legolcsóbb - alternatíva nem lenne éppen a legideálisabb?
A C5re még "szívesen" kifizetném a 24ezret, de a 30ezres AC56U már tényleg kicsit fájósabb lenne
-
válasz
Intruder2k5 #46225 üzenetére
De az meg már 30ezer forint... ami már tényleg nem kevés, 2x annyi mint a 3600!
Az 500as net lenne a szempont, nem az 1000es netre szeretnék méretezni, mert 1) igaz hogy jelenleg az 1000eset igényeltem meg, de csak poénból, következő hónapban visszaváltok majd 500asra. Tehát ez a fő cél.
szerk: Egy fontos dolog még: AC képesség, illetve wifi sebesség nem igazán számítana! Egyedül az, hogy kábeles nettel, bírja a torrentezésnél a névleges sebességet! Gyakorlatilag minden más kisebb prioritású!
Szóval ha a 3600 bírja az 500asat, akkor jó lesz nekem az is! És ahogy nézem, tudja is, szóval szerintem megveszem, oszt ha kevés akkor megy apróra, és veszek egy drágábbat
-
válasz
Intruder2k5 #46201 üzenetére
Már csak ezen filózok, hogy melyik legyen a kettő közül, melyik bírja el valósan az 500as netet..
120as UPC netnél ez 14,7MB/s-ot jelent, tehát 500as DIGInetnél 60-62MB/s-ot várnék el a Linux.iso kliensekben.. akkor azt mondod, tuti hogy a 3600 is bírna ilyen sebességet?
(csak letöltés, tehát nem lenne ezzel párhuzamosan feltöltés) -
rolixyz
tag
válasz
Intruder2k5 #46202 üzenetére
Rendben, köszi a segítséget!
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #46199 üzenetére
a hsz-t is illik szerkeszteni 5 percen belül
-
rolixyz
tag
válasz
Intruder2k5 #46193 üzenetére
Azt hiszem ilyen, igen.
-
ronson
őstag
válasz
Intruder2k5 #46153 üzenetére
Mi az a HGW?
-
gyulaitomika
tag
válasz
Intruder2k5 #46128 üzenetére
Hát.
3 sima gép, 2 laptop, 1 nem iptv(azt a telekomtól kapjuk, és oda üvegszálas kábel megy) hanem valami amiko a3-as cuccba -
gyulaitomika
tag
válasz
Intruder2k5 #46124 üzenetére
"Gubek-Einste"-től kaptam az infót, hogy jó lesz egy switch, mert egy "huawei hg8245h"-t kaptunk a telekomtól, ami egyben router is.
egyébként:
1+1+1 számítógépbe
1+1 laptopba
1 beltéri egységbemegy az internet
és a wi-fit úgy gondoltam megoldani(mivel nem kell wi-fin 11212214mbps), hogy modem->switch->egy régebbi wi-fi-s router
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Intruder2k5 #46060 üzenetére
"Olyan routert nem fogsz találni, ami sok szálas torrent letöltés mellett a maximális internetsebességet meghagyva, alacsony pinget biztosít a játékokhoz."
Igazából van olyan, csak az nem a 10-es hanem a 33 ezres kategóriában fut, és csak vezetékes. Kell mellé még switch meg wifi access point. Mármint amitől nem fog lagolni a játék és még böngészni is lehet mellette.
-
salytmasztor
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #46060 üzenetére
Nem akarok elrugaszkodni a valóságtól és nincsenek irreális elvárásaim.
Csupán ha már 2 helyre kellene routert vennem (sőt lehet most már 3), ahol van több gép is összekötve, akkor szeretném a lehető legjobb megoldást összehozni.
A torrentezét / netezést / videózást nem tudom külön-külön gépen korlátozni vagy leállítani.
Csupán a lehető legjobb megoldást keresem arra, hogy ezek közben minél kevésbé ugorjon fel a ping.
Illetve esetleg még annyi, hogyha néha van egy-egy "fontosabb" meccs, akkor akár le lehessen korlátozni a sávszélességet az egész hálózaton, hogy a ping / lagg spike-ok / stb, biztosan minél alacsonyan maradjanak közben arra az időre. -
Biluxzsolt
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #46024 üzenetére
Tyűűhaa!Köszönöm szépen!
A hatótáv nem lehet gond,mert ha idáig a D150-nel is elvoltunk,gondolom ez azért azt jóval felül fogja múlni.
Rövid időn belül benevezek egyre.
Ezzel az időbeli MAC cím korlátozással kapcsolatban hol találok majd segítséget,mert tájékozottságom a témában egyenlő a nullával. -
Apollo17hu
őstag
válasz
Intruder2k5 #45965 üzenetére
Szia!
Kipróbáltam volna ezt az insider programot, de nem tudtam használni. Ehhez ugye eleve kellene valamilyen router, ami alapján az insider fel tudja mérni a közeli hálózatokat?
Telefonomat viszont megnéztem, és két erősebb mellett kb. 1 tucat gyenge wifi szórja a jelet:
Ez alapján eldönthető, hogy milyen routerben érdemes gondolkodnom?
-
Gabesz87
veterán
válasz
Intruder2k5 #45979 üzenetére
Hát igen, én is nagyon néztem, amikor megláttam a hálózatok számát, hidd el!
Sajna most még nem tudok 5 GHz-re átállni, mert a telefonjaink (Lumia 735) nem tudják
A laptopba még csak-csak tudnék szerezni egy 5 GHz-re képes wifi kártyát. A TV meg tudja. Szóval majd a köv. telefoncserénél jöhet szóba max. az 5 Ghz.
Annyi megoldás, lehetőség jött már szóba (repeater, range extender, powerline), hogy tanácstalan vagyok. És nem akarom fölöslegesen ölni bele a pénzt. Próbáltam, hogy a 941ND-re tettem DD-WRT-t, hogy beállítsam repeaterként, de nem sikerült szerintem. Konkrétan nincs is benne repeater mód (alternatív megoldásként Client+Virtual AP kombót csináltam, de vagy nem jól, vagy nem működött, passz). -
Gabesz87
veterán
válasz
Intruder2k5 #45963 üzenetére
Ez már korábban megvolt. inSSIDer-el megnéztem a környező hálózatokat, és olyan csatornára állítottam, amiből nincs, vagy legalább is kevés van. Azt hiszem a 4-es nyert. A probléma amúgy szerintem az, hogy a gép az inSSIDer-ben kb. 100 hálózatot lát (volt már 120 is), szóval elég nehéz szabad csatornát találni. (Hála a szemét Wi-Free-nek.)
Pár hete kezdtem írogatni a problémám miatt a wifi probléma topicban, miszerint a nagyszobában egyszerűen használhatatlan lett a wifi, nem is tud néha csatlakozni a gép. Az sem segített, hogy a router a szekrényben volt (elől nyitott, de körben zárt), szóval most kivettem onnan, és az ajtó mellé tettem a szekrény tetejére (más megoldás nem nagyon volt), és így most tűrhető. Előbb lecseréltem egy WDR3600-ra, mert én naív azt hittem, az jobb lesz. De sajna rosszabb a jele, mint a 941ND-nek. Úgyhogy visszatettem azt. Még azon gondolkodom, hogy veszek egy Asus N12 D1-et repeaternek a nagyszobába.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Intruder2k5 #45965 üzenetére
Na, ezt az insidert ki fogom próbálni, de amikor a mobilomat néztem, talán ha két gyengén fogható hálózatot láttam.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Intruder2k5 #45962 üzenetére
Szia!
kell-e 5GHz, vagy van elég szabad hely az éterben 2.4GHz-en is?
Ezt hogyan tudom csekkolni?
-
Gabesz87
veterán
válasz
Intruder2k5 #45957 üzenetére
Centrino N2230, tehát az 300-as, N-es, 2x2
-
Gabesz87
veterán
válasz
Intruder2k5 #45955 üzenetére
Na jó, laptopon tényleg jobb a helyzet
72,98/10,9 Mbps
-
Sickboy75
tag
válasz
Intruder2k5 #45918 üzenetére
A tap csinal ilyeneket, hogy megy a ketyere, csak osszevissza szorja a wifi jelet ? Tudod, az nekem a fura, hogy amikor ledobja a laptopot, akkor pl megy a DLNA es a desktop es az osszes mobil is, csak a laptop nem.
A reboot utan ujra mukodik altalaban
Udvozlettel,
SB
-
Sickboy75
tag
válasz
Intruder2k5 #45916 üzenetére
Sajnos a majdnem 3 eves Asus RT-N15U-m kezd nagyon furcsakat produkalni, ledobalja a halozatrol a DLNA-s TVt (pedig regebben sosem csinalt ilyet), a laptopon a wifi is erdekesen mukodik, mert gyakran elszall azon is a jel.
Ideje valtani. Mennyivel komolyabb az RT-N18U mint az elozo ?
Udv,
SB
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Mesterséges intelligencia topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lopás útján fejlesztették ki az Apple Pay szolgáltatást?
- Apple MacBook
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy Watch Ultra Titanium Gray Használt, karcmentes, garanciával 2027. január 29-ig
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest