-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. július
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
McDog
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #23986 üzenetére
Ez egy kicsit tovább tartott, de 500MB-tal is hozta a 10MB/s-ot:
-
McDog
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #23982 üzenetére
RT-N15U routerem van, most hogy felmerült a sebesség kíváncsiságból megnéztem. Rádugtam egy gyors pendrive-ot, majd hálózati meghatóként felmappeltem. CrystalDiskMark a következő eredményt adta:
Igazán az első sor eredménye gondolom a mérvadó., megy neki a 10MB/sec -
McDog
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #23921 üzenetére
Amit ajánlottál a torrent-hez tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-104-BT-VPN.trx, de előtte a BIG is működött.
-
McDog
aktív tag
válasz
urbanjozsi #23918 üzenetére
Nincs külső antennája, itt 3-4 panel (vasbeton) fal van a router és a szomszéd között és zökkenés nélkül internetezik.. USB porttal rendelkezik. A gyári firmware-rel is tudsz nyomtatót, HDD-t megosztani. A gyári firmware is sok mindenre képes, de Shibby Tomato-val még több beállítás nyílik meg előtted. (Én is az edigitalnál vettem, ott elég jó az ára.)
-
McDog
aktív tag
Találtam egy D-Link DIR-600 bemutató oldalt alul a WPA-nal megtalálod. Ide a Wireless setting/Manual Wireless Network Setuphoz jutottam.
Tehát be tudod állítani a WPA2-t. -
McDog
aktív tag
válasz
Danny750 #23882 üzenetére
TP-LINK TL-MR3420 azt írták működik vele
-
McDog
aktív tag
válasz
próbakocka #23828 üzenetére
Biztos ajánlani fognak jobbat, de addig is Asus RT-N15U 300Mbps Wireless router. 20 alatt van, Tomato simán fel megy rá, stabil, megbízható. (Igaz 20-30 géppel még nem teszteltem.)
-
McDog
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #23688 üzenetére
Tomato fimware letöltésnél eljutok ide. RT-N15U-nál melyik firmwaret kell itt választani?
Előre is köszi
-
McDog
aktív tag
A Linksys E3200-nél a Tomato by Shibby oldalon azt írják a kísérleti (only experimental RT-N builds!) firmwarek támogatják. Ez jár valami hátránnyal, valami esetleg nem stabil, próbálta valaki?
-
McDog
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16998 üzenetére
Köszi a gyors választ
-
McDog
aktív tag
Végigolvasva a fórumot arra jutottam, hogy valami Tomato firmwaret támogató routert kellene beszereznem. Ezzel kapcsoltban lenne pár kérdésem, mert ennyi információ után lehet, hogy egy kicsit összekeveredett.:
Linksys E3000, ASUS RT-N16, Netgear 3500L-re szűkítettem a kört.
Minegyik USB támogatással bír, Linksys egy árban szinte az Iponnál az ASUS-szal viszont dualban támogatása van. Az ASUS-t viszont elég sokan ajánlják.
A Netgeart valamiért ritkán említitek, pedig állítólag olyan belül, mint az ASUS, csak kevesebb memóriával, flash-sel, ám állítólag a Tomatonak bőven elég.Végül is a Netgear miért olyan olcsó? Médialejátszásnál streamelést ezek már kibírják? Az ASUS miért kerül annyiba, mint a dualband-ot támogató E3000? Ezek a Tomato firmwarek ezekhez a routerekhez ugyanannyi tudással bírnak, vagy valamelyikhez esetleg jobban fejlesztenek valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest