- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
chatran
őstag
-
madgie
titán
válasz
Soma01 #25263 üzenetére
Nálam két médialejátszót, egy NAS-t, egy PC-t, két telefont és egy iPad-et kellene jelenleg kiszolgálnia. A NAS korlátozva folyamatosan tölt ezt-azt
, gondolom ez teszi be a kaput a mostani TP-Link-emnek. Tavasszal költözünk, már olyan routert szeretnék, ami elég lesz a kertes ház kertes részéhez is és megbízhatóan működik 24/7 (A felfúrás csak sokadlagos szempont, bár kétségkívül nem utolsó, ha már úgyis UTP-t húzok a falba)
-
Coyote2000
őstag
válasz
Soma01 #25030 üzenetére
az MR3420-ra mentem rá, de már a harmadik boltban zörgetek, mindenhol hiánycikk.
Mindenképp a "faceliftes" verziót keresem. Úgy néz ki 2 héten belül sehol nem lesz.A DigiStreet amúgy a legnagyobb genya, regisztrálni kötelező, de csak utána szól, hogy mégsem 4-5 nap, hanem csak 4-5 hét múlva lesz cumó, a regisztrációt meg nem lehet törölni
... marad a spamszűrő
-
Ispy
nagyúr
válasz
Soma01 #25054 üzenetére
A netem már most is 50-es (a valóságban persze ennek csak a felét tudja), de ha egyszer mégis feljebb megy, akkor simán lehet több is.
Nem tudom, hogyan lehetne még tesztelni a routert, hogy biztosan kiszűrjem a hibát.
Mondjuk az is igaz, hogy csak 3k a különbség a 15U és a 13U között, szóval lehet ezen nem is érdemes spórolni, a 8 éves belkin router meg már megtette a magét, ideje nyugdíjba mennie
Most nézem az aquaban és a pclandban is ugyan annyiba kerül a 13U, mint a 15U. Érdekes, a 15 nem egy újabb modell? Akkor viszont nem is nagyon kell gondolkodni melyik legyen.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Soma01 #25052 üzenetére
A kérdés az érdemes-e lecserélni a régi belkin routeremet és ha igen, akkor elég-e az 13U vagy kell a 15U?
Csak filmek nézése a fontos. Ja és a mostani hálózaton másoltam a NAS-ról át fájlokat a kábel másik végén lévő WDTV-re dugott HDD-re és 85 MBittel ment át az adat (total commander szerint). Most azt tapasztaltam, hogy a BD50-es filmeket hálón keresztül nem mindig viszi a lejátszó, pedig külső vinyóról meg megy rendesen. Ezért akarok routert cserélni, hátha az segít rajta.
-
Coyote2000
őstag
válasz
Soma01 #25034 üzenetére
nem szánok rá annyit...
végül megszületett a döntés, vettem, egy Telenyomoros Hipernetet (ZTE USB stick), mivel szerencsém volt kipróbálni a Tréhome és a Telenyomor LTE-jét is, és a Tréhome 3G-re váltogatással idegelt (helószia "legnagyobb" lefedettség!!!) miközben a Telenor Hipernetje 22mbitet produkál stabilan!
Szóval a kör szűkült, most ehhez a ZTE USB stickhez keresek routert!
-
Coyote2000
őstag
válasz
Soma01 #25022 üzenetére
Nincs bajom a hűséggel, mert úgy látom legalább 2 éven át nem lesz jobb lehetőségem. Tehát akkor azt mondod hűséggel kapok ilyen zsír kis USB modemet, utána meg tudok venni egy olcsó wifi routert.
Vatera tele van ilyen routerekkel, esetleg ha priviben tudnál pár nekem megfelelő példát linkelni, nagyon hálás lennék érte. Köszönöm az eddigi segítséget is!
-
Coyote2000
őstag
válasz
Soma01 #25018 üzenetére
Még semmim sincs, múlt hétig kábelnetem volt, wifi routerrel.
De ha jól értem még épp időben kérdeztem, még nem késő jó döntést hozni. A T-mobile árul Huawei USB modemet, gondolom alapból csak a SIM járna. Minimum a 21 mbites csomagot választanám. Ehhez milyen routert ajánlanál?
Esetleg teljesen más megoldást? -
Lipton
őstag
válasz
Soma01 #24772 üzenetére
Ez kicsit horror
Valamilyen "emberi" normális jó minőségű router?
- nem kell Wifi
- nagyon stabil működés 25/50/80 kábelnet sebességekkel torrent használattal
- lehetőség szertin 19" rack méret
- árban mondjuk legyen 50-igVoIP már nem érdekes, mert a kaputelefonhoz kellene H.323 azt meg annyira nem tudják a sima routerek így másik megoldást keresek.
-
kiskekko
tag
válasz
Soma01 #24964 üzenetére
Menni megy minden további nélkül csak a mellette levő helységben kell tartózkodni, ha távolabb megyek folyamatosan romlik a jel, mire odaérek a ház ellentétes sarkában levő laptophoz van egy gyenge jelerősségem, a 25 mbit-es upc netemből lesz 1,5-2 mbit ami még nem lenne nagy probléma ha rendszertelen időközönként nem dobná el a jelet. Ez a második TP-LINK routerem de szerintem többet nem próbálkozok ezzel a márkával, az előző is ugyanezekkel a problémákkal küzdött igaz az egy sokkal gyengébb g-s eszköz volt. Engem az keserít el hogy lényegében nem látok különbséget a régi routerem és e között pedig papíron nem egy kategória...
Már teljesen tanácstalan vagyok egyébként hogy milyen routert nézzek mert egy akkora lutri az egész hogy ihaj, kiadok érte x összeget aztán vagy jó lesz vagy nem...gáz...Tudását tekintve egyébként egy alap 300 Mbit-es N-es router megtenné csak már nem tudom mivel próbálkozzak, mert fogalmam sincs hogy melyik tud megfelelő stabil jelerősséget biztosítani.
-
válasz
Soma01 #24923 üzenetére
Sehol nem találtunk, sajnos
Kérdés: egy wifi-s jelből szeretnék vezetékes hálózatot csinálni. Ahhoz milyen eszköz kell, milyen üzemmódban?
(#24891) Soma01: bátyám beüzemelte egyedül a 1043-ast és teljesen jó jelet kapott a pincében is
. És még nem is adtam oda a nagy antennákat neki, amiket a 1043-ashoz vettem anno...
-
Gregman
tag
válasz
Soma01 #24886 üzenetére
Most nem látok "nagyon spec. feladatot".
Filmnézés 1-2 TV-el, file mozgatás (ez sem nem lesz gyakori).
Hálózati nyomtatót tervezek (mondjuk ehhez nem kellene a gigabit és nagy forgalmat sem generálna).
Viszont van 2 TV, van/lesz 3-5 PC/notebook, előbb utóbb lesz normális NAS/háttértár, printer stb.
Ha ezt összeszámolom könnyű átlépni a 8 portot valóban.
Mi a különbség a TL-SG1016 és TL-SG1016D között?
Mennyit fogyaszthatnak?
Látom a "green" logót de az adatlapjukon nincs erre vonatkozó adat.Bocs..
A TL-SG1016 rack-es, a TL-SG1016D desktop ugye? -
válasz
Soma01 #24888 üzenetére
...Ha jót akar vegyen NAS-t akár egy olcsóbb pl. ZyXEL NSA310-et...
Szó szerint ugyanezt mondtam neki én is
Közben kiderült, hogy a pincébe kell Wi-fi, de oda lemegy powerline adapterrel a hálózat kábelen. Akkor oda csak egy olcsó accesss point kell és kész, az emeletre meg egy gigabites router és viszontlátásra.
Amit ajánlottál, azt köszönöm, de kihagyom, mert egyikünk sem nagy hálózati guru és félek, hogy beletörne a bicskánk a beállításba.
Szerintem WDR3600 + WA801/901ND jó lesz neki. Zyxel NAS-ra meg rábeszélem. Nekem is az van és hibátlanul teszi a dolgát.
-
válasz
Soma01 #24883 üzenetére
Képek, filmek, zenék.
Már 1000-szer mondtam neki, hogy a hálózati adattárolást NAS-sal oldja meg, de az Istennek nem akar rám hallgatni
De majd mindjárt utánanézek. Szerintem torrentezni nem fog a routerrel, csak szeretné, ha a lakás bármely pontjáról el lehetne érni a "médiákat". -
Lipton
őstag
válasz
Soma01 #24772 üzenetére
Érdekes kis cucc ez...
Egy kicsit a témához:
Szeretnék kaputelefont, a LAN ott van a kapuban, találtam is egész jó kültéri egységet de VoIP kell hozzá. Amit "ajánlanak" hozzá (Voip Router) az horror drága és semmi szükségem az egyéb szolgáltatásaira. Beltéri egység helyett mobilra/IPADre lesz progi ami kezeli. Kérdésem, hogy létezik olyan router ami "normálisabb", WIFI nem kell, és kezeli az ilyen VoIP dolgokat?
Ez a kültéri. -
-
dmenyusd
csendes tag
válasz
Soma01 #24610 üzenetére
Igen, legfőképp böngészésre lenne használva a tv smart funciója.
D-Link DIR-605L típusú router mennyire lenne jó választás? A fontosabb adatok amit írnak róla:
Portok száma
1 WAN, 4 LAN
Adatátviteli sebesség
300 Mbps
Vezeték nélküli szabványok
IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.3uA 300Mbps az azt jelenti, hogy ha mondjuk van egy 80/25ös net, akkor mondjuk 3 eszköz tudna rajta maximum letöltéssel üzemelni, 4 viszont már nem? Vagy ez teljesen mást jelöl?
-
Gigi01
őstag
-
Gigi01
őstag
válasz
Soma01 #24550 üzenetére
Igazából usb-s megoldás kellene,vezetékkel ne kelljen kínlódni.
Akkor már most is át tudnák fúrni a falat,aztán csak vezeték kellene.
Az árra azért írtam,hogy olcsóbb,gondoltam ekkora teljesítményhez nem kell drágát venni.
Tehát csak épp annyi,hogy kiváltsa egy beépített wifi teljesítményét. -
Gigi01
őstag
-
csodacsoki
tag
válasz
Soma01 #24503 üzenetére
Erre én is gondoltam már de ezzel az a gond, hogy 2x15m kábel kellene hozzá, és akkor már ott vagyok, hogy akár egy 7-8eFt-os wifi-s router is kijönne az árából. Az említett routerhez pedig potom 2eFt-ért hozzájutottam volna, dehát ha nem jó arra a célra amire szánnám, úgy ez is csak felesleges pénzkidobás lenne.
-
Magnat
veterán
válasz
Soma01 #24505 üzenetére
Na ok, de ha nem akarja összefúrni a házat akkor nincs más megoldás ... sima browseoláshoz meg pl tökéletes. De én pl hónapokig használtam egy 1043nd-t repeater módban amikor egy olyan free wifire kapcsolódtam aminek csak az ablakban volt rendes térereje. Atomstabil volt, senki sem mondta volna meg, h repeateren át jön a jel.
-
Soma01
veterán
-
-
-
Freddy TNT
őstag
válasz
Soma01 #24406 üzenetére
Netes etikett első szabály :
A !!!??? ordibálásnak minősül. Én próbálok kultúráltan és érhetően fogalmazni. Ez nem mindig jön össze de pótlom.
Az ő hozzászólásaiban negatív arroganciát érzékelek és zavar hogy megadom másnak a tiszteletet és ilyen "trollkodást" kapok vissza.
Kérdéssel és kéréssel fordultam hozzátok és erre tőled is ennyi jön vissza :
"Tud(unk) olyan routert mondani, ami tudja ezt. Csak előbb fel szeretné(nk) mérni a pontos igényeket"
De egy szóval se mondod melyik az....
Na most őszintén ennek mi értelme volt ?
-
-
válasz
Soma01 #24344 üzenetére
Nem! Sőt, igazából két kliens (rtorrent) fut rajta, egy nekem, egy pedig a fiamnak! A kettő összesen 125 letöltési, és 25 feltöltési slotot használ! Jelenleg van benne 110+22 torrent, ebből 7 letöltés, a többi csak seed... Letöltési limit 2MB/sec, feltöltési 500K/sec! Ezt tök simán viszi... A seed-elt torrentek most éppen 4 hete, és 22 órája vannak folyamatosan seed-ben! CPU Load jelenleg 0,3, de ez ugyebár ingadozik...
-
-
-
fcsaba89
csendes tag
válasz
Soma01 #24321 üzenetére
Köszi a segítséget! Sokat segítettél!
Utánakerestem gyors a 3 "gépnek".
- Az asus elég drága 12eFt (ráadásul azt írta az adatlap h adsl router, nekem meg optikai kábelnet van (ha nem függ össze elnézést a tudatlanságomért)
- A linksys 9eFt szimpatikus ő is. De mivel van pár fal amin jó lenne ha átmenne a külső antenna talán erősebb lehet.
- A TP-Link -ek közül a WR842ND -t néztem (7500Ft), és láttam hogy van usb-je amin keresztül nyomtatót lehet csatlakoztatni hozzá, vagy külső vinyón megosztani adatokat. Ez nagyon szimpatikus plusz tulajdonság. Egy gyors tesztet is olvastam róla, ahol elég jókat írtak. [TP-Link WR842ND teszt. logout]A nyerő szerintem a TP-Link lesz. Ára is a legszimpatikusabb, tudása is. Mivel nincs nagy igényem, ha lehet minél olcsóbban szeretném megúszni (a minőségi kategórián belül).
Az egyetlen kérdésem már csak: Mennyire megbízható a márka a TP-Link mert sajnos nem ismerem? Az olcsó ár a bóvli kategóriába sorolja?
-
schulc99
aktív tag
-
Teseract
tag
válasz
Soma01 #24281 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Nem áll szándékomban bővíteni, tökéletesen kielégít. Hacsak nem ugyanezen összegért nagyobb sávszélességet biztosítanak. Ha mégis növekedne, akkor milyet ajánlanál? (Gondolom itt növekedne az ár, bár hosszabb távon nyilván kifizetődő, így akár szánok rá többet is.)
-
Magnat
veterán
válasz
Soma01 #24220 üzenetére
Tegyük hozzá, nem csak wds módban lehet megoldani, hanem client v client bridge módban is ... ha csak netezni kellenek az eszközök, és nem 80-100 Mbites kapcsolatról beszélünk amit teljes szélességben akar kihasználni egy adott kliensen, akkor bőven jó lehet egy ilyen kapcsolat. Utóbbi kettő előnye a wds-szel szemben, h csak a másodlagosan csatolt routernek kell tudnia a client/client bridge módot, tehát a 3rd party képes routerek jó része képes rá, míg az elsődleges routerrel szemben semmiféle elvárás nincsen, gyakorlatilag tudni sem fog arról, h egy másik router csatlakozik hozzá. A wds sokkal kényesebb technika, általában ajánlott azonos típusú eszközökkel próbálkozni. Persze ha van mód kábelezni, annál stabilabb kapcsolat nincs, az fix.
-
stefi68
addikt
válasz
Soma01 #24217 üzenetére
Nagyjából jó az alsó szinten. Ahogy írtam is kb. 8 m-re eltávolodva tőle még használható, de már nem az igazi.
Ha minden igaz, van még egy ugyanolyan nem használt routere a húgomnak. A kettőt nem lehetne össze kombinálni? Egyik az alsó, a másik a felső szinten lenne? Olyat lehet, hogy a fenti fogja az alsó jeleit és továbbítja fent?
Megpróbálom még a lentit felrakni a szekrény tetejére, hátha javítana a dolgon valamit....Szerk.: Nos a lenti router jelenleg a nappali legtávolabbi sarkában van. Az étkezőbőll van rálátás a nappali ezen sarkára átlósan (nincs ajtó köztük).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Black Myth: Wukong
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen légkondit a lakásba?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 5070 Ti AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Apple Watch Series 8 GPS + Cellular (E-SIM), alumínium, 45 mm
- Lenovo Legion gamer laptop szép állapotban (RTX 3060, Ryzen 5 5600H)
- Asus Tuf Gamer Laptop i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest