- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
memorix
senior tag
-
válasz
BB555BBB #99801 üzenetére
Gyári fimware-ben a VLAN az otthoni kategóriás eszközökben nagyon ritka, CFW alatt megoldható a dolog de ha kell a VLAN támogatás akkor bár inkább üzleti kategóriában kellene keresgélni. Ebben az esetben el kell engedni az egybe eszközöket mivel itt már a vezetékes router + switch + AP trióban találni meg a megfelelőt.
-
válasz
BB555BBB #99802 üzenetére
Ilyen kliensekkel én már külön komponensekből építkeznék, hasonlóan ahhoz, ahogy magamnak megcsináltam itthon.
Routernek egy miniPC, amibe rakható dedikált hálókártya (pl. HP T620 plus, vagy bármi hasonló) és rá OPNsense vagy pfSense.
Wifihez több access point, hogy mindenütt legyen elegendő térerő ÉS sebesség is.
Amit lehet LAN-ra kötni, ehhez megfelelő switch, vagy switchek, ahogy a helyzet kívánja. -
dippe
tag
válasz
BB555BBB #99772 üzenetére
Nekem új, hogy vannak VLAN-os Asus routerek
Megguglizva csak ennyit dobott ki, és nincs leírás a termék lapokon (ami eléggé furi): https://www.asus.com/support/FAQ/1049415/
Ha jól értem a leírásokat, hogy Merlinnel is meg lehetne oldani.
Milyen use case lenne pontosan, mi az amihez neked VLAN kell és nem elég a Guest Wifi?
Mire szeretnéd az uplinket? (ha jól látom, a jelenlegi eszközeid nem támogatják + nem írtad hogy kevés a térerő/portok száma)
+ Azért is kérdem, mert az az érzésem, hogy nem kommersz Asus router kellhet neked, inkább pl. Synology, Mikrotik, stb. -
-
válasz
BB555BBB #97126 üzenetére
Az AC87-es wifije nagyon nagy területet tudott lefedni. Azóta viszont valami szigorodott a rendszerben, mert a hasonló pozicionálású (elvben azonos teljesítményű és antennanyereségű -- EIRP-ű) eszközök is elmaradnak ettől a paramétertől. Én ezt főként azon látom, hogy az AX92 és az AX86u is kisebb területen biztosít stabil csatlakozást a kertben.
MaCS
-
válasz
BB555BBB #97106 üzenetére
Az AX88-ason csábító a sok LAN-port, de akadnak is vele gondok. Egy külső switch olcsóbb és rugalmasabb megoldás, a 88-as meg emlékeim szerint nem is a legfrissebb konstrukció.
Én az AC87-est egy AX92-esen keresztül egy AX86S-sel váltottam le. A wifije valamivel gyengébb, de ez törvényszerű és nem vészes a különbség. Bevált.
MaCS
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest