-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
zorzy4
addikt
válasz
Gubek-Einste #57285 üzenetére
Korábban írtad, hogy nincs különbség hatótávban, de több tp link termék dobozán jeleznek eltérést (range). Ez most hogy van?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #57338 üzenetére
Itt nálunk a környéken csak nyugdíjasok vannak kb 0 internettel.
Nem tudom, milyen erős 2 db . jelig mutatja, van még egy 1 kanyarral.Meg az enyém a full erős.
Ajánlott ezeket nem gyári fw-vel is használni?
Egyáltalán van itt olyan, akinek van élő, jó tapasztalata adat SIM Kártyával?
Valakinek a meglévő tapasztalatára jobb lenne építkezni. -
Geripapa
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #57337 üzenetére
Szia, köszi a választ. A wifi annyira fontos hogy ha müködik örülünk ha nem akkor úgy is jó. Tehát nem szempont. Jelenleg egy 3ezer forintos ruterrel megy a wifi... tökéletes. Ár: legkisebb amivel normálisn üzembiztossan meglehet csinálni a wincseszter megosztást, ddnst felhasználokat.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #57332 üzenetére
Köszönöm a segítségedet, és a gyors választ! Viszont az Asus volt nekem is első pillanatra szimpatikus még korábban, ezért utána is olvasgattam, de azt írták, hogy hiába van papíron 600-as wifi sebessége, igaziból max 50-60 körül megy. Én most 120-as internetet használok, és ezt mindenképpen el is szeretném érni teljes mértékben wifin keresztül is. A TP-LINK Archer C1200 miben lenne rosszabb választás az Asus helyett? Vagy milyen más alternatívában érdemes még gondolkodni?
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #57330 üzenetére
Családi házban, szomszédoktól távolabb, max egy szem idegen wifijel zavarhat be. A ház falai itongból készültek, két emeletes. Két számítógép, 4-5 telefon, 2 tablet, TV és egy laptop fog rá csatlakozni. Leginkább internetezésre, és minél nagyobb sebességű letöltésre lesz használva. Eddig TP link routerem volt, szívesen maradnék annál a márkánál. Illetve olyant szeretnék, ami mindenféle modern wifis technológiát is támogat, hogy egy jóideig, (míg el nem hagyjuk országosan a gigabites netet) ne kelljen újat vásárolnom.
-
tipuka
addikt
válasz
Gubek-Einste #57316 üzenetére
köszi, akkor úgy néz ki ez telitalálat lett
-
Teasers
tag
válasz
Gubek-Einste #57307 üzenetére
Köszönöm!
Azt megtudnád nekem mondani, hogy mi az a CFW?
-
Teasers
tag
válasz
Gubek-Einste #57305 üzenetére
Köszönöm válaszod.
1 réteg tégla fal és kb 2-3 réteg vályog fal, régi építésű parasztház, amelyhez hozzá van építve 1 tégla falas szoba, abban lenne a router.
Szomszédban 1 műsik elérhető jel van wifi szempontjából, de az is lényegtelen erősségű.
40mb letöltés és 8mb feltöltési sebesség.
Egyszerre kb 2 telefon(Samsung,iPhone) 1 laptop(HP 8460p) 1 LG tv.
20 ezer ft.
A mostaninál hatótáv ügyileg legyen jobb.
-
Balage85
tag
válasz
Gubek-Einste #57300 üzenetére
Köszi!
Valószínű a 860 lesz, meggyőzött.
-
up
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57293 üzenetére
Köszönöm szépen!
- AZ AC58U-ra milyen (stabil) CFW van? Gyors keresés alapján a Merlin, a DD-WRT és a LEDE sem támogatja. Pl itt és itt.
- Az AC66U Merlinnel vajon megoldást jelentene a problémára? Mert azt viszont támogatja. (Egy nagy sóhajjal most akcióban 35k... mindig ez van
- És ha hajlandó vagyok lemondani az AC-ről, mennyiben módosul a kép?
-
válasz
Gubek-Einste #57282 üzenetére
Rendben, köszi a tanácsokat!
-
zorzy4
addikt
válasz
Gubek-Einste #57285 üzenetére
Nagyon köszönöm az alapos válaszokat. Nem csak segítettél hanem sokat tanultam is.
-
zorzy4
addikt
válasz
Gubek-Einste #57283 üzenetére
Van olyan hogy erősebb router akkor? Vagy csak sebesség és szolgáltatások terén különböznek? Minek akkor 3,4,5 antenna?
-
zorzy4
addikt
válasz
Gubek-Einste #57242 üzenetére
Van amúgy telljesítménybeli külömbség a ac20, és a c5/c1200 páros között? Decibelben nem látok a leírásban különbséget.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Gubek-Einste #57253 üzenetére
Igen, láttam a maximális sebességét kábelen. Ezért írtam, hogy nem lesz előreláthatóan nagyobb előfizetésre lehetőség, valószínű még 100Mbit-es sem. Ha mégis, akkor veszek másikat. Most 30/30-as sebességet kellene kiszolgálnia. Vagy lenne olcsóbban hasonló típus ami megbízható? Azt hiszem nincsen 5GHz-es eszközünk ami kihasználná, de talán hasznos lesz később.
Most router nélkül használom a kábelt. (Két szolgáltató van nálunk bekötve) Azt olvastam, hogy ennél a típusú kapcsolatnál (Pppoe) valamennyi terhet levenne a processzor használatról a router. Azért is kellene. Meg nem kellene minden alkalommal kézzel csatlakozni. -
zorzy4
addikt
válasz
Gubek-Einste #57242 üzenetére
Köszönöm.
-
zorzy4
addikt
válasz
Gubek-Einste #57236 üzenetére
Ês honnét tudom hogy melyik, melyik? Dobozán minek kell lenni? Boltba venném.
-
devil2k
tag
válasz
Gubek-Einste #57238 üzenetére
Köszönöm a választ.
Az N18U mellett az AC68U a másik, amit még alaposan körbejárok. -
zorzy4
addikt
válasz
Gubek-Einste #57188 üzenetére
Írtad, hogy csak a c5 ajánlott. De ugyan ez van feltüntetve c5nek is. Mintha egy modell lenne.
-
meszi3
tag
válasz
Gubek-Einste #57221 üzenetére
Köszi, jelenleg is egy 1043nd-t használok openwrt-vel, akkor úgy néz ki csak egy stick kell
esetleg tudnál ajánlani egy jobbfajta 4G sticket
-
vtomi2
őstag
válasz
Gubek-Einste #57225 üzenetére
Na akkor nem gondolkozok tovább, megrendeltem a C7-et, ha nem válik be akkor meg visszaküldöm, és jöhet az Asus.
Mindenkinek köszi a segítséget!
-
vtomi2
őstag
válasz
Gubek-Einste #57220 üzenetére
Na akkor még 1 utolsó kérdés, a C7-nek a beépített antennái mennyire erősek? Vannak legalább olyan jók, mint a 741-é?
-
Rambovits
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57222 üzenetére
Köszi.
Lett helyete egy WR1043ND... 2db 2.4-es hálózat van ott ahova kell, ráadásul azok is gyengébbek. Látva mit tud nálunk, ott sem lesz vele gond
-
vtomi2
őstag
válasz
Gubek-Einste #57209 üzenetére
Na akkor erre a 2-re szűkítettem:
TP-link Archer C7: -ár
+ 5GHz
Asus N18U: -2,4GHz
+ ár, usb3.0 csatlakozó
Összefoglalóban még ezt találtam ami alkalmas lehet:Asus RT-AC58U: -ár, csak 1 usb
+ 5GHzEsetleg van még valamilyen ajánlott, asusokat csak azét írtam, mert előző munkahelyemen azokat tudtam kipróbálni. Még azon gondolkoztam, hogy kell-e nekem az 5GHz, UHD filmeket nem mostanság fogok elkezdeni nézni, és FHD-hoz elég-e lehet a 2,4GHz?
-
vtomi2
őstag
válasz
Gubek-Einste #57199 üzenetére
A 1043-mat néztem én is, de csak a régebbi modellekre találtam ddwrt-t, vagy az újabbak már alapból támogatják a repeater üzemmódot? A c7-nek még utánnanézek.
Nem feltétlen kell tplink-nek lennie, lehet más is. Pl asusokat néztem még, p12+ (vmi hasonló) tudott alapból repeater módot, de usb portja nem volt, egy drágább modellnek meg volt usb portja, de repeatert nem tudott(nem emlékszem a nevére).
Ez esetben mit ajánlanál? Köszi a segítséget!
-
norby91
tag
válasz
Gubek-Einste #57200 üzenetére
Köszi.
TP-Link WR841N + D-Link 321B lett végül.
-
norby91
tag
válasz
Gubek-Einste #57183 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Miért nem ajánlott a kombó amúgy? Előző is 4 évig ment hiba nélkül.. Miért jobb ha megosztom a modem és a router szerepet?
nem találok rá érdemleges választGigabites felesleges, itt még szerintem annak is örülhetünk, ha van adsl net.
Ha meg esetleg mégis lenne fejlesztés, akkor én is megteszem. Ennyi. =)WR841ND / WR841N között a levehető antenna a különbség csak ha jól látom, ugye?
A "D" nélküli is ajánlott? -
zorzy4
addikt
válasz
Gubek-Einste #57188 üzenetére
Köszönöm. Mi az eltérés?
-
Panthera
őstag
válasz
Gubek-Einste #57187 üzenetére
Köszi! Sajnos a WLAN topicban esett le az előbb, hogy nem tudnak kliensként működni alapból.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Gubek-Einste #57180 üzenetére
Köszönöm a villámgyors választ
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Gubek-Einste #57176 üzenetére
50/10-es a net. 2 PC, 3 okostelefon és egy konzol (PS4) használná. Más különösebb igény nincs, jó lenne ha elegánsabb kinézetű lenne, de ez az utolsó szempont. HUAWEI HHG2500 a szolgáltató routere.
Szerk.: Falvastagság körülbelül 15cm, anyaga tégla.
-
Berci77
tag
válasz
Gubek-Einste #57161 üzenetére
És a feltételeimet figyelembe véve ez - amit nem tudom, hogy is kellene megoldanom a routeremmel - miben különbözne a gyakorlat szempontjából a vendég wifi használatától? Mármint azon kívül, hogy már az asus routerben történne a "leválasztás", nem az új másodlagos routerekben?
-
choco01
addikt
válasz
Gubek-Einste #57146 üzenetére
Oké, megpróbálom.
Még annyi hogy ha esetleg sok akkor az 58 és a 66os közül melyiket választanád?
-
Berci77
tag
válasz
Gubek-Einste #57147 üzenetére
Na most: az asus routerrn valami Merlin van jelenleg. Természetesen az is megoldás, ha a tplink routeren Le lehet tiltani a lan portokat, de nem tudom, ilyen opció van-e. Ha egyik sem jó, akkor marad az ap.
-
Berci77
tag
válasz
Gubek-Einste #57142 üzenetére
Köszönöm! Sajnos ez a rész már meghaladja a képességeimet, ehhez nem értek. Az én routerem tud ilyet? Asus ac87u
-
choco01
addikt
válasz
Gubek-Einste #57130 üzenetére
Ahogy látom az 58as az négy magos ám 128mb rammal rendelkezil, míg a 66 és 68 két magos magasabb óra jellel kétszer annyi rammal. Nem tudom hogy melyik a fontosabb a sok kliens által való terhelésnek.
Megéri a felárat a 68as vagy elég lehet az 58 és 66bam gondolkozni, hiszen azok egy árban vannak.Esetleg döntő szerepe lehet annak hogy melyiknek stabilabb a 2,4ghz wifi része, hiszen kb. 5 gép és ugye a 8-9 teló wifivel kapcsolódna.
-
válasz
Gubek-Einste #57140 üzenetére
Kivéve asus-merlin
-
Berci77
tag
válasz
Gubek-Einste #57135 üzenetére
Köszönöm! És akkor még egy: ha a routert veszem ott tilthatók a lan portok? A lan a 2 apartmanban egyáltalán nem szempont, de a saját hálózathoz ezekről ne férjenek hozzá.
Most nézem, hogy ebből a 841-ből van egy csomó verzió de a gyártó oldalán azt írja, hogy csak a v11-től tudja a vendég hálózatot. Honnan tudom rendelésnél, hogy ki milyet forgalmaz?
-
Berci77
tag
válasz
Gubek-Einste #57125 üzenetére
Köszönöm!
A 841 ND is jó, vagy az A jó választás? A netet nem akarom az AP-ből vezetéken tovább vinni, csak 2 elkülönített wifi nethozzáférésre van szükség. -
bteebi
veterán
válasz
Gubek-Einste #57127 üzenetére
Kicsit hülye kérdés, de van annak méréssel alátámasztott oka, hogy "akár 800 Mbps sávszélességű internetkapcsolat mellé" van ajánlva az A1 és a B1 is? A B1-esnél mindenképp gyengébb RT-N18U az egyik fórumtársnál 950 Mbps-et is bírt... Persze az lehet kérdés, hogy azt mennyire tudja stabilan.
#57131: Ha már a kétmagos proci van benne, akkor bőven elég lesz mindenre. De valószínűleg egyébként is.
-
Plebi
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57127 üzenetére
Azért van különbség dögivel, beüzemelés után meglátom melyik lesz, de ha a dobozon B0- van, akkor az nem B1
-
p@gabi
tag
válasz
Gubek-Einste #57121 üzenetére
Igen,nézegettem már azt is,de már a másik is kicsivel többe került,mint amennyit perpill rá tudnék szánni sajnos.
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #57035 üzenetére
Üdv! Javaslatodra Asus N18U-t vásároltam, és eddig azt kell hogy mondjam nagyon tetszik, és tudja amit kell
Köszönöm a segítséget!
Tp-Link után kicsit olyan érzés volt mint ha Suzukiból ültem volna át egy Mercedesbe
Az is tette a dolgát, de nem egy kategória a kettő, felhasználó felületen biztos hogy nem
-
anonymus89
addikt
válasz
Gubek-Einste #57108 üzenetére
Rendben, köszönöm!
u.i: most juttott eszembe, milyen eszközökön lesz használva (Galaxy Tab S T800, Iphone 5S, Iphone 6S és macbook air 13). ez így megfelelő lesz akkor?
-
anonymus89
addikt
válasz
Gubek-Einste #57105 üzenetére
Üdv!
Te melyiket ajánlanád?
látom az ASUS RT-N18U-ban elég erős hardver van, igazából eddig is a 2.4ghz-et használták egy régi routerrrel fiber power 30-hoz.
Inkább a térerő a lényeg, hogy minél messzebbről vehető legyen és még úgy is elég gyors legyen. -
_Horka_
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #57096 üzenetére
Köszönöm!
Tudnád vázolni a router-ek közötti főbb különbséget?
-
Takhanto
őstag
válasz
Gubek-Einste #57068 üzenetére
Tabletről szeretném megosztani a netet (hotspot) Tv-t viszont utp kábellel, így tablet és tv között kéne. Egy helységben van...
-
bteebi
veterán
válasz
Gubek-Einste #57064 üzenetére
Én múlt pénteken egy AC66U B1-et vettem. Lehet, hogy az 58U jobb választás lett volna. Mindenesetre egy tízessel olcsóbb lett volna, ami nem kevés...
-
zorzy4
addikt
válasz
Gubek-Einste #57062 üzenetére
Köszönöm. Gondolom max más telekomos.
-
zorzy4
addikt
válasz
Gubek-Einste #57036 üzenetére
Speedport w 724v type ci
-
SophieB
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #57044 üzenetére
Mint pl.: Tp-Link TL-M5350 3G router
-
drmotto
őstag
válasz
Gubek-Einste #57040 üzenetére
Köszi
-
SophieB
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #57041 üzenetére
Először is, nagyon szépen köszönöm a választ!
A jelenlegi típus: TP-Link TL-WR 1043ND
Öööö, izé... 5 Ghz wifi...? Gyors utánaolvasás után azt írják, hogy sűrűn lakott területen praktikus, de kisebb lakótérbe. Mi családi házas övezetben vagyunk, viszont nagy a tér... Te javasolnád az 5 ghz-t nekünk? Úgy vagyok vele, hogy egyszer szeretnék egy jóra, hosszabb távra szólóra beruházni, így az ár annyira nem tényező, csak tényleg a legmegfelelőbb legyen számunkra. Láttam, hogy már lehet kapni mobil routereket is, szerinted ennek van értelme? Illetve ahogy írtam, tudnánk hasznosítani a hálózati jelerősítőnket a ház egyes részein - ezzel esetleg kiváltva egy 2. routert? (Bocs, ha butaságokat kérdezek-mondok, de nő vagyok és laikus.) -
rb26dett
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #57035 üzenetére
Köszi, családi házba menne, itt nincs annyira telítve a 2.4 GHz hogy gond lenne, szimpatikusnak tűnik ez az Asus N18U amit ajánlottál, szerintem ez lesz a befutó, remélem van olyan megbízható mint a 1043-as Tp-link.
-
TYÜTYI2006
tag
válasz
Gubek-Einste #57028 üzenetére
Akkor azért is drágább 20 ezerrel az ac55u, azt nem is figyeltem a leírásában, de az első kérdésemre adott ajánlott válaszban viszont szerepelt ajánlottként, azért is néztem meg. Akkor úgy néz ki, hogy lesz ac58U. Remélem azt is hogy stabil lesz vele az optikai netem, egyenlőre 120-asra gyorsítatjuk, de ha kicsit lejjebb megy az ára, akkor az 1000-es net sem kizárt. Az optikaihoz saját modemje van a t homenak, tv, telefon is arról megy, tehát arra semmi szükségem nincsen. Majd az idő dönti el, meddig lesz jó.
A tp linkem megnéztem 2013 Júniusban lett véve, tehát 10 hónappal élte túl a garanciáját. A lan még mindig jó rajta, csak a wan nem jó. Remélem normális használat mellett, ez az asus tovább fogja bírni. Mondjuk lekapcsolva a tp link se sokszor volt. Boltokban nézegettük ma, ott viszont ajánlották a tp linket is, biztosan abból se mindegyik rossz, az enyém is stabil volt amíg jó volt. A t homeos szerelő szerint meg bármi mást de azt ne, sok van nála ami rossz lett.
-
jozsi252
veterán
válasz
Gubek-Einste #56938 üzenetére
Bocs hogy csak most válaszolok, köszönöm a válaszod!
A hétvégén most nézelődtem még, és végül 3db-ra szűkítettem le az eszközöket ami jó lehet számomra. Meg szeretném kérdezni hogy szerintetek melyik lenne a legjobb megoldás.
- Archer C7
- Archer C8
- Asus RT-AC58UAz Archer C8 nem sokkal drágább mint az általad is ajánlott AC58U Asus router. Szerinted érdemesebb lenne valamilyen okból kifolyólag az Asus-t venni, vagy nyugodtan maradhatok a C8-nál? Ha már veszek akkor szeretném kimaxolni a lehetőségeimet, és ezért jött még így számításba a C8 hogy az még beleférne. Kérdés hogy megéri-e azt venni?
Igazából nem is az hogy megéri, hanem hogy tudásra jó router-nek számít-e a C8. -
zozoka79
tag
válasz
Gubek-Einste #57015 üzenetére
szerintem az asus lessz akkor,3 év gari a másiknak 2.meghibásodási arány is picivel jobb.
-
TYÜTYI2006
tag
válasz
Gubek-Einste #57010 üzenetére
Lakótelepi háztömb, de nem panel. A falak belül van ahol tégla, van ahol ck lap, körben meg beton. 50 valamennyi négyzetméteres, 1.5 szoba, erkély, wc, fürdő, konyha, előszoba. Szomszédok vannak. A 30 ezer az körülbelüli ár, 2.4, és 5 gigahertzet tudó lenne jó, talán a mostani is olyan. A mostani TL-WR841N, de tp linket inkább nem vennék, ez is kb 2-3 éves, a wan portjának lett annyi. Csütörtökön elmentünk délelőtt megkötni az újabb 2 év hűségidőt, mire hazaértünk már nem volt net, csak naponta kétszer kis időre. Az árukeresőn, első kereséskor, ezeket találtam: [Router]
Asusból pedig ezeket adta ki: [ASUS]
Árak szerint nem szűkítettem még, de a túlzottan drágákat biztosan nem venném meg.
-
hemaka
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #57003 üzenetére
Köszi
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Gubek-Einste #56975 üzenetére
a D-Link 860L B1 csak CFW-vel ajánlott. ha nem akarok, tudok FW-t cserélni, akkor már nem ajánlott?
-
MCGaiwer
addikt
válasz
Gubek-Einste #56982 üzenetére
netgear, cisco?
-
MCGaiwer
addikt
válasz
Gubek-Einste #56977 üzenetére
Köszi
Otthonra kellene egy 8 portos switch, gigabites portokkal. unamaged, esetleg web-smart. beépített táp lenne ideális. Tudtok pár opciót javasolni?
-
Hardboy
tag
válasz
Gubek-Einste #56979 üzenetére
koszi
-
Santana01
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #56950 üzenetére
Kertes házról lenne szó falakkal tűzdelve. A net sebesség jelenleg egy Tp link routeren(régi 3 antennás,viszont nagyon gyakran fagy le) olyan 80-90mbs de szerintem egy jobb router többet is tudna.
-
andrrass2
újonc
válasz
Gubek-Einste #56951 üzenetére
Kösz a választ! Persze, tudom, hogy sok dolog befolyásolja, ezért csak arra vonatkozólag kérdeztem, hogy melyik az az eszköz, amivel a legjobb eredmény várható - nem számítottam konkrét számokra
Talán az támpont lehet, hogy jelenleg nálam is egy Cisco EPC3925 van, erről két méterre rálátva 40-45 Mbit/s, távolabb egy netbookon 15 - 20 Mbit/sec érhető el. A jelszint közelről -40 dBm, távolban -75 dBm. Falak nincsenek útközben. Meg lehet saccolni, hogy az EA 6350-nel sokkal jobb lesz-e a helyzet? Esetleg más routert ajánlanál? Üdv!
-
ddany7
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #56906 üzenetére
Köszi.
Még egy utolsó kérdés, igaz már közelebb van a 40-hez, de Asus RT-AC66U B1 ről mi a vélemény? -
Alyx01
tag
válasz
Gubek-Einste #56935 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
-
drunkyboy
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #56892 üzenetére
Köszi, szerintem akkor a C7-et valasztom, jonak tünik.
-
Primary92
senior tag
válasz
Gubek-Einste #56922 üzenetére
Az meg éppen van itt használatban. Köszi a gyors reagálást.
-
Primary92
senior tag
válasz
Gubek-Einste #56920 üzenetére
Jónak tűnik, bár nem olcsó. Esetleg egy olcsóbb alternatíva van?
Ha nincs, akkor max ez lesz és kész.Egy olcsó wifi repeatert tudtok ajánlani? Külföldi beszerzés is lehet. Itt az ár fontos tényező.
-
ddany7
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #56880 üzenetére
Köszi! Esetleg más még szóba jöhet a kettőn kívül? Nem zárkózom el belső antennástól sem.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
Gubek-Einste #56878 üzenetére
Inkább máshogy kérdezem, nem konkrét típusra.
Társasház, 2 emelet, összesen 10 lakás. 2 szoba és egy közös étkező-nappali. A router az egyik szobában lenne, ami nem középen van.
Amihez lenne, az egyelőre egy telefon, tablet és egy média lejátszó, de nem egyszerre használva.Ha esetleg elmennék 20 ezerig és használt is szóba jöhet?
-
drunkyboy
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #56842 üzenetére
Az első usb-t csak az esztétika miatt kerülném, mert az egyik nyomtató állandóan oda lenne kötve, így elől hátul vezeték lógna belőle. A router pedig eléggé szem előtt van... Egyéb kritérium nem nagyon van, egy asztali gép, egy laptop két mobil csatlakozik rá, de egyszerre csak két eszköz megy, szóval a sebesség nem mérvadó. Semmi játék, letöltés, média csak adatbáziskezelés, könyvelés max böngészés.
-
SANKADI
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #56874 üzenetére
Köszönöm !
-
zsolt734
tag
válasz
Gubek-Einste #56860 üzenetére
Ok, szolgáltatói eszköz marad.
Kellő szaktudás nincs, tehát marad az ASUS.Switch-el kapcsolatos kérdés: ha a router egyik gigabites portján van egy gigabites switch, amire csatlakoznak a számítógépek, és a router másik gigabites portjára a NAS, akkor sebességben a NAS a szűk keresztmetszet, vagy ez a fajta hálózati felépítés? Egyidejű NAS használatot feltételezve.
-
4264adam
veterán
válasz
Gubek-Einste #56854 üzenetére
"panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)"
Ezt nem értem. Miért nem ideális? Mindenki akkor vegyen még 5Ghz képes feldolgozó eszközöket?
-
Hauptmann
veterán
válasz
Gubek-Einste #56832 üzenetére
Miért ajánlott a C7-re a CFW? Ennyire béna a gyári?
CFW-vel tudja a 'Share with PPPoEv4' opciót?
-
Genius007
őstag
válasz
Gubek-Einste #56838 üzenetére
Azt hogy a routeren fusson a kliens, és az ahhoz csatlakoztatott 1TB-s HDD-re töltse le a dolgokat, (és ellehessen érni Tv-n, és Notebookon egyaránt) hogy lehet kivitelezni?
A fent emlitett Asus router erre a célra megfelelő lenne?
Természetesen gyári fw-s routerrel kellene megoldani, mert nincs kedve a srácnak mókolgatni, és annyira nem is ért hozzá. -
Genius007
őstag
válasz
Gubek-Einste #56835 üzenetére
Nem teljesen értem, hogy most milyen feles megoldásra gondolsz.
A gépen futna maga a torrent kliens, viszont a routerre kötött 1TB-s HDD-re töltené le a dolgokat a laptopos kliens (gondolom ez kivitelezhető, vagy nem?)
A lényeg a lényeg, hogy a Tv-n úgy tudja nézni a filmeket, hogy elérje az 1TB-s HDD-t a laptop bekapcsolása nélkül, és ha esetleg laptopon akarja nézni, mert pont ott ül előtte, akkor ott tudja nézni. -
válasz
Gubek-Einste #56815 üzenetére
igen az nyilvánvaló volt, hogy nem jön át wifin a teljes sebesség, de míg most a router a limitáló tényező (kb 250-260mbit-nek megfelelő sebesség jön át) a két eszközöm közül, addig egy cserével az usb hálókártya lenne a szűk (de a routernél gyorsabb) keresztmetszet - az Asus AC1200, az 5Ghz-es sávon 867 Mbps míg a Comfast 1300 Mbps
-
válasz
Gubek-Einste #56707 üzenetére
én egy Comfast AC1750 usb eszközt használok, ára töredéke a linkelt Asus-nak
Egyelőre nincs hibája, kb fél éve használom főleg torrentezésre meg netes játékra egy AC1200 Asus router mellett.van egy kérdésem is ezzel kapcsolatban, mivel 1000 Mbit netet kapok a tétől (optikán) így gyorsítanám a router és a PC közti sebességet. Eddig sem volt vezeték, ezután sem tervezem, marad a wii kapcsolat.
A Comfast adaptert hagynám, de a routert cserélném egy ilyenre: Xiaomi Mi R3P Pro van ezzel az eszközzel tapasztalat? 110 dollár (~33 ezer forint) körül van itthon elérhető hasonló tudású router? -
castiels
addikt
válasz
Gubek-Einste #56766 üzenetére
Talátam ilyen tipust csak az a baj hog t mobilos.
Nekem telenor kellene, függetlenitik? -
scott_free
senior tag
válasz
Gubek-Einste #56758 üzenetére
köszönöm az infókat!
-
scott_free
senior tag
válasz
Gubek-Einste #56755 üzenetére
köszi!
a dedikált AP és a repeater mód között mi a különbség?és ha a G-s hálózat nem jó, akkor melyik a legolcsóbb, még vállalható N-es router?
-
tpeter77
addikt
válasz
Gubek-Einste #56739 üzenetére
igen, pont így értettem, és köszönöm a precíz leírást.
-
Hauptmann
veterán
válasz
Gubek-Einste #56749 üzenetére
Ha használt C7-ben gondolkodom, akkor a V1, V2, V3 közül melyiket érdemes keresni, vagy kb. tökmindegy?
-
toth_janika
őstag
válasz
Gubek-Einste #56698 üzenetére
Köszönöm a választ.
Szomszédban 3 db wifi van, 40 nm-es lakásban lenne használva 1 db 8cm-es téglafal választja el a helyiségeket egymástól. Egyszerra maximum egy macbook air13, egy x230-as lenovo meg egy S7Edge használná.
Jelenleg 30M-es net van, de szeretném 120ig felnyomni. Max 30e Ft-ot szánnék az eszközre.
Szerk.: Ahogy nézem, ennyiért nem valószínű, hogy lesz... Lehet lemondok a torrentről, és majd az egyik notebook-ról fog menni
Szerk2.: A TP-Link Archer C7 talán belefér a keretembe -
wrongduke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #56740 üzenetére
Rendben! Köszönöm a segítséget!
-
powerup2
addikt
válasz
Gubek-Einste #56738 üzenetére
Családi házról lenne szó két szintes válasz falak nem olyan vastagok a födém az az szomszédok elég messze vannak azok nem zavarnak. Max 40 ezret szánnék rá . 3 notebook 3 telefon 2 tv plusz tablet meg amikor vendégek vannak nekik az eszközeik. A lényeg a hatótáv lenne és a gyorsaság az sem hátrány ha lehet rajta torrentezni.
-
wrongduke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #56686 üzenetére
Szia!
Elvileg egy TP LINK TL WR940N van bent amiről osztanám tovább a netet. Sajnos beton biztosat nem tudok még mondani, mert látni még nem és a kapott infó alapján ezt raktam össze.
Panellakásról (3. emelet) van szó és az egymás mellett lévő szobákat (1 fal) kellene keresztül lőni. Nem nagy táv, kb 1,5 m fallal együtt. A falvastagságot nem tudom pontosan, szerintem 10-15 cm körül lehet.
Körbe vagyok szomszédozva, minden lakásban van legalább 1 db wifi. Előzetes ellenőrzésnél volt bőven hova kapcsolódni.
20-25k lenne rá max, ha nem akkor egy combosabb USB wifi vevő.
6 wifi eszköz lenne csatlakoztatva vegyes felhasználással, ezért próbálnám csökkenteni ezek egyszerre csatlakoztatását. Nem tudom a fent említett router, hogy birkózna meg ezzel...
Wifi: 3 telefon, 2 laptop, 1 asztali. Lan: 1 asztali.Köszönöm az ajánlásaid!
-
Lacpac
őstag
válasz
Gubek-Einste #56730 üzenetére
Köszi szépen a választ!
UBiQUiTi - EdgeRouter ER-X lesz a választott.
2×880Mhz proci, 256MB Flash, és 256MB DDR3 ram. Ez egy jó ideig elég lesz az otthoni hálózat működtetésére. Ha bővülök az eszközökkel, akkor kap egy switch-et.
A Wifi a Linksys dolga marad!
-
tpeter77
addikt
válasz
Gubek-Einste #56706 üzenetére
szia
miben tud többet a CFW mint a gyári FW?
úgy látom nincs dedikált AP módja a routernek, csak le kell tiltani az DHCP módot és engedélyezni kell a WiFi-t, és a LAN-LAN részt kell egyenes utp kábellel összekötni, és máris készen is vagyunk. Vagy kellene még vmit állítani rajta? -
Hardboy
tag
válasz
Gubek-Einste #56717 üzenetére
Koszonom a valaszt. Akkor marad uzemben a switch-em.
Ujabb kerdes: arban egyformak, melyiket ajanlod, es par szoban hogy miert?
Asus RT-AC68U vs. Linksys EA7500Elore is koszonom a valaszt.
-
Lacpac
őstag
válasz
Gubek-Einste #56697 üzenetére
-
castiels
addikt
válasz
Gubek-Einste #56721 üzenetére
Szükséges egyéb eszközök alatt mit értesz?
Milyen lehetséges hibak lehetnek lan on?
-
castiels
addikt
válasz
Gubek-Einste #56719 üzenetére
Igen, tehat olyan routerre gondolsz amibe van sim kártya bemenet? Az a baj h elég drágák...
-
castiels
addikt
válasz
Gubek-Einste #56716 üzenetére
Vagy egy ilyen?!
Huawei E5577S? Ezt valahogy tv re ahogy ìrtam?
-
4264adam
veterán
válasz
Gubek-Einste #56696 üzenetére
Köszönöm!
Az Asus RT-N56U néztem ki. Ehhez vásárolnék akkor a pc-hez megfelelő USB vevőt:
1 : Asus USB-AC54 1300Mbps
2: Asus USB-AC51 600MbpsPC lenne legközelebb a routerhez ~ 3-4m
-
tpeter77
addikt
válasz
Gubek-Einste #56694 üzenetére
értem, melyikről van több tapasztalat?
-
tpeter77
addikt
válasz
Gubek-Einste #56689 üzenetére
tehát a C8 3 külső a C7 3 belső antennával rendelkezik, elvileg a C8 jelének erősebbnek kellene lennie?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vírusirtó topic
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hegesztés topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Futás, futópályák
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- További aktív témák...
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest