- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Intruder2k5 #17289 üzenetére
Most pl találtam egy ilyet, hogy D-LINK DIR-645. Ez tud alapból ipv6-ot, gigabit lan, 300-as wifi. De nemtom milyen a szoftvere, tud e priorizálást valamit, vagy megy rá custom firmware?
Egy 5össel olcsóbb mint az asus n56u. -
válasz
Intruder2k5 #17286 üzenetére
az is igaz.
-
válasz
Intruder2k5 #17280 üzenetére
Na ez nekem már kínai
Asszem nem is szeretnék ennyire elmélyülni a témában. Akkor ez most jobb, több mint az ASUSé? És milyen routeren fut ilyen tomato gyárilag?
Nem feltétlen akarok én N56U-t, csak nemtom mik az alternatívák ennek a tudására. Én csak örülnék, ha ugyanezt olcsóbban is el tudom érni. De sem a firmware flashelgetés, se a túlbonyolított kezelőfelület nem vonz.
-
válasz
Intruder2k5 #17280 üzenetére
nem értem a kirohanásod.
a 8gb az kevesebb, mint egy kétrétegű dvd kapacitása. a dvd video formátuma legfeljebb 11,08 Mbit/s rátát engedélyez + 1Mbit/s tartalék. 12Mbit, aminél a router kb. nyolcszor tud többet USB porton. fasorban sem vagyunk hozzá képest. de még a legdurvább blue-ray lemezek bitrátája sem megy tovább 54Mbitnél, aminél ez a router majdnem kétszer tud többet olvasásnál USB porton.
nem az usb-n vérzik el a történet. legalábbis papíron nem.a custom firmwareknél is létezik ez a korlát? mondjuk ntfs partícióra.
-
válasz
Intruder2k5 #17267 üzenetére
ezek és az előző postban felsoroltak közül melyiket nem tudja az n56u?
-
róland
veterán
válasz
Intruder2k5 #17269 üzenetére
Én egy La Fonera 2.0g (első szériás, Developer változat) tulajdonosa vagyok. Ha végre újra sikerülne működésre bírnom az új firmware-k valamelyikét, akkor talán megoldódna a torrentezési problémám. (Volt egy szép év, amikor szinte folyamatosan ment routerről. Aztán az újabb firmwar-rel gondok akadtak a torrent beállításainál - amire azóta született megoldás. A legutolsó változatnál pedig a firmware frissíthetőségével vannak problémák, amit hibajegyben kezelnek is a fejlesztők.)
-
róland
veterán
válasz
Intruder2k5 #17267 üzenetére
Esetleg print szerverként, vagy akár webkamerával házi biztonsági kameraként is.
Talán az egyik legjobb ajánlat a linux alapú, módosítható firmware-ű routerek közt: La Fonera 2.0n.
-
mate1990
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #17225 üzenetére
átmentem hozzá megnézni és tényleg levehető neki .érdekes...
-
válasz
Intruder2k5 #17213 üzenetére
Hozzávaló Netgear dualband USB
-
válasz
Intruder2k5 #17194 üzenetére
-
Chandler
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17192 üzenetére
és honnan tudom meg hogy melyik verzió? (az angol amazonról venném)
-
DrJános
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #17198 üzenetére
Köszi ismét a segítséged.
Hát majd még rágódom rajta és csak eldöntöm, hogy melyik lenne a jobb
-
DrJános
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #17196 üzenetére
Köszi a segítséget.
Őszintén megmondom nem gondoltam volna, hogy ez a kombós megoldás nem ajánlott. Sőt azt hittem, hogy sokkal előnyösebb mert így tuti nem tud összeveszni a modem és router. Szerintem Asus D-Link kombó lesz. Bár mikor átküldtek akkor ajánlották a TP-Link TL-WR1043ND -t szerinted az Asus vagy a TP-Link a jobb? -
válasz
Intruder2k5 #17191 üzenetére
A routerhez nincs újabb firmware az adapterhez a legújabb van.
Egyébként milyen átviteli sebesség lenne normális, és megoldás lenne e a Netgear rotere a hozzá illeszkdő adapterrel.
Számitana jelen esetben a dual band is? -
válasz
Intruder2k5 #17188 üzenetére
-
bambano
titán
válasz
Intruder2k5 #17166 üzenetére
Arra gondolok, hogy elindítok rajta egy wget -O /dev/null http://valahol/testfile parancsot, akkor az nem lesz processzor-korlátos. Meg arra, hogy legyen rajta valami minimál webszerver, amiről lehet letölteni, és az is tudjon néhány megabitet.
"Sok olyan router van,": nekem az lenne a segítség, ha konkrétan mondanád, hogy melyik a sok közül. Én most nem szeretném végigbogarászni a netet, venni 3-4 fajta tesztpéldányt, letesztelni, stb. stb. hanem szeretném hallani azok tanácsát, akik már csináltak ilyet. tehát az álmaiban az szerepel, hogy valaki azt mondja: én már csináltam ilyet, vedd meg az xxx routert és működni fog.
-
repvez
addikt
válasz
Intruder2k5 #17157 üzenetére
Hát köszi azért, de ez a firmwares dolog nekem magas, mertha csak arrol lenne szo mint a más harwereknél hogy felinstallálja ezt a modoltat és ugyan ugy webes felületen lehet tovább állitgatni akkor még talán, de igy hogy parancssorbol meg linuxxal az nekem magas még.És utánna még a használat se menne olyan egyszerüen gondolom
Wagy létezik valahol egy lépésröl lépésre magyarázó magyar leirás? -
Joshi
titán
válasz
Intruder2k5 #17152 üzenetére
Ok, köszi megpróbálom.
-
repvez
addikt
válasz
Intruder2k5 #17154 üzenetére
igen azt hiszem ö lessz az .
Az okositás alatt mit értesz ?Mert rákerestem erre az openwrt-re de nekem ez magas lenne megcsinálni, mivel még linuxot futni sem láttam, nemhogy telepitgessek rola.
Olyan megoldás nincs rá ami windows alapu és kevés buktatóval jár? -
Joshi
titán
válasz
Intruder2k5 #17150 üzenetére
-
válasz
Intruder2k5 #17129 üzenetére
mozibuzi a család, ezért az olvasási sebesség érdekes az usbről, ami a smartnetbuilder szerint 13MB/sec, azaz kb amit az ilyen routerek tudnak. ez elvileg elég a fullhds mkv lejátszásához. hogy aztán erre milyen lassan szüttyögtetem majd fel, az jelenleg egy olyan kompromisszumot jelent, amivel együtt tudok élni.
ami nálad kizáró ok, azzal én jelenleg együtt tudok élni. leginkább azért, mert sejtelmem sincs, miről mondok le. =]
az már jobban zavar, hogy nincs külső antennája, de azért remélem, ahhoz elég nagy jelerősséget tud produkálni, hogy a ház külső falán egy külső eszközzel besugarazzam a kertet.@Tosee: köszi a segítséget.
-
surmen
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #17096 üzenetére
Most akarok majd csomagot váltani... még nem tudom melyik lesz, viszont routert mindenképp vennem kell.
max 10et szánnék rá, TP-LINK típusokat néztem... csak nem tudom melyik ami már elég a megfelelő adatátvitelhez. Nem a hatótávolság lenne a fontos, hanem a akadás mentes kép és hangátvitel. Ehhez kérnék segítséget, melyik ami már ehhez elég lenne? -
logik
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #17094 üzenetére
Köszi a segitséget
-
logik
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #17091 üzenetére
elég lenne a feltöltés is. 100kb
-
Attix82
addikt
válasz
Intruder2k5 #17059 üzenetére
Értem, akkor melyik router aminek mondható erős az antennája?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #17033 üzenetére
Bele akartam írni, hogy 5Mbites, de később 15ös adsl. Köszi.
-
SirKero
őstag
válasz
Intruder2k5 #17037 üzenetére
Köszi.
Egyenlőre akkor megnézem mit mutat. Ha esetleg nem lesz elég tudsz ajánlani valamit megfizethető ( 10-15k ) árban? Esetleg ez? -
Begi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17003 üzenetére
Nem kötekedés képpen, de eddigi tapasztalataim alapján (D-Link, SMC, Asus, TP-Link) adnak 1 nagyon rövid (max. 1m) UTP kábelt. Különben hogy konfigurálná be a jóember. Az már más kérdés hogy valszeg nem azt a kábelt fogja használni a user.
-
Misua
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17003 üzenetére
Oksi, köszi szépen az infókat - ebéd időben meg is veszem
-
Misua
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17001 üzenetére
Hello,
Pont annak olvasom a tesztjeit
Amugy az asztali PC mellett lenne a router. Azt hogy lehet összekötni a PC-vel: kábelen keresztül (esetleg benne van e a csomagban?) vagy vennem kell usb-s valamit? -
McDog
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16998 üzenetére
Köszi a gyors választ
-
oszy
veterán
válasz
Intruder2k5 #16891 üzenetére
megvan!
küldtem is privátot
-
Begi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16975 üzenetére
Ezt még annyival megsépkelném, hogy nekem az fw is N10-et ir ki. (A HW rev. B1)
De sajnos nem megy rá más csak a DD-WRT N10+-ra kiadott változata. Pedig tomato-t szerettem volna rárakni.
-
Itachi82
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16973 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Én sem találtam még +-ost csak simát, de azt mondjátok, hogy elég akkor az is jó nekem ha nincs +-os!
Az a lényeg, hogy el tudjam osztani a 10Mbit-et 3-4 fele és az én sávszélességem meg maradjon! -
Itachi82
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16970 üzenetére
Externet (Invitel) lesz majd 10Mbit-es!
Mind a kettő jó fajta?
THX a válaszért! -
b.lajos
tag
válasz
Intruder2k5 #16967 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
b.lajos
tag
válasz
Intruder2k5 #16964 üzenetére
Megrendeltem, ha nem azt küldik van 8 napom a terméktől való elálláshoz....hát kíváncsi vagyok
-
b.lajos
tag
válasz
Intruder2k5 #16962 üzenetére
Nem tudom reális-e, de bárhol máshol minimum 18ezer az ára és ez kissé gyanús -ezek szerint a két link ugyanaz a termék?-
-
kem
addikt
válasz
Intruder2k5 #16935 üzenetére
Gondolom a legolcsóbb, de tökmindegy egyébként. youtube is csak 480p-n megy max.
szerk: a jelenlegi router valami 10éves micronet 10/100-as. a lényeg, hogy wifi is legyen,nem az, hogy fullon menjen a torrent.
-
oszy
veterán
válasz
Intruder2k5 #16891 üzenetére
akkor majd még kereslek
-
oszy
veterán
válasz
Intruder2k5 #16889 üzenetére
8.000 Ft-ot megér (új)? Számla nincs. Ennyi a hátránya.
-
meszi3
tag
válasz
Intruder2k5 #16865 üzenetére
Köszi, azt hiszem minden kérdésemre választ kaptam, így már nyugodtabban állok neki a vásárlásnak. Ha később telepítésnél gond akad, még jelentkezem
-
meszi3
tag
válasz
Intruder2k5 #16856 üzenetére
Tökéletes, köszi!
Jól sejtem, hogy ennél olcsóbbat nem találok?
-
válasz
Intruder2k5 #16845 üzenetére
Igen csak nem akartam várni 2-3 napot amíg kihozzák ezért kérdeztem. Egyébként most kötötték be az optikai netet és akartam élvezkedni rajta ezért kellett volna (csak nem ért el a kábel a főgépemig ezért kellett volna egy router mivel a falból kiszedni emiatt nem akartam) De közben lerusholtam a boltba (még nyitva volt szerencsére) és vettem 15m utp kábel t szóval a probléma megoldva egyelőre.
Erősen gondolkozom rajta hogy kihúzom ezzel a módszerrel a ASUS ROG RT-N66U érkezéséig elvileg októberben kell megjelennie bár nem tudom ki akarok e adni 40.000 et egy router re.... -
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #16833 üzenetére
User error. Ahogy a mellékelt példa mutatja, veled is előfordul.
-
C0d3r
addikt
válasz
Intruder2k5 #16831 üzenetére
Ha ajánl bármit az ember, akkor azt pártatlanul kellene tenni. Mert van 100 ember, ebből 99 megelégedetten használja az adott terméket és Neked bármi okból kifolyólag van vele gondod (ami köztudottan nem a termék hibája), azért még nem sz*r. Elvégre sokaknál tökéletesen üzemel.
Erről egy számtech. üzlet jut eszembe, amit régebben kedveltem. Kiderült, hogy nem hajlandóak ASRock alaplapot árulni, mert a saját képzelgésük szerint az hulladék, miközben manapság már nagyon is jó. Ebből meg leszűrődik a hozzá nem értésük, így inkább kerülöm őket nagy ívben. -
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #16827 üzenetére
Engem meg az tud zavarni, hogy valaki más, a saját véleményét akarja rám erőltetni, ki tudja milyen érdekből...
Nem vélemény, konkrét tény, hogy semmivel sem rosszabb bármelyik másik gyártó cuccánál. Koppra ugyanazt a vasat árulja a linksys is. Ja és ne gyere nekem az érdekekkel. Ha százalékot kapnék minden eladott router után, nem itt népszerűsíteném.ha valaki engem kérdez, továbbra sem fogom ajánlani
Nem az a baj, hogy nem ajánlod. Az a baj, hogy kerek perec leírod, hogy ott a tépélink, ami szar.Ja, és jó lenne ha nem Te mondanád meg, hogy miért is alakult ki a lesújtó véleményem a TP-LINK-ról!
Te magad írtál róla ebben a topicban.Tocika
A kérdésem az, hogy a TV-nek ehez tudnia kell-e a DLNA-t vagy nem?
Igen.wolf881117:
Első hozzászólás. -
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #16825 üzenetére
Ha ennyire zavar, hogy hangoztatom a lesújtó véleményem a TP-LINK-ről, akkor az egyesekben csak tovább erősíti majd a hitet, miszerint szponzorálják a fórumot, vagy éppen Te vagy TP-LINK disztribútor, mint az elhangzott itt néhány nappal ezelőtt.
A lesújtó véleményed azért alakult ki, mert nem boldogultál az openwrt-vel. Ami nem a gyártó hibája. Ők is ugyanazt a vasat adják el, amit bárki más. Engem csak az tud zavarni, hogy a tp-link köpködés miatt a júzer drágábban kap kevesebbet. -
dmad
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16820 üzenetére
Köszönöm mindkettötöknek a válaszokat!
Körülnézek, és hátha ki tudom próbálni valamelyiket.
Mégegyszer köszönöm a segítségeteket!! -
dmad
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16817 üzenetére
Nem értek hozzá
Akkor mit javasolsz...
Anno a Linksys-t azért vettem meg, mert torrentezéshez is javasolták.
Eddig nem okozott csalódást.
Tehát a javaslatod...
Köszi. -
dmad
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16815 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
A TP-LINK TL-WR941ND tipusrók mi a véleményed?
Viszonylag elérhető áron árulják...kb. 9000Ft. -
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Intruder2k5 #16812 üzenetére
Van egy jó pár a környéken, de úgy emlékszem már átállítottam(azért még megnézem).
-
sgamez
tag
válasz
Intruder2k5 #16772 üzenetére
Köszönöm!
-
Scoobyka
addikt
válasz
Intruder2k5 #16761 üzenetére
köszi..megprobálkozok amit irtál..
-
And
veterán
válasz
Intruder2k5 #16756 üzenetére
"Azért olyan értelemben van különbség a routerek közt, hogy bár van egy szabvány, amin belül kell maradniuk kimeneti teljesítmény tekintetében, de vannak routerek, amik olyannyira belül maradnak, hogy meg sem közelítik azt."
Ezt elfogadom, hiszen a kimenőteljesítményt is erős szórással szokás megadni, pl. 15±2 dBm. De ez mindössze legfeljebb pár decibel eltérés a megengedett maximumtól, és adott példánytól (meg az éppen használt rádiócsatornától, sőt egyebektől) függ, egy típuson belül is. Így ezt pont azt előbb tárgyalt lehetőséget erősíti, miszerint nincs erős router. Van érzékenyebb típus, jobbfajta kliens, jobb rálátás, normális helyre telepített antenna, kisebb csillapítású környezet (vékonyabb vagy más anyagú fal, kevésbé beépített szoba), de nagyságrendi eltérések router kimenőteljesítményben nincsenek. A szórás maga is elég durva, ha köznyelvre fordítjuk, elvégre 4 dB lineárisan 2,5-szeres szorzót jelent. Az említett - klienseken elég gyakori - 15±2 dBm például 13..17dBm (azaz 20...50 mW) lehetséges adóteljesítményt eredményez, akár egymás melletti sorozatszámoknál is akadhat ekkora eltérés. Ennyi a tűrés, és ez szinte minden wifi-re érvényes, legyen az AP vagy kliens. Ennél a 'csekély' adóteljesítmény-ingadozásnál a szabadtéri csillapítás főleg zárt térben várható értéke több nagyságrenddel is eltérhet, és egy adott helyen kiinduló infók nélkül megbecsülhetetlen.
#16757: Tiszta szerencse, hogy ennyire képben vagy. -
magicnumber
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16756 üzenetére
"AND"-nak inkább nem írok semmit mert én nem a "megengedett értékekről/törvényekről" kérdeztem...VAN OLYAN AZ ORSZÁGBAN AKI NEM SZEGI MEG? és politikusnak hívják őket?
akkor majd pont én tartsam be a dolgokat? erről ennyit ...
Intrudernek pedig igaza van és pont erről beszéltem!
Nem vagyok egy "routerguru" ugyhogy lehet tényleg "dBm" az amiről kérdezni akartam...
és igen! én csak annyit szeretnék hogy ajánljatok nekem(aki hozzáértő) egy erős kimeneti teljesítményű AP-t jelismétlésre, lehetőleg cserélhető antennásat és módosított firmware update lehetőséggel! légyszives még mielőtt körbeírja mindenki a kérdéstUi.: olyannyira távol van 1es(pl.TP-LINK WA901ND) routerek teljesítménye a feltüntetett értékhez, mint Makóhoz Jeruzsálem... :S
Nah én ezeket szeretném elkerülni vki hozzáértő segítségével -
sbazsi
veterán
válasz
Intruder2k5 #16745 üzenetére
Ez aguest network is lehet jelszavas? Hogy a kornyek ne haszanlja az adott hely netjet?
Es idonkent valtozna a jelszo... -
justo00
tag
válasz
Intruder2k5 #16741 üzenetére
OK!
Köszönöm a gyors választ! -
justo00
tag
válasz
Intruder2k5 #16739 üzenetére
Szia!
Akkor tulajdonképpen csak annyival jobb, hogy azon letudom cserélni az antennát?
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16733 üzenetére
Tehát akkor érdemes nagyobbra cserélni?
-
sigmoid
tag
válasz
Intruder2k5 #16713 üzenetére
Ilyet én nem csinálnék. Admin felületet kinyitni a nyilvános hálózatra olyan, mint a postaládában tartani az útleveledet, pár millió forint készpénz társaságában.
Egy IPsec VPN elérést kell bekonfigurálni - a DD-WRT például tud ilyet -, és a VPN-re felcsatlakozva már úgy látod a hálózatot, mintha fizikailag rajta ülnél. Ott megcímzed a router belső címét, és konfigolsz.
A DynDNS-re viszont mindenképp szükséged lesz, ha nem fix IP-címed van, hiszen a VPN-t is csak ezen a címen keresztül találod meg távolról.
-
OnLy16
tag
válasz
Intruder2k5 #16713 üzenetére
igen ez a dyndns is megfordult a fejemben, csak nem tudtam pontosan hogy mukodik. eddig csak otthoni webserverre hasznaltam amig nem vettunk tarhelyet
koszi a segitseget
-
ttower
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16707 üzenetére
köszi. a te routered is jónak tűnik. mi a trükkje a paradicsommal való megtöltésnek?
krealon: ha lehet egy dobozban oldanám meg a dolgot. illetve ha gigabit a switch akkor bukom a gigabit wan lehetőségét.
-
BossBoss
őstag
válasz
Intruder2k5 #16693 üzenetére
-
Mandoler
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16682 üzenetére
WRT160Nv3 Firmware Version: v3.0.03
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16666 üzenetére
Már áttelepültem, köszi újfent.
-
atiska007
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16661 üzenetére
btw, akkor ntfs-t nem is tud kezelni?
Csak mert a vinyót hordoznám is és win gépeken használnám...
Máshol olvastam, hogy a sebesség rovására lehet ntfs-re formázni. Ennél a routernél is?
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16659 üzenetére
Remek. Akkor már csak egy kérdésem van. Van-e különbség pro/contra a 2.5 és a 3.5 colos merevlemezek ezen célra való használata között? Gondolok itt arra, hogy inkább dugjam majd a 3.5-es hdd-t rá a külső tépegysége miatt, vagy teljesen mindegy. Van mindkettő itthon.
"másrészt pedig FTP szerverként is el tudod érni, akár távolról is... "
Ez a funkció is nagyon jó lenne nekem, tehát a tartalmaimat a hdd-n el tudnám érni bárhonnan, ahol van net a gépen?
-
atiska007
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16661 üzenetére
értem.
még egy kérdés: torrent kliens.
ennek a telepítésére, használatára van valami leírás?vagy ezt már a modolt firmware tudja?
-
atiska007
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16658 üzenetére
Egyre jobban tetszik a ASUS RT-N16, főleg hogy nagyon pöpec leírást csináltál az okosításhoz.
Egy kérdésem lenne: ha ext3-al formázom a vinyót, akkor a letöltött adatokat hogyan tudom később elérni a routerre kötött vinyóról?
Mivel windowst használok, az pedig ugye nem látja a linuxos particiókat.Ezt sajna nem találtam meg a leírásodban
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16655 üzenetére
1043-ra akkor ez mehet is fel, nincs újabb, amiért kellene keresgélni, ugye?
-
atiska007
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16655 üzenetére
köszi a gyors korrekt választ.
az első hozzászólást persze átolvastam és kicsivel 20k felett van a Netgear WNDR3700
Erről esetleg valami tapasztalat, vélemény?Lehet okosítani torrentre, alkalmas-e stb.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #16638 üzenetére
Hi!
A RouterBoard RouterOS-el érkezik. Ami OpenWrt-vel jön (és talán arra gondolsz inkább) az a RouterStation (illetve RouterStation Pro).
-
sigmoid
tag
válasz
Intruder2k5 #16646 üzenetére
Amiről szó van, az lényegében egy összerakott, all inclusive routerboard, házzal táppal, és NVRAM háttértárral amin a RouterOS van.
-
márNemKereső
tag
válasz
Intruder2k5 #16644 üzenetére
Biztosan nem azonos, max. hasonló. Itt a routerboard márkanév, ha jól látom. Én meg valami inteles csodát nézegettem.
-
márNemKereső
tag
válasz
Intruder2k5 #16642 üzenetére
Bocs, mielőtt még "bevinnélek az erdőbe" - nem tudom, hogy amiről eredetileg szó volt az azonos-e azzal, amivel én szemezgettem évekkel ezelőtt!
-
márNemKereső
tag
válasz
Intruder2k5 #16640 üzenetére
Ja igen, szoftver az kb. egy BIOS-féle jár a korábban említetthez, tán még memóriát is külön kell venni hozzá.
Pendrive-ról vagy USB-s vinyóról bootolható, csak a végösszeg tekintetében kissé drága.
Pár éve, amikor ilyet akartam, kiszámoltam, hogy a nekem megfelelő konfig kb. 70ezerből jönne ki -
márNemKereső
tag
válasz
Intruder2k5 #16638 üzenetére
Ha egyről beszélünk, akkor az gyakorlatilag egyetlen alaplap, amire esetleg integráltak egy ethernet switch-et és egy wlan adaptert.
Külön kell hozzá házat venni, tápot stb. -
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #16632 üzenetére
PPPoE-vel behivsz, ekkor az ISP a kapott cimedre route-olja a 16 db ip-t, amit ki tudsz osztani a hatso kliensek fele mint publikus FIX ip. Routeolni kell, nem eleg a switch.
Laci
-
krealon
veterán
válasz
Intruder2k5 #16632 üzenetére
Nem szokas DHCP-t szolgaltatni, ha a kliens egy komplett alhalot kap.
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #16630 üzenetére
Igen erre. Igazsag szerint fontos lenne, hogy gyari firmware legyen a cuccon (nem magamnak lesz), nem szeretnek vele surun foglalkozni
Csak egyszerubb volt igy fogalmazni, hogy en kapom a tartomanyt az isp-tol
Dede, en keszulok kiprobalni a Tomatot
Hmm de baromi jol nez ki ez a kek tema
koszi
-
klerensz88
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16615 üzenetére
Ha a gépben nem n-es wifi kártya van tud majd kommunikálni a routerrel?? Így nincs is rá esélyem ha lesz egy n-es routerem hogy a laptopomon wifin 50 mb sebesség legyen??? a router 150 vagy 300 mb-es legyen???
Köszönöm válaszod! -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #16550 üzenetére
Köszönöm. Látom, neked Asus RT-N16 van. Viszont a TP-Link jóval olcsóbb. Nekem legfőképpen a gigabit lan minél jobb kihasználata volna a lényeg, mert elég sok adatot kell mozgatnom. A TP-Link-ről tudsz valami problémát ezügyben? Elég gyors?
-
Destloler
tag
válasz
Intruder2k5 #16553 üzenetére
Igen, van rá
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=629837 -
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #16521 üzenetére
Neked milyen Tomato van? Toastman Mod? A sima Tomato támogatja az USB-s megosztást, samba szervert?
Esküszöm nem találtam eddig olyan fw-t 1043-ra, hogy tudjon usb-t kezelni rendesen, mindenféle ki-be lépés meg le-fel csatlakoztatás nélkül.
Lehet asust fogok venni és Tomato megy rá, vagy marad a gyári is ha tudja amit kell. Azt hiszem 500g volt ami tönkrement. Az tudta amit kell!
Egyszerű dolgok az alapokon kívül:
- Ntfs (fat is) kezelés (ne kelljen nyomkodni, hogy most lecsatlakoztatom.... most fel...)
- amit rádugok ossza meg, ne kelljen nyomkodni ha már 1x be van állítva vagy új maghajtót dugok rá.
- ugyan az az ékezetes karakter támogatás legyen ami az XP-ben is van. Lehessen számítógéphez dugni a vinyót és ott is használni, aztán vissza a routerbe és ott megosztani (nyomkodás nélkül, rádugom és kész legyen).
- áramszünet esetén álljon vissza minden ahogy volt.Ezek nagy kérések. De az a több éves Asus tudta! Manapság miért nagy kérések ezek?
-
liqquid
tag
válasz
Intruder2k5 #16519 üzenetére
re
Mellesleg WNR3500L-re milyen firmware-t javasolsz? Mert ahogy láttam legtöbben DD-Wrt-t raktak rá de azért jópáran tettek rá Tomato-t vagy Open-Wrt-is is bár az utóbbit valamelyest kevesebben, nemtudom melyiknek mi az előnye-hátránya, stb. te mindet hazsnáltad e már? Vagy van aki mindet hazsnálta, netán van összehasonlító teszt valahol, lehetőleg magyarul
.
Várom a hozzászólásokat, nekem pénteken érkezik a WNR3500L-em szóval a legjobbat akarom ezek közül rápakolni, fontos, hogy stabil legyen, ne csatlakozgasson le, gyors legyena hálózat, tudjon kezelni egyszerre usb-s nyomtatót + hdd-t hub-al persze... stb.
Nos?
-
szkopi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16425 üzenetére
Szóval köszönöm a tippet. Végül egy Netgear N300 (WNR3500L) mellett döntöttem.
A típus egyetlen hibája, hogy a gyári firmware-t nem lehet egyből Tomato-ra cserélni, előbb még két lépésben fel kellett rá küzdeni a dd-wrt-t. Kicsit tartottam attól, hogy papírnehezéket varázsolok a cuccból...
A Tomato-nak a kezelőfelülete teljesen korrekt, az USB kezelése pedig pofon egyszerű.
Az OpenVPN-nel szívtam fél napot, de már az is működik.Kösz még egyszer.
üdv,
szkopi -
sbazsi
veterán
válasz
Intruder2k5 #16498 üzenetére
ennyi
n16.
köszi. -
agent11
tag
válasz
Intruder2k5 #16491 üzenetére
Közben kipróbáltam direktben és tényleg a router a szűk keresztmetszet!
Szóval jöhet egy új router!Köszönöm!
-
szkopi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16425 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ. Valószínűleg ki is próbálom pár héten belül.
Üdv,
szkopi -
biega
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16468 üzenetére
Köszi az infót!
-
biega
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16464 üzenetére
Asus RT-N16 szimpatikus, ahogy olvasom elég minőségi darab, RT-N10 és RT-N12 meg az ára miatt tetszik
Van esetleg tapasztalatotok velük?
-
Drakenet007
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16465 üzenetére
Még lehet kapni?
Update: Közben megtudtam a másik router szülőkhöz kell (beállítom s megy időtlen időkig...)
+ Olcsónak kell lennie... Ide vallami ajánlat? -
burasu4
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16450 üzenetére
Köszi!
-
banánocska
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16447 üzenetére
Körübelül 10ezer forint értékben.
-
banánocska
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16445 üzenetére
-
válasz
Intruder2k5 #16433 üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
Intruder2k5 #16430 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Akkor kérném a legjobb ár/értékű router típusát és hogy milyen fw-t rakjak rá. -
Julot
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16418 üzenetére
Nagyon köszönöm, hogy szántál rám időt, és segítettél!
Üdv.:
Julot -
MrCsiT
addikt
válasz
Intruder2k5 #16395 üzenetére
Köszi a választ, ezt megnézem. Az altatás után - vagy ha a wifi-t ki/bekapcsolom rajta, a - Win7-es laptop másodszor nem kap IP-t (bekapcsoláskor volt neki, akkor kapott a DHCP-n a 320N-től) kérdésre esetleg van ötleted ?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Rövid videón az új Virtua Fighter játék
- Jön az Ashes of the Singularity 2
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3068
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Microsoft Surface Pro 7 tablet
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest