-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
up
senior tag
válasz
woodworm #57296 üzenetére
Hát... egy kicsit meghökkentő, nekem a router még mindig lapos dobozt jelent, de azért tetszik is
. A D-Link gyáriakat utálom, szóval itt egyből kukázni kéne. A C7 mellett szól, hogy ott el lehet lenni gyárival, amíg nem kényszerülök CFW-re. Persze ezzel viszont lehetne kísérletezni, és jóval olcsóbb. Elgondolkodtató! Köszönöm szépen a tippet!
-
up
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57293 üzenetére
Köszönöm szépen!
- AZ AC58U-ra milyen (stabil) CFW van? Gyors keresés alapján a Merlin, a DD-WRT és a LEDE sem támogatja. Pl itt és itt.
- Az AC66U Merlinnel vajon megoldást jelentene a problémára? Mert azt viszont támogatja. (Egy nagy sóhajjal most akcióban 35k... mindig ez van
- És ha hajlandó vagyok lemondani az AC-ről, mennyiben módosul a kép?
-
up
senior tag
Sziasztok!
Új routert keresek ezres DIGI net mellé (tehát pppoe).
Részletek és ami fontos nekem:
- maximum 30k-t szánok a dologra
- aránylag kicsi lakás, nem kell bajnok wireless range. Bár társasház, szerintem túl sok interferencia sincs.
- a wifi sebessége, azon túl, hogy mai standardnak megfelelő és valamennyire jövőbiztos dual band és AC standard legyen, nem igazán fontos. Legyen elég jó és stabil, nem feltétlen a leggyorsabb.
- kábelen, illetve WAN/LAN irányban viszont komoly teljesítményt szeretnék. Letöltés, stream (esetleg lakáson belül is - FHD film/játék stream, ilyesmi. Tehát a gigabit fontos mindenfelé, és megfelelő agy, amitől nem térdel le ilyenkor.
- QoS, guest network gyárilag jó lenne
- Nem biztos, hogy rögtön lecserélem (ezért a gyári minél jobb legyen), de szeretnék teljes értékű OpenWRT vagy más jó CFW támogatást két okból: plusz szolgáltatások, és ha a gyártó lemond róla, akkor se maradjak (biztonsági) frissítések nélkül. WRT54GL-em volt Tomatoval, amit nagyon szerettem, nem akarok ilyesmit gyakran cserélni
- Az ASUS-tól kicsit fázom, legalábbis a gyári fw-itől, például emiatt (adatszivárogtatás a TrendMicro-nak): http://www.techworld.com/security/asus-rt-ac68u-router-its-fast-but-it-also-secure-3620280/3/A jelenlegi jelöltem az itteni ajánlások alapján Archer C7 v2. Ha a wifi nem annyira fontos, akkor egy C5 v1.2 is megfelel (a v2 Broadcomos, nincs rá OpenWRT), mert egyébként lényegében azonosak (bár az árkülönbség most nagyon kicsi, a C7 23k emag-on). Ezekkel egy probléma van: az OpenWRT-hez használt driver nem támogatja a hardveres NAT-ot, ezért az átbocsátása csúnyán leesik OpenWRT alatt. (Lásd: https://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/archer-c5-c7-wdr7500 )
Van vajon 30k-ig olyan router, ami jobban megfelel a fentieknek, mint a C7, tehát teljes körű OpenWRT vagy más CFW support van rá?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged