- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
válasz
lugosi #87182 üzenetére
Igen, értem mire gondolsz.
Gyors kitérő azzal az átrendezéssel kapcsolatosan konkrétan. Itt ugye olyan dolgokról van szó, hogy pl. egy virágállványt tegyünk odébb 10 cm -rel ...
Általában amik ajánlva vannak itt a fórumon az az esetek 100% -ban: a megoldás. Az másik kérdés lehet, hogy a kérdező mennyire érdekelt az általa felvetett kérdés megoldásában ...
Igen - "kábellel a legjobb". Ez vitathatatlan. Meg az olcsóbb és a kevesebb vesződséggel járó is. Ez is világos. Ugyanakkor vannak olyan esetek is, amikor a kábelezés úgy éri el ezt a "legjobb" státuszt, hogy ez a kb. "egyetlen" megoldás is (így azért nem nehéz) ...
Nem tudom elhiszed-e, de nálam pl. semmi nincs alárendelve a kábelezésnek. Totál semmi. A másik észrevétel ami szokott lenni: "sikítófrászt kapok a kábelektől". Nos, én is. Egyetlen centiméter kábelt sem akarok látni - sehol (!!). Nem is látok (mármint kábelt
) ...
Igen, az is egy érdekes kérdés amit a végén feszegetsz. (Csak) routert ajánljunk vagy a megoldást. Előző esetben elég lenne - akár ilyen "copy-paste" jelleggel - néhány típust beírogatni mindig. Ugyanakkor azt tapasztalom, hogy amikor egy delikvens másodszorra avagy esetleg harmadszorra jön vissza, hogy "nem jó", akkor az se nem hatékony - se nem olcsó ... Nálam viszont a felvetett kérdésre/problémára a megoldást találhatják (aminek a része adott esetben egy konkrét router típus is). Én ezzel "házalok". Akinek ez nem kell, akkor annak "nem én vagyok az embere" ...
-
dkess
őstag
válasz
lugosi #87080 üzenetére
Digi 1000 mellé azért lehet OK, mert amennyiben a Digi ONT -ot bridge módba kéred akkor működni fog (a hálózati főrouternek és a Mesh routernek Deco esetében ugyanannak az eszköznek kell lennie - Asus AiMesh esetében ez a kötöttség nincsen).
Akkor lehet leginkább értelme, ha minden szobába tudsz rakni egyet. Kábeles backhaul -t használj. Akár switch -et használva a szobákban levő PC/TV/AVR/médialejátszót/konzolt stb. szintén kábelvégre rakod.
Amennyiben a "dizájn" nem annyira fontos, akkor némileg olcsóbb, ha AC57U v3 -at használsz (annyi darabot ahány darabos Deco M4 -et vennél). Itt ugye további előny, hogy az eszköz LAN portjai felhasználhatóak - azaz nem kellene további switch(eket) venni. Természetesen kábeles backhaul ez esetben is ...
@huan, #87083
Ebben az esetben egyszerűsödne is a képlet. A router(eke)t kicseréltem Asus -ra, mert láttam az Asus router topikban AiMesh után érdeklődtél ...
Az alábbi képen:
- amennyiben több szobába megyünk fel, akkor a splitternek annyi kimenete legyen amennyibe felmegyünk (a képen lustaságból nem cseréltem ki - illetve Moca -ból is az előző hsz -emben levőt ajánlanám). Amennyiben csak egy szobába mennénk fel, akkor értelemszerűen nem kellene splitter - hanem csak a két MOCA ...
- az alábbi képen azt láthatjuk, hogy két szobába is felmegyünk koax -on, de csak az egyikben van Asus router. Azaz jelen esetben egy két eszközös AiMesh -t tudnánk ezzel összelőni. Persze lehet minden szobába is rakni Asus routert - nem tilos (ugyanakkor első körben lehet ennyivel is próbát tenni - legfeljebb beteszel később még egyet).Azt is vegyük észre, hogy IPTV -vel nem foglalkoztam. Egyfelől nem tudom, hogy az hány szobába kell. Az most gondolom a Powerline -al van megoldva? Persze egy-az-egyben is lehetne helyettesíteni a Powerline -t, avagy utóbbit megtartod IPTV -re illetve egyéb lehetőségek.
@galaxys80, #87084
Asus AC65P ...
-
-
krealon
veterán
válasz
lugosi #56301 üzenetére
"Netgear AC785S és Zyxel WAH7706 közül melyiket ajánlanátok?"
En a Zyxel-t valasztanam, mert:
+ tamogatja a B20 frekvenciat (ami videken "egyet jelent" a 4G-vel)
+ kicsi (igy kis fogyasztasu) a kijelzoje
+ nagyobb az aksija (2800 vs 2000 mAh)
+ AC szabvanyu wifi-t tud.
Negativ:
- nincs kulso-antenna csatlakozo"Van valamelyikkel tapasztalat?"
Nincs.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztalos klub
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest