- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
JHC
tag
válasz
Gubek-Einste #56030 üzenetére
OK, köszönöm a segítséget.
-
JHC
tag
válasz
Gubek-Einste #56004 üzenetére
A wifit csak telefonnal használjuk, esetleg megbízható vendég laposa is, a falak kb 40cm 2 falat kell vinnie.
A fő felhasználása a routernek az asztali gépek közti internet elosztása lehetőleg igazságosan, és fagyásmentesen.
A telephelyen 12 asztali gép működik, belső hálózaton nem sok az adatforgalom, szerver nincs.
A hálózatunk 100Mbit, a netsebesség 30/5 lesz ha lesz.
Árban esetleg 40 ezerig elmehetünk ha nagyon muszáj.
-
Mikeee89
senior tag
válasz
Gubek-Einste #56016 üzenetére
Ok még megrágom a dolgot
De lehet 5 éven belül nem lesz optika, akkor meg felesleges a gigabit.
Hogyan legyen a kábelezés? Mert a hgw kezeli a voip telefont. Jelenleg a hgw-ben dsl, és phone 1-ben telefonkábel van, a 4 eresnek néz ki. A LAN1-ben van a pc-t és a hgw-t összekötő UTP kábel. Jelenleg wifit csak átlagban 2-4 mobil és az okostévém használ.
Új router esetén akkor a hgw-ben passthrough bekapcs (talán dhcp is kikapcs). Majd a hgw valamelyik lan portjából át a routerbe, majd a routerből a pc-be? És akkor a vezetékes telefon is fog működni tovább?
Bocs, ha láma kérdés, de hálózatokban még elég kezdő vagyok.
-
Enter65
senior tag
válasz
Gubek-Einste #56012 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #56011 üzenetére
Közben sikerült összehangolni az RT-AC56U-val a kis TP-Link MiFi-t USB-n keresztül, rákötöttük az egyik PC-t a routerre és tökéletesen megy, a jel is sokkal erősebb, mint eddig
Viszont ahogy látom ezt a típust már nem lehet kapni. Szerinted mekkora az esély, hogy egy utód-modellel is működne ilyen szuperül, mint ezzel? Illetve ennek a routernek melyik a jelenleg ajánlott verziója? -
Enter65
senior tag
válasz
Gubek-Einste #56002 üzenetére
Milyen környezetben: családi ház hosszúkás elrendezésű 10m hosszú és 7m széles! A falak 80cm vastagok és a műhelyben van beton födém.
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz: 120-as net
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná: 3-4 telefon 2 gép
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben: Nincs -
lac14548
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #55984 üzenetére
100 / 100 Mbit/s digi net van,
a routerre csatlakozna:
kábellel:
médialejátszó (wdtv live hub)wifin:
1 laptop
2 mobil
1 nyomtató (néha)
Egyik se tudja az AC-t bár a laptop lehet, hogy frissítve lesz, hogy alkalmas legyen a gyorsabb adatátvitelreUSB-n
1 min. 500GB HDD "felhőtárhelynek"Néztem a Xiaomi beépített HDD-s routerét is (Mi1 RD), erről van jó/rossz vélemény?
-
menyuska81
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #55925 üzenetére
Köszi a segítséget! Szerintem ezt fogom választani: TL-WR1043ND . Annyi lenne a kérdésem, hogy ezek közül melyiket érdemes v2, v3?
-
topjoyy
tag
válasz
Gubek-Einste #55983 üzenetére
Köszönöm!
-
Nethooligan
tag
válasz
Gubek-Einste #55980 üzenetére
Köszönöm szépen az alapos választ, és a segítséget. Sokat segítettél, ezek alapján úgy néz ki, hogy megvan a következő routerem.
-
mikk2000
őstag
válasz
Gubek-Einste #55955 üzenetére
Kösz!
-
A21
tag
válasz
Gubek-Einste #55947 üzenetére
köszönöm!!
-
fcbarca
őstag
válasz
Gubek-Einste #55951 üzenetére
köszi szépen,mindenképp a 3 közül lesz valamelyik
TP-LINK TL-WR1043ND emagom most csak 13.490 ft
-
fcbarca
őstag
válasz
Gubek-Einste #55949 üzenetére
és az erősebb hardver miatt jobb a szórás,és a wifi stabilitása?
-
fcbarca
őstag
válasz
Gubek-Einste #55946 üzenetére
és az asus megéri azt a felárat?mivel jobb mint az ajánlott tplink?
-
A21
tag
válasz
Gubek-Einste #55943 üzenetére
pci nem ajánlott? Nem örülnék ha fogna 1 usb helyet, illetve a plusz eszköznek/kábelnek sem
-
fcbarca
őstag
válasz
Gubek-Einste #55942 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva? családi ház,1 szintes,6 szoba egymás mellett,a falak elég vastagok
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? 20 megabit körüli
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? egy pc,5 okosteló,1 laptop,2 beltéri egység,1 repeater
Mennyi lenne a beszerzésre? 10-15 ezer ft
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? ár/érték arányban jó legyen,sok eszközt bírjon el,3 vagy több antenna -
OceanStorm
tag
válasz
Gubek-Einste #55836 üzenetére
Tehát ez az egész akció egy átbaszás, ennyire hülyének nézik az embereket ?
Közbe nézegettem azokat a routereket amiket ajánlottál, ám közben felmerült pár újabb kérdés. Mi lenne ha vennék egyszerűen egy ilyen switch-et, ha ebbe kötöm az internet főkábelt hasonlóan fog működni az internet mintha egy az egyben a gépembe kötném azt ? A switch-re egy access point-ot kötve pedig wifi is létrehozható ?
-
Nethooligan
tag
válasz
Gubek-Einste #55919 üzenetére
Köszi!
Közben olvasgattam. AC58U-ról nem éppen nekem tetsző dolgokat írnak a topikjában. Archer C7, C8 és C9-ről még topikot sem találtam, de a C9 pl annyiba kerül, mint az AC68U. -
A21
tag
válasz
Gubek-Einste #55923 üzenetére
Köszi!
Nem tudom, hogy van-e topic-ja, de tudnál esetleg hozzá ajánlani egy belső hálózati kártyát?
-
Enter65
senior tag
válasz
Gubek-Einste #55930 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
-
Enter65
senior tag
válasz
Gubek-Einste #55928 üzenetére
Köszi! Amúgy dual band-be még melyiket tudnád javasolni?
-
Csocsoman
újonc
válasz
Gubek-Einste #55904 üzenetére
Köszi a segítséget , kipróbálom!
-
Nethooligan
tag
válasz
Gubek-Einste #55914 üzenetére
AC58U és AC68U között a wifi sebességkülönbség nem probléma? Nem igazán értek ilyen szinten ehhez, csak azt szeretném, ha a lehető leggyorsabban futna a net a wifin is. (pl a TV-n youtube elég sűrűn van használva, fogalmam sincs, hogy ahhoz milyen sávszélesség kell.)
Esetleg az AiRadar hiánya nem lehet probléma, vagy inkább úgy kérdezem, hogy mennyi előnyt biztosít, ha van?
Van még AiProtection is, bár az fogalmam sincs, hogy mennyire ajánlott. -
_Zsolt_
tag
válasz
Gubek-Einste #55910 üzenetére
Köszönöm a részteles választ, akkor még nézelődök a dual band eszközök közt is!
Te tapasztalatból konkrétan melyiket ajánlanád?(dual band) Nyugi nem fogsz csuklani ha véletlen nem lesz erősebb jelem a kertemben, vagy lent a konyhában...
-
_Zsolt_
tag
válasz
Gubek-Einste #55908 üzenetére
Közben informálódom
Kertvárosi emeletes tégla házban lakom amihez egy kert tartozik. A fal vastagság: kívül 45 centis tégla+terméskő. Belül gipszkarton falak. Monolitos beton födém.
A laptopommal összesen 3 hálózatot látok abból 1 az enyém a többi kis jel erősséggel valamelyik szomszéd...
Jelenleg egy netgear wndr3700v2 routert használok.
Ennél azért lehetne erősebb a WiFi!A LAN része 2DB asztali gép. /Mindegyiken torrentezés, valamint játék ezerrel/ Ezen kívül 1DB Házimozi és 1DB TV.
A WiFi része: 2DB laptop /csak netezés/ 4DB Mobil ami szintén csak email esetleg YT.Konkrétan a 1043NDv3 nézegetem. Ez gondolom elég gyors az "Gigás" Digi net sávszélességnek valamint torrent+játék+média szerver dolgoknak?
Na meg persze a WiFi erősebb-e?
A Válaszodat előre is köszönöm! -
Csocsoman
újonc
válasz
Gubek-Einste #55883 üzenetére
tehát!
Szia!
Egy routert vennék a jelenlegi 50MB-os netemet megosztani a router kábeles kimenetéről úgy , hogy a felhasználó max letöltési sebessége 10MB legyen.
Nem kell wifi, egy felhasználó lenne a megosztás 10MB-os végén és csak feltételezem,hogy laptoppal kapcsolódna rá.Bocs ha rosszul fogalmaztam volna.
Előre is köszi
ÜdvCsocsoman
-
Muerte68
addikt
válasz
Gubek-Einste #55891 üzenetére
ok valamelyikbe belefektetek köszönöm.
-
Nwis86
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #55866 üzenetére
Mindenképp valami jelerősítőt szeretnék nem új rendes routert! Valami ilyesmit [link] Csak ezekről sehol nem találok tesztet, rengeteg típust találtam árgépen, nem tudom melyiket lenne érdemes megvenni.
-
Muerte68
addikt
válasz
Gubek-Einste #55887 üzenetére
köszönöm
az 1-2 közül melyik az egyszerűbb használatú,nem vagyok egy tech zseni
-
mate1396
tag
válasz
Gubek-Einste #55881 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva? 80nm-es családi ház vályogfallal, környezetben sok router nincs.
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? 8 mbites internet
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? általában 2-3 telefon, 1 tablet, 1 számítógép
Mennyi lenne a beszerzésre? max 10.000 Huf
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? Stabil hosszútávú működés, ne kelljen minden héten újraindítani mert valami nem jó, és a lehető legnagyobb hatótáv. USB protra nincs szükség -
Muerte68
addikt
válasz
Gubek-Einste #55884 üzenetére
2 fal 1 vastag+1 vekonyabb-kb 20m jó lenne de már a 10-el is meglennék.kertes ház a szomszéd fala kb 10 m eggyik oldalt hátra kb 50
.
3Mb/s-a net-max 2 laptop+3 telefon+kábelen 1 PC+1tv.
max 20-de inkább 10 körül ha megoldható.
Csak a hatótávval van bajom nagyobb teljesítmény kellene a többi jó így is. -
BB555BBB
tag
válasz
Gubek-Einste #55783 üzenetére
Hello,
Köszönöm a segítséget. Esetleg lenne valami más alternatíva is ami szóba jöhet csak én nem írtam le?
-
coolmpi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #55743 üzenetére
Köszönöm az infót!
ASUS RT-AC58U-ra esett a választás. Nagyon-nagyon jó eddig. Simán bírja a 1000mbit-es digit, és 3-4 falon keresztül is stabil a wifi hálózat. (7-8mbit marad)
Csak ajánlani tudom.
-
SPeti1984
senior tag
válasz
Gubek-Einste #55868 üzenetére
Akkor lehet ez a két antennás Tplink 822N irányába megyünk el.
-
bladesks007
tag
válasz
Gubek-Einste #55833 üzenetére
Az emeleten nem lesz külön switch, mert ott már nem tudnék rákötni semmit, hiszen minden fali kábel végződése a földszinten lévő központban van (garázs). Az egyik emeleti - pc-nek kialakított - kiállást "áldozom" be az emeleti wifi-s routernek (az gondolom mindegy, hogy ez a "keresett router" 4. portjába vagy az egyik switchbe van bekötve).
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste #55828 üzenetére
Oda senki se ír
-
bladesks007
tag
válasz
Gubek-Einste #55829 üzenetére
A történet úgy nézne ki, hogy az ONT--> "keresett Router"-re lenne kötve egy NAS, ami kvázi egy központi háttértár/médiatárhely lenne. A "keresett router"-be csatlakozna még 2 switch, egyik a földszinten, másik az emeleten lévő tv LAN kiállások (NAS médiatartalmak elérése) miatt + szintenként max. 1-2 PC/laptop LAN-os net elérését biztosítaná. Ezen kívül a "keresett router" a földszinten biztosítaná a wifi elérést az ott tartózkodó telefonok számára. A "keresett router" 4. portjába (1. nas, 2. switchA, 3. switchB.) kerülne még egy másik wifi router az emeletre, ami az ottani telefonokat szolgálná ki (vastag födém és a vasalat miatt kell). A kábelezés megoldva a falban, mindegyik (11 db cat6a) egy fizikai helyen végződik (= "központ"), itt lenne az ont mellett a router/nas/2 switch. Szóval erős és jó router szükséges, hiszen gyakorlatilag ez szolgálja ki a többi eszközt. Természetesen összesen 4-5 eszköznél több nem "lógna" a hálózaton... Környezet: abszolút nem vészes, szerintem nincs feltétlenül szükség 5Ghz-re sem, az ikerház másik felében van egy 1043 v2 router, de ennyi, ott nem lesz házi hálózat.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #55814 üzenetére
Teljesen jogos és vissza is térnék az eredeti kérdésemhez.
Van esetleg valami kiemelkedően gyors SoC-al szerelt példány a javasoltak között?
-
The.Bali
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #55795 üzenetére
Köszönöm!
-
szucstom
őstag
válasz
Gubek-Einste #55797 üzenetére
Jaaaaaa akkor ez hiánycikk itt... nálunk város létünkre 50 mega a max, míg a közvetlen mellettünk lévő faluban (csak a tábla választja el tőlünk), már elérhető a 120 mega is. nice....
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #55798 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Még egy AC3200-at néztem. Az még beleférhet a költségvetésbe, ha jobb esetleg az AC87U-nál.
-
The.Bali
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #55785 üzenetére
Köszönöm! Még azt hagy kérdezzem meg, hogy az olyan notebookok és okostelefonok, melyek WiFi specifikációiban nem szerepel az AC-s WiFi (Wi-fi 802.11 a/b/g/n) mit fognak kezdeni az 5Ghz-es WiFivel? Feltételezem nem tudnak rákapcsolódni, ezért engedélyezni kellene a 2.4Ghz-es sávot is a routeren? (ASUS routerben gondolkozom). Egyszerre tud menni a 2.4 és 5Ghz-es sáv is, anélkül hogy lassabb vagy gyengébb lenne bármelyik sáv?
-
The.Bali
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #55755 üzenetére
Szia!
2000 milliwatt a névleges teljesítménye azoknak az adaptereknek
A routert egy asztali PC használná (kb 6 méter a távolság és egy fal) és három notebook (nagyból itt is 6m a távolság és egy mennyezet van köztük). Routerrel szemben semmi extra igény, csak annyi, hogy a 200/100-as DIGI netet minél jobban kihajtsa. Az említett routerek közül az ASUS AC58U szimpatikusnak tűnik. Nem tudom igazán szükségem van-e az 5Ghz-re. Csak az lenne a célom, hogy minél erősebb WiFi jelerősség legyen a lakásban. Ez a router jó választás lehet? Milyen wifi adaptert ajánlanál a PC-hez?Köszönöm a segítséget!
-
Ciripke
tag
válasz
Gubek-Einste #55776 üzenetére
Nagyjából egy árban találtam a WDR 4300-at és 4900-at, előbbi 300+450 a másik pedig 450+450 Mb-es, ugyanakkor a 4300 -as 5Ghz-es és 2.4-es antennái közös külsők, míg a 4900-asé 5 Ghz külső, 2.4-belső (minden esetben 3-3 db.) Jelent az antenna kiosztás előnyt vagy hátrányt, illetve a nagyobb sávszélesség vagy a külső közös antenna a fontosabb a lefedettség szempontjából?
-
SPeti1984
senior tag
válasz
Gubek-Einste #55770 üzenetére
Ahogy láttam sok felsorolt adapterhez nincs még win 10 driver pedig az van a gépen.
Még nincs majd április elején kötik csak a t-home 120-as netet akarjuk majd előfizetni. Amúgy ha kell akkor van itthon másik wifis router is Tp-link 1043nd v1 meg van netgear wnr2000v2 is tehát ha szükséges lehet a másik szobába is elhelyezni egy olyat a fal túlfelére.
Lényegében a padlásról lejön a netkábel a hálóba, ott rálesz kötve az a kábel a fali 2-es utp egyik csatlakozójára. Abba bedugok egy vezetéket és rádugok egy TP link TL-SD1005D switchet. A switchből akkor már a tv boxhoz meg akár a t-home routeréhez vagy modemhez tudok netet hozni (igaz lehet akkor felesleges a switch, mert a t-home ezsköze is alkalmas arra a célra) meg visszamenne még egy kábel a fali csatlakozó másik bemenetére aminek a falon belüli vége összelenne kötve a fal túloldalán levő másik szobában levő szintén 2 csatlakozós fali aljzattal. Abból pedig ha úgy van mehetne egy másik wifis routerbe amiket írtam, meg a routerből mehet a másik szobai tv-s boxba. Az asztali gép pedig ebben a szobában lenne pont a másik felén a szobának tehát olyan 5 mérette a faltól. Erre a célra kellene majd egy usb-s vagy akár PCIe-es belső wifi adapter az asztali gépbe. Egy netgear 150mbps-es van amit még a wifis routerhez adtak amit fent írtam, de gondolom a 120-as nethez jobb lenne a legalább 300-as vagy nagyobb adapter.
De ha rosszul gondolkodok nyugodtan írjátok meg vagy hogy ti hogyan csinálnátok. Én nem akarnék a frissen felújított szobában kábelezgetni (tudom előbb is eszembejuthatott volna és akkor a takarólécek mögött ellehetett volna vinni a kábelt, de nem akarnám most leszedni mert oda lettek szegelve).
-
Ciripke
tag
válasz
Gubek-Einste #55764 üzenetére
Maximum N-es kliensek max 4-5 WiFi-s, és 5 vezetékes. Azért kérdeztem a tp-link 4300 ast, mert jó áron hozza lehet jutni (10 körül) . Van újabb, ami ilyen ár körül ezt nyújtja nem AC-s kliensnek? Nem számolok a jövőbeni fejlesztéssel, WiFi-t nem megy sem film sem játék. A keret 20 alatt mindenképpen.
-
SPeti1984
senior tag
válasz
Gubek-Einste #55767 üzenetére
1 szintes családi ház.1 fal választja el a két szobát.T home gyári routert használnám wifi szorasra.
-
mahoni
tag
válasz
Gubek-Einste #55763 üzenetére
2-3 fal , tegla
10 m
1 imac es max 2 telo
Max 30-40 k
Semmi extra ne kelljen ujra inditani nekik kb sose
Invitel modem -
T.Béla
újonc
válasz
Gubek-Einste #55759 üzenetére
Nem igazán értek ám hozzá : Gondoltam már rá hogy lehet beállítási hiba van. Néha resetelem akkor pár napig valamivel jobb.
-
T.Béla
újonc
válasz
Gubek-Einste #55757 üzenetére
TP-Link Archer C5
7-8 eszköz van rajta maximum,1 TV 1 Notebook vezetékkel, 4 telefon
Tégla falak vannak de csak 1-1 -
Mr Bond 007
őstag
válasz
Gubek-Einste #55742 üzenetére
Jogos
-
dances
tag
válasz
Gubek-Einste #55731 üzenetére
-
dances
tag
válasz
Gubek-Einste #55725 üzenetére
Értem, köszi.
Úgy látom az aláírásodban, hogy Neked pont ilyen típus van, ezért megkérdezem:
Ugyanolyan egyszerűen beállítható, mint a TP-Link?
Port Forward nem gond?
Leszerelhetők az antennái?Illetve Vargalex kolléga javasolt egy másikat.
Ha Neked kellene választanod, Te melyiket vennéd és miért?
-
frantyo
újonc
válasz
Gubek-Einste #55726 üzenetére
Köszi!
Ha inkább a 100as Digi mellett döntenék, és elég lenne egy 100as wannal ellátott router akkor mit mondanál?
n-es wifivel a TP-LINK TL-WR842N jónak tűnik.
Az ac-vel ellátottak közül a C20i-t ajánlják a diginél, de itt elég sok rosszat olvastam róla. Van más, megbízhatóbb alternatíva erre?
-
mpeter94
tag
válasz
Gubek-Einste #55720 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ!
-
mpeter94
tag
válasz
Gubek-Einste #55708 üzenetére
Köszönöm a választ!
A TP-Link Archer C7-tel szemezgetek..Megbízható, stabil router akkor? A hatótáv és a sebesség is jó?
-
válasz
Gubek-Einste #55711 üzenetére
Az 5 GHz éppen nem olyan fontos, mivel kb. 10/1-es netelérést szolgálna ki egy telefon felé.
Más szempont esetleg? Én őszintén szólva nem igazán értem...
MaCS
-
Nixon18
senior tag
válasz
Gubek-Einste #55676 üzenetére
Köszi a választ!
-
ergepard
tag
válasz
Gubek-Einste #55667 üzenetére
Rendben, köszönöm!
Az AC58U-nak nincsenek ilyen hibái gyárilag? Stabil, nem dobál le a wifiről? -
ergepard
tag
válasz
Gubek-Einste #55665 üzenetére
Köszönöm a választ!
3 szobás panel lakásban lenne használva, 5 eszköz lenne rácsatlakozva wifiről (laptop,telefonok) illetve vezetékesen egy számítógépbe lene csatlakoztatva.
Erről a routerről mit gondolsz?
ASUS RT-AC1200G+ -
ToBeY
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #55661 üzenetére
C5 találtam 20k környékén az jobb lenne?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #55659 üzenetére
Köszi mindenképpen dual band szeretnék mert most 2,4Ghz-es van és nem jó.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #55657 üzenetére
500mbit jelenleg(de tervben van 1Gbps váltás)
A szobából B szobába, 2 vagy 3 vasbeton fal (panel) szomszédok vannak
2teló 2-3 noti használná,15k max 20k lenne rá.(jó lenne 15k közelebb) -
Grande Ale
őstag
válasz
Gubek-Einste #55653 üzenetére
Mitől függ, hogy ajánlott-e pl. nekem az ac? Lakás mérete, ilyesmi?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #55643 üzenetére
Rendben.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #55641 üzenetére
Értem. Köszönöm a válaszod, ismét
CFW azaz custom firmware rövidítése? -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #55615 üzenetére
-
laci06
senior tag
válasz
Gubek-Einste #55622 üzenetére
Tehát akkor vegyek új router, és a mostanit használjam repeater-nek?
Zyxel Armor Z1-ről vélemény? Egyik webshopban most lenne demo darab 30k-ért. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
esetleg ez, szerinted az én esetemben amiről tegnap beszéltünk?
[link]
ezen van antenna.... tudom, antenna mániás vagyok, de nem lehet hogy ez jobb lenne, mint az antenna nélküli?
nem szeretném vissza vinni cserélgetni, hanem beüzemelni és annyi.
igazából csak egy ezressel több, de nagyon érdekelne a véleményed, amit előre is köszönökjajj, jól értelmezem a leírást? ez nem tudja az AC-t, ugye?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Rendben, mar meg is rendeltem, a másikat lemondtam...
Neked , nektek hiszek ...
Eddig minden bejott, amit tanácsoltatok, jobbak vagytok mint a lottó
Köszönöm mindent -
SzaboD91
újonc
válasz
Az a baj, hogy az nem tudja a AC szabványt
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #55611 üzenetére
Jol hitted, lehet rosszul fogalmaztam, vagy össze vissza szerkesztettem
Itt nálam ilyen van, amit venni tervezek, az az exhez menne, panel lakásba, hogy Skype-ozni tudjak a lányommal.
Azt gondoltam hogy az antennanak van jelentősége a megbízhatóságot illetően...
De akkor ez lesz [link]Köszönöm a segítséget
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #55608 üzenetére
Jelenleg egy ilyen tp link van, router-ként.
[link]
A diginet, tipikus lan net, csak utp kabel jön be a lakásba.
Értem, akkor nekünk az ac tudású kell.
Köszönöm az infót, akkor az ac53u-t fogok venni.
A tp linknel azert gondolom, csak megbízhatóbb lesz amit írtál nekem...
Köszönöm mindkettőtöknek a gyors válaszokatSzerk: 'panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)'
Ezek fényében, nem lenne nekem is az jobb, szerinted? Függetlenül hogy nincs rajta antenna? -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #55605 üzenetére
'AC-s wifi'
Ez mit takar?Szerkesztesedre:
Akkor melyiket javaslod?
Ez nekem nagyon bevalt Asus RT-N56U Black Diamond 600Mbps kétsávos gigabites wifi router 2db USB porttal...Bocsánat hogy mem szerkesztem az előzőt, mobilrol irtam
-
trust007
tag
válasz
Gubek-Einste #55599 üzenetére
Köszi!
Egy laptop lenne rajta, és egy telefon néha, csak net és böngészős játék. 2db betonfalat kell átvinni panellakásban (5-6 méter), ott lenne a laptop. 10e alatt legyen. Jól értem hogy a TP-LINK TL-WR841N (Ethernet átviteli sebesség (Mbps) 10/100) nem tud 100 Mbit/s gyorsabbat se le se felfelé. DIGIs 50/100 as nethez. Ezeken kívül semmi extra igény nincs.
-
arkone
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #55591 üzenetére
Megpróbálom ott, köszönöm!
-
Krogoth
senior tag
válasz
Gubek-Einste #55590 üzenetére
A net 100/100as digi ez utp-n jön be közvetlen a routerba dugva. Van egy PC, ez ugye zsenyros, ezen kívül laptop, tablet és okosteló, változó számban, de 5-nél több nem szokott lenni, max ha vendégek vannak és megkapják a wifi jelszót
Keret az attól függ, hogy érdemes-e 30-40ezret költeni rá, vagy 10-20 ezres kategóriában is találok olyan, ami elég.
Semmi extra igény nincs. Amit a mostani 5000es tud, tudásra elég.
Wifi scannerrel csináltam mérést, a 13as csatornán van, másik hálózat nincs rajta.
Kábelos jelenleg nem megoldható, talán majd nyáron.Ha a fentiekhez kell/ajánlott a 30as kategóriából választani, akkor átnézem az ajánlásaidat.
-
sittes79
addikt
válasz
Gubek-Einste #55567 üzenetére
Szia,
belkin n150 a router.
-
Troy.
addikt
válasz
Gubek-Einste #55559 üzenetére
Meg tudnád mondani, hogy mivel tud többet?
Köszi.
-
vacs
veterán
válasz
Gubek-Einste #55526 üzenetére
Szia.
Köszönöm szépen a választ.
-
n1nja
tag
válasz
Gubek-Einste #55479 üzenetére
Hoppá, akció.
Ez ajánlott? Ha jól látom VPN csak passthrough, de az nem gond, régi routerrel elvileg megoldom. -
allein
addikt
válasz
Gubek-Einste #55532 üzenetére
Szia. Itthoni switchem annak ellenére, hogy tudja a gigabitet és belső hálózaton 100-110 MB/S másolási sebesség van lanon NAS-ról laptopra, médialejátszóval összekötve sajnos csak 10-11 MB/S egy adott anyag teszt olvasási sebessége
pedig szükség van néha a nagyobb olvasási sebességre, 4K filmek miatt. Cisco-t javasoltak. Egy másik topikban te magad is próbáltál segíteni a problémám megoldásában
-
Tody56
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #55527 üzenetére
Köszönöm szépen a javaslatot.
-
Tody56
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #55523 üzenetére
Nem húznám az időt a részletekkel, mivel a mostani rendszer is tudj azt amit kell, csak a tp-link 841ND a nagy adatforgalom miatt kb hetente lefagy.
Röviden a rendszer:
A épület: kb 100mb/s kábelnet "X" modem -utp- 841ND küldi a jelet "B" épületbe. (jelerősség rendben)
B épület:TL-WA901ND fogadja a jelet (client mode) -utp- tp-link C5 osztja tovább wifin és kábelen a pc-knek, telóknak stb. Akár 10 eszközre is, de ez a része stabil.Az internet letöltési sebesség a C5-re csatlakozva stabilan 3,5-4mb/s. Bőven elég amire kell.
Mindegyik eszköz beton stabil nem igényel újraindítást sem. Mikor lefagy a rendszer csak a 841nd-t kell újraindítani és megint megy tovább minden (kb egy hétig) Ezt szeretnénk kiküszöbölni.
köszönöm
-
Klara_
őstag
válasz
Gubek-Einste #55499 üzenetére
4-5 nap alatt beszerzik tobb helyen, 57-60ezer koruli aron.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #55507 üzenetére
Valahogy nincs kedvem ~50 routert venni, hogy kipróbáljam, hogy melyik erősebb. Azt hittem, olyan fog válaszolni, aki már használta az idézett cuccot, és le tudja írni 1 mondatban, hogy jobb-e a hatótávolsága, mint például egy D-link go ac 750-esnek, vagy asus 12+, illetve netgear N300-nak.
-
bambano
titán
válasz
Gubek-Einste #55497 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #55489 üzenetére
Volt gigabites routerem, azzal is ~90/60 mbps volt a maximum, mint a 10/100-asokkal, akkor miért is?
Nem a sebességre vonatkozott a kérdésem egyébként, hanem a hatótávolságra, egy konkrét cucc tekintetében. -
hunaqua
addikt
válasz
Gubek-Einste #55501 üzenetére
A jelenleginek lenne máshol helye,ahol 100-as net van.
Az álló kivitelű router nem fér be a helyére.
-
hunaqua
addikt
válasz
Gubek-Einste #55499 üzenetére
Az AC68U jó lenne,de az nem fekvő kivitel.Az AC87U meg már elég drága.
Még z N18U lenne a legjobb.Az erős,fekvő kivitel,van rá jó Tomato, de a wifi csak 1 normás.D-Link cuccot nem szeretnék többet!
-
hunaqua
addikt
válasz
Gubek-Einste #55497 üzenetére
Köszi!
Az AC-66U nem ajánlott termék?
-
n1nja
tag
válasz
Gubek-Einste #55493 üzenetére
OK.
N56U-ból simát vagy B1-et érdemes vásárolni? -
n1nja
tag
válasz
Gubek-Einste #55491 üzenetére
Oh, marad az N56U.
Emulatorját nézegettem, VPN-t DMZ-vel tudnék beállítani? -
n1nja
tag
válasz
TP-Link Archer C50 AC1200 miben lenne gyengébb, mint az ASUS N56U?
-
n1nja
tag
válasz
Nem rossz. Eddig ezzel nem találkoztam, köszönöm.
-
maestro87
őstag
válasz
Gubek-Einste #55471 üzenetére
Ha sörös dobozzal irányítja a jelet úgy nem jó?
Szerintem egy próbát megér az olcsó kütyü mielőtt tízezreket költene a drágábbra. A vásárolt áron meg könnyen eladhatja az olcsót ha mégsem jó a célra.
Bár úgyis csak kb. 15 métert kell átvinnie nyílt terepen... -
azozo
senior tag
válasz
Gubek-Einste #55471 üzenetére
Hát akkor kelleni fog plusz egy eszköz wifit szorni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steam Deck
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Linux kezdőknek
- Milyen processzort vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest